-
Thanks!
-
Καλησπέρα σε όλο το forum.
Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε όσους γνωρίζουν από θέμα αξιοπιστία κινητήρα και ηλεκτρικών.
Ενδιαφέρομαι για την αγορά μιας Mercedes C250 βενζίνη, W205, 1991cc, 211PS, μοντέλο 2016 με 97.000χλμ.
Από τα αυτοκίνητα της μάρκας Mercedes δεν έχω την παραμικρή ιδέα από θέμα αξιοπιστίας σε αυτά τα χλμ (περίπου 100 χιλιάδες). Κάτοχος εδώ και 22 χρόνια της μάρκας Audi, έχοντας αλλάξει 3 μοντέλα Α4 1.8T (Β5-Β7-Β8) περίπου κάθε 120.000χλμ. Η επιλογή μου για το συγκεκριμένο όχημα είναι ότι ενθουσιάστηκα από την ταχύτητα του, την ποιότητα κύλισης και ποιότητα κατασκευής. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η περαιτέρω αξιοπιστία που μπορεί να έχει ο κινητήρας από το 100.000 χλμ και άνω.
Η χρήση του θα είναι μόνο ΣΚ με την οικογένεια, όλες τις υπόλοιπες ημέρες μέσα σε κλειστό γκαράζ.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. -
Δεν προοριζονται μονο για 100000 χλμ. Αν το ιστορικο του οχηματος ειναι καθαρο και σου κανει, προχωρείς κανονικά. Αυτη ειναι η δικη μου αποψη. Καλη συνεχεια.
-
καλησπέρα σας έχω μία clk 200 . μου βγάζει μύνημα στο καντράν light sensor drive to workshop!
είχα αλλάξει ταπετσαρία οροφής διότι είχε ξεκολλήσει .
Οι αισθητήρες του light sensor περνάν μέσα από την ταπετσαρία ?
μήπως ξέχασε να τους συνδέσει?
ευχαριστώ! -
Καλησπέρα .Γνωρίζει κάποιος αν το clk 200 coupe 163hp 06 έχει τους αισθητήρες πίεσης ελαστικών στις βαλβίδες στις ζάντες ή σε κάποιο άλλο σημείο?? Οι βαλβίδες που έχω είναι λαστιχένιες.Εριξα την πίεση σε ένα ελαστικό να δω πως δουλεύει το σύστημα αλλά δεν μου έδειξε κάτι.Εχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο?
-
Καλησπέρα, υπάρχει πρόταση για τίμιο συνεργείο γύρω από την Αγ. Παρασκευή, για γενικό service σε W124 που θα γίνει άρση ακινησίας;
Ευχαριστώ!
-
@candlemassgtr said in MERCEDES-BENZ FORUM:
Καλησπέρα, υπάρχει πρόταση για τίμιο συνεργείο γύρω από την Αγ. Παρασκευή, για γενικό service σε W124 που θα γίνει άρση ακινησίας;
Εξαιρετικό εξειδικευμένο συνεργείο, έμπειροι, έντιμοι και με σωστές τιμές, είναι οι Αφοί Τσελίκου στην Κερατέα. Δεν είναι μεν στην Αγία Παρασκευή, αλλά αξίζει το δρόμο που θα κάνεις.
-
Κουέστιον.. Σε W203 γκομπρέσσορ ασημί κλασσικό, έκανε κάτι καινούργιο σήμερα που δεν έχει ξανασυμβεί.. Ξαφνικά αναβόσβηναν όλα τα φλας και μετά από λίγο σταμάτησε από μόνο του πρίν προλάβω να το ξεκλειδώσω με το μπουτόν. Τυχαία δλδ έτυχε και το είδα επειδή ήμουν εκεί..
Το αμάξι ήταν κλειδωμένο και δεν είχε ξεχαστεί κάτι αναμένο ή κάποια πόρτα ανοιχτή. Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι ανάλογο ?
-
@mastoras78 said in MERCEDES-BENZ FORUM:
Ξαφνικά αναβόσβηναν όλα τα φλας και μετά από λίγο σταμάτησε από μόνο του πρίν προλάβω να το ξεκλειδώσω με το μπουτόν.
Απλά το αυτοκίνητο έχει αξιοπρέπεια....βγάλε το Βιτ από δίπλα του και θα στρώσει. Τώρα προφανώς νοιώθει καταθλιπτικά!!
-
@fanis75 said in MERCEDES-BENZ FORUM:
@mastoras78 said in MERCEDES-BENZ FORUM:
Ξαφνικά αναβόσβηναν όλα τα φλας και μετά από λίγο σταμάτησε από μόνο του πρίν προλάβω να το ξεκλειδώσω με το μπουτόν.
Απλά το αυτοκίνητο έχει αξιοπρέπεια....βγάλε το Βιτ από δίπλα του και θα στρώσει. Τώρα προφανώς νοιώθει καταθλιπτικά!!
Καλό! Μαθαίνεις! Λαϊκ
-
135 μιλλεούνια για ένα special edition 300SLR. Μία από τις 10 ακριβότερες αγορές οποιουδήποτε αντικειμένου που έχουν γίνει ποτέ, όχι απλά το ακριβότερο ιχ!
https://www.autoblog.gr/2022/05/20/to-akrivotero-autokinto-tou-kosmou/
-
@dstou said in MERCEDES-BENZ FORUM:
135 μιλλεούνια για ένα special edition 300SLR. Μία από τις 10 ακριβότερες αγορές οποιουδήποτε αντικειμένου που έχουν γίνει ποτέ, όχι απλά το ακριβότερο ιχ!
https://www.autoblog.gr/2022/05/20/to-akrivotero-autokinto-tou-kosmou/
Εεεε λογικό....αμαξάρα!!!
-
Το πρώτο supercar
-
Καλημέρα σε όλα τα μέλη
Ενδιαφέρομαι να πουλήσω το Hyundai i30 2009 1,4 που έχει 200K χλμ και LPG, και να πάρω μια Mercedes CLK, περίπου 2007-2008 1.8 Kompressor, στο οποίο (αν όλα πάνε καλά και αποδειχτεί ότι είναι γερό μηχανικά) μετά τους πρώτους μήνες θα μπει και εκεί υγραέριο.
Τα λεφτά που μπορώ να δώσω για τη MB είναι μέχρι 8-9 χιλιάδες ευρώ. Ο λόγος που θέλω να κάνω μια τέτοια κίνηση είναι ότι απλά... βαρέθηκα το Hyundai και ψάχνω για ένα αμάξι με πιο δυναμικά χαρακτηριστικά που να μπρορεί όμως να εξυπηρετήσει ως μοναδικό αυτοκίνητο, ανάγκες χωρισμένου γονέα με δύο παιδιά 7 και 8 ετών.
Σχετικά με τη συμπεριφορά των MB έχω θετικότατη εμπειρία από την C230 Kompressor 2004 του πατέρα μου το οποίο θεωρώ κυριολεκτικά αμαξάρα, και δεν έχει ζητήσει και τίποτα τόσα χρόνια πέρα από τα σέρβις του.
Υπάρχει κάτι τραγικά λάθος στον παραπάνω συλλογισμό μου; Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιέταιρα; Κάτι έχω διαβάσει για απαραίτητη εγκατάσταση "λαδοπαγίδων" στη μηχανή των MB εκείνης της περιόδου.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά, να είστε καλά! -
Πληρώθηκε σήμερα ένα Mercedes-Benz Citan van και παραλαμβάνουμε μόλις βγουν οι πινακίδες.
Στο τμήμα μεταχειρισμένων της αντιπροσωπείας δεν πρόλαβαν ούτε φωτό να ανεβάσουν στην αγγελία γιατί το παρέλαβαν πριν μια εβδομάδα. Είχα σταματήσει την περασμένη εβδομάδα να το δω αλλά ήταν δεσμευμένο, δεν πήρε έγκριση χρηματοδότησης όμως και χθες μου είπαν ότι είναι διαθέσιμο.Θα κοστίσει 13400 με όλα τα έξοδα, φθηνό δεν το λες*
ομως δεν υπάρχουν και διαθέσιμα αυτοκίνητα, οπότε το κλείσαμε με συνοπτικές διαδικασίες!Υπήρχε σε σκέψη να πάρουμε ένα καινούργιο caddy αλλα είναι πολλά τα 25κ
Υπάρχει το αδελφό kangoo ήδη στην εταιρία, το είχαμε πάρει καινούργιο τον 12/15 με απόσυρση αλλα έβγαλε πινακίδες το 16 όποτε θεωρητικά θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους…
- το kangoo κόστισε 15κ καινούργιο και το Citan τότε κόστιζε περίπου 18500.
-
@limited_one said in MERCEDES-BENZ FORUM:
Πληρώθηκε σήμερα ένα Mercedes-Benz Citan van και παραλαμβάνουμε μόλις βγουν οι πινακίδες.
Στο τμήμα μεταχειρισμένων της αντιπροσωπείας δεν πρόλαβαν ούτε φωτό να ανεβάσουν στην αγγελία γιατί το παρέλαβαν πριν μια εβδομάδα. Είχα σταματήσει την περασμένη εβδομάδα να το δω αλλά ήταν δεσμευμένο, δεν πήρε έγκριση χρηματοδότησης όμως και χθες μου είπαν ότι είναι διαθέσιμο.Θα κοστίσει 13400 με όλα τα έξοδα, φθηνό δεν το λες*
ομως δεν υπάρχουν και διαθέσιμα αυτοκίνητα, οπότε το κλείσαμε με συνοπτικές διαδικασίες!Υπήρχε σε σκέψη να πάρουμε ένα καινούργιο caddy αλλα είναι πολλά τα 25κ
Υπάρχει το αδελφό kangoo ήδη στην εταιρία, το είχαμε πάρει καινούργιο τον 12/15 με απόσυρση αλλα έβγαλε πινακίδες το 16 όποτε θεωρητικά θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους…
- το kangoo κόστισε 15κ καινούργιο και το Citan τότε κόστιζε περίπου 18500.
αδερφα αμάξια είναι με cangoo. και ο Μπατζανάκης μου το πήρε μεταχειρισμένος το Citan αλλά ήταν κωλόφαρδος το πήρε το 2021 ακριβώς πριν αρχίσουν τα προβλήματα με τσιπάκια διαθεσιμότητες κτλ με αποτέλεσμα να ακριβύνουν όλα.
Το έχω οδηγήσει μια χαρά το Citan και δεν του έχει βγαλει προβλήματα
-
Το παράδοξο είναι πως έχει πλαϊνά τζάμια αν και van.
Βλέπω πολλά τέτοια στον δρόμο τελευταία, και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο! -
Βλέπω πολλά τέτοια στον δρόμο τελευταία, και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο!Δεν ήταν πάντα βαν, μάλλον
Λογικά ήταν επιβατικό με τζάμια για να βλέπουν οι πισω και ξέροντας οτι θα μείνει απουλητο, ξηλωσαν τα πάντα από πίσω
Σαν το berlingo δλδ -
@nickthetrib said in MERCEDES-BENZ FORUM:
Βλέπω πολλά τέτοια στον δρόμο τελευταία, και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο!Δεν ήταν πάντα βαν, μάλλον
Λογικά ήταν επιβατικό με τζάμια για να βλέπουν οι πισω και ξέροντας οτι θα μείνει απουλητο, ξηλωσαν τα πάντα από πίσω
Σαν το berlingo δλδVan ήταν γιατί τα van έχουν πλαστικό δάπεδο μπροστά.
Επίσης αν ένα αυτοκίνητο έχει πιστοποιητικά επιβατικού, δεν μπορεί να αλλάξει χρήση.
Επιβατικό επαγγελματικό μπορεί να γίνει αλλα θα μείνουν τα καθίσματα μέσα. -
Παρέλαβα την περασμένη Τρίτη το Citan.
Έχω κάνει λίγα χιλιόμετρα μέχρι στιγμής γιατί θέλω πρώτα να αλλάξουμε ιμάντες και βαλβολίνες.
Τελικά έχουν αρκετές διάφορες με το αδελφό kangoo (στο οποιο θα αλλαχτούν αμορτισέρ μόλις κυκλοφορήσει κανονικά το Citan)
Όταν καθιστούν ετοιμοπόλεμα και τα δυο θα κάνω back to back δοκιμή στον δρόμο για να δω αν έχουν και άλλη ρύθμιση οι αναρτήσεις.
Είναι πολύ περίεργο τελικά να βλέπεις ένα van με τζαμια στον χώρο φόρτωσης, όσοι το βλέπουν νομίζουν ότι είναι ΙΧ!
MERCEDES-BENZ FORUM