-
@ntinaras said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Φωτογραφιες, οπως ειχα υποσχεθει
Εδω βλεπουμε ενα κομματι των πανελ, τα υπολοια ειναι αριστερα, αλλα βαριομουν να βγω εξω και εβγαλα την φωτο απο το παραθυρο.Εδω βλεπετε τις μοναδες που βρισκονται εντος του σπιτιου. Ο ινβερτερ, απο κατω η μπαταρια και στα δεξια τους πινακας.
Η ολη εγκατασταση ειναι φοβερα μαζεμενη σε διαστασεις, οπως καταλαβαινετε απο την φωτογραφια και δεν βλεπεις πουθενα την καλωδιωση. Οι τεχνικοι εκαναν καταπληκτικη δουλεια σε αυτον τον τομεα. ακομα και η καλωδιωση που τρεχει στο ακρο του κτιριου εως το ρολοι εχει μπει μεσα σε σπιραλ, εχει πιαστει ομορφα στον τοιχο και δεν ενοχλει αισθητικα.
Ακολουθει επομενο ποστ με το web interface και τις πληροφοριες που μας δινει ο inverter.
Η περγκολα ποσο σου κοστισε?
25κ εδωσα για ολο το συστημα. Αυτοι κατασκευασαν τα παντα. Φανταζομαι εννοεις περγκολα, τις βασεις των panels.
Α βασεις ειναι, ηθελα κι εγω να βαλω κατι τοσο ψηλο γυρω στα 2μετρα, αλλα μου ειπαν πως για να γινει τοσο μεγαλη σιδηροκατασκευη πρεπει να σκασω 5κ.
Σε τι υψος ειναι το δικο σου?εψαξα τα σχεδια που μου ειχαν στειλει γιατι δεν θυμομουν.
Το πιο χαμηλο κομματι ειναι σε υψος 1.40μ και το πιο υψηλο σε 1.85μ -
Εδω βλεπουμε ενα κομματι των πανελ, τα υπολοια ειναι αριστερα, αλλα βαριομουν να βγω εξω και εβγαλα την φωτο απο το παραθυρο.Εδω βλεπετε τις μοναδες που βρισκονται εντος του σπιτιου. Ο ινβερτερ, απο κατω η μπαταρια και στα δεξια τους πινακας.
Η ολη εγκατασταση ειναι φοβερα μαζεμενη σε διαστασεις, οπως καταλαβαινετε απο την φωτογραφια και δεν βλεπεις πουθενα την καλωδιωση. Οι τεχνικοι εκαναν καταπληκτικη δουλεια σε αυτον τον τομεα. ακομα και η καλωδιωση που τρεχει στο ακρο του κτιριου εως το ρολοι εχει μπει μεσα σε σπιραλ, εχει πιαστει ομορφα στον τοιχο και δεν ενοχλει αισθητικα.
Ακολουθει επομενο ποστ με το web interface και τις πληροφοριες που μας δινει ο inverter.
25κ εδωσα για ολο το συστημα. Αυτοι κατασκευασαν τα παντα. Φανταζομαι εννοεις περγκολα, τις βασεις των panels.
Α βασεις ειναι, ηθελα κι εγω να βαλω κατι τοσο ψηλο γυρω στα 2μετρα, αλλα μου ειπαν πως για να γινει τοσο μεγαλη σιδηροκατασκευη πρεπει να σκασω 5κ.
Σε τι υψος ειναι το δικο σου?καταλαβαινεις λοιπον που οφειλεται η διαφορα στο κοστος
Καθε κατασκευη ειναι μοναδικη και αναλογα με το τι θελει ο πελατης.
Συζητουσα με γνωστο τις προαλλες και μου ειπε οτι ο εγκαταστατης του θα τον χρεωνε εξτρα (γυρω στο 500αρικο) αν χρειαζοταν γερανος για να ανεβασει τα υλικα στην ταρατσα του. Κατι το οποιο ειναι χαζο, διοτι ειχε γινει αυτοψια οποτε θα επρεπε να το γνωριζει απο την αρχη (οπως το γνωριζαν σε εμενα και ειχαν προγραμματισει γερανο) και να το ειχε συμπεριλαβει στο κοστος. -
Σε τι υψος ειναι το δικο σου?εψαξα τα σχεδια που μου ειχαν στειλει γιατι δεν θυμομουν.
Το πιο χαμηλο κομματι ειναι σε υψος 1.40μ και το πιο υψηλο σε 1.85μΑ, κι εμενα κατι παρομοιο ειναι, αρα δε χωρας ουτε εσυ να περασεις απο κατω
-
Το πιο χαμηλο κομματι ειναι σε υψος 1.40μ και το πιο υψηλο σε 1.85μΑ, κι εμενα κατι παρομοιο ειναι, αρα δε χωρας ουτε εσυ να περασεις απο κατω
δυσκολευει πολυ το πραγμα αν θες να χωρας να περασεις στο πιο κοντο κομματι. Δηλ μιλαμε οτι θα πρεπει το "κοντο" να ειναι στο 1.80 και το ψηλο στα 2.30 . Δεν ξερω αν κατασκευαζουν κατι τετοιο.
Εγω τους ζητησα απλα να ειναι λιγο πιο ψηλο απο το στηθαιο ωστε να υπαρχει προσβαση σε καποια επισκευη του στηθαιου-"μπαλκονιου"
Δεν προκεται να παω να βολταρω ποτε εκει απο κατω, αλλα κινεισαι αρκετα ανετα. Οπως και στο δικο σου αφου ειναι αντιστοιχου υψους (και αρκει να μην εισαι 2μ υψος ) -
Η πιο φτηνή λύση είναι η κατασκευή ξύλινης πέργκολας και τοποθέτηση των πάνελ επάνω σε αυτή.
-
Mου κάνει εντύπωση που επιτρέπεται σε πέργκολες, διότι το 2012-2013 στον πυρετό των φ/β ήταν ρητώς απαγορευμένο. Τότε ήθελαν τοποθέτηση πανέλων μόνο σε σταθερά σημεία, ταράτσες/κεραμοσκεπές δηλαδή.
-
@dstou said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Mου κάνει εντύπωση που επιτρέπεται σε πέργκολες, διότι το 2012-2013 στον πυρετό των φ/β ήταν ρητώς απαγορευμένο. Τότε ήθελαν τοποθέτηση πανέλων μόνο σε σταθερά σημεία, ταράτσες/κεραμοσκεπές δηλαδή.
δεν ειναι περγκολα με την εννοια που την εχεις στο μυαλο σου. Ειναι συγκεκριμενες βασεις που κατασκευαζονται για αυτον τον λογο. Δεν ερχεται ενα μαστορι και πεταει τα πανελ πανω σε οτι περγκολα εχεις φτιαξει μονος σου. Για αυτο και αμφιβαλλω για αυτο που γραφτηκε για τις ξυλινες βασεις.
Βεβαιως, απο την αλλη, στην ελλαδα ειμαστε οποτε τα παντα μπορει να συμβουν... -
Δεν είναι πέργκολες (θεωρητικά) , είναι δοκοί στήριξης για τα πάνελ.
Δε θα μπορούσε να ήταν πέργκολες , γιατί ο νόμος θα τα λάμβανε σαν στέγαστρα και θα μετρούσαν στην κάλυψη του οικοπέδου.
Εδώ υπάρχει "θέμα" το οποίο θα πρέπει λίγο να το ξανακοιτάξουν , καθώς π.χ. στέγαστρα σε μονοκατοικία π.χ. που πάνω θα κουμπώσεις το φ/β σου και από κάτω θα παρκάρεις το όχημά σου , η νομοθεσία τα υποχρεώνει να προσμετρούν στην κάλυψη , οπότε ελάχιστοι μπορούν νομίμως να τα κατασκευάσουν. Κακώς , θα έπρεπε τα φ/β να τα εξαιρεί... -
@dstou said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ντετόλ, δεν είναι χαμηλά το όριο του 15% που έχεις βάλει για την επιτρεπτή αποφόρτιση?
Επίσης, πόσα χρόνια θα βγάλουν οι μπαταρίες με αυτό το πλάνο χρήσης? Και πόσο κοστίζουν για αλλαγή?.
Χαιρομαι που συμφωνει ο cirus, διοτι με ειχε ψιλοανησυχησει αυτο το θεμα.Εγώ το έχω βάλει το δικό μου στο 30% αλλά και στο 20% μπορεί να το βάλω χωρίς να ανησυχώ. Παράγει έτσι και αλλιώς περισσότερο από ότι καταναλώνουμε οπότε το άφησα στο 30. Νομίζω ότι καλά κάνατε και το βγαλατε από το auto αλλά θα πρότεινα να το βάλεις στο 20% αντί για 15%
-
@cirus said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Νομίζω ότι καλά κάνατε και το βγαλατε από το auto αλλά θα πρότεινα να το βάλεις στο 20% αντί για 15%
φανταζομαι οτι το λες αυτο για την μακροχρονια υγεια της μπαταριας, σωστα; Βρηκες πουθενα πληροφοριες για αυτο το θεμα;
-
Νομίζω ότι καλά κάνατε και το βγαλατε από το auto αλλά θα πρότεινα να το βάλεις στο 20% αντί για 15%
φανταζομαι οτι το λες αυτο για την μακροχρονια υγεια της μπαταριας, σωστα; Βρηκες πουθενα πληροφοριες για αυτο το θεμα;
LiFePO4 Batteries
LiFePO4 battery cells have a maximum discharge depth of 98% to 100%. This is longer than any other battery technology currently in the market. This means that you can safely discharge these batteries to their full capacity. However, most manufacturers recommend still using a 80% DoD for these batteries to prolong their lifespan. Even if you occasionally use 100% of the battery capacity, the battery will not get harmed. -
LiFePO4 battery cells have a maximum discharge depth of 98% to 100%. This is longer than any other battery technology currently in the market. This means that you can safely discharge these batteries to their full capacity. However, most manufacturers recommend still using a 80% DoD for these batteries to prolong their lifespan. Even if you occasionally use 100% of the battery capacity, the battery will not get harmed.
ναι βρε, σε γενικες γραμμες καταλαβαινω, αλλα εψαχνα να δω αν εχει πει κατι πιο "επισημο" η byd ή οποισδηποτε αλλος κατασκευαστης.
Αυτο που ανεφερες ειναι η γενικη οδηγια που ψιλογνωριζουμε στο περιπου. Σκεφτομουν να βρω εναν τροπο να την προγραμματιζω να γεμιζει πχ εως το 80%, αλλα δεν εχω βρει κατι ευκολο μεχρι στιγμης
-
LiFePO4 battery cells have a maximum discharge depth of 98% to 100%. This is longer than any other battery technology currently in the market. This means that you can safely discharge these batteries to their full capacity. However, most manufacturers recommend still using a 80% DoD for these batteries to prolong their lifespan. Even if you occasionally use 100% of the battery capacity, the battery will not get harmed.
ναι βρε, σε γενικες γραμμες καταλαβαινω, αλλα εψαχνα να δω αν εχει πει κατι πιο "επισημο" η byd ή οποισδηποτε αλλος κατασκευαστης.
Αυτο που ανεφερες ειναι η γενικη οδηγια που ψιλογνωριζουμε στο περιπου. Σκεφτομουν να βρω εναν τροπο να την προγραμματιζω να γεμιζει πχ εως το 80%, αλλα δεν εχω βρει κατι ευκολο μεχρι στιγμης
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το περιορίσεις στο 80%. Οι περισσότεροι inverters δεν το έχουν γιατί δεν έχει θέμα η μπαταρία απλά την γεμίζουν μέχρι το 98% και σταματανε. Μόνο προς τα κάτω μπορείς να το ρυθμίσεις. Εγώ το βάζω στο 30% αλλά και στο 20% μια χαρά είναι. Δεν έχω κάτι πιο specific, μόνο τον γενικό κανονα
-
Άρθρο για προβληματισμό.
Κάτι δεν πάει καλά!!!
-
Κάντε τον δεδδηε δημόσιο, χθες!
Δεξιά πολιτική σε αγαθά ειναι απλα ασυμβίβαστο!
Ενεργειακή Δημοκρατία !!!! Μια άλλη κοινωνία δημιουργείται!
-
Το ΦΒ παράγει 2 και κάτι ψιλά kw. Το σπίτι ζητάει ένα kw. Η εφαρμογή, έξυπνα, προσαρμόζει τα αμπερ φόρτισης του αυτοκινήτου ώστε να εκμεταλλευτούμε την περίσσεια ενέργεια για την φόρτιση.
-
Δεν το έβαλες από το πρωί;
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Δεν το έβαλες από το πρωί;
Έλειπα ΣΚ. Κυλιόμουν στα λασπόνερα στην Αταλάντη, αλλά τροφαντές κύριες που κάποιοι μου υποσχέθηκαν, δεν βρήκα.
Πλάκα πλάκα, την Παρασκευή βράδυ φορτισα με αρκετή βροχή πάντως -
-
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα