-
@fiverg said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Πάντως, σοβαρά τώρα, δεν νομίζω να κολλάει ο ιός από την μετάληψη. Δεν κολλάς όταν τρως έναν ιό του αναπνευστικού και πάει στο στομάχι σου και τον χωνευεις. Ας διορθώσει κάποιος που ξέρει πιο καλά.
Από τον παπα βέβαια που όντας κορωνιασμενος θα σου δώσει την μετάληψη 20 εκατοστά από την μούρη σου, μια χαρά κολλάς.Τεχνοκρατικα, με βάση τα παραπάνω και ότι μιλάμε για βρασμένο νερό και αλκοολικό διάλυμα, σε επιχρυσωμένο μπρούτζο, τείνουν στο ελάχιστο οι πιθανότητες να ανιχνευθεί ιός στο υγρό της μεταλαβιάς.
Αλλά ο συνωστισμός, το σφούγγισμα του στόματος, το ότι σπάει ο φραγμος της μάσκας γενικότερα, κι ότι μιλάμε για κατεξοχήν ευπαθείς ομάδες, είναι το πρόβλημα. -
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Πότε ξεκινάει το επόμενο λοκνταουν ξέρουμε; όσοι έχετε άκρες για πιο έγκυρες πληροφορίες...
Είπαμε 15/11 με 15/12...μετά τις εκπτώσεις δηλαδή και πριν τις γιορτές. Λεφτά για αποζημιώσεις δεν υπάρχουν. Και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην κλείσουν τα σχολεία.
-
...στα οποία η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από πέρσι. Ευτυχώς που τα παιδιά το περνάνε στην πλάκα τα ίδια, αλλά το φέρνουν στο σπίτι.
-
Lap το να έχεις τον αριθμό των ΔΥ που χρειάζεσαι με αξιολόγηση βέβαια και υψηλή παραγωγικότητα , είναι λογικό.
Το να έχεις τους δυ που έχουμε εδώ , σε 3πλάσιες θέσεις από όσες χρειάζονται σε πολλούς τομείς , κυρίως ξυσίματος και ταυτόχρονα να έχεις ελλείψεις σε τομείς που χρειάζονται αλλά εκεί έχει δουλειά και δεν θέλουν να κουράζονται οι πελάτες , αυτό λοιπόν το σκηνικό είναι για κλωτσιές.
Και βέβαια είναι αστείο το επιχείρημα ότι οι ξύστες κινούν την οικονομία.
Ας είχες 400000 συνολικά και όχι 1.100.000 που είχες όταν ξεκίνησε η κρίση και μια χαρά θα την γλύτωνες.
Αλλά επίσης προσβάλλεις κόσμο , όταν τόλμησες να αναφέρεις ότι τους ζόρισαν τους ξύστες που τους έβγαλαν σε σύνταξη στα 40 και στα 50 τους
Εχω φίλο που βγήκε από την ολυμπιακή στα 43 του.
Στρατιωτικοί στα 35 και στα 40 .
Υπάλληλος του οτε μητέρα , με 15ετία, στα 33 της και παίρνει ήδη στα 66 της μέχρι τώρα , έχει 33 χρόνια συνταξιούχος και καλά να είναι θα περάσει τον μισό αιώνα.Αν λοιπόν το 2011 απέλυαν τους κάτω των 30 , έβγαζαν στην σύνταξη μόνο τους άνω των 60 και όσων είχαν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσία , θα μειωνόταν κάπως η κατάσταση. Και βέβαια μείωση μισθών στο 80 % του ιδιωτικού τομέα για ίδια προσόντα στους υπόλοιπους , ως πέναλτι μονιμότητας.
Τα λεφτά που θα γλύτωναν , θα πήγαιναν στα δάνεια κατά τα 2/3 , αλλά το 1/3 θα μπορούσε να είναι επίδομα , σε ανέργους κλπ.
Αλλά όχι , κανένας ξύστης από το 1.100.000 δεν υπέστη σοβαρή ζημιά , ενώ οι άλλοι βρεθήκαμε χωρίς έσοδα και κυρίως χωρίς ασφάλιση , από τους αλήτες τους σαμαροβενιζέλους. Ακόμα και αν είχαμε 30-35 χρόνια πληρωμένες εισφορές.
Μην προκαλείς λοιπόν , γιατί εγώ έχω στον περίγυρο μου δεκάδες μη ξύστες που πέρασαν και περνάνε δύσκολα και δεκάδες ξύστες που δεν κατάλαβαν τίποτα.
-
Ευτυχώς μέχρι τώρα ακούμε ότι κλείσιμο δεν θα υπάρξει για τους εμβολιασμένους.
Αν υπάρξει , θα έχουν το ανάλογο μαύρισμα τον Μάρτιο και θα βγούν έτοιμοι στις παραλίες.
-
@criuser said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Θα απαντήσω μόνο σε αυτό που γνωρίζω, γιατί είσαι εριστικός, όπως πάντα. Παλιότερα (μέχρι περίπου το 2005) οι Στρατιωτικοί μπορούσαν να αποστρατευθούν με πλήρη σύνταξη με 25 χρόνια υπηρεσίας. Στα 35 του λοιπόν όποιος έφυγε ΔΕΝ συνταξιοδοτήθηκε. Θα μετρήσουν τα χρόνια υπηρέτησης στα συντάξιμα, όταν έρθει η ώρα να βγει στα 67 του (ή νωρίτερα αν κατοχυρώσει δικαίωμα δουλεύοντας αλλού μετά την αποστρατεία του). Πλέον πλήρη σύνταξη δικαιούται ένστολος με 35 χρόνια υπηρεσίας. Και βέβαια αυτά δεν ήταν ελληνική πατέντα. Σε όλες τις χώρες οι ένστολοι, ειδικά οι Στρατιωτικοί, μπορούν να βγουν νωρίς στην σύνταξη, καθώς από ένα σημείο και πέρα δεν έχουν χρησιμότητα, εκτός αν ανέβουν στην Ιεαραρχία. Τι να τον κάνεις έναν Λοχαγό ή έναν Αρχιλοχία 60 ετών; Μόνον ως διοικητικοί είναι χρήσιμοι.
Οπότε ελέγχονται ως ανακριβή και τα υπόλοιπα που γράφεις...
-
Το 2012 έγινε απογραφή και βρέθηκαν σύνολο 708.00 δημόσιοι με τους 636.000 να είναι το τακτικό προσωπικό και οι υπόλοιποι έκτακτοι και μετακλητοι ή αιρετοί. Δηλαδή σχεδόν το 55-60% αυτών που μας λες.
Αν δεν κάνω λάθος στο τελευταίο ποστ σου αποδέχεσαι τον ρόλο του δημοσίου και την συνεισφορά του. Σε άλλα ποστς αναφέρεις πόσο καλύτερα θα ήταν αν ολα και τα πάντα ήταν ιδιωτικά. Συνεπώς εντοπίζω μια μετατόπιση των απόψεων σου.
Υπό αυτό το πνεύμα υπάρχει σημείο συμφωνίας μεταξύ μας διότι και εγώ και όλοι μας επιθυμούμε ένα πιο αποδοτικό δημοσιο από το υπάρχον.Αυτό όμως που εθιξα είναι ότι κατά την διάρκεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης αυτόι οι 708.000 παρείχαν μέσω της μισθοδοσίας τους πολύτιμη ρευστότητα στα εσωτερικά κανάλια της οικονομίας. Αν αυτοί ηταν αποδοτικοτεροι με καλύτερο επιμερισμό ειναι ένα αλλο θέμα.
Οι υπόλοιποι που οι μισθοί τους προέρχονται από εταιρίες που ζητούν τραπεζική χρηματοδότηση που πλέον λόγω κρίσης δεν τους την παρείχαν είτε από ξένα κεφάλαια που έφευγαν στο εξωτερικό δεν μπορούσαν να κρατήσουν την ρευστότητα σε ένα αποδεκτό επίπεδο.
Άλλο το ένα ,άλλο το αλλο
-
Δία μιλάω για την δεκαετία του 90 και ήταν κάποια χρόνια στα ελικόπτερα , όπου μετράνε κάποια χρόνια διπλά και έφτασε τα 25 χρόνια.
Τότε , δεκαετία του 80, έμπαιναν στις σχολές υπαξιωματικών από τα 16 με τελειωμένη την Α΄ λυκείου.
Επίσης επειδή έκανε πρόσφατα την θητεία του ο γιός μου , διάβασα τα περί προαγωγών και είδα ότι στα 15 χρόνια ο υπαξιωματικός γίνεται ανθυπασπιστής . Στα 60 του είναι ταγματάρχης ή αντισυνταγματάρχης.
Τώρα τι θα κάνει , είναι ένα θέμα , όπως είπες διοικητικός.
Υπήρξε διάβασα μία πρόταση , οι υπαξιωματικοί να μην παίρνουν βαθμούς αξιωματικού και να παίρνουν μόνο μισθολογικές αυξήσεις , όπως γίνεται είπαν στην Αμερική , αλλά έγινε χαμός.
-
@realzeus said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Θα απαντήσω μόνο σε αυτό που γνωρίζω, γιατί είσαι εριστικός, όπως πάντα. Παλιότερα (μέχρι περίπου το 2005) οι Στρατιωτικοί μπορούσαν να αποστρατευθούν με πλήρη σύνταξη με 25 χρόνια υπηρεσίας. Στα 35 του λοιπόν όποιος έφυγε ΔΕΝ συνταξιοδοτήθηκε. Θα μετρήσουν τα χρόνια υπηρέτησης στα συντάξιμα, όταν έρθει η ώρα να βγει στα 67 του (ή νωρίτερα αν κατοχυρώσει δικαίωμα δουλεύοντας αλλού μετά την αποστρατεία του). Πλέον πλήρη σύνταξη δικαιούται ένστολος με 35 χρόνια υπηρεσίας. Και βέβαια αυτά δεν ήταν ελληνική πατέντα. Σε όλες τις χώρες οι ένστολοι, ειδικά οι Στρατιωτικοί, μπορούν να βγουν νωρίς στην σύνταξη, καθώς από ένα σημείο και πέρα δεν έχουν χρησιμότητα, εκτός αν ανέβουν στην Ιεαραρχία. Τι να τον κάνεις έναν Λοχαγό ή έναν Αρχιλοχία 60 ετών; Μόνον ως διοικητικοί είναι χρήσιμοι.
το θεμα ειναι και τι μετραει σαν θητεια. εχω συμμαθητες μου, του 67, με πληρη συνταξη απο τα 2010. δηλαδη μετρησε και η φοιτηση ακομη. και δεν εκαναν καν θητεια οπως οι αποδελοιποι. αυτα που για εμενα δεν...του πολ. ναυτικου αμφοτεροι. δοκιμων και υπαξ. δηλαδη στα 43. οεο.
και μην ακουσω περι ταλαιπωριας, το συζητω συχνα με πολυ φιλο μου που ειναι υποβρυχιος, για καθε εναν στη πιεση υπαρχουν 5 αραχτοι. και μαλιστα χωρις ουσιαστικη διαφοροποιηση σε χρηματα ή εξελιξη. τωρα και περι ακομη και 29 ετων συνταξη απο το ιδιο σωμα. ενα φιλαρακι εκει που πινω καφε ειναι πλεον 61. και συνταξιουχος απο τα 29. για λογους υγειας, επεσε καποια στιγμη με τη χαρλευ και χτυπησε στο αυτι και βγηκε μια και δεν ακουει στερεο. οκ, παιρνει κατι κοντα στα 650 αλλα πολλα τα χρονια, πολλα.
να μη πω για ολυμπιακη. ολοι εχουμε ζησει παραλογες παροχες. και σε δεη, εχω αναφερει πολλες φορες συγκεκριμενο παραδειγμα με εθελουσιες. και ο μακετας και ο χοντρος μουτι τα κανανε. -
@gatoz said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@realzeus said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
το θεμα ειναι και τι μετραει σαν θητεια. εχω συμμαθητες μου, του 67, με πληρη συνταξη απο τα 2011. δηλαδη μετρησε και η φοιτηση ακομη. και δεν εκαναν καν θητεια οπως οι αποδελοιποι. αυτα που για εμενα δεν...του πολ. ναυτικου αμφοτεροι. δοκιμων και υπαξ. δηλαδη στα 43. οεο.
και μην ακουσω περι ταλαιπωριας, το συζητω συχνα με πολυ φιλο μου που ειναι υποβρυχιος, για καθε εναν στη πιεση υπαρχουν 5 αραχτοι. και μαλιστα χωρις ουσιαστικη διαφοροποιηση σε χρηματα ή εξελιξη. τωρα και περι ακομη και 29 ετων συνταξη απο το ιδιο σωμα. ενα φιλαρακι εκει που πινω καφε ειναι πλεον 61. και συνταξιουχος απο τα 29. για λογους υγειας, επεσε καποια στιγμη με τη χαρλευ και χτυπησε στο αυτι και βγηκε μια και δεν ακουει στερεο. οκ, παιρνει κατι κοντα στα 650 αλλα πολλα τα χρονια, πολλα.
να μη πω για ολυμπιακη. ολοι εχουμε ζησει παραλογες παροχες. και σε δεη, εχω αναφερει πολλες φορες συγκεκριμενο παραδειγμα με εθελουσιες. και ο μακετας και ο χοντρος μουτι τα κανανε.εντιτ
διορθωσα το 2010 με 11, πηρα τον ενα τηλεφωνο -
Για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση....
Μέχρι το 1991 στις σχολές υπαξκών έμπαινες αν είχες τελειώσει 1η Λυκείου. Μετά έπρεπε να έχεις τελειώσει το λύκειο και από το 95 μόνο από πανελλαδικές. (μπορεί στις χρονιές να κάνω κάποιο λάθος αλλά είναι +/- ένας χρόνος. Ο λοχίας γίνεται ανθυπασπιστής στα 12 χρόνια και ανθυπολοχαγός στα 19. Ναι, είχε γίνει η πρόταση να μένουν για πάντα υπαξιωματικοί κατά τα πρότυπα του αμερικανικού στρατού αλλά εκεί ο ρόλος των υπαξκών είναι εντελώς διαφορετικός και υπάρχουν συγκεκριμένα job descriptions τα οποία ακολουθούνται κατά γράμμα. Kαι όπως έλεγα σε αλλοδαπούς συναδέλφους ο εν Ελλάδι υπαξκός είναι coffe maker ενώ ο Αμερικάνος πχ decision maker.
Για τις συντάξεις θα μου επιτρέψει ο Δίας να τον διορθώσω λίγο...μέχρι το 2012 είχαν όλοι δικαίωμα να παραιτηθούν και να λάβουν την ΕΛΑΧΙΣΤΗ σύνταξη αρκεί να είχαν 25 χρόνια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Οι "ευνοημένες" κατηγορίες ένστολων ήταν αλεξίπτωτα,υποβρύχια,ΤΕΝΞ,ελικόπτερα και γενικά όσοι έκαναν κάτι πραγματικά επικίνδυνο. Αυτοί έγραφαν τα εξάμηνα τα οποία προστίθονταν στον χρόνο υπηρεσίας. Και πάλι έπρεπε να έχουν μίνιμουμ 21 χρόνια υπηρεσίας για να προσμετρήσουν. Προσοχή, όσοι δεν αναγνώρισαν τα διπλά εξάμηνα τώρα πρέπει να πληρώσουν τις ανάλογες εισφορές οι οποίες είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ! Την δεκαετία του 90 όντως είδα κοπέλες να φεύγουν με 15 χρόνια υπηρεσίας μόνο και μόνο επειδή ήταν μητέρες ανήλικων. -
Λαπ η απογραφή αυτή ήταν μαϊμού και την είχαν κράξει και τότε , γιατί έβαζε μόνο τους μόνιμους και όχι τους συμβασιούχους και δεν έβαζε μέσα διάφορους σε δεκο και τράπεζες που είχαν σύμβαση μονιμότητας .
1.100.000 είχαν πει ότι ήταν όλοι αυτοί λοιπόν.
Το να υπάρχουν ΔΥ είναι λογικό.
Αλλά μόνο σε θέσεις που υπάρχουν σε όλο τον σοβαρό κόσμο και όχι σε θέσεις σακκακιών.Και ναι αν είχαμε 400000 μόνο ΔΥ και αντί για 11 δις τον χρόνο μισθοδοσία που έχουμε , θα είχαμε 4 δις με την μείωση των μισθών και από τα 7 θα δίναμε τα 4,5 για δάνεια και τα 2,5 είτε δεν θα έμπαινε ο ΕΝΦΙΑ , είτε θα έμπαινε ο μισός και τότε θα είχαμε 4 δις για επιδόματα , ενοικίου , θέρμανσης , ανεργίας , ασφαλιστικών εισφορών , τόκων πρώτης κατοικίας και πολλών ακόμα .
Αλλά εσύ θεωρείς ότι κάποιοι είναι πιο μάγκες και δικαιούνται να τα παίρνουν , ενώ οι άλλοι πρέπει να πεθαίνουν στους δρόμους , όντας ανασφάλιστοι.
Προχτές το ΣΤΕ έβγαλε μία απόφαση .
Στα ταμεία οι ξύστες είναι σε ποσοστό 90 % , για να μην είμαι υπερβολικός και γράψω 99.9 % .Ανάλγητοι ξύστες , αφήνουν κόσμο χωρίς σύνταξη.
Η πεθερά μου δεν έχει πάρει την χηρείας από το τσμεδε εδώ και 6 χρόνια , γιατί λέει δεν έχουν ένα πρόγραμμα , να κάνει διαίρεση δια δύο της σύνταξης που έπαιρνε ο παππούς.Είχαν βάλει έναν νόμο οι ξύστες αυτοί , ότι μπορεί να σου ζητάει εισφορές το ταμείο , έως 20 χρόνια πριν.
Ο λόγος λέει ότι δεν προλάβαιναν να ελέγξουν οι ξύστες.Είπε το ΣΤΕ ότι είναι παράλογο και περιόρισε σε 10 χρόνια την παραγραφή.
Κανονικά από την στιγμή που η σύνταξη είναι ανάλογη των εισφορών σου , θα έπρεπε ανεξάρτητα αν χρωστάς , μόλις γίνεις 67 να πάρεις σύνταξη ανάλογα με τα χρόνια που έχεις πληρώσει , αρκεί να είναι 20 χρόνια.
Αν είναι λιγότερα , ή να πληρώσεις για τα 20 , ή να σου δώσουν τις εισφορές σου πίσω. Ετσι γίνεται παντού.
Εδώ οι εισφορές σου γίνονται διορισμοί ξυστών.
-
παντως το σημερινο προβλημα ειναι ουσιαστικα οχι ο αριθμος των δυ αλλα η παραγωγικοτητα και η κατανομη τους. υπαρχουν καποιοι που τραβανε λουκια και παμπολλοι που σκιζονται στα φιρμγουερ απντειτς να περασει η μερα. ειναι αδικο για τους ιδιους να γινεται αποδεκτη τετοια κατασταση,
ολοι, μα ολοι, εχουμε ζησει το ξυσιμο και τη παραπομπη μπροστα απο ενα σιδερενιο υπηρεσιακο γραφειο. -
Δία εσύ που έφυγες από τον στρατό , προφανώς δεν θα πρόλαβες να πάρεις σύνταξη .
Πριν 6 χρόνια που έφυγε ο παππούς , ασχολήθηκα με τις διαδικασίες στα ταμεία .
Είχε και ένα επικουρικό .
Με έστειλαν σε ένα ισόγειο χώρο στην Φιλελλήνων , όπου υπήρχε ένα Π και ένας υπάλληλος για κάθε επικουρικό.
Αυτός που ήταν για το δικό μας , όπως και άλλοι 2-3 ήταν πίσω από το Π , έτσι πέρασα από πίσω από τον πάγκο και είδα τι έβλεπαν οι ξύστες στις οθόνες τους...Δεν είδα κανένα να γράφει εδώ. Αλλά είδα παντού , σε σάιτ ειδήσεων , αθλητικά , ταξιδιών , μόδας κλπ.
Πέθαιναν στην δουλειά .
Το επικουρικό το πήρε στα 3 χρόνια. Που να προλάβουν τα παιδιά....
-
Δία μιλάω για την δεκαετία του 90 και ήταν κάποια χρόνια στα ελικόπτερα , όπου μετράνε κάποια χρόνια διπλά και έφτασε τα 25 χρόνια.
Τότε , δεκαετία του 80, έμπαιναν στις σχολές υπαξιωματικών από τα 16 με τελειωμένη την Α΄ λυκείου.
Επίσης επειδή έκανε πρόσφατα την θητεία του ο γιός μου , διάβασα τα περί προαγωγών και είδα ότι στα 15 χρόνια ο υπαξιωματικός γίνεται ανθυπασπιστής . Στα 60 του είναι ταγματάρχης ή αντισυνταγματάρχης.
Τώρα τι θα κάνει , είναι ένα θέμα , όπως είπες διοικητικός.
Υπήρξε διάβασα μία πρόταση , οι υπαξιωματικοί να μην παίρνουν βαθμούς αξιωματικού και να παίρνουν μόνο μισθολογικές αυξήσεις , όπως γίνεται είπαν στην Αμερική , αλλά έγινε χαμός.
Σε ιπταμένους, πληρώματα υποβρυχίων και ορισμένες Υπηρεσίες των Ειδικών Δυνάμεων, όντως μετράνε διπλάσια τα χρόνια (όχι ακριβώς διπλά, υπάρχει μια φόρμουλα με εξάμηνα), αλλά αυτοί είναι λίγοι σε σχέση με τον κύριο όγκο των Στρατιωτικών. Επίσης, όταν κάνουν αναχαιτίσεις λέμε "τα παλικάρια διακινδυνεύουν την ζωή τους για 1500 Ευρώ". Τώρα μας πειράζει που βγαίνουν στην σύνταξη νωρίς; Θέλουμε να μπαίνουν με το μπαστούνι στο μαχητικό δηλαδή; Ειλικρινά δεν τους πιάνει πουθενά κάποιος τους επικριτές του Δημοσίου.
Υπάρχει όριο στην ιεραρχική εξέλιξη, αναλόγως με το από που προέρχεται κάποιος. Αν είσαι από ΑΣΕΙ (ΣΣΕ, ΣΣΑΣ ΣΝΔ, ΣΙ) φτάνεις ως Στγος-Νχος-Πτχος προφανώς. Από Σχολές Υπαξ. μέχρι Ανχης και τους αντίστοιχους Βαθμούς στους άλλους Κλάδους. Από ΕΠΥ-ΕΜΘ-ΕΠΟΠ μέχρι και Ανθλγχος. Πόσους γραφιάδες χρειάζεσαι όμως; Είναι καλύτερο να τους κρατάς σε ένα γραφείο, χωρίς αντικείμενο, παρά να τους αποστρατεύσεις και να πάρεις νέο αίμα; Οι Ε.Δ. (όπως και τα Σ.Α.) δεν είναι δουλειά, είναι λειτούργημα. Οι ανάγκες της Υπηρεσίας έρχονται πάνω από οικονομοτεχνικά κριτήρια, πάντα εντός των δυνατοτήτων μιας χώρας. Κόβοντας όμως από εκεί που δεν πρέπει, πλήττεται το αξιόμαχο. Το θέμα δεν είναι να γλιτώσεις 50 εκατομμύρια, αλλά να δουλεύει σωστά το Στράτευμα!!! Εκτός αν αποφασίσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε Ε.Δ. και γίνουμε Ολλανδία π.χ., η οποία κατήργησε το Όπλο των ΤΘ και δεν έχει καν άρματα εν ενεργεία (τα έχει αποθηκεύσει όμως). Και ό,τι γίνει έγινε μετά... YOLO!!!
δηλαδη μετρησε και η φοιτηση ακομη
Εννοείται ότι μετράει η φοίτηση, αυτό είναι δεδομένο.
για καθε εναν στη πιεση υπαρχουν 5 αραχτοι. και μαλιστα χωρις ουσιαστικη διαφοροποιηση σε χρηματα ή εξελιξη. τωρα και περι ακομη και 29 ετων συνταξη απο το ιδιο σωμα. ενα φιλαρακι εκει που πινω καφε ειναι πλεον 61. και συνταξιουχος απο τα 29. για λογους υγειας, επεσε καποια στιγμη με τη χαρλευ και χτυπησε στο αυτι και βγηκε μια και δεν ακουει στερεο. οκ, παιρνει κατι κοντα στα 650 αλλα πολλα τα χρονια, πολλα.
Αραχτός και υποβρύχιο δεν παίζει, ακόμα και ο μάγειρας αν είναι. Η επικινδυνότητα και τα ωράρια είναι δεδομένα.
Επίσης όπως γνωρίζεις καλά, σύνταξη αναπηρίας παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι. Για κάποια δουλειά δεν είναι αναπηρία το να μην ακούς από το ένα αυτί, αλλά για κάποια άλλη είναι, αυτά τα καθορίζουν οι ιατρικές επιτροπές.@kkostask said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Για τις συντάξεις θα μου επιτρέψει ο Δίας να τον διορθώσω λίγο...μέχρι το 2012 είχαν όλοι δικαίωμα να παραιτηθούν και να λάβουν την ΕΛΑΧΙΣΤΗ σύνταξη αρκεί να είχαν 25 χρόνια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
Καλά κάνεις και σε ευχαριστώ. Θυμόμουν 2005, αλλά προφανώς από τότε υπήρχε η συζήτηση και η υλοποίηση έγινε αργότερα.
ενώ οι άλλοι πρέπει να πεθαίνουν στους δρόμους , όντας ανασφάλιστοι.
Ρε συ αποφάσισε πια. Μόνος σου είχες πει ότι ένα από τα καλά που έκανε ο Τσίπρας ήταν ότι δεν υπάρχει πια ανασφάλιστος, όταν ο Σαμαράς δεν παρείχε ιατροφαρμακευτική σε όσους δεν εργάζονταν.
Είχαν βάλει έναν νόμο οι ξύστες αυτοί
Τους Νόμους τους βγάζει το Κοινοβούλιο...
Πέθαιναν στην δουλειά .
Κοίτα, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν κακοί Δημόσιοι Υπάλληλοι και κακώς διοικούμενες Δημόσιες Υπηρεσίες. Το Μηχανολογικό στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης είναι τέτοια φάση, κάθονται και ξύνονται όντως. Έχουμε δει όλοι μας τέτοιους, όπως είχα δει κι εγώ Στρατιωτικούς που κανονικά ήταν για απόταξη. Το δικό σου λάθος είναι ότι γενικεύεις και θεωρείς ότι το 90% είναι έτσι. Εγώ θα σου πω ότι από την δική μου εμπειρία είναι 1-2 στους 10. Φυσικά θέλω να υπάρχει έλεγχος, άλλωστε κι εγώ ήλεγχα τέτοιες συμπεριφορές. Άλλο αυτό όμως και άλλο το να πάρουμε το τσεκούρι και να κόβουμε κεφάλια αδιάκριτα!
-
Στις ΔΕΚΟ το καθεστώς είναι διαφορετικό από τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες.
-
Με διαβασες λαθος
Για καθε εναν στα υποβρυχια, εχω μπει και ειναι πραγματι δυσκολα, υπαρχουν 5 ξυστες σε συνηθως εργασια γραφειου και ολοημεου γλυψιματος -
Με διαβασες λαθος
Για καθε εναν στα υποβρυχια, εχω μπει και ειναι πραγματι δυσκολα, υπαρχουν 5 ξυστες σε συνηθως εργασια γραφειου και ολοημεου γλυψιματοςΟΚ, κατάλαβα τώρα τι εννοείς. Το 1:5 βέβαια είναι υπερβολικό βάσει τον δικών μου εμπειριών, αλλά δεν γνωρίζω πως είναι στο ΠΝ. Στον ΣΞ πάντως δεν είναι έτσι, εκτός αν μιλήσουμε για εντελώς βυσματικές Υπηρεσίες.
-
Φαντάζομαι όλοι έχετε εργαστεί και σε ιδιωτικές εταιρίες.
Ενταξει οι ιδιοκτήτες εξαιρούνται....είναι το κεφάλαιο.
Και εκεί δεν υπάρχουν βύσματα, ανηψιες, αργομισθίες, γλυψηματα ;
Της Πόπης γίνεται. Κάποιοι τραβούν κουπί κάποιοι άλλοι όχι τόσο και κάποιοι παριστάμενοι είναι εκτός τόπου και χρόνου.Εκεί ως καταναλωτής έχεις την τελική επιλογή. Σωστό. Εφόσον δεν υπάρχει μονοπώλιο
-
Επειδή είναι μεσάνυχτα και αύριο είναι Δευτέρα και δουλεύουμε , βασικά και σήμερα δούλεψα ένα 5ωρο , αλλά μετά πήγα ταβέρνα , δεν έχω διάθεση να αναμασάμε τα ίδια.
Τα είπαμε ο κόσμος κατάλαβε και θα κρίνει.
Μια διευκρίνηση στον Δία .
Εγραψα για σαμαροβενιζέλους , δεν ανέφερα τον Τσίπρα στο θέμα της περίθαλψης , που όντως έκανε αυτό που έπρεπε.Αλλά τους νόμους τους ψηφίζει η βουλή , αλλά τους γράφουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Δηλαδή οι υπάλληλοι. Οπότε το ότι έβαλαν 20ετή παραγραφή είναι επιλήψιμο και έπρεπε να πέσουν ξηλώματα.
ΥΓ . Λάπ διάβασε στον προϋπολογισμό τα έξοδα του κράτους. 11 δις μισθοί δημοσίου , 8 δις συντάξεις δημοσίου και 15 δις επιχορήγηση στα ταμεία που δουλεύουν και οι ξύστες που λέγαμε.
34 δις στα 55 δις έσοδα. Εχουμε άλλα 21 για όλα τα υπόλοιπα.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες