-
Ναι και 1,1 δις ευρώ ΕΣΟΔΑ από ΤΙΣ ΔΕΚΟ όλων των υπουργείων.
Πως τους πληρώνεις αυτούς;
Δηλαδή σημερα που ακόμα είναι μια δυσκολη κατάσταση δεν δέχεσαι να πουλήσεις τα σπίτια που χτίζεις σε αγοραστές που υπάγονται σε δημόσιο μισθολόγιο αλλά μόνο σε όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, σωστά;
-
@fanis75 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Πότε ξεκινάει το επόμενο λοκνταουν ξέρουμε; όσοι έχετε άκρες για πιο έγκυρες πληροφορίες...
Είπαμε 15/11 με 15/12...μετά τις εκπτώσεις δηλαδή και πριν τις γιορτές. Λεφτά για αποζημιώσεις δεν υπάρχουν. Και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην κλείσουν τα σχολεία.
Αφου λένε κατηγορηματικά πως δεν θα κάνουν. Ίσως κανουν για τους ανεμβολιαστους.
Το μαξιλάρι φαγώθηκε;
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ναι και 1,1 δις ευρώ ΕΣΟΔΑ από ΤΙΣ ΔΕΚΟ όλων των υπουργείων.
Πως τους πληρώνεις αυτούς;
Δηλαδή σημερα που ακόμα είναι μια δυσκολη κατάσταση δεν δέχεσαι να πουλήσεις τα σπίτια που χτίζεις σε αγοραστές που υπάγονται σε δημόσιο μισθολόγιο αλλά μόνο σε όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, σωστά;
Τι σχέση έχει αν πουλάω ή όχι σε δημόσιους .
Εσύ πηδάς μόνο δημόσιες υπαλλήλους ή ο καλός μύλος όλα τα αλέθει ?Πάντως αυτά που πούλησα τώρα δεν τα πήραν ΔΥ.
Σκληρά εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα τα πήραν , ένας σε τράπεζα σε υποστηρικτικό κομμάτι , όχι το τραπεζικό.
-
Είτε υποστηρικτικό τομέα είτε όχι μισθό με δημόσιο χρήμα είχε την δύσκολη περίοδο, από δικούς μας φόρους. Δηλαδή εμείς του διασωσαμε την εργασία για να αγορασει και να του πουλήσεις εσυ.
Εσύ ως σκληρά εργαζόμενος ιδιώτης θα πάρεις το παραδακι που προήλθε από μια εργασία που διασώθηκε με δημόσιο χρήμα γονατίζοντας εκείνη την εποχή άλλους ιδιώτες σε φόρους.
Οι οικονομία είναι μια αλυσίδα, απλά εσύ δεν το βλέπεις γιατί δεν θες να το δεις.
Βλέπεις ότι ακόμα και σήμερα και όχι πριν 10 έτη θα φέρεις στο σπίτι σου ένα καρβέλι ψωμί με χρήματα από το δημόσιο προϋπολογισμό.
Οπότε άναψε μια λαμπάδα και για τη σωτηρία των τραπεζών με κρατικό χρήμα. -
Λάθος φίλε μου.
Είναι πληροφορικός πήγε τους έλυσε προβλήματα και του έκαναν πρόταση να τον πάρουν με σύμβαση μετά τη κρίση.Αρα κανένα δημόσιο χρήμα...
Γκόλ και ξύλο ,οπότε μην το συνεχίζεις, γιατί πάω για δουλειά...
-
Μα η τράπεζα υπήρξε και υπάρχει εν λειτουργία γιατί διασώθηκε ώστε αργότερα να του προσφέρει εργασία και σήμερα να αγοράσει από εσενα. Αν δεν υπήρχε διάσωση τότε που δεν θα περνούσε τα στρες τεστ δεν θα υπήρχε σήμερα και μπορεί να είχε άλλο μέλλον ως εργαζόμενος. Μπορεί να έφευγε στο εξωτερικό ή μπορεί να έβρισκε θέση σε δημόσιο φορέα με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Μπορεί χίλια δύο.
Το γεγονός είναι ότι φορολογήθηκαν ιδιώτες, διασώθηκε η τράπεζα, βρήκε ο άνθρωπος αργότερα μια καλή θεση εργασίας με καλά εισοδήματα και σήμερα σου πληρώνει το καρβέλι ψωμιού στο τραπέζι σου.Σου λέω καθώς πας στην δουλειά αναψε μια λαμπάδα για την σωτηρία των τραπεζών με δημόσιο χρήμα.
Τις καλημέρες μου.
Υ.γ Να το χαρεί ο άνθρωπος, αν μας διαβάσει να μας συγχωρέσει για τον λοξιγκα που του φέραμε και ευχόμαστε τα καλύτερα στη ζωή του, απλά τον χρησιμοποιήσαμε για παράδειγμα στον ταξιδευτή.
-
Τον πήραν εκεί γιατί οι μόνιμοι δεν έλυσαν το πρόβλημα.
Επίσης η τράπεζα δεν σώθηκε με δημόσιο χρήμα αλλά έφαγε τα λεφτά των μετόχων και τις αγόρασαν φτηνά κάποιοι ξένοι.
Δεν σου βγαίνει η ιστορία μην την τραβάς από τα μαλλιά.
-
Τι δεν μου βγαίνει ρε συ που έχεις στριμωχτει πίσω από μια λανθασμένη θεωρία που έχεις στο μυαλό σου.
Ο κλάδος σου επωφεληθηκατε όσο λίγοι κλαδοι στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος με δημόσιο χρήμα ΝΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ διότι τα δάνεια που μοίραζαν οι τράπεζες την εποχή των παχιων αγελαδων ήταν με υψηλό ρίσκο. Αυτό το υψηλό ρίσκο που γέμιζε τους ισολογισμούς των τραπεζών εσείς το μετουσιωσατε σε καρβέλια ψωμί, πλούτο και πολυτελή αυτοκίνητα.
Μετά όταν ήρθε η διεθνής οικονομική κρίση οι τράπεζες λόγω της εκθεσης τους σε αυτά τα δάνεια και λόγω του ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ με σταθερό εισοδημα όταν όλοι και ολα κατέρρεαν, δεν περνούσαν τα στρες τεστ λόγω των δανείων που εσείς τα μετουσιωσατε σε πλούτο. Δεν είδα να αναχρηματοδοτουνται οι τράπεζες από τις προσωπικές σας περιουσίες και τα χρήματα που έβγαλε ο κατασκευαστικός κλάδος, αλλά από τους φόρους των υπόλοιπων ιδιωτών, ε.ε, συνταξιούχων και ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ που μισείς.
Δηλαδή την εποχή των πασοκικων ετών που στηλιτευεις, εσείς, ο κλάδος σας αρμεξατε όσο λίγοι στην Ελλάδα και τη λυπητερή του πλουτισμου σας την πληρώσαμε όλοι μαζι με ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ
Είδες πως η οικονομία εχει πολλά κανάλια και η πορεία των χρεών είναι αμφίδρομη αλλά η λυπητερή όχι ανάλογη.
Κάτι τελευταίο για να δεις πόσο άσχημο είναι να κατακρίνεις μονίμως μια κατηγορία εργαζομένων σε μορφή ρατσισμού. Να σου τα πω από την ανάποδη. Αν είσαι στην αγορά που είσαι και μάθεις τι λένε πίσω από την πλάτη του κλάδου σας ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ τότε θα καταλάβεις πόσο άσχημο είναι να σε κρίνουν συνεχώς ως βδέλλα.
Κάτι σαν αναγκαίο κακό σας βλέπει η αγορά. Δεν σας συμπαθεί καθόλου.
Μη μου το πας σε προσωπικό επίπεδο, μιλάω γένικα για τον κλάδο σας.
Μαζί με εσάς οι άλλοι τιμητές της οικονομίας. Τα Γκόλντεν Μπόις και οι διευθυντές τραπεζών σε τμήματα δανείων. Άλλοι φωστήρες και κριτές των υπόλοιπων κλάδων, των πασοκικων ετών και με απόψεις χιλίων καρδιναλίων. -
Νομίζω πως η κουβέντα για το ρόλο των εργολάβων πρέπει να πάει στη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ή τις οικοδομές κι όχι τα ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
https://www.inscience.gr/2021/11/06/to-kεφάλαιο-και-η-οικολογία-των-ασθενειώ/
εδώ ένα άρθρο ενός απ τους Έλληνες της μικρής κοινότητας του Ριαντ .
-
Τα έχουμε πει στις οικοδομές αλλά ο Λαπ δεν θέλει να καταλάβει.
Όλα όμως όσα αναφέρει για οφέλη είναι εντελώς λανθασμένα αλλά θέλει σεντόνι που μόνο το βράδυ αν έχω διάθεση μετά την δουλειά μπορώ να το γράψω.
Όσο για το μίσος προφανώς όταν του παίρνει κάποιος όλα τα λεφτά και του βάζει και δάνειο τον μισεί.
Αλλά αυτό μόνο τον πρώτο χρόνο διότι μετά που θα έρθουν οι φίλοι στο σπίτι του και θα του πουν τι ωραίο είναι τότε γινόμαστε οι καλύτεροι φίλοι αυτό είναι σωστά στα ιατρικά θέματα καθότι ο Έλληνας αγοράζει με ψυχολογία τη μούρη θα πουλήσει στον άλλον και όχι τόσο πόσο του κάνει αυτό που αγοράζει
-
-
Γούνα...χμμ...ευχαριστώ όχι...
-
Το ευχάριστο είναι ότι μπήκα σήμερα να κλείσω ραντεβού για την 2η δόση της γυναίκας και είχε πρώτη διαθέσιμη από τις 15 του μήνα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε και την αμέσως επόμενη μέρα , λίγο τα πολλά κρούσματα λίγο τα extra rapid test που πονάνε στην τσέπη έπεισαν κάποιους να πάνε !
Τελικά τα φαρμακεία βγήκαν μάγκες με 5ε το rapid φάγανε όλη την πελατεία από τα μικροβιολογικά ! -
Τι μαγκιά κάνουν τα φαρμακεία και το κάνουν με 5 ευρώ;
Έχω ακούσει πως ζητάνε κωδικούς taxis ισχύει;
Η ...υποχρεωτική τιμή είναι 10 ευρώ + ΦΠΑ αν θυμάμαι καλά από την εγκύκλιο του υπ.αναπτυξης. Κανονικά πρέπει να κοπεί και ΑΠΥ από τους μικροβιολόγους και τα φαρμακεία αλλά...αυτό είναι άλλο θέμα.
Νομίζω τελικά πως το κάτω των 10 ευρώ είναι παράνομο αλλά δεν έχω καταλάβει πιο παραθυράκι χρησιμοποιούν τα φαρμακεία. -
@vagkirk said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Η ...υποχρεωτική τιμή είναι 10 ευρώ + ΦΠΑ αν θυμάμαι καλά από την εγκύκλιο του υπ.αναπτυξης. Κανονικά πρέπει να κοπεί και ΑΠΥ από τους μικροβιολόγους και τα φαρμακεία αλλά...αυτό είναι άλλο θέμα.
Νομίζω τελικά πως το κάτω των 10 ευρώ είναι παράνομο αλλά δεν έχω καταλάβει πιο παραθυράκι χρησιμοποιούν τα φαρμακεία.Δεν ξέρω , τα τελευταία self test που πήρα για τα παιδιά έγραφαν πάνω rapid test και ήταν συσκευασία 5άδας με τα υλικά χύμα μέσα στο κουτί .
Την διαδικασία δεν την γνωρίζω , λογικά θα θα θέλουν κωδικούς taxis για να δηλώσουν το αποτέλεσμα , δεν νομίζω ότι είναι παράνομο μιας και το διαλαλούν παντού .Πίεζαν τα μικροβιολογικά για μονοπώλιο και πάνω από 10ευρώ/rapid αλλά κάπου άκουσα ότι το rapid/self που κάνουμε στα παιδιά κοστίζει 1,20ε ...καλά είναι 400% υπερκέρδος . -
Και 1,2 ευρώ που λες είναι πολλά , νομίζω το αγοράζουν ακόμη φθηνότερα. Ψαχνωντας λίγο, τα 10 ευρώ για την δειγματοληψία και την ανάλυση πλέον ΦΠΑ είναι η ανώτατη τιμή που έθεσε το υπουργείο ανάπτυξης. Άρα είναι οκ αυτό που κάνουν τα φαρμακεία τελικά , δεν υπάρχει κάτι ύποπτο. Απλά υποχρεούνται όπως και σε κάθε άλλη συναλλαγή να κόβουν απόδειξη.
Και είναι και μια καλή πηγή εσόδου , ανάλογα την τιμή που χρεώνουν, από 5-7 ευρώ έχω δει , βγάζουν σίγουρα από 3 έως 5 ευρώ κέρδος x 100 πελάτες κατά Μ.Ο= 300 με 500 ευρώ κάθε 2 μέρες περίπου. -
@yem said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@vagkirk said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Νομίζω τελικά πως το κάτω των 10 ευρώ είναι παράνομο αλλά δεν έχω καταλάβει πιο παραθυράκι χρησιμοποιούν τα φαρμακεία.Δεν ξέρω , τα τελευταία self test που πήρα για τα παιδιά έγραφαν πάνω rapid test και ήταν συσκευασία 5άδας με τα υλικά χύμα μέσα στο κουτί .
Την διαδικασία δεν την γνωρίζω , λογικά θα θα θέλουν κωδικούς taxis για να δηλώσουν το αποτέλεσμα , δεν νομίζω ότι είναι παράνομο μιας και το διαλαλούν παντού .Πίεζαν τα μικροβιολογικά για μονοπώλιο και πάνω από 10ευρώ/rapid αλλά κάπου άκουσα ότι το rapid/self που κάνουμε στα παιδιά κοστίζει 1,20ε ...καλά είναι 400% υπερκέρδος .γιεμ ειναι ασχετο το ραπιντ με το σελφ. εντελως.
το ξαναλεω, υπαρχουν κιτ κινεζιες και επωνυμα. με διαφορα ταξης τιμης!
τα φαρμακεια κανουν την αρπαχτη.
δεν υπαρχει το κερδος που νομιζετε, για την ακριβεια με 10 ευρω ενα ιατρειο μπαινει μεσα ή ειναι οριακα. δεν ειναι μονο το κοστος του κιτ αλλα η απασχοληση του προσωπικου, το ρισκο και οι ευθυνες που αναλαμβανει ενας ιατρος υπογραφοντας εχοντας δια νομου και την υποχρεωση σε σωρο διαπιστευσεις που ολα αυτα κοστιζουν. αντιθετα το φαρμακειο ειναι λιανικη, ο χρονος τους ειναι φθηνοτερος, μην μιλησω για την ποιοτητα παροχης ιατρικης (!!!) υπηρεσιας και προφανως οτι δεν φερουν απολυτως καμμια ευθυνη για οτι διαγνωσουν! Τα ψηφαλακια μιλησανε, ειναι πολλα τα φαρμακεια και ανεβοκατεβαζουν βολεφτακια. χωρις αισθηση του δημοσιου κινδυνου που δημιουργησε αυτη η πραξη. οπως και πολλες αλλες. ολα στο βωμο του ξαναβγαινουμε. α, και ειμαι πατερας φαρμακοποιου.
....
δεν εχει φπα -
Εύρεση ραντεβού τρίτης δόσης πριν 15 μέρες, είχε ραντεβού διαθέσιμο από την επόμενη. Εύρεση σήμερα, πήγαμε στις 20/11 (ίδιο εμβολιαστικό κέντρο). Ο κόσμος ξεκίνησε και πάλι να εμβολιάζεται, έστω και σιγά σιγά. Στο ενδιάμεσο βέβαια -δυστυχώς- λειτούργησε (και θα λειτουργήσει) η φυσική επιλογή...
Όπως ξαναέγραψα, με ανοιχτή οικονομία όλοι θα εχουμε το ραντεβού μας με τον ιό αργά ή γρήγορα. -
Τώρα καταλαβα το τι συμβαίνει. Και βλέπω ουρές έξω από φαρμακεία και λέω θα είναι τα διανυκτερεύοντα.
Οι άνθρωποι είναι εξωγήινοι.
Μαζεύονται όλοι μαζί σε τεράστιες ουρές ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς μάσκες, κάποιοι εβηχαν κιόλας, για να πληρώσουν να κάνουν το τεστ αμφιβολου ποιότητας.Πραγματικα δεν ξέρω τι σκέφτονται. Είναι απίστευτοι.
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Τώρα καταλαβα το τι συμβαίνει. Και βλέπω ουρές έξω από φαρμακεία και λέω θα είναι τα διανυκτερεύοντα.
Οι άνθρωποι είναι εξωγήινοι.
Μαζεύονται όλοι μαζί σε τεράστιες ουρές ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς μάσκες, κάποιοι εβηχαν κιόλας, για να πληρώσουν να κάνουν το τεστ αμφιβολου ποιότητας.Πραγματικα δεν ξέρω τι σκέφτονται. Είναι απίστευτοι.
Δεν σκέφτονται βρε Lap και gatoz. Χεστηκαν για την ποιότητα και εγκυρότητα του τεστ, ένα χαρτί θέλουν για να μπορούν να πάνε στην δουλειά και τίποτα άλλο αφου ο κοροδοϊος δεν υπάρχει... Γείτονας γκρινιάζει που κάνει 3 test την εβδομάδα και η γυναίκα άλλα 2 συνολικά 5 την εβδομάδα με 7€ που το έχει ο φαρμακοποιός της γειτονιάς δηλαδή 35€/εβδομάδα 140€/μηνα και είναι και οι δύο χαμηλόμισθοι, μου γκρινιάζει ότι αιμορραγουν οικονομικά και δεν βγαίνουν και παρόλα αυτά δεν πάνε να κάνουν το δωρεάν εμβόλιο παρά δίνουν 140€ για τα rapid.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες