-
Είχα κάνει κάποιους υπολογισμούς και για να κάνω απόσβεση το σύστημα μόνο από τους λογαριασμούς ρεύματος (καθαρό ρεύμα, όχι τα υπόλοιπα) ήθελα πάνω από 10 χρόνια.
Όταν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φτάσουν να κοστίζουν 25k όσο δηλαδή πήρα το θερμικό μου, θα βάλω την επόμενη. Το όφελος από τις βενζίνες θα κάνει την απόσβεση πολύ γρήγορη. -
Τι χρησιμοποιείτε για θέρμανση;
Πόσο έχουν πάει οι τιμές των συστημάτων με 8-10kwh. Χωρίς μπαταρία;
Πείτε κάποια νούμερα να κάνουμε κάποιους υπολογισμούς
-
@georgemit said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
...
Όταν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φτάσουν να κοστίζουν 25k όσο δηλαδή πήρα το θερμικό μου, θα βάλω την επόμενη. Το όφελος από τις βενζίνες θα κάνει την απόσβεση πολύ γρήγορη.Όταν φτάσουν να γίνουν κάτι από όλα αυτά θα βρουν άλλους τρόπους να εισπράξουν τα χαμένα.
-
Καλοριφέρ TDi.
Αλλά εδώ στο Βραχάτι με 600 - 700€ βγάζω τη σεζόν και ζεσταινόμαστε.
Μη μου πεις για a/c δε το γουσταρω για θέρμανση.
Αντλίες τα είπαμε, πανάκριβες.@vagnar πολύ πιθανό.
-
Προς το παρόν επί 25 έτη εισπράττουν από όσους έχουν αυτοκίνητα βενζίνης οι υπόλοιποι δεν πληρώνουν πολλούς φόρους. -40 και -50% λιγότερο ΕΦΚ.
Οπότε η ιστορία μας δείχνει πως αυτό που λες δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη
Και μιας και περνάμε στην πράσινη εποχή, το πιθανότερο είναι όσοι αντιστέκονται να πληρώσουν τη νύφη! Δηλαδή όσοι ρυπαίνουν.
-
Το οικονομικότερο σχεδόν πάντα είναι αυτό που ήδη έχεις.
Τους ντιζελάδες που μας βρωμίζουν όμως δε τους βλέπω να πληρώνουν. -
Το οικονομικότερο σχεδόν πάντα είναι αυτό που έχεις.
Τους ντιζελάδες που μας βρωμίζουν όμως δε τους βλέπω να πληρώνουν.Εάν το κληρονομήσεις εννοείται είναι το οικονομικότερο. Αν το αγοράσεις αλλάζει το θέμα.
Μας έχουν πνίξει. Βρωμάει ο τόπος. Πλέον μόνο με κλιματισμό και με ανακύκλωση αέρα κινείσαι σε δρόμος με κίνηση. Κανείς δεν τα συντηρεί και diesel που δεν συντηρείται είναι φουγάρο.
Πείτε ρε σεις κάποια νούμερα, πόσο κοστίζει το 10αρι kwh
-
Δε τα κληρονομήσαμε τα αυτοκίνητά μας αλλά τα έχουμε ήδη πληρώσει.
Εμένα τα 5kW που δίνουν γύρω στις 7kWh νομίζω θα μου έβγαιναν γύρω στα 6k και ήθελα και ένα δίφραγκο να φτιάξω πέργκολα στην ταράτσα για να τα εγκαταστήσω γιατί έχω μπάρμπεκιου και την χρησιμοποιώ. Δε μπορούσα να τα βάλω χαμηλά.
-
Το οικονομικότερο σχεδόν πάντα είναι αυτό που ήδη έχεις.
Τους ντιζελάδες που μας βρωμίζουν όμως δε τους βλέπω να πληρώνουν.εγκο εκο γκραφτει στο κινημαν ΝΤΕΝ ΠΛΕΡΩΝΩ εντο και κρονια
βρωμίζει εστι φιλοσοφείν
Ντεν πλερώνει ούτε γρόσι
-
https://energypress.gr/news/sta-13994-kwh-i-mesi-etisia-katanalosi-energeias-ana-noikokyrio
Ενα ελληνικό νοικοκυριό κατά μέσο όρο καταναλώνει 10.244kwh/έτος με θερμικό τρόπο. Φυσικά όσο πιο κρύα περιοχή τοσο περισσότερα. Εάν θέσουμε Cop στο 0,5 ( υψηλό θα έλεγα αλλά ας πούμε κατά μέσο όρο για όλα τα είδη θερμικού τρόπου το 0,5) τότε καταναλώνει με θερμικό τρόπο 20.488 kwh.
Αντίστοιχα για τις ίδιες ανάγκες κάλυψης του θεριμικού τρόπου αλλά με αντλία θερμότητας και απόδοση Cop 4, το νοικοκυριό θα καταναλώνει 2.561kwh/έτοςΟπότε αθροίζοντας και τις υπόλοιπες ανάγκες σε ενέργεια που δεν παράγονται με θερμικό τρόπο τότε ένα μέσο ελληνικό νοικοκυριό χρειάζεται 6.311 kwh/έτος.
Συνεπώς ένα μέσο σπίτι στην Ελλάδα χρειάζεται περίπου 18 kwh/ημέρα εάν χρησιμοποιηθεί αντλία θερμότητας.
Ένα σύστημα με 7kwh με 4-5 ώρες την ημέρα σε ηλιοφάνεια δίνει περί τα 30-35kwh/ ημέρα.
Ένα ev καταναλώνει γύρω στα 15kwh/100χλμ απόστασης..
Οπότε ένα σύστημα των 7kwh απόδοσης με 6Κ +3Κ μια αντλία θερμότητας φτάνεις σε επένδυση τα 9Κ
Ένα μέσο ev κοστίζει 5Κ περισσότερο από ένα αντίστοιχο θερμικό.
Οπότε έχουμε 14Κ κόστος επένδυσης υπολογίζοντας το έτσι μπακάλικα.
Πόσο είναι το ετήσιο κόστος ρεύματος ενός σπιτιού συν το ετήσιο κόστος θέρμανσης με θερμικό τρόπο συν το ετήσιο κόστος μετακίνησης με κινητήρα εσωτερικής καύσης μείον ας πούμε 350-400 ευρώ/ έτος δημοτικά τέλη και τέλη χρήσης δικτύου;
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Χοντρικά είναι 900-1000ε η kwh
-
@yem said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Χοντρικά είναι
900-1000εη kwhΓυρε γράψε λάθος σήμερα είδα τι πατάτα έγραψα , 1.700-2000€ /kwh
Και οι μπαταρίες κανενα 400€ λιγότερο
-
Σημερα περάστηκαν τα καλώδια από την ταράτσα στα εξωτερικά ρολόγια και από τα εξωτερικά ρολόγια στο υπόγειο όπου τοποθετηθηκαν οι μπαταρίες, οι πίνακες, ο controller και o inverter. Την επόμενη φορά εχει συνδέσεις!!!! Ειμαστε κοντα, με τον καινούργιο χρόνο θα παίζει το σύστημα. 3,3 KW είναι περιπου τα πάνελ αλλα μπορώ να συνδέσω και άλλα στο μέλλον αν θέλω. 6KW είναι ο inverter και οι μπαταριες και οι 2 σχεδον 6KW
-
Τις μπαταρίες δε μπορούσες να τις αποφύγεις;
Βέβαια απο ότι έχω ακούσει στο μέλλον θα γίνουν must καθώς η ΔΕΗ δε θα αγοράζει την επιπλέον ενέργεια και θα πρέπει να αποθηκεύεις.
Πόσο σου έφτασε; -
Άψογος!
-
Με τα 3,5kwh ως peak. Τον χειμώνα θα παράγεις κατά μέσο όρο 18kwh/ημέρα και 35kwh/ημέρα το καλοκαίρι υπολογίζοντας και τις απώλειες
Αν έχεις αντλία θερμότητας, στην ουσία ρεύμα και θέρμανση δεν θα πληρώνεις, παρά μονάχα τα δημοτικά τελη
-
Βέβαια απο ότι έχω ακούσει στο μέλλον θα γίνουν must καθώς η ΔΕΗ δε θα αγοράζει την επιπλέον ενέργεια και θα πρέπει να αποθηκεύεις.
Πόσο σου έφτασε;Στην αρχη δεν είχαμε βάλει μπαταρίες στο πλάνο αλλά λόγω ότι έχουν πολύ μεγαλη επιδότηση καναμε αλλαγη και τις βάλαμε. Εξάλου εδώ που μένω υποφέρουμε και από υπερτασεις (μου έχει κάψει συσκευες η ΔΕΗ) και από μικρες διακοπές ρεύματος. Και στις 2 περιπτώσεις με προστατευει ο inverter με μπαταρίες. Μεχρι τώρα είμαι με κάποια UPS σε NAS και controllers καμερων κτλ
Εξάλλου εχει και άλλο πλεονεκτημα με μπαταρίες. Τις ώρες που παράγεται η περισσότερη ενέργεια λείπουμε από το σπίτι οπότε αποθηκεύουμε ενέργεια και την χρησιμοποιούμε όταν γυρίζουμε από τις μπαταρίες. Οχι όλη όμως. Ειναι προγραμματισμένες μόλις φτασουν στο 20% να μην δίνουν αλλο ρεύμα (για να μην πέσουν σε απόδοση καλό είναι να μην αποφορτίζονται κάτω από το 20%)
Λογαριασμό θα βγάλω στο τέλος. Θα ξαναποστάρω σε κάθε βημα και όταν τελιώσει θα αναφέρω και κόστος. Ετσι και αλλιώς μεχρι στιγμης επειδη μου τα βάζει ο μπατζανάκης μου δεν εχουμε πληρώσει ούτε 1 ευρω
για εξοπλισμό. Ουτε εχουμε ασχοληθει με τίποτα βασικά εκτός από το να τον βοηθαω στην εγκατασταση. Αιτησεις τα πάντα όλα αυτός τα έκανε. Μονο τυρόπιτες και καφέδες τον κερναω χαχαχαχαχχαα -
@cirus said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Πόσο σου έφτασε;Στην αρχη δεν είχαμε βάλει μπαταρίες στο πλάνο αλλά λόγω ότι έχουν πολύ μεγαλη επιδότηση καναμε αλλαγη και τις βάλαμε. Εξάλου εδώ που μένω υποφέρουμε και από υπερτασεις (μου έχει κάψει συσκευες η ΔΕΗ) και από μικρες διακοπές ρεύματος. Και στις 2 περιπτώσεις με προστατευει ο inverter με μπαταρίες. Μεχρι τώρα είμαι με κάποια UPS σε NAS και controllers καμερων κτλ
Εξάλλου εχει και άλλο πλεονεκτημα με μπαταρίες. Τις ώρες που παράγεται η περισσότερη ενέργεια λείπουμε από το σπίτι οπότε αποθηκεύουμε ενέργεια και την χρησιμοποιούμε όταν γυρίζουμε από τις μπαταρίες. Οχι όλη όμως. Ειναι προγραμματισμένες μόλις φτασουν στο 20% να μην δίνουν αλλο ρεύμα (για να μην πέσουν σε απόδοση καλό είναι να μην αποφορτίζονται κάτω από το 20%)
Λογαριασμό θα βγάλω στο τέλος. Θα ξαναποστάρω σε κάθε βημα και όταν τελιώσει θα αναφέρω και κόστος. Ετσι και αλλιώς μεχρι στιγμης επειδη μου τα βάζει ο μπατζανάκης μου δεν εχουμε πληρώσει ούτε 1 ευρω
για εξοπλισμό. Ουτε εχουμε ασχοληθει με τίποτα βασικά εκτός από το να τον βοηθαω στην εγκατασταση. Αιτησεις τα πάντα όλα αυτός τα έκανε. Μονο τυρόπιτες και καφέδες τον κερναω χαχαχαχαχχααΒλέπω να γίνεται συνιδιοκτήτης στο puma......
-
Εγιναν ολες οι συνδέσεις μπήκαν και τα παλούκια στο χώμα. Συνδέθηκε και με wifi ωστε να βλέπω μεσω app όλες τις πληροφορίες τι παράγω τι δίνω σε τι mode Θέλω να το βάζω. Δοκιμάστηκε και διακοπη ρεύματος και δουλεύει αυτονομα με τις μπαταρίες. Προς το παρον φορτιζει μπαταρίες και είναι σαν ενα μεγάλο UPS καθώς δεν δίνω ρεύμα στην ΔΕΗ ακόμα. Μονο να ερθει ο ΔΕΔΗΕ να κανουμε τις απαραίτητες ενέργειες στα ρολογια έμεινε και να βάλω στο υπόγειο τσιμέντο κάτω τωρα που μπήκαν οι γειώσεις. Την επόμενη φορά που θα ασχοληθούμε θα είναι πληρω λειτουργικο!!!
-
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα