-
Ο χρήστης DimanchEcon έγραψε:
... Τα λάδια λεει ειναι φυσικό και καινε όλα τα mini και απλά πρεπει να το συμπληρώνω κάθε μήνα...Πόσο φυσικό το πλασάρει η εν λόγω κυρία, να καίει λάδι κάθε μήνα το MINI,ενώ αν έκαιγε με τέτοιο ρυθμό λάδι ιταλικό,γαλλικό κ.ά. θα ήταν 'χρέπια' που πήγε κι έμπλεξε,πραγματικά με ξεπερνάει.Το πιθανότερο να έπεσε θύμα -μετά από συμβουλές 'ειδικών'- της τευκτονικής αξιοπιστίας και δυσκολεύεται να το αποδεχθεί.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις να μπλέξεις με Mini...
+1
-
Οδηγουσα για λιγο το προηγουμενο καμπριο πιο παλια.
Ωραια συμπαγη αισθηση αν και καμπριο αλλα με τα μυαλα τα τωρινα μακρυα και αγαπημενοι.Το ειχα ξεχασει οτι το οδηγουσα. Το ειχα διαγραψει τελειως απο το μυαλο μου
Δεν ξερω γιατι το οδηγουσα σε τιποτα δεν με συγκηνουσε πραγματικα, ηταν καθαρα εφετζιδικο και εγω ως ανθρωπος νιωθω πολυ αβολα με τα εφετζιδικα.
Πραγματικα το να πουλας αυτοκινητο σε τετοια κατασταση χωρις να το αναφερεις με το καλημερα με εκνευριζει.
-
Προσωπικά τσατίστηκα πολύ που δε μας ενημέρωσε από την αρχή,να γλυτώσουμε και τη ταλαιπωρία ,την ανυπομονησια και την αναστάτωση.Το συγκεκριμένο απορρίπτεται.Υ.Γ. Καλό και το 500,αλλά την φινέτσα-παρά της ιταλικής προέλευσης της λέξης- του Mini δεν την έχει!
Τουλαχιστον ξερεις τι ψαχνεις πλεον. Συμπληρωσε ακομα, βλαβες στο ηλεκτρονικο τιμονι τα παιζει το μοτερακι(300+€), αρρυθμίες στο ρελαντι απο παραγοντες που θα πληρωσεις για να τους βρεις( βρωμικη πεταλουδα, εκμαθιση πεταλουδας) κρεμασμενες ταπατσαριες οροφης(200+€), αισθητητες λ, πανακριβα runflat ελαστικα (500€), καταναλωση 9+.
Καλη η μοστρα αλλα οπως λεει και ενας φιλος μου ' καθε μηνα κραταω 100€ γιατι κατι θα χαλασει'.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα λάδια λεει ειναι φυσικό και καινε όλα τα mini και απλά πρεπει να το συμπληρώνω κάθε μήνα-ο μηχανικός μου είπε θέλει ρεκτιφιε ο κινητηρας με τοσο λαδι που καιειΧαιρετίσματα πές της....ακόμα και το R50 που είχαμε με 240.000χλμ δεν έκαιγε πάνω από 1 λίτρο στα 10.000χλμ. Κάθε 500χλμ 1-2 λίτρα δεν είναι 'καίει λάδι' είναι χάνει λάδια ή έχει σοβαρή ζημιά.
-
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Προσωπικά τσατίστηκα πολύ που δε μας ενημέρωσε από την αρχή,να γλυτώσουμε και τη ταλαιπωρία ,την ανυπομονησια και την αναστάτωση.Το συγκεκριμένο απορρίπτεται.
Υ.Γ. Καλό και το 500,αλλά την φινέτσα-παρά της ιταλικής προέλευσης της λέξης- του Mini δεν την έχει!
Τουλαχιστον ξερεις τι ψαχνεις πλεον. Συμπληρωσε ακομα, βλαβες στο ηλεκτρονικο τιμονι τα παιζει το μοτερακι(300+€), αρρυθμίες στο ρελαντι απο παραγοντες που θα πληρωσεις για να τους βρεις( βρωμικη πεταλουδα, εκμαθιση πεταλουδας) κρεμασμενες ταπατσαριες οροφης(200+€), αισθητητες λ, πανακριβα runflat ελαστικα (500€), καταναλωση 9+.
Καλη η μοστρα αλλα οπως λεει και ενας φιλος μου ' καθε μηνα κραταω 100€ γιατι κατι θα χαλασει'.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Προσωπικα ειχα ενα mini R56 καινουριο μεχρι και που το πουλησα με 72.000χλμ μετα απο 5 χρονια συνυπαρξης.
Δεν μου παρουσιασε καμία απολυτως ζημιά οπως αναφερεται παραπανω. Ακομα και το παλικαρι που το εχει παρει και το εχει αλλα τοσα χρονια με 160.000χλμ, δεν του εχει βγαλει καποια ζημια.
Τα λαστιχα για το 1.6 το απλο ειναι 15αρια, πανω απο 300 ευρω για λαστιχα δεν θες. εχω 17αρια συμβατικα στο τωρινο μου αυτοκινητο εβαλα με 360 ευρω, continental για να προλαβω οποιαδηποτε σχολια.
Για καταναλωση, ποτε δεν ημουν πανω απο 7,5λιτρα.Σε οτι αφορα το λαδι, η bmw αποδεχεται σε καποια μοντελα καταναλωση λαδιου κοντα στα 0,5-0,7ltrs/1000, maximum ομως ( μιλαμε για συμβατικα, οχι για μοντελα Μ).
Αν σκεφτεις οτι η χωρητικοτητα του κινητηρα σε λαδι ειναι 4,2λιτρα, τοτε καθε 1000χλμ θα ξεμενεις απο λαδι....!
Το θεωρεις αυτο φυσιολογικο....? -
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Προσωπικά τσατίστηκα πολύ που δε μας ενημέρωσε από την αρχή,να γλυτώσουμε και τη ταλαιπωρία ,την ανυπομονησια και την αναστάτωση.Το συγκεκριμένο απορρίπτεται.
Υ.Γ. Καλό και το 500,αλλά την φινέτσα-παρά της ιταλικής προέλευσης της λέξης- του Mini δεν την έχει!
Νομίζω ότι οι περισσότερες βλάβες που αναφέρεις είναι του R50 και όχι του R56.
Σχετικά με το R56- 1 λίτρο κάθε 500 χλμ πράγματι σημαίνει ζημιά και επισκευή με υψηλό κόστος (και για μένα αμφίβολο αποτέλεσμα)
- Στα χιλιόμετρα που έχει θα αλλάξεις περιφερειακά που πονάνε (δεν ξέρω ποιόν κινητήρα έχει) αλλά θα είσαι κοντά σε αντλία υψηλής (αν μιλάμε για S), σε θερμοστάτη (δακρύζει το πλαστικό περίβλημα) και σίγουρα κάποιες τσιμούχες που δακρύζουν (βάση φ.λαδιού, ίσως κάρτερ κτλ). Επιπλέον σημειώνεις χρήμα για σινεμπλόκ μπροστά, πίσω λαστιχάκια αντιστρεπτικής, αμορτισέρ, ίσως και κανένα δίσκο συμπλέκτη.
Με λίγα λόγια, αυτό που περιγράφεις δεν θα το έπαιρνα πάνω από 1500 ευρώ και αυτό με προοπτική να βάλω προσωπικό χρόνο και εργασία για δουλειές που μπορώ να κάνω εγώ και να στείλω κινητήρα για επισκευή. και πάλι με ρίσκο.
Κρεμασμένες ταπετσαρίες κτλ εγώ δεν εχω δει σε κανένα R56 με 100-120 χιλ χλμ (και έχω δει κάμποσα). Το δικό μου δε (με 80 χιλ χλμ πλέον) δεν έχει απολύτως κανένα θέμα με όλα αυτά. Αρρυθμίες στο ρελαντί (όχι έντονες) έχω όταν δεν βάζω 100άρα βενζίνη. Με την 100άρα είναι σταθερότατο. Βέβαια, έχω κάνει ένα καθαρισμό βαλβίδων στις 65 χιλ χλμ με το ειδικό μηχάνημα της BMW που δεν απαιτεί να ξηλώσεις τη μηχανή (250 ευρώ σε εξειδικευμένο). Σημαντική διαφορά στην υγεία του κινητήρα.
Πάντως είναι θέμα συντήρησης και προσοχής το τί θα βγάλει το ΜΙΝΙ. Απλά πρέπει να είσαι από πάνω και να έχεις το νού σου. Δεν είναι αυτοκίνητο που το παίρνεις και ανοίγεις καπώ μια φορά το χρόνο.
-
Καλησπέρα
Έχει αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα με συγκέντρωση νερών απο την βροχή στο πορτμπαγκάζ στο F56?
Θανκς
-
Δεν το έχω διαβάσει σε φόρα του εξωτερικού που παρακολουθώ (northamericanmotoring) και εκεί βροχές και χιόνια φουλ.
Αν δεν έχει τρακάρει/επισκευαστεί, δες τσιμούχες 5ης πόρτας. -
Ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι μου έκανε εντύπωση ότι το πρόβλημα δεν μου εμφανίστηκε όταν το είχα Ελβετία (το αγόρασα καινούργιο εκεί τον Ιανουάριο, οπότε αποκλείω την περίπτωση να έχει τρακάρει), αλλα τώρα στην Ελλάδα με την κακοκαιρία. Πήγα απο την Μίνι στην Ελλάδα όπου μου είπαν ότι δεν γίνετε να επισκευάσουν το αυτοκίνητο γιατί θα είχα θέμα με εγγύηση.
Λίγο που το έψαξα βρήκα 3 τόπικ με το ίδιο πρόβλημα.
http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=400983
https://www.minif56.com/forum/289-mini- ... -boot.html
https://www.northamericanmotoring.com/f ... -boot.html -
Ο χρήστης Plst έγραψε:
. Πήγα απο την Μίνι στην Ελλάδα όπου μου είπαν ότι δεν γίνετε να επισκευάσουν το αυτοκίνητο γιατί θα είχα θέμα με εγγύηση.
lΔεν καταλαβαίνω την εξήγηση που σου έδωσαν. Δηλαδή αναγνωρίζουν ότι υπάρχει κατασκευαστικό θέμα στο αυτοκίνητο το οποίο δεν επισκευάζουν; Ή εννοούν ότι δεν το επισκευάζει η ΜΙΝΙ Hellas επειδή το αυτοκίνητο είναι Ελβετικό;
Δεν είναι global η εγγύηση; Περίεργο. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
. Πήγα απο την Μίνι στην Ελλάδα όπου μου είπαν ότι δεν γίνετε να επισκευάσουν το αυτοκίνητο γιατί θα είχα θέμα με εγγύηση.
lΔεν καταλαβαίνω την εξήγηση που σου έδωσαν. Δηλαδή αναγνωρίζουν ότι υπάρχει κατασκευαστικό θέμα στο αυτοκίνητο το οποίο δεν επισκευάζουν; Ή εννοούν ότι δεν το επισκευάζει η ΜΙΝΙ Hellas επειδή το αυτοκίνητο είναι Ελβετικό;
Δεν είναι global η εγγύηση; Περίεργο.Όπως το είδαν, αποδέχτηκαν ότι κάποιο θέμα υπάρχει. Απλά έπρεπε να μιλήσουν με το νομικό κομμάτι τους σχετικά με την εγγύηση, και μέχρι να έχουν ξεκάθαρη απάντηση δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Και ο τεχνικός μου είπε ότι αυτό μπορεί να πάρει και μήνες.
Γενικότερα ωραία η αίσθηση του να οδηγείς καινούργιο αμάξι 9 μηνών και να μυρίζει μούχλα. Κάθε φορά που βρέχει πρέπει να ανοίγω μια τάπα που έχει για να φεύγουν τα νερά.
-
ΧΑΧΑ, τι είπαν οι θεοί!
Το αυτοκίνητο πρέπει να έχει τουλάχιστον πανευρωπαϊκή εγγύηση με τον αριθμό πλαισίου του και μόνο.Αν έχεις κάποιο δικηγόρο, βάλε τον να τους κάνει ένα τηλέφωνο, να δεις πως οι μήνες που σου είπαν να περιμένεις, γίνονται ώρες!
Ή στείλε ένα email στα κεντρικά της Mini με τα στοιχεία σου και του αυτοκινήτου.
-
Συγνώμη φίλε μου,αλλά σου είπα τιτανοτεράστια π@π@ριά....ας το έχεις πάρει και από την Γροιλανδία,τι πάει να πει? Εγώ δεν θα είχα φύγει από εκεί μέχρι να μου βρούνε λύση...άντε πια με τον καθένα άχρηστο.....
-
Ο λόγος που δεν τους έτρεξα παραπάνω είναι γιατι σκόπευα έτσι και αλλιως σύντομα να το γυρίσω Ελβετία.
Πάντως οι ελληνικές αντιπροσωπίες είναι
-
Φαντάζομαι και Ελβετία την ίδια αντιμετώπιση βρίσκεις....
Εγώ πάντως ένα μέιλ στα κεντρικά τους θα το έστελνα και θα τους στόλιζα κανονικά,έτσι για το γμτ. -
Αυτή την απάντηση την έδωσαν γραπτώς? Όταν κλείνει κάποιος ραντεβού σε επίσημο service για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει (ή ακόμη και για έναν απλό τεχνικό έλεγχο) δεν καταγράφεται στα συστήματά τους? Δεν υποχρεούνται να καταγράψουν και το πόρισμα ώστε να 'κλείσουν' τη βλάβη?
-
Σε ποιό συνεργείο πήγες?
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτή η απάντηση. Είναι τόσο απλό το θέμα, αφού η εγγύηση φαίνεται online στο σύστημά τους.
-
Πράγματι πολύ περίεργη ιστορία.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος νόμος που να εξαιρεί την Ελβετία από ότι ισχύει εντός ΕΕ.Μούχλα ε; από την μοκέτα του πορτ μπαγκαζ ή το ύφασμα της οροφής;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος νόμος που να εξαιρεί την Ελβετία από ότι ισχύει εντός ΕΕ.Μούχλα ε; από την μοκέτα του πορτ μπαγκαζ ή το ύφασμα της οροφής;
Απο το πάτωμα του πορτμπαγκάζ. Το πήγα τελικά στην αντιπροσωπεία στην Ελβετία όπου μέσα σε 24 ώρες το επισκεύασαν (άλλαξαν το λάστιχο και το τέσταραν), έβγαλαν βίντεο που έδειχνε απο που έμπενε το νερό, άλλαξαν το κουτί πρώτων βοηθειών που ήταν βρεγμένο, άλλαξαν το πάτωματάκι του πορτμπαγκαζ που είχε βραχεί και μου έδωσαν χαρτί ότι κάθε βλάβη που είχε προκληθεί λόγω του θέματος αυτού θα καλύπτεται απο εκείνους.
Καμία σχέση με την αντιμετώπιση στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Plst έγραψε:
Απο το πάτωμα του πορτμπαγκάζ. Το πήγα τελικά στην αντιπροσωπεία στην Ελβετία όπου μέσα σε 24 ώρες το επισκεύασαν (άλλαξαν το λάστιχο και το τέσταραν), έβγαλαν βίντεο που έδειχνε απο που έμπενε το νερό, άλλαξαν το κουτί πρώτων βοηθειών που ήταν βρεγμένο, άλλαξαν το πάτωματάκι του πορτμπαγκαζ που είχε βραχεί και μου έδωσαν χαρτί ότι κάθε βλάβη που είχε προκληθεί λόγω του θέματος αυτού θα καλύπτεται απο εκείνους.
Καμία σχέση με την αντιμετώπιση στην Ελλάδα.
Ναι, αναμενόμενο δυστυχώς.
Έχω αντιστοιχη εμπειρία από άλλο καταναλωτικό αγαθό (Canon φωτογραφική μηχανή) που για βλάβη που διεθνώς καλυπτόταν ακόμα και εκτός εγγύησης, στην Ελλάδα η αντιπροσωπεία μου το επισκεύαζε με προνομιακή έκπτωση. Τελικά σε ταξίδι μου την άφησα στο Βέλγιο, επισκευάσθηκε δωρεάν και γλίτωσα τα 200 ευρώ 'προνομιακά'.Μεγειά σου πάντως. Αλλά θα έκανα ένα email στα κεντρικά ΜΙΝΙ και θα έλεγα και τις 2 ιστορίες (Ελλάδα πούλο, Ελβετία άμεσοι και επιτυχημένοι). Μπας και τους βάλουν κανένα χεράκι. Λέμε τώρα
New MINI Forum