-
Καλημέρα,
Δίνει ένας γείτονας ένα R56 MCS (Ν14) και θα ήθελα να το πάω σε ένα συνεργείο για έλεγχο. Έχετε να προτείνετε κάποιο συνεργείο στην Αθήνα που να ειδικεύεται σε mini;
Επίσης, μπορεί να διαπιστώσει ο μηχανικός, στο πλαίσιο ενός ελέγχου, εάν χρειάζεται αλλαγή η καδένα-τεντωτήρας, πιθανά ραγίσματα στην τουρμπίνα, διαρροές σε σωληνάκια υψηλής κτλ;
Έχει εμπειρία κανένας από Spotmechanic;
Ευχαριστώ
Γιάννης
-
Πολύ καλό συνεργείο με μεγάλη εμπειρία. Εγώ εκεί θα το πήγαινα.
-
Σε ευχαριστώ πολύ. Έχει πάει αυτοκίνητο σου εκεί; Είναι κάποιος συγκεκριμένος μηχανικός που θα πρότεινες;
Γ
-
Σε ευχαριστώ πολύ.
-
Ναι έχω πάει την BMW του πατέρα μου και κάναμε μεγάλες επισκευές (τα έχω γράψει αναλυτικά). 2 είναι τα παιδιά που το έχουν και είναι και οι 2 πολύ καλοί, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιος θα σε εξυπηρετήσει. Εγώ μιλαγα με τον Δημήτρη, αλλά και ο Αλέξανδρος με εξυπηρέτησε 1 φορά και ήταν εξαιρετικός.
-
Έχουμε αναφέρει και ότι οι υπηρεσίες των Spotawheel είναι εξαιρετικές, αλλά θα προτιμούσα την πρόταση του @Fanis75 γιατί έχει αναφέρει πολλά θετικά για αυτούς.
-
Πέρα από τα θετικά των συγκεκριμένων (που είναι καθαρά προσωπική άποψη και εμπειρία), τα Mini έχουν τα θεματάκια τους και καλό είναι να δει κάποιος που έχει εμπειρία από αυτά και όχι γενικός μηχανικός.
-
Πέρα από τα θετικά των συγκεκριμένων (που είναι καθαρά προσωπική άποψη και εμπειρία), τα Mini έχουν τα θεματάκια τους και καλό είναι να δει κάποιος που έχει εμπειρία από αυτά και όχι γενικός μηχανικός.
να ταν μόνο θεματάκια...συμφωνώ απολύτως μαζί σου.
-
να ταν μόνο θεματάκια...συμφωνώ απολύτως μαζί σου.
Εγώ το είχα μόνο 2 χρόνια οπότε δεν μου είχε βγάλει τίποτα. Αλλά γενικά θεματάκια έχουν, τα οποία με σωστή (αλλά ακριβή) συντήρηση δεν είναι σημαντικά.
-
Αλλά γενικά θεματάκια έχουν, τα οποία με σωστή (αλλά ακριβή) συντήρηση δεν είναι σημαντικά.
Να θυμηθώ να το πω αυτό στον κολλητό μου, που πάει το Countryman 1.6D του 2014 στα 73.000 Km για δεύτερη αλλαγή δίσκο, πλατό και βολάν (η πρώτη εντός εγγύησης στα 15.000 Km). Θα αισθανθεί πολύ καλύτερα!
Υ.Γ.: Με το προηγούμενο του RAV4 στα 140.000 Km δεν είχε κάνει ούτε τσικ.
-
Φίλης, της άλλαξαν μέσα στην εγγύηση ολόκληρο αυτοκίνητο, και το δεύτερο έβγαλε ένα σοβαρό θέμα, δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί ήταν πολύ παλιά, αλλά θυμάμαι ότι πάλι είχε ζητήσει ολόκληρη αλλαγή γιατί τα είχε πάρει στο κρανίο. Μετά από το Mini πήρε κάτι νορμάλ θυμάμαι (κάνα Clio/Corsa, τέτοια φάση, πριν κάνα χρόνο που το συζητάγαμε, πώς 'ξέπεσε' έτσι, έβγαλε καπνούς που θυμόταν τι πέρασε με τα Mini), και άλλη φίλη μας με παρόμοια θέματα με ρώταγε πριν 2 χρόνια τι να πάρει (νομίζω Capture ή Qasqai θα πήγαινε). 3η φίλη, δεν λέει τίποτα, αλλά μαθαίνω ότι όλο συνεργείο είναι!
ε γνωστό μου στη δουλειά που προσπαθεί να το ξεφορτωθεί σε αστεία τιμή, και τον ρωτάω αν του έχει βγάλει θέματα και το σκοτώνει έτσι, και μου λέει 'ε, Mini.., και αν δεις τη φάτσα του θα καταλάβαινες!
Ο κουμπάρος μου το πρώτο το είχε πάρει 38.000 S με full extra, του έβγαζε συνέχεια προβλήματα, και το έδωσε 10.000 (!!!) και επειδή είναι κολλημένος και κάπως σε φάση όχι παιδιά και πολλά πολλά, πήρε πάλι Mini, δεν ξέρω αν του έχει βγάλει τίποτα τώρα τελευταία, πριν κανα 2 εβδομάδα τον είδα, άλλαξε συζήτηση όταν αναφέρθηκε στην παρέα το θέμα με τις BMW που πιάνουν, και γενικά δεν μου λέει, γιατί...!!
Πρακτικά όσους ξέρω με Mini (που είναι οι παραπάνω ποιο κοντινοί μου) είχαν κάποιο σοβαρό θέμα. Τώρα πήρε η κόρη του γείτονά μου ένα παλιό, αλλά είναι και αυτός και ο γιός του μηχανικοί ατσίδες, οπότε και σε κομμάτια να το παίρνανε, θα την βρίσκανε την άκρη, δεν τον έχω ρωτήσει. Πάντως δεν μου έχει ξανατύχει σε εταιρία να έχω ακούσει γύρω μου τόσα πολλά προβλήματα, ακόμη και Fiat που είναι/ήταν πολύ φθηνότερα και γενικά είχαν πολλοί κάτι χρέπια, λιγότερα προβλήματα σε ποσοστό άκουγα.
Γενικά παίρνει πολύς κόσμος τώρα που υπάρχουν πολύ φθηνά μεταχειρισμένα, νιώθουν πολύ premium δίνοντας τα ίδια λεφτά που παίρνεις ένα ταπεινό B. Απίστευτα πετυχημένο μάρκετινγκ από τη BMW.
Σίγουρα κάποιοι θα είναι ευχαριστημένοι, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι ΟΛΟΙ οι κοντινοί μου είχαν θέματα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω κανέναν με Countryman βέβαια, είναι λίγο καλύτερα;
-
Μωρέ, τι κουτσομπολης που σαι;
Χαρτί και καλαμάρι για όλους.
Οι άλλοι γείτονες δεξιά και αριστερα τι εχουν; μεταχειρισμένα;
-
Μωρέ, τι κουτσομπολης που σαι;
Χαρτί και καλαμάρι για όλους.
Οι άλλοι γείτονες δεξιά και αριστερα τι εχουν; μεταχειρισμένα;
Εσύ τον κόσμο γύρω σου πώς τον αντιλαμβάνεσαι; με ντοκιμαντέρ και υπνοπαιδεία;
Βλέπω, ακούω, παρατηρώ, μαθαινω, ζω.
-
Να θυμηθώ να το πω αυτό στον κολλητό μου, που πάει το Countryman 1.6D του 2014 στα 73.000 Km για δεύτερη αλλαγή δίσκο, πλατό και βολάν (η πρώτη εντός εγγύησης στα 15.000 Km). Θα αισθανθεί πολύ καλύτερα!
Αχαχαχα!! Δεν μίλησα όμως για Countryman και δη diesel, για Cooper S R56 τα έγραψα αυτα. Το R53 πχ είχε πολύ περισσότερα προβλήματα, όπως και το 1ης γενιάς Countryman (σαν αυτό που λές). Τώρα ο δίσκος δεν είναι πρόβλημα, είναι φυσιολογική φθορά και τα Mini (όπως και κάποιες BMW) είναι 'διάσημα' για την μικρή διάρκεια ζωής του συμπλέκτη και των φρένων.
@ Dublin, δεν μπορώ να απαντήσω γενικά, γιατί δεν αναφέρεις μοντέλα. Εγώ μίλησα συγκεκριμένα για το S, R56. Ανάλογα με την γενιά βγάζουν διάφορα θέματα (μικρά ή μεγάλα), πολλά όμως έχουν να κάνουν με ελλιπή συντήρηση επειδή είναι πολύ ακριβά τα σέρβις και δη τα ανταλλακτικά.
-
Πάνε τραίνα αλλά από βλάβες πολύ ρημάδια τα R56. Μόνο με κυαλια!
-
τα μινι είναι φανταστικά αυτοκίνητα. το πρόβλημα τους είναι τα συνεργεία χωρίς εξειδίκευση, η ελλιπής συντήρηση και το ...ασχετο κοινό. Είναι δηλαδή αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν για χρήστες γνώστες που έχουν όρεξη να τα λύσουν και να τα δέσουν (τουλάχιστον τα r53 r56 και το κλασσικό μινι) και κατέληξαν σε μοδάτους άσχετους. Φταίει και η BMW πολύ. Αλλαγή λάδια κάθε 20000 λέει. Αν δεν αλλάζεις κάθε 10000 το πολύ καλό λάδι, έρχονται καδενα, τούρμπο, ελατήρια, βαλβίδες. Το καθένα από αυτά είναι ζημιά >1000€.
Το δικό μου γι αυτό το αγόρασα και γι αυτό το χαίρομαι!
-
Σιγά τις Ferrari που είναι μόνο για γνώστες... μαζικά αυτοκίνητα της σειράς είναι. Τα προβλήματά τους δεν δικαιολογούνται.
-
Αυτό ακριβώς! Η χαρά του συνεργείου είναι!
-
τα μινι είναι φανταστικά αυτοκίνητα. το πρόβλημα τους είναι τα συνεργεία χωρίς εξειδίκευση, η ελλιπής συντήρηση και το ...ασχετο κοινό. Είναι δηλαδή αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν για χρήστες γνώστες που έχουν όρεξη να τα λύσουν και να τα δέσουν (τουλάχιστον τα r53 r56 και το κλασσικό μινι) και κατέληξαν σε μοδάτους άσχετους. Φταίει και η BMW πολύ. Αλλαγή λάδια κάθε 20000 λέει. Αν δεν αλλάζεις κάθε 10000 το πολύ καλό λάδι, έρχονται καδενα, τούρμπο, ελατήρια, βαλβίδες. Το καθένα από αυτά είναι ζημιά >1000€.
Το δικό μου γι αυτό το αγόρασα και γι αυτό το χαίρομαι!
Χαίρομαι κατ'αρχάς που συνειδητοποιημένα το χαίρεσαι!
αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω, ότι για όλα αυτά που περιγράφεις, η BMW είναι υπεύθυνη, και για τα συνεργεία της (τουλάχιστον στις γνωστές μου περιπτώσεις), και για τη συντήρηση που προτείνει και κάνει, και το τμήμα marketing (το οποίο θα διαφωνήσω, τα πάει περίφημα!), και για το παράδειγμα που αναφέρεις στο τέλος.
Το κλασσικό μίνι. δεν έχει καμία σχέση με την επανακυκλοφορία, δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις, και επίσης ποιο σύγχρονο αυτοκίνητο, και πόσοι, μπορούν να το λύσουν και να το δέσουν;
Ας το κυκλοφορούσε σε limited edition! (αστειεύομαι, αλλά φαντάσου, είναι απίστευτα πετυχημένο όχημα σε πωλήσεις, πολύ mainstream).
-
Καλησπέρα σας,ακούω έναν ηχο από τον μπροστα δεξι τροχό, στο ξεκίνημα στην όπισθεν στην αλλαγή σχέσεων και όχι όταν είμαι σταματημένος. Ο θόρυβος αυτός ακουγεται σαν «κλικαρισμα» κλικ κλικ μεταλλικός ήχος. Σε συνεργείο που απευθύνθηκα μου είπαν για μπιλιοφορο.Τι πιστεύετε ότι μπορεί να είναι;
New MINI Forum