-
Δηλαδή η διαφορά τιμής σε ένα audi με ένα vw στις ιδιες εκδόσεις είναι 3-4 ταξίδια στο εξωτερικό με την οικογένειά σου. Στην Ελλάδα προτιμούν να μην κάνουν τα ταξίδια αυτά για να έχουν εμπειρία και αναμνήσεις τα παιδιά τους από τα παιδικά χρόνια για ένα audi που στην ουσία είναι ολόιδιο με το vw.
Αν μπορούν με άνεση και τα δύο, τότε οκ είναι ο αληθινός πελάτης ενός audi, καμία κριτική σε αυτόν τον αγοραστή. Ας κάνει ότι θέλει άλλωστε είναι στο επίπεδο του.
-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις σας.
Ήθελα τη γνώμη σας γιατί τα εξειδικευμένα θέλουν καλό ψάξιμο και από google προφανώς δεν περιμένεις τίποτα αξιόλογο.
-
@lap said in AUDI FORUM:
Ε ναι έχει δύο επίπεδα η audi. Σε αυτά που αγοράζονται όπως τα a1-a3-a4κτλ είναι ίδια με τα vw με κάποιες διαφορές του στυλ νίκελ σε ένα σημείο και πιο αγριεμενη σχεδίαση. Καμία αλλη διαφορά.
Στα μεγάλα όμως είναι άλλη μάρκα. Από a6 και πάνω ,εκδόσεις rs κτλ προσφέρουν αυτοκίνητα που δεν τα προσφέρει η vw
Κανονικά η audi έπρεπε να μείνει ως premium εταιρία να κυνηγάει τις εκάστοτε λιμουζίνες του ανταγωνισμού και σήμερα τα suv, αλλά το marketing είδε κενό στα πιο κάτω οικονομικά στρώματα και πολύ πετυχημένα άλλαξε τα σήματα στα vw και εισέπραξε την υπεραξία του σήματος της audi που ήταν διατεθειμένοι πολλοί αγοραστές να δώσουν με σκοπό την ενίσχυση της εικόνας τους.
Αυτή είναι η μόνη και μοναδική αλήθεια.
Η πλάκα είναι πως τα στελέχη του μάρκετινγκ που θα το σκέφτηκαν αυτό λογικά θα κυκλοφορούν με a6-a8 ..χαχαχα
Κανεις λάθος.Είναι όπως τα έγραψα παραπάνω. Τα Α4 δεν έχουν κοινή πλατφόρμα με τα VW /skoda.Μόνο τα A1 Q3 A3 .Και τα Cayenne Touareg Q7.
-
Το a4 δεν είναι στο ίδιο πάτωμα του pasaat;
-
https://www.auto.cz/test-audi-a4-vs-vw-passat-luxus-proti-mainstreamu-92115?kapitola=3
Εδώ, δοκιμασία μεταξύ των δύο και οι βαθμολογίες τους από το περιοδικό
-
-
@kostis20 said in AUDI FORUM:
@lap said in AUDI FORUM:
Οχι .
Στα γρήγορα που το ψάχνω έτσι είναι. Δεν το γνώριζα. Οπότε μένουμε στα υπόλοιπα όπως λες audi a3 κτλ
-
@lap said in AUDI FORUM:
@lap said in AUDI FORUM:
Οχι .
Στα γρήγορα που το ψάχνω έτσι είναι. Δεν το γνώριζα. Οπότε μένουμε στα υπόλοιπα όπως λες audi a3 κτλ
Ούτε ίδιο μοτέρ φοράνε. Το Α4 έχει το 2lt 35tfsi της Audi, όχι τον 1.5tsi της vw που φοράει το passat.
Όλα αυτά όμως έχουν μικρή σημασία. Οι απλοποιήσεις και οι γενικεύσεις οδηγούν σε βεβιασμένα και λανθασμένα συμπεράσματα. Άλλη εταιρεία με άλλο αγοραστικό κοινό η Audi άλλη η vw. Με μία επικάλυψη στα Α, Β, C μοντέλα, όπου πιθανότατα το χαμηλό κοστολόγιο δεν θα επέτρεπε σε μία premium εταιρεία όπως η audi να κατέβει στην αγορά με τις δικές της δυνάμεις. H MB και η BMW δεν έχουν καν μοντέλα στις κατηγορίες Α και Β.
Άρα προφανώς τα μικρά audi έχουν dna vw, αλλά θα πληρώσεις και την προστιθέμενη αξία από τις πινελιές που έβαλε η audi. Αν δεν θες, παίρνεις vw, δεν τους πολυνοιάζει φαντάζομαι στο vag, στην ίδια τσέπη μπαίνουν τα λεφτά...
-
Εντάξει το κατάλαβαμε έκανα λάθος.
Χαχαχα -
Ναι ,δεν είναι και τόσο μικρής σημασίας αν ακούγονται οι ίδιες και οι ιδιες ανακρίβειες όλη την ωρα .
Όχι ότι έχω καμία ιδιαίτερη καψα με την audi πλέον...
Πάντως στη κατηγορία του Α3 /Q3 η ΒΜW μοιράζεται πλατφόρμες με τη MINI ενώ και η MB βάζει κινητήρες Renault/nissan στην Α klas και εχει κάνει τρελή οικονομία γενικά στο αμάξι.Ίσως για αυτο είναι τόσο μέτριο .Εκτός της AMG. -
Πάντως στη κατηγορία του Α3 /Q3 η ΒΜW μοιράζεται πλατφόρμες με τη MINI
Πλέον ναι, για αυτό και έχουν "χαλάσει" και δεν είναι και τόσο BMW πια (ειδικά με την προσθιοκίνηση). Όμως τα πιο παλιά είναι γνησια BMW με πλατφόρμες και μηχανικά μέρη μόνο BMW (π.χ. το 1ο Χ1 βασιζόταν στο πάτωμα της 3αρας στεησον - Ε91) με σωστή κίνηση κλπ. Το έβλεπες και στα Αουδι αυτό, τα μεγάλα είχαν τον κινητήρα διαμήκη και κανονική 4κίνηση....τα μικρά τον είχα εγκάρσια και με χάλντεξ.
-
Καμία άλλη διαφορά του κωλο πασσατ από το κωλο α4 ;;;;
Χαχαχα έχετε δίκιο. Μπράβο που τα ψάχνετε σωστά. -
@lap said in AUDI FORUM:
Καμία άλλη διαφορά του κωλο πασσατ από το κωλο α4 ;;;;
Χαχαχα έχετε δίκιο. Μπράβο που τα ψάχνετε σωστά.Μα δεν έχουν και τίποτα κοινό.Αναρτήσεις ,,αμάξωμα, μετάδοση ,τετρακίνηση καμία σχεση. Ακόμα και κάποιοι κινητήρες που φαινομενικά μοιάζουν ιδιοι δεν είναι,γιατι το Α4 φοράει διαμήκη πλατφόρμα και το Passat εγκαρσια.Μόνη εξαίρεση το Β5 passat του 1997 που είχε διαμήκη τοποθέτηση κινητήρα.
-
Πανωλεθρία κανονική έπαθα....
-
@lap said in AUDI FORUM:
μα και συ λάθος αυτοκίνητα συγκρίνες.
σε A3 με Γολφ είναι ίδια πχ. το Α4 με πασσατ καμία σχέση
και τώρα θα μας πουν ότι αυτό συμβαίνει παντού και η AUDI δεν έχει σχέση ΚΑΜΙΑ με vw σε ποιότητα και είναι εντελώς άλλα πράγματα.
οκ είμαστε στο νήμα του audi και δεν το συνεχίζω. είναι τελείως διαφορετικά τα πάντα και τελιώνει.
Εγω εχω πει ότι τα βρίσκω πολύ όμορφα τα AUDI αλλά μόνο το all road quatro θα αγόραζα που το βρίσκω σουπερ. από εκεί και πέρα δεν επαναλαμβάνομαι
-
@cirus said in AUDI FORUM:
@lap said in AUDI FORUM:
και τώρα θα μας πουν ότι αυτό συμβαίνει παντού και η AUDI δεν έχει σχέση ΚΑΜΙΑ με vw σε ποιότητα και είναι εντελώς άλλα πράγματα.
οκ είμαστε στο νήμα του audi και δεν το συνεχίζω. είναι τελείως διαφορετικά τα πάντα και τελιώνει.
Εγω εχω πει ότι τα βρίσκω πολύ όμορφα τα AUDI αλλά μόνο το all road quatro θα αγόραζα που το βρίσκω σουπερ. από εκεί και πέρα δεν επαναλαμβάνομαι
Να τα θυμάσαι αυτά που γράφεις. Απ' ότι διαβάζω πολύ κονέ παίζει μεταξύ vw-ford. Σχεδόν έχουν συμφωνήσει να πάρει η Ford πλατφόρμες από vw.
Σε λίγο καιρό θα λέω στο νήμα της Ford ότι έχουν "καμουφλαρισμένο" vw, χα, χα, -
@andya3 said in AUDI FORUM:
@cirus said in AUDI FORUM:
@lap said in AUDI FORUM:
Να τα θυμάσαι αυτά που γράφεις. Απ' ότι διαβάζω πολύ κονέ παίζει μεταξύ vw-ford. Σχεδόν έχουν συμφωνήσει να πάρει η Ford πλατφόρμες από vw.
Σε λίγο καιρό θα λέω στο νήμα της Ford ότι έχουν "καμουφλαρισμένο" vw, χα, χα,ναι ναι το εχω διαβασει και γω χαχαχαχαχαχ . παίζει να βγάλουν κοινή πλατφόρμα. Τι θα κάνουμε τότε πως θα τρωγόμαστε??? πρόβλημα!!!! Αν βγει καλή θα είναι ford αν όχι κλασική VW lol
ΥΓ φίλε μου πέρα από τις διαφωνίες μας στις απόψεις μας είναι καλή και η πλακίτσα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ασχέτως αν διαφωνούμε. Εξάλου έχουμε συμφωνήσει και σε πολλά.
Χαίρομαι όμως γιατί είσαι πολιτισμένος άνθρωπος στο λόγο σου.
-
This post is deleted! -
@mastoras78 said in AUDI FORUM:
Δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι, just #kouVAG.. α και δεν παίρνουμε σοβαρά ανθρώπους που το χρησιμοποιούν σε νικνέιμς κ.α. Το τελευταίο νόμος και μάλιστα τους κατατάσουμε στην ίδια κατηγορία καρνάβαλων...
Μουαχαχαχαχα!
Πως αλλάζω Νικνειμ αλήθεια;
Θυμάμαι πως μπήκα πρώτη φορά στο φόρουμ το 2016 (αχ ωραία χρόνια τότε τι είχαμε ΠΑΣΟΚ , δεν θυμάμαι) για να εκθειάσω το 7αρι γκολφ ...και έγινε της κακομοιρας! Μου άρεσαν πολύ όλα όσα γράφτηκαν , είχε πλάκα , μπήκαν στην καθημερινότητα μου όλα αυτά τα υπέροχα μέλη που γράφουν συχνά ωραίο πράγματα και στα αυτοκινητιστικα και στα πολιτικά κλπ. (Αλήθεια τι έγινε ο nikos golf ή κάπως έτσι που τον είχατε ξεσκίσει τον άνθρωπο , είχε νομίζω αγοράσει το τελευταίο Tiguan , τον θυμάστε; Κάπως σαν τον @andya3 αλλά πολύ πιο τσεκουρατος )@fanis75 ως προς τους tsi και το dsg διαφωνώ λιγάκι , παρά τα προβλήματα τους και το γεγονός φυσικά πως ήταν το 4ο Ράιχ που κατέλαβε την αυτοκινητοβιομηχανία και όλοι έσπευσαν σχεδόν υποχρεωτικά να κάνουν τα ίδια για να επιβιώσουν , στην Ελλαδιτσα μας ήταν μια ανάσα δροσιάς και εξευρωπαϊσμού καθώς δεν μπορούσαμε να πάρουμε αυτοκίνητα με κορυφαίους ατμοσφαιρικούς 2000κεκ και πάνω. Άλογα , άλογα , άλογα και ροπακλες από 1.4 μικρούς κινητήρες , Revo , remaping κλπ φτάναμε στα 200+ , όαση για τους αρχοντοβλαχους των Βαλκανίων!
Να θυμίσω πως είχε προηγηθεί ηδη το 3ο Ράιχ με τον 1.8 Turbo σε διάφορες εκδόσεις και με Quattro ή 4motion ενίοτε (αν κάποια ήσυχα καλοκαιρινά βράδια δώσεις σημασία ίσως να ακούσεις να αντηχούν ακόμη τα γοερα κλάματα κατόχων BMW , Alfa με διλιτρα διαμάντια, και ειδικά Hontaκιδων που έφαγαν τη σκόνη κάποιου παππού με Passat turbo σε φανάρια των μεγάλων λεωφόρων) , είχε ετοιμαστεί το έδαφος, ειδικά για εμάς ,για την οριστική επικράτηση της μόδας με τους ακόμη μικρότερους αδοκιμαστους τουρμπατους που αρμεξαν όλο το ρευστό στην αυτοκίνητο βιομηχανία και γιγαντωσαν το VAG.
Καλά για το DSG διαφωνώ πλήρως, πολυβόλο Maschinenpistole 40, και κάθε μέρα να χαλούσε άξιζε την εμπειρία χρήσης και καθιέρωσε ουσιαστικά τα αυτόματα .Και αυτό φυσικά αδοκιμαστη αγελάδα αρμεγματος ρευστού.
Στο θέμα της διαφοράς ενός Audi με ένα VW ή ένα Seat κλπ και εγώ πιστεύω πως δεν είναι σημαντικές αλλά περισσότερο στον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο καταναλωτής την αξία τους .
Δείτε στην πράξη -οπως ανέφερε κάποιος ένα ωραίο Α1 sline που είδε στο δρόμο- πόσα καλοσυντηρημενα Α3 και ειδικά S3 πρώτης γενιάς βλέπετε στους δρόμους και πόσο σύγχρονα και καλά στέκονται -Μπειτε σε ένα καλό Α3 20ετιας και μετά στο καλύτερο μικρό του 2022 το clio για να καταλάβετε τι θα πει Audi εκείνης της εποχής-. Τα αντίστοιχα Leon τα βλέπετε η τους δίνετε την ίδια σημασία;
Α4 ειδικά δεύτερης γενιάς πόσο ωραία στέκονται εμφανισιακά σήμερα με το premium σηματακι στην μάσκα τους; Αντίστοιχα Passat , ή Octavia είναι αδιάφορα. Καλά για αντίστοιχα Mondeo ή Vectra κλπ. ούτε λόγος φυσικά εννοείται , μόνο 3αρες και C λόγω σήματος επίσης αλλά είναι εντελώς καγκουρώ συνήθως απέναντι στα A4.
Τα ίδια και για το Α3 απέναντι στο golf , πόσο πιο premium μοιάζει σαν εικόνα ακόμη και δίπλα στο σχετικά πρόσφατο 6αρι το ίδιας γενιάς Α3.
Ανάλογα είναι και τα πράγματα και στον μικρό γίγαντα Polo vs A1 που ήταν μια δοκιμή ουσιαστικά για premium άρμεγμα.
Και μιας και είπα Golf...έχω κράξει ανελέητα το 8αρι για την συντηρητική του σχεδίαση , και πως ουσιαστικά το παράτησαν , για τα προβλήματα εργονομίας κλπ αλλά...ρε παιδιά όσο το βλέπω στο δρόμο πλέον τόσο πιο κλασικό , σοβαρό και διαχρονικο δείχνει , ακόμη και απέναντι στον σχεδιαστικό οργασμό του PSA (βλέπε Astra , 308) , ειδικά απέναντι στο focus που μόλις περνάει ο αρχικός ενθουσιασμός με κάποιο καλά εξοπλισμένο ST line λες το ...συμπαθητικουλι το fiat bravo ήταν αυτό; με 15χιλιαρικακια το παίρνω να κάνω τη δουλειά μου; Megane ; Τι είναι αυτό γαλλικό θα χαλάνε τα ηλεκτρικά του μωρέ (Επίσης πολύ καλό και υποτιμημένο αυτοκίνητο στην αγορά από τους καταναλωτές) Kia Ceed; Ε είπαμε ρε συ δεν είμαστε τίποτα φτωχομπινεδες ( και ας είναι σε οδηγική συμπεριφορά , τιμόνι , ποιότητα εσωτερικά, καλύτερο και από το 7αρι Golf που είναι το καλύτερο golf μέχρι σήμερα) -
Και για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι :Στο πρωτο λινκ υπάρχει εκτενής ανάλυση του Audi A5 B8 ενώ στο δεύτερο του αντίστοιχου passat toy 2013.Ρίξτε μια ματιά για να καταλάβετε πόση σχέση εχουν τα δύο αυτοκίνητα....ΚΑΜΙΑ.
https://www.edmunds.com/car-reviews/track-tests/2009-audi-s5-suspension-walkaround.html
https://www.edmunds.com/volkswagen/passat/2013/long-term-road-test/ (Βρειτε το look underneath section)
AUDI FORUM