-
Έχουν αρχίσει οι επεκτάσεις στα πάρκινκ και οι αγορές παρακείμενων οικοπέδων, για να χωρέσουν οι καινούργιες ferrari και panamera...
-
@yem said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Τώρα καταλαβα το τι συμβαίνει. Και βλέπω ουρές έξω από φαρμακεία και λέω θα είναι τα διανυκτερεύοντα.
Οι άνθρωποι είναι εξωγήινοι.
Μαζεύονται όλοι μαζί σε τεράστιες ουρές ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς μάσκες, κάποιοι εβηχαν κιόλας, για να πληρώσουν να κάνουν το τεστ αμφιβολου ποιότητας.Πραγματικα δεν ξέρω τι σκέφτονται. Είναι απίστευτοι.
Δεν σκέφτονται βρε Lap και gatoz. Χεστηκαν για την ποιότητα και εγκυρότητα του τεστ, ένα χαρτί θέλουν για να μπορούν να πάνε στην δουλειά και τίποτα άλλο αφου ο κοροδοϊος δεν υπάρχει... Γείτονας γκρινιάζει που κάνει 3 test την εβδομάδα και η γυναίκα άλλα 2 συνολικά 5 την εβδομάδα με 7€ που το έχει ο φαρμακοποιός της γειτονιάς δηλαδή 35€/εβδομάδα 140€/μηνα και είναι και οι δύο χαμηλόμισθοι, μου γκρινιάζει ότι αιμορραγουν οικονομικά και δεν βγαίνουν και παρόλα αυτά δεν πάνε να κάνουν το δωρεάν εμβόλιο παρά δίνουν 140€ για τα rapid.
Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει, πως μερικοί πυροβολημένοι τιποτάδες στο facebook και το Youtube με μηδενικό μπάτζετ και αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο, κατάφεραν να πείσουν ένα τεράστιο κομμάτι πληθυσμού πως είναι προτιμότερο να ταλαιπωρούνται και να πληρώνουν λεφτά (και να βρίσκεται η ζωή τους σε κίνδυνο) παρά να υποκύψουν στις τάχα πιέσεις της Κυβέρνησης και να ...ρισκάρουν τις παρενέργειες του εμβολίου. Κι ότι τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν κι ο Σπύρος Παπαδόπουλος δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Λόγω κυρίως της ρήξης της πίστης των Πολιτών προς την Πολιτεία, που πλέον δεν πείθει και βρίσκεται πάντα "απέναντι" απ' τους πολίτες, ακόμη κι όταν προσπαθεί πράγματι για καλό τους να επιβάλει κάποια πράγματα... -
Βασικό πρόβλημα κατά την άποψη μου να βασίζονται οι εμβολιασμοί σε κινητρα που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση. Και οι εμβολιασμενοι νοσούν και μεταδίδουν, έστω και λιγοτερο. Και προφανώς αφού δεν κάνουν τεστ, μεταδίδουν ανεξέλεγκτα. Το μόνο ρεαλιστικό κίνητρο είναι "σώσε τον εαυτό σου", όχι κάνε εμβόλιο για να ψωνίζεις άνετα χωρίς τεστ. Άλλωστε προβλέπω σε λίγο χρόνο να μπαίνουν τεστ σαν προϋπόθεση και για εμβολιασμενους, να δούμε τότε πιο θα είναι το κυβερνητικό παραμύθι.
Από την άλλη, καμπάνιες μέσω ΜΜΕ καταγγέλλονται και ελέγχονται ως πετσωμενες, οπότε δεν βλέπω και μια καθαρή αντιπολιτευτική αντιπρόταση για το τι θα μπορούσε να γινει. Αφού φαντάζομαι ο αρνητής δεν πείθεται από τον καθ' ύλη αρμόδιο, δλδ τον γιατρό του.Το έγραψα κατά λάθος αλλού, ιδού η άποψη της άπω Ανατολής "που ξέρει να διαχειρίζεται πανδημίες", "είναι πολιτισμένη" κλπ
https://www.flash.gr/world/1876806/sigkapouri-tha-plironoun-ta-nosileia-oi-anemvoliastoi
-
Καλά η Σιγκαπούρη είναι 100 χρόνια μπροστά, κράτος πρότυπο για εμένα. Έζησα εκεί 1.5 χρόνο και στην δύσκολη περίοδο της πανδημία SARS (το 2003)...έπαθα σοκ (θετικό) με την τόσο αποτελεσματική διαχείριση!
-
Δεν διαφωνώ, την έχω επισκεφτεί, αλλά με τέτοιες αποφάσεις "ανθρωπιστές" δεν τους λες. Το γράφω γιατί αρκετές φορές ξυνόμαστε την γκλίτσα του τσοπάνη χαρακτηρίζοντας την διαχείριση της πανδημίας από τους δυτικούς και την ΕΕ "γελοία", "αναποτελεσματική" κλπ.
-
Ήμουν σε ένα everest τώρα με έλεγξαν κανονικά και πιστοποιητικό και ταυτότητα και σκάει μύτη μία κυρία 75 τουλάχιστον, με βαμμένο μαλλί καλά ρούχα και λοιπά και τη ρώτησαν αν έχει πιστοποιητικό, δεν είχε αν είχε κάνει τεστ δεν είχε κάνει , πήρε ένα καφέ και της είπαν ότι δεν μπορεί να κάτσει, μόνο να τον πάρει μαζί της. Το θέμα είναι ποιος ο λόγος που αυτή η γυναίκα δεν κάνει το εμβόλιο προφανώς δεν εντάσσεται στη λογική είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας και μόνο.
-
@fiverg said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Δεν διαφωνώ, την έχω επισκεφτεί, αλλά με τέτοιες αποφάσεις "ανθρωπιστές" δεν τους λες. Το γράφω γιατί αρκετές φορές ξυνόμαστε την γκλίτσα του τσοπάνη χαρακτηρίζοντας την διαχείριση της πανδημίας από τους δυτικούς και την ΕΕ "γελοία", "αναποτελεσματική" κλπ.
Εγώ μια χαρά ανθρωπιστές τους βρίσκω...100% δίκαιο σύστημα. Ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και το τίμημα της επιλογής του...δεν γίνεται το κράτος να προστατεύει συνεχώς τους ηλίθιους.
-
Αυτή είναι η διαφορά του Διαφωτισμού και της αναζήτησης της σχέσης του ανθρωπου ως προς την κοινωνία και το αντίθετο που περασε η Ευρώπη, αλλα και οι Αρχαίοι Έλληνες.
Όντως είναι ηλίθιοι, αλλά είναι πολιτες της χώρας.
Αυριο, μεθαυριο μπορεί να υπάρξει αλλο δίλλημα όπου η δική σου άποψη σε εμάς να φαίνεται ηλίθια φαντάσου ποιες ευθυνες θα πρεπει να πληρώσεις για την άποψη σου; Είναι κάτι που αμέσως θα φέρει αντιδράσεις στην Δυση, ως προς την αρχή του.Τα κράτη δικαίου της Δυσης έχουν άλλη δομη σκέψης. Είναι πολυ πιο μπροστά από τα υπόλοιπα κράτη σε αυτό τιν τομέα.
Τώρα αν έχουν προβλέψει τόση ηλιθιότητα..... Αυτό είναι άλλο θέμα!!! Για αυτό όπως λέω αυτή η πανδημια θα φέρει στα όρια πολλα πραγματα εκτός από τις μονάδες υγείας.Το τι θα βγάλει όλη αυτή η ιστορια, θα το δουμε.
-
Διαφωνώ Λαπ. Ο καθένας οφείλει να πληρώνει το τιμημα των επιλογών του. Να εχει φυσικα ολα τα στοιχεια και να γνωρίζει το τίμημα εκ των προτέρων οχι κιντερ εκπληξη!
-
Αυτό που λες έχει όντως βάση αλλά θα πρεπει όπως πολυ σωστά λες να έχει εκ των προτέρων γνώση των συνεπειών των πραξεων του.
Άρα καταλήγουμε παλι σε αυτό που είπα σε αλλο ποστ, τελείως φιλολογικά μιας και δεν είμαι νομικός, πως ο μόνος τρόπος να αρνηθείς σε κάποιον τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνει κάποιος άλλος ( περιθαλψη εν προκειμένω) είναι να χαρακτηρίσεις την όποια πραξη του ως παρανομη.
Άρα, θα πρεπει είτε να κηρυξεις τη χώρα σε έκτακτη ανάγκη για καποιο θέμα, οπως πανδημια, με καθορισμένες ποινες για τους παραβατες είτε να κυρηξεις παρανομη την επιλογή διάθεσης του σώματος του
Το δευτερο δεν μπορείς διότι υπάρχουν άρθρα που το προσταρευουν αν δεν κάνω λαθος, καθως και τα διεθνή ανθρώπινα δικαιωμαρα. Το πρωτο όμως;; Μάλλον μπορείς.
Στο λέω δεν είναι τόσο απλό.
Για να απαιτήσεις την οποια ευθυνη και υποχρεωση του πολιτη πρεπει να καθορίζεις πρωτα μέχρι που σταματά η ελευθερία του.
-
Εγώ ήξερα πως είστε της Realpolitik αλλά τώρα μου το γυρνάτε στο θεωρητικό και το φιλοσοφικό...
Οποιαδήποτε τύπου "υποχρεωτικότητα" σημαίνει πως πρέπει να υποχρεώσει ο Κυριάκος τους μπάτσους, ΠΑΠΑΔΕΣ, και λοιπούς να υποκύψουν.
Δεν θα αφορά μόνο τους Συριζαίους ανεμβολίαστους, ακόμη κι αν αυτοί ήταν οι "υπεύθυνοι", όπως προσπαθούσαν κάποια παιδιά εδώ να αποδείξουν, λίγες σελίδες πίσω...
-
εχθες το βραδυ χρειαστηκα απο φαρμακειο σελφ τεστ για καποιο προληπτικο ελεγχο.
πηγα λοιπον εν πετρουπολη, στο εφημερευων. γιεμ. και οσοι λετε ακριβα τα εργαστηρια με τα 10.
ουρα μεγαλη απο κοσμο που εκανε το 'ραπιντ' με τα 5 ευρω και σε μερικους που κλαιγοντουσαν με 4.
που, πως και απο ποιον ειναι το θεμα.
ειχε λοιπον βγαλει το φαρμακειο μια καρεκλα και ενα τραπεζακι στο πεζοδρομιο. ω, ναι. καλα ακουσατε. στο πεζοδρομιο. χυμα. εκει ενας ασχετος, το πιθανοτερο βοηθος φαρμακειου καθως η φαρμακοποιος ηταν μεσα, εκανε στο ποδι ή μαλλον στη καρεκλα το 'ραπιντ'. οεο. πιστοποιηση λεει....
οταν εφτασε η σειρα μου ζητησα 3 σελφ τεστ να παρω μαζι μου. φωναζει να της φερουν 3 ραπιντ η φαρμακοποιος.
επιμενω, σελφ τεστ.
ναι μου λεει σελφ τεστ λεγονται ΑΛΛΑ οταν τα κανουμε εδω εξω λεγονται ραπιντ τεστ. οεο....
καταρτιση, επιστημονικο ηθος.
βασικα αυτο που πουλανε κυριοι ειναι το γεγονος οτι η ηδικα τους εδωσε τη δυνατοτητα να καταχωρουν αποτελεσμα για να παιρνει ο αλλος το κιου αρ κοντ. το αποτελεσμα αδιαφορον εστι....
αλητεια, κυβερνητικη πρωτιστα και των επιστημονικων κλαδων, λεμε τωρα και καμμια μαλακια να περασει η ωρα για τον πανελληνιο φαρμακευτικο, ειναι που συναινουν κατα δευτερο.
εγκλημα κατα των Ελληνων.
δικαιωση των αρνητων! σκατα, σκατα, σκατα. -
Μπήκα τυχαία σε αυτό το θέμα και διάβασα κάποιες από τις τελευταίες σελίδες.
Πολλή μισαλλοδοξια παιδιά και μεγάλη επαρση και άσχημοι χαρακτηρισμοί. Και από κάποια άτομα που τα έχω σε εκτίμηση και εξεπλαγην! -
@gatoz , τα ξέρω και τα βλέπω κάθε μέρα . Πάνω στην Πέτρου Ράλλη τραπεζάκι με καμιά 10αριά σελφ τεστ πάνω αριθμημένα , ο κάθε εξετασμένος έχει το νούμερο του και περιμένει το αποτέλεσμα ! Το ίδιο και στο συνοικιακό φαρμακείο στο Αιγάλεω (σήμερα είχε πάνω απο 20 άτομα ουρά) , μόνο που αυτός τους βάζει 1-1 μέσα σε ξεχωριστό χώρο ! Δεν έχει σημασία το αν είναι έγκυρα τα αποτελέσματα , σημασία έχει να βγούν αρνητικοί και να πάνε στην δουλειά ξοδεύοντας τα λιγότερα !
υ.γ: Η κυρία στην Πέτρου Ράλλη φοράει πράσινη στολή μιας χρήσης γάντια και μάσκα ... πήρε προαγωγή σε υπεύθυνη μικροβιολογικού στο φαρμακείο ...χχαχχα -
Χρειάστηκε να κάνω 2 φορές από το τέλος Αυγούστου rapid (τη μια καιτοι εμβολιασμένος όταν γυρίσαμε από διακοπές που είχε 20 ευρώ ακόμα - ευτυχώς μας τα έδωσαν - και μια πριν από 15 μερες όταν δεν αισθανόμουν καλά και είπα να τσεκαριστώ παρότι τα σελφ δεν δείχναν κάτι)
Το rapid έμοιαζε παρα πολύ με το self. Ίδια μέθοδολογια μου φάνηκε.
Μπας και είναι το ίδιο απλά χρεώνεται όταν το κάνει τρίτος ;Εντωμεταξύ χθες το βράδυ κόντεψαν να με κόψουν από εστιατόριο που βγήκα με τη γυναίκα.
Έκανα μέσα στην εβδομάδα τη συμπληρωματική δόση (δεύτερη για έμενα μιας και το Μάιο είχα κάνει το Johnson - αυτή τη φορα έκανα Pfizer) και παρότι εκδόθηκε νέο πιστοποιητικό, το σύστημα με έβγαζε φρέσκο εμβολιασμένο μαλλον και με έκοβε. Μαλακια τους συστηματος μαλλον, μιας και το ελληνικό πιστοποιητικό γράφει κανονικά τις ημερομηνίες των 2 δόσεων (σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό που γράφει μόνο την τελευταία.)
Ευτυχως είχα και το παλιό πιστοποιητικό και με έβγαζε οκ.
Μου είπαν ότι και σε άλλους έχει συμβεί αυτό.
Θα πάρω αύριο εοδυ να το αναφέρω.Κατά τα λοιπά και ενώ με το Johnson δεν είχα καταλάβει τίποτα με το Pfizer μετά απο 18 περίπου ωρες ξεκίνησα να έχω πόνο στο χέρι και ελαφρύ πρήξιμο, πονοκέφαλο και λίγο καταπόνηση.
Το καλό ότι με παρακεταμόλη εξαφανίζονταν όλα αλλά μου κράτησαν 3 σχεδόν μερες αυτά. -
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Αυτό που λες έχει όντως βάση αλλά θα πρεπει όπως πολυ σωστά λες να έχει εκ των προτέρων γνώση των συνεπειών των πραξεων του.
Σιγκαπούρη (το λέω πολύ μπροστά....η καλύτερη χώρα που έχω ζήσει/επισκευφθεί): Όποιος δεν θέλει δεν κάνει εμβόλιο, αλλά εαν νοσήσει από covid θα πληρώνει από την τσέπη του τη νοσηλεία...απλό, ξεκάθαρο και δίκαιο όσο δεν πάει. Γιατί το κράτος να πληρώνει €1.200+/ημέρα (στην Ελλάδα, έξω πολύ περισότερα) για όποιον επιλέγει να μην προστατευθεί?
-
@iceman7 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Εντωμεταξύ χθες το βράδυ κόντεψαν να με κόψουν από εστιατόριο που βγήκα με τη γυναίκα.
Έκανα μέσα στην εβδομάδα τη συμπληρωματική δόση (δεύτερη για έμενα μιας και το Μάιο είχα κάνει το Johnson - αυτή τη φορα έκανα Pfizer) και παρότι εκδόθηκε νέο πιστοποιητικό, το σύστημα με έβγαζε φρέσκο εμβολιασμένο μαλλον και με έκοβε. Μαλακια τους συστηματος μαλλον, μιας και το ελληνικό πιστοποιητικό γράφει κανονικά τις ημερομηνίες των 2 δόσεων (σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό που γράφει μόνο την τελευταία.)
Ευτυχως είχα και το παλιό πιστοποιητικό και με έβγαζε οκ.
Μου είπαν ότι και σε άλλους έχει συμβεί αυτό.
Θα πάρω αύριο εοδυ να το αναφέρω.Κατά τα λοιπά και ενώ με το Johnson δεν είχα καταλάβει τίποτα με το Pfizer μετά απο 18 περίπου ωρες ξεκίνησα να έχω πόνο στο χέρι και ελαφρύ πρήξιμο, πονοκέφαλο και λίγο καταπόνηση.
Το καλό ότι με παρακεταμόλη εξαφανίζονταν όλα αλλά μου κράτησαν 3 σχεδόν μερες αυτά.Και εγώ ακριβώς αυτά τα θέματα έχω απλά με τις παρενέργειες ακριβώς το αντίθετο...με το Johnson την άκουσα με το Pfizer τίποτα....την 3η θα κάνω Moderna για ποικιλία...
-
-
@gatoz said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
δε ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα το σκηνικό αυτό!
-
Έχουμε τουλάχιστον τώρα υπουργό υγείας επειδή ο Κικίλιας δεν αναλάμβανε προσωπικές ευθύνες τα άφηνε όλα στον Μητσοτάκη, ο Πλεύρης το κάνει.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες