-
@dimsabas said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ποιο είναι το πιο γνωστό μπλόκο; Πείτε και σε μας που δεν ξέρουμε.
Εγω ξερω στο υψος του Αγρινιου (Ριγανη περιοχη). Εχει μια καλη ευθεια.
Εκει τους εχω πετυχει αρκετες φορες.
Και εχουν γραψει και 2-3 γνωστους μου.Πλεον εμαθα και για ενα αλλο απο Ηγουμενιτσα προς Ιωαννινα μετα απο τα τουνελ.
-
Στην άνοδο για Ιωάννινα : στην ευθεία μετά την Αμφιλοχία ( ανοιξιάτικο το κοντινότερο χωριό, σε αυτό το μπλόκο αναφέρομαι ) , στο τέλος της λίγο πριν αρχίσουν οι στροφές και η ανηφόρα για διόδια Μενιδίου, έχει μία παρκίδα , εκεί καθώς η ευθεία προκαλεί και η παρκίδα "κρύβεται" από μία ανύψωση του δρόμου και δε τη βλέπεις , την πατάς άσχημα , κοινώς μόλις περάσεις τη μικρή ανύψωση του δρόμου σε "χτυπάει" . Οτιδήποτε , πάνω από 130 κοντερίσια τα γράφει. Συχνότητα μέχρι το μεσημέρι 80%, κάποιες φορές το μεσημέρι και μετά πάνε στο ρεύμα καθόδου , αλλά εκεί επειδή είναι ακριβώς μετά από στροφές και παράλληλα ο οδηγός έχει ορατότητα δεν έχει τόσο πελατεία.... Μόλις βραδιάσει περνάει και aventador τελικιασμένη χωρίς πρόβλημα.
Στην άνοδο για Ιωάννινα πριν τα διόδια τερρόβου έχει μία κατηφόρα που προκαλεί για τελικές , μην το κάνεις , έχει μπλόκο ( συχνότητα 60%) . Χτυπάνε συνήθως από 140 και πάνω.
Στην κάθοδο στην ευθεία της Φιλιππιάδας , προκαλεί για τελικές , αλλά πιθανόν να έχει μπλόκο ( συχνότητα 50%). Καλή ορατότητα οδηγού , μπορεί να τη γλυτώσεις.
Στη ρίγανη που προαναφέρθηκε , έχει παρκίδες που κρύβονται από τις στροφές , τη στήνουν και στα δύο ρεύματα ( δεν έχω καταλάβει ώρες που αλλάζουν) , χτυπάνε από 130 και πάνω . Συχνότητα 40% , κακή ορατότητα οδηγού , δύσκολα γλυτώνεις.
Στην κάθοδο στο ύψος του Μεσολογγίου , στην παρκίδα , συχνότητα 30%. Καλή ορατότητα οδηγού , εύκολα τη γλυτώνεις.
Αυτά είναι τα σημεία ( δε θυμάμαι αν ξεχνάω κάποιο) , τα ¨γλυτώνεις" που γράφω είναι με πόσα έχω περάσει χωρίς να με γράψουν , οπότε μη τα λαμβάνετε και σα σιγουράκια...
-
@civil357 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Αυτά είναι τα σημεία ( δε θυμάμαι αν ξεχνάω κάποιο) , τα ¨γλυτώνεις" που γράφω είναι με πόσα έχω περάσει χωρίς να με γράψουν , οπότε μη τα λαμβάνετε και σα σιγουράκια...
Στα διοδια Τεροβου και στην ευθεια της Φιλιππιαδας ειναι σχετικα ευκολα να αντιληφθεις πιθανο μπλοκο. Εχει μεγαλη ορατοτητα και αν εισαι λιγο προσεκτικος θα τους δεις.
Εκει στην Αμφιλοχια πρεπει να τους εχω πετυχει 1 φορα οσα χρονια ειναι λειτουργικη η Ιονια.
Βεβαια εγω ανεβαινω 4-5 φορες τον χρονο στα Ιωαννινα και οχι συνεχομενα... -
@chrisk6 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Στα διοδια Τεροβου και στην ευθεια της Φιλιππιαδας ειναι σχετικα ευκολα να αντιληφθεις πιθανο μπλοκο. Εχει μεγαλη ορατοτητα και αν εισαι λιγο προσεκτικος θα τους δεις.
Εκει στην Αμφιλοχια πρεπει να τους εχω πετυχει 1 φορα οσα χρονια ειναι λειτουργικη η Ιονια.
Βεβαια εγω ανεβαινω 4-5 φορες τον χρονο στα Ιωαννινα και οχι συνεχομενα...Έχεις δίκιο , έπρεπε να το σημειώσω...
Εδώ και 2 - 3 χρόνια , μία φορά στις 3 (σπανιότερα 2) εβδομάδες , αυθημερόν κάθοδος Αθήνα.
Πριν από αυτό για 3 χρόνια κατέβαινα 2-3 φορές την εβδομάδα σε ένα έργο στο Μεσολλόγι, αλλά από ένα σημείο και μετά πήγαινα από τον παλιό , λόγω διοδίων...
Η σύζυγος καθημερινά κάνει τμήμα της Ιόνιας κάπου 70 και 70 χιλιόμετρα ...
Την έχει βαρεθεί η ψυχή μου την Ιόνια..... Με το μηχανάκι των διοδίων πλέον έχουμε φτάσει στο ανώτερο σημείο έκπτωσης πια, δεν έχει άλλο...
Τώρα έχεις δίκιο , μπορεί και η συχνότητα (%) των μπλόκων , να είναι λάθος , αλλά σίγουρα το πιο βέβαιο μπλόκο ΄με διαφορά , είναι αυτό μετά την Αμφιλοχία.
Εγνατία ( προς Θεσσαλονίκη) , ακόμα δεν έχω καταλάβει που τη στήνουν ( σπάνια στήνουν) , παρόλο που το κάνω συχνά και αυτό το δρομολόγιο ( όχι τόσο συχνά βέβαια...). Εκεί φοβάμαι τις κάμερες ( αν υπάρχουν) , αλλά μέχρι στιγμής τίποτα ακόμα...
-
Για Αθηνα μονο στην Αμφιλοχια εχω πετυχει μπλοκο
Για Θεσσαλονικη και Ηγουμενιτσα ΠΟΤΕ -
@alexandros-k said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Για Θεσσαλονικη και Ηγουμενιτσα ΠΟΤΕΗγουμενιτσα προς Ιωαννινα ουτε και εγω μεχρι το Σαββατο το πρωι.
Μετα το ειδα(αργα ).
Ευτυχως στην περιφερεια Ιωαννινων ειμαστε καπως γνωστοι και με ενα 20αρικο καναμε δουλεια. -
@chrisk6 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Για Θεσσαλονικη και Ηγουμενιτσα ΠΟΤΕΗγουμενιτσα προς Ιωαννινα ουτε και εγω μεχρι το Σαββατο το πρωι.
Μετα το ειδα(αργα ).
Ευτυχως στην περιφερεια Ιωαννινων ειμαστε καπως γνωστοι και με ενα 20αρικο καναμε δουλεια.Στην εξοδο των τουνελ παντα κοβω ταχυτητα . Μια φορα ειχα πετυχει απο Θεσσαλονικη προς Γιαννενα σε καποια εξοδο τουνελ, αλλά δεν με σταματησαν (τωρα το θυμηθηκα) , αλλά γενικα στην Εγνατια σπανια βλεπεις μπλοκο. Εχει καμερες ομως (αν και δεν ξερω κατα ποσο δουλευουν) Παντα κοβω κι εκει
-
Έχει και μια κάμερα σε έξοδο από μικρό τούνελ στο Ανηλεο μετά το Μέτσοβο.
Με το που βγεις! Τζα!
-
Όχι ότι δεν είμαστε όλοι ενήμεροι για παρόμοια σκηνικά , αλλά ήλπιζα να είχαν εξαλειφθεί κάπως.
Φίλη, την έπιασε το πιο γνωστό και συνηθισμένο μπλόκο της Ιόνιας ,
- Κυρία μου , ξέρατε με πόσα πηγαίνατε; ...... 173 έγραψε το ραντάρ, με όριο τα 100 !
- Ε , κύριε αστυνόμε μου , ξεχάστηκα , να δε φταίω εγώ , να βιάζετε η κολλητή γιατί , δε θυμάμαι τι είπε, μία μπαρούφα , να είναι ανάδρομος ο Ερμής, να να σας κεράσουμε κάτι ( είχαν γλυκά από το Αγρίνιο) , και λοιπά χαμογελαστά παραμύθια....
Ναι καλά καταλάβατε , δεν πλήρωσε τίποτα ! Να πάτε στο καλό και να μην τρέχετε ..... Ούτε σε έπιασε το πιστόλι και σε έχει καταγράψει και δε μπορώ να κάνω κάτι , ούτε και εγώ εντολές εκτελώ και τι να κάνω , ούτε τίποτα....
Σημείωση σημαντική , η κολλητή δεν είναι σε καμία περίπτωση όμορφη , μάλλον το αντίθετο, απλά χαμογελαστός άνθρωπος είναι.... Επιμένω ΔΕΝ είναι ούτε κατά διάνοια όμορφη!
Σημείωση δεύτερη , δεν είχε την ασφάλεια μαζί της εκτυπωμένη , στο ντούκου και αυτό ( εγώ θα είχα φάει 10ευρω για αυτό μια φορά....).
Κοινώς , δεν κρίνω για την ταχύτητα εφόσον και εγώ "τρέχω" , άλλο στο συγκεκριμένο σημείο πάντα πέφτω στα φρένα , "μαγκιά" της που το κατάφερε, αλλά ΑΝ εγώ ( και υποθέτω σχεδόν όλοι εμείς ) ήμουν στη θέση της , σε αντίστοιχη περίπτωση, το δίπλωμα ήταν σίγουρα χαμένο ...
Ποτέ μην υποτιμάς την αγαμία του καθενός!:
Κατά τα άλλα διάβασα λίγο πιο πάνω για νόμους που δεν εφαρμόζονται κλπ. Εγώ βλέπω ότι το τελευταίο 3μηνο σε καθημερινή βάση έχουν βγει οι μπάτσοι παντού και γράφουν μέχρι και την ετοιμοθάνατη μάνα τους για απίθανους λόγους!
Παιδιά κυκλοφορείτε καθόλου ή δουλεύετε σε γραφεία σε walking distance? Έχουν βγει σοβαρά πριμ αυτό το τρίμηνο. Παίζει να καλύφθηκε ο προϋπολογισμός των κρατικοδίαιτων για τα επόμενα 3 χρόνια! Πάμε δυνατά!
-
@billy84 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Κατά τα άλλα διάβασα λίγο πιο πάνω για νόμους που δεν εφαρμόζονται κλπ. Εγώ βλέπω ότι το τελευταίο 3μηνο σε καθημερινή βάση έχουν βγει οι μπάτσοι παντού και γράφουν μέχρι και την ετοιμοθάνατη μάνα τους για απίθανους λόγους!
Παιδιά κυκλοφορείτε καθόλου ή δουλεύετε σε γραφεία σε walking distance? Έχουν βγει σοβαρά πριμ αυτό το τρίμηνο. Παίζει να καλύφθηκε ο προϋπολογισμός των κρατικοδίαιτων για τα επόμενα 3 χρόνια! Πάμε δυνατά!
Για Αττικη και Θεσσαλονικη μιλας ?
-
Αττική ναι. Θεσσαλονίκη δε γνωρίζω. Γίνεται χαμός πάντος Αττική σε καθημερινή βάση.
-
Αττική ναι. Θεσσαλονίκη δε γνωρίζω. Γίνεται χαμός πάντος Αττική σε καθημερινή βάση.
Ευτυχως δεν ζω εκει . Και Θεσσαλονικη εχω ακουσει οτι εχουν ενταθει οι ελεγχοι τελευταια (και για θορυβο εξατμισεων)
-
Επαρχία, μηχανάκια γράφουν τον τελευταίο καιρό για κράνος ( και καλά κάνουν ) , αλλά μη φανταστείς , κάνουν μία σκούπα για κάποιες μέρες ( τηλεφωνεί ο ένας παπόβιος στον άλλο για προειδοποίηση ) και τέλος.
Στις Εθνικές και επαρχιακές που κινούμαι εγώ , δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Μάλιστα έχω καιρό το βράδυ να πετύχω και τα κλασσικά μπλόκα για εξακρίβωση και λοιπά ( κακώς....).
-
Επαρχία, μηχανάκια γράφουν τον τελευταίο καιρό για κράνος ( και καλά κάνουν ) , αλλά μη φανταστείς , κάνουν μία σκούπα για κάποιες μέρες ( τηλεφωνεί ο ένας παπόβιος στον άλλο για προειδοποίηση ) και τέλος.
Στις Εθνικές και επαρχιακές που κινούμαι εγώ , δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Μάλιστα έχω καιρό το βράδυ να πετύχω και τα κλασσικά μπλόκα για εξακρίβωση και λοιπά ( κακώς....).
Κυριακές και εγώ δεν πετυχαίνω κάτι πολύ ιδιαίτερο στα επαρχιακά και τις εθνικές, τα κλασσικά μόνο. Μέσα στην Αθήνα είναι η μεγάλη πελατεία οπότε έχουν επικεντρωθεί εκεί! Φοροειπρακτική η φάση καθαρά.
-
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@bassstarlet said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Αφού υπάρχουν φώτα ημέρας, τι νόημα έχει η υποχρεωτική χρήση φώτων;
Εκτός αν εννοούν τα δίκυκλα.Τα δίκυκλα τα έχουν αναμμένα πάνω από 15 χρόνια
Ελαχιστότατα...στο Ελλαδιστάν τουλάχιστον.
-
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Αφού υπάρχουν φώτα ημέρας, τι νόημα έχει η υποχρεωτική χρήση φώτων;
Εκτός αν εννοούν τα δίκυκλα.Τα δίκυκλα τα έχουν αναμμένα πάνω από 15 χρόνια
Ελαχιστότατα...στο Ελλαδιστάν τουλάχιστον.
Αφού ανάβουν μόλις ανοίξεις το διακόπτη
-
Ποιά μωρέ, τα δίκυκλα έχουν αυτόματα φώτα;
-
Ποιά μωρέ, τα δίκυκλα έχουν αυτόματα φώτα;
Όχι αυτόματα, όπως τα αυτοκίνητα με αισθητήρες κτλ, ανάβουν συνέχεια.... όσο λειτουργεί ο κινητήρας.
-
Ανοίγω αυτό το θέμα για συζήτηση/διαλευκανση αποριών σχετικών με Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγνώμη αν υπάρχει ήδη κάτι αντίστοιχο - παρακαλώ μεταφέρετε με εκεί.
Λοιπόν απορία πρώτη, Στο σημείο εδώ https://maps.app.goo.gl/q6CSvNeuBRZrMNJv8 είμαστε στην λεωφόρο Διονύσου (κατεβαίνουμε από τον Διόνυσο - πχ ερχόμενοι από Νέα Μάκρη) και πάμε στα φανάρια να μπούμε αριστερά στην λεωφόρο Θησέως για να πάμε προς Κηφισιά. Τώρα σ' αυτά τα φανάρια οι σταρχίδες που φτιάχνουν τους δρόμους μας έχουνε αφήσει περιθώριο για 2 αυτοκίνητα κατα πλάτος και σαν οδηγάρες που είμαστε όλοι μας πιάνουμε και τις 2 και κάνουμε 2 λωρίδες. Μόνο που όλοι μας θέλουμε να πάμε αριστερά όπου μετά έχει μόνο μια λωρίδα. Εγώ πιάνω αριστερά σκεφτόμενος βλακωδώς ότι εκεί είναι το σωστό μιας και θέλω να πάω αριστερά. Όμως πάντα υπάρχει κάποιος από δεξιά που πολύ συχνά σε ανταγωνίζεται και περνά μπροστά σου κόβωντάς σε. Εν πάσει περιπτώσει έχω γλυτώσει την τράκα επειδή κοιτάω και δεξιά και πίσω μου ενώ πολύ αμφιβάλλω αν έχω την υποχρέωση να με νοιάζει τι κάνει ο πίσω και δεξιά μου.
Η ερώτηση είναι ποιός έχει δίκιο σ αυτήν την κωλοδιασταύρωση. Και η άλλη ερώτηση είναι σε περίπτωση τρακου ποσο μπορώ να τρέξω και τον δήμο ή όποιον γ@μημενο έχει την ευθύνη για αυτούς τους κωλόδρομους που είναι λες και είναι φτιαγμένοι για να προκαλούν ατυχήματα;
(εδώ όταν είσαι στα φανάρια)
Εδώ ο δρόμος (μια λωρίδα) που πρέπει να μπεις αριστερά.
ΥΓ: Το δεξιά δεν μας απασχολεί. Έχει νησίδα και χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο οποτε δεν έχει θέμα.
ΥΓ2: Η λύση είναι προφανής κατά τη γνώμη μου (αν ένοιαζε κανέναν απ το ξυσταριο δλδ) - περιόρισε με νησίδα το πλάτος από πιό πριν ώστε να χωράει μόνο ένα αυτοκινητο.
ΥΓ3: Το κερασάκι στην τούρτα. Οι διακεκομμένες είναι για παρκινγκ για το περίπτερο γιατί φυσικά ποιά καλύτερη θέση να βάλεις ενα περίπτερο από μια ήδη προβληματική διασταύρωση λεωφορων; Ότι να ναι στη νιοστή.
-
@williamg said in Απορίες ΚΟΚ:
Η ερώτηση είναι ποιός έχει δίκιο σ αυτήν την κωλοδιασταύρωση. Και η άλλη ερώτηση είναι σε περίπτωση τρακου ποσο μπορώ να τρέξω και τον δήμο ή όποιον γ@μημενο έχει την ευθύνη για αυτούς τους κωλόδρομους που είναι λες και είναι φτιαγμένοι για να προκαλούν ατυχήματα;
Έχω δει ατύχημα στο συγκεκριμένο σημείο με τον τρόπο που αναφέρεις και βγήκε συνυπαιτιότητα.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.