-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ε ρε να βγει και η νέα γενιά φωτοβολταϊκων με 50+% απόδοση τι έχει να γίνει.
Θα αργήσει λίγα χρόνια ακόμα στην αγορά... Μέχρι να γίνουν και οι σωστές συμφωνίες με τους προμηθευτές αντιπροσώπους.
-
@polioan said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Θα αργήσει λίγα χρόνια ακόμα στην αγορά... Μέχρι να γίνουν και οι σωστές συμφωνίες με τους προμηθευτές αντιπροσώπους.
πολλά χρόνια θα αργησει.
Γιατι στην αρχη σαν νεα τεχνολογια θα είναι πανακριβα και θεωρω ότι θαπροτιμουν οι περισσότεροι τα συμβατικα και αυτα θα μπαίνουν σε μικρους χώρους για να πιασουν τα KW του σχεδιασμού ή θα μπαίνουν σε κινητα με μοτερ κατοπτρα που ετσι και αλλιως είναι πιο ακριβα.
Μετά από χρόνια θα γίνουν mainstream και αυτα. μακάρι να έχουν παραπάνω αποδοση 50%
-
Οπότε ο Cirus έβαλε αυτά με 21 % γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι σωστές συμφωνίες;
-
@super-t said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Οπότε ο Cirus έβαλε αυτά με 21 % γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι σωστές συμφωνίες;
???
Αν η ερώτηση είναι πραγματική, όχι δεν έβαλε γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι σωστές συμφωνίες. Αλλά γιατί απέχουν ακόμα από την υλοποίηση χωρίς να γίνουν τα quality test και να αποδείξουν ότι θα αντέχουν και σε αντίξοες συνθήκες και τις ανοχές σε εντάσεις και τάσεις.
Αφότου γίνει και αυτό, θα ασχοληθούν με το μάρκετινγκ και με όσους κάνουν εισαγωγές, τουλάχιστον για την χώρα μας. -
@cirus said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
πολλά χρόνια θα αργησει.
Γιατι στην αρχη σαν νεα τεχνολογια θα είναι πανακριβα και θεωρω ότι θαπροτιμουν οι περισσότεροι τα συμβατικα και αυτα θα μπαίνουν σε μικρους χώρους για να πιασουν τα KW του σχεδιασμού ή θα μπαίνουν σε κινητα με μοτερ κατοπτρα που ετσι και αλλιως είναι πιο ακριβα.
Μετά από χρόνια θα γίνουν mainstream και αυτα. μακάρι να έχουν παραπάνω αποδοση 50%
Σίγουρα!
Θυμάμαι όταν ακόμα ήταν τα μονοκρυσταλλικά και μόλις είχαν βγάλει τα πολυκρυσταλλικά. Τεχνολογία αιχμής τότε.
Και ακριβώς μετά έβγαλαν τα thin film που δεν προχώρησαν αρκετά λόγω κόστους και αστοχιών. -
Αν η ερώτηση είναι πραγματική
Δεν είναι, προσπαθεί να επικοινωνήσει.
-
Αν η ερώτηση είναι πραγματική
Δεν είναι, προσπαθεί να επικοινωνήσει.
Έκλαψα με την απάντηση σου Spock!
-
???
Αν η ερώτηση είναι πραγματική, όχι δεν έβαλε γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι σωστές συμφωνίες. Αλλά γιατί απέχουν ακόμα από την υλοποίηση χωρίς να γίνουν τα quality test και να αποδείξουν ότι θα αντέχουν και σε αντίξοες συνθήκες και τις ανοχές σε εντάσεις και τάσεις.
Αφότου γίνει και αυτό, θα ασχοληθούν με το μάρκετινγκ και με όσους κάνουν εισαγωγές, τουλάχιστον για την χώρα μας.Πραγματική είναι. Έτσι που το γράφεις εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ήδη σε βιομηχανική παραγωγή και μένει απλά να βρεθούν οι εταιρίες να τα φέρουν εδώ.
-
???
Αφότου γίνει και αυτό, θα ασχοληθούν με το μάρκετινγκ και με όσους κάνουν εισαγωγές, τουλάχιστον για την χώρα μας.Πραγματική είναι. Έτσι που το γράφεις εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ήδη σε βιομηχανική παραγωγή και μένει απλά να βρεθούν οι εταιρίες να τα φέρουν εδώ.
Ok, λάθος το αντιλήφθηκα.
Η αλήθεια είναι ότι κάποιες εταιρείες το προσπάθησαν από την Κίνα αλλά ακόμα δεν τους βγήκε.
Πάνε με πολύ αργά βήματα γιατί έχουν πολλές ζητήσεις από τις ήδη εγκαταστάσεις που θα κάνουν για το 2024. -
Ξέρει κάποιος κάτω από ποιες προϋποθέσεις μια αντλία θερμότητας μπορεί να θεωρηθεί θορυβώδης απο γείτονες? Υπάρχουν κάποια dB που θεωρούνται όριο? Ως προς τις ώρες λειτουργίας σε ώρες κοινής ησυχίας?
-
@kapelis said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ξέρει κάποιος κάτω από ποιες προϋποθέσεις μια αντλία θερμότητας μπορεί να θεωρηθεί θορυβώδης απο γείτονες?
Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αυτό.
https://ixoripansi.gr/new/67/τα-ανώτατα-επιτρεπόμενα-όρια-θορύβου/
Πάντως στην εταιρία μας είχαν κάνει καταγγελία για το θόρυβο μιας κεντρικής μονάδας στην ταράτσα, η οποία δεν ξανά άναψε ποτέ.
-
@cirus
απο την στιγμη που δηλωσες ετοιμοτητα μεχρι να ερθει ο δεδδηε για να γινει η τελικη συνδεση, ποσες μερες/εβδομαδες/μηνες περασαν; Επισης, εισαι στην αθηνα ή σε αλλη περιοχη της ελλαδας;τελειωσα το στησιμο και τωρα περιμενω τη συνδεση, για αυτο ρωταω.
-
Σαν να ετοιμάζεις τα πάντα για το πάρτι, να φοράς καπέλο χάρτινο και κανείς να μην έρχεται.
Αχου το μωρέ.....
-
@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@cirus
απο την στιγμη που δηλωσες ετοιμοτητα μεχρι να ερθει ο δεδδηε για να γινει η τελικη συνδεση, ποσες μερες/εβδομαδες/μηνες περασαν; Επισης, εισαι στην αθηνα ή σε αλλη περιοχη της ελλαδας;τελειωσα το στησιμο και τωρα περιμενω τη συνδεση, για αυτο ρωταω.
Πριν 4-5 μέρες δηλωσα ετοιμότητα
Μου είπε ο εγκαταστατης μου ότι θα κανονιστεί μέσα σε ένα μήνα συνηθως
Εγώ αύριο φεύγω για Κινα
Ευελπιστώ ότι μέχρι να γυρίσω θα έχει γίνει
Αθηνα είμαι
με το καλό και σε σένα
-
@cirus
Πριν 4-5 μέρες δηλωσα ετοιμότητα
Μου είπε ο εγκαταστατης μου ότι θα κανονιστεί μέσα σε ένα μήνα συνηθως
Εγώ αύριο φεύγω για Κινα
Ευελπιστώ ότι μέχρι να γυρίσω θα έχει γίνει
Αθηνα είμαι
με το καλό και σε σένα
Με το μικρολινο;
-
Τωρα που γύρισα από Κίνα συνδεθήκαμε και με ΔΕΔΗΕ
αφού φόρτισε την μπαταρία τωρα τροφοδοτει ότι δουλεύει σπίτι (ψυγείο, κάμερες, router, μίνι server) και το υπόλοιπο ενέργειας το δίνει πίσω στο δίκτυο του ΔΕΔΗΕ. Θα το παρακολουθω τις επόμενες μέρες να δω πως πάει και να προγραμματισω μεχρι που θα αδειαζει η μπαταρία (τωρα είναι στο 40%) και άλλες ρυθμίσεις να το προσαρμόσω στα μέτρα μου
οταν θα πέσει ο ήλιος θα ξεκινήσει να αδειάζει την μπαταρία μέχρι να πάει στο 40% και μετά θα χρησιμοποιεί το ρεύμα δικτυου. Την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει φόρτιση μπαταρίας μαζί με τροφοδοσία του σπιτιού και μόλις γεμίσει η μπαταρία πάλι θα δίνει πίσω στον ΔΕΔΗΕ και πάλι από την αρχή. Μένει να το δω στην πράξη
-
αφού φόρτισε την μπαταρία τωρα τροφοδοτει ότι δουλεύει σπίτι (ψυγείο, κάμερες, router, μίνι server) και το υπόλοιπο ενέργειας το δίνει πίσω στο δίκτυο του ΔΕΔΗΕ. Θα το παρακολουθω τις επόμενες μέρες να δω πως πάει και να προγραμματισω μεχρι που θα αδειαζει η μπαταρία (τωρα είναι στο 40%) και άλλες ρυθμίσεις να το προσαρμόσω στα μέτρα μου
οταν θα πέσει ο ήλιος θα ξεκινήσει να αδειάζει την μπαταρία μέχρι να πάει στο 40% και μετά θα χρησιμοποιεί το ρεύμα δικτυου. Την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει φόρτιση μπαταρίας μαζί με τροφοδοσία του σπιτιού και μόλις γεμίσει η μπαταρία πάλι θα δίνει πίσω στον ΔΕΔΗΕ και πάλι από την αρχή. Μένει να το δω στην πράξη
Αντε και στα δικα μας! Το 40% πολυ δεν ειναι; Δηλ εχετε επιλεξει αυτο το οριο ωστε να υπαρχει περιθωριο σε περιπτωση διακοπης ρευματος ή για την υγεια της μπαταριας; αν ειναι το δευτερο, υποθετω θα μπορουσατε να παιξετε πιο χαμηλα, πχ στο 20%;
επισης ξερεις ποσος χρονος περασε απο τη στιγμη που δηλωσατε ετοιμοτητα εως την τελικη συνδεση; -
Αντε και στα δικα μας! Το 40% πολυ δεν ειναι; Δηλ εχετε επιλεξει αυτο το οριο ωστε να υπαρχει περιθωριο σε περιπτωση διακοπης ρευματος ή για την υγεια της μπαταριας; αν ειναι το δευτερο, υποθετω θα μπορουσατε να παιξετε πιο χαμηλα, πχ στο 20%;
επισης ξερεις ποσος χρονος περασε απο τη στιγμη που δηλωσατε ετοιμοτητα εως την τελικη συνδεση;Πρώτον το 40% είναι καλό για τις μπαταρίες να μην απόφορτίζονται πολύ αλλά και για περιπτωση διακοπής γιατι εκεί που μένω έχουμε και τέτοια. Επίσης τωρα το χειμώνα παράγεται λιγότερη ενέργεια από το καλοκαιρι οπότε θα το αλλάζω ανάλογα ποσο γρήγορα θα δω να φορτίζεται, δεν ξέρω ακόμα. Εχε υπόψιν ότι εμένα το φωτοβολταικο είναι μικρό 3,3KW όχι 10 που θα βάλετε εσείς οπότε και η μπαταρία δεν θα φορτίζει γρήγορα παράλληλα με φορτιο οπότε πρέπει να δω αν προλαβαίνει να φορτισει τώρα το χειμώνα και αναλόγως να ανεβάσω ή να κατεβάσω το ποσοστό που θα αποφορτίζεται η μπαταρια. Ολα αυτά για να έχω την καλύτερη δυνατη εκμετάλευση, θα δω πως θα πάει δεν ξέρω ακόμα...... ειμαι νιουφης. Το 40% ειναι ένα καλό αρχικό ποστοστο να ξεκινήσω, μετά βλέπουμε
Με το καλό και σε σένα. Κάτι περισσότερο από μισό μήνα έκανε αλλά δεν είναι σε όλες τις περιοχές το ίδιο. Το πολύ μέσα σε ένα μήνα. Εξαρτάται κυρίως από τον φόρτο εργασίας των εργαζομένων του ΔΕΔΗΕ που είναι στην περιοχή σου. Αν έχουν να συνδέσουν πολλά θα πάει πιο πίσω αν δεν έχουν θα είναι σύντομα κτλ
-
Το πολύ μέσα σε ένα μήνα. Εξαρτάται κυρίως από τον φόρτο εργασίας των εργαζομένων του ΔΕΔΗΕ που είναι στην περιοχή σου. Αν έχουν να συνδέσουν πολλά θα πάει πιο πίσω αν δεν έχουν θα είναι σύντομα κτλ
πολυ ευχαριστο αυτο! φοβομουν οτι θα χρειαζοταν περισσοτερος χρονος. Μιλησα με τον εγκαταστατη μου και μου ειπε οτι ρυθμιζεται το ποσοστο απο 5-50% και ειναι κατι που μπορουμε να αλλαξουμε οποτε θελουμε. Θα τον αφησω να το βαλει οπου νομιζει και το αλλαζω στην πορεια. Διακοπες δεν εχουμε γενικα στην περιοχη μας, αλλα ας εχουμε και μια καβαντζα για παν ενδεχομενο.
Το αλλο που με ενδιεφερε, κυριως λογω του αυτοκινητου ειναι η μεγιστη ισχυς αποφορτισης της μπαταριας. Μου ειπε οτι ειναι εως 7kw. Απο το app του αυτοκινητου μπορω να ρυθμισω την ισχυ φορτισης και το βραδυ δεν θα υπαρχει βιασυνη. Οποτε το βαζω στα 2-3kw και μια χαρα.
-
Το πολύ μέσα σε ένα μήνα. Εξαρτάται κυρίως από τον φόρτο εργασίας των εργαζομένων του ΔΕΔΗΕ που είναι στην περιοχή σου. Αν έχουν να συνδέσουν πολλά θα πάει πιο πίσω αν δεν έχουν θα είναι σύντομα κτλ
πολυ ευχαριστο αυτο! φοβομουν οτι θα χρειαζοταν περισσοτερος χρονος. Μιλησα με τον εγκαταστατη μου και μου ειπε οτι ρυθμιζεται το ποσοστο απο 5-50% και ειναι κατι που μπορουμε να αλλαξουμε οποτε θελουμε. Θα τον αφησω να το βαλει οπου νομιζει και το αλλαζω στην πορεια. Διακοπες δεν εχουμε γενικα στην περιοχη μας, αλλα ας εχουμε και μια καβαντζα για παν ενδεχομενο.
Το αλλο που με ενδιεφερε, κυριως λογω του αυτοκινητου ειναι η μεγιστη ισχυς αποφορτισης της μπαταριας. Μου ειπε οτι ειναι εως 7kw. Απο το app του αυτοκινητου μπορω να ρυθμισω την ισχυ φορτισης και το βραδυ δεν θα υπαρχει βιασυνη. Οποτε το βαζω στα 2-3kw και μια χαρα.
το ποσοστό μπορεις να το βάλεις οτι γουστάρεις (δεν εχει όριο) οχι μόνο από 5 μέχρι 50% νομίζω
αλλά κάτω από 15-20% μην το βάλεις σε καμία περιπτωση για να μακροημερέψουν οι μπαταρίες
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα