-
@vagkirk said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Πωπω υπέροχη εμπειρία, ωραία περιγραφή, ταξίδεψα και εγώ μαζί σου...
Η χαρά της οδήγησης τέτοια ταξίδια...
Αλήθεια σε πόσες ημέρες έγιναν όλα αυτά , δεν κατάλαβα το timeline.
PS: Εμείς θέλουμε να πάμε Ναύπλιο μια βόλτα αύριο που θα έχει καλό καιρό και...το σκεφτόμαστε συνέχεια, ποσο θα κουραστούν τα μικρά , που θα κάνουν την ανάγκη τους , τι θα φάμε κλπ, την 30αρα στα διόδια πήγαινε έλα (εντάξει δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο έχουν) , βενζίνη, καφέδες φαγητό, παιχνίδια εκεί κλπ δεν θα πέσουμε κάτω από τα 150 ευρώ με τίποτα.
Και εσείς γυρίσατε 10 χώρες πήγαινε έλα λες και πήγατε βόλτα στο Σούνιο!
Λίγο θάρρος χρειάζεται! Αν δεν κάνεις χιλιόμετρα τι να το κάνεις το αυτοκίνητο! Πας και με το μετρο.. επίσης είναι καλό να αποκτούν εμπειρίες τα μικρά, λίγη περισσότερη ταλαιπωρία, πολύ περισσότερα μαθήματα για το μέλλον..
-
Πωπω υπέροχη εμπειρία, ωραία περιγραφή, ταξίδεψα και εγώ μαζί σου...
Η χαρά της οδήγησης τέτοια ταξίδια...
Αλήθεια σε πόσες ημέρες έγιναν όλα αυτά , δεν κατάλαβα το timeline.
PS: Εμείς θέλουμε να πάμε Ναύπλιο μια βόλτα αύριο που θα έχει καλό καιρό και...το σκεφτόμαστε συνέχεια, ποσο θα κουραστούν τα μικρά , που θα κάνουν την ανάγκη τους , τι θα φάμε κλπ, την 30αρα στα διόδια πήγαινε έλα (εντάξει δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο έχουν) , βενζίνη, καφέδες φαγητό, παιχνίδια εκεί κλπ δεν θα πέσουμε κάτω από τα 150 ευρώ με τίποτα.
Και εσείς γυρίσατε 10 χώρες πήγαινε έλα λες και πήγατε βόλτα στο Σούνιο!
Διόδια Αθήνα-Ναύπλιο με επιστροφή: 12,90
-
@piliourits said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Ο Σύλλογος Συμπλεγματικων συνιστά για ωραία ταξίδια να το γυρίσουμε στο ντίζελ , σαν αυτό που οδηγεί κι ο Χαρισματικός ψυχίατρος του φόρουμ
Αγάπη μόνο. Για σένα.
-
Να πω και εγώ τη γνώμη μου. Δε γνωρίζω τα οικονομικά κανενός, ούτε προφανώς τις δυνατότητες απουσίας από την εργασία σας. Αλλά αν μπορείτε και σας αρέσει η οδήγηση, τολμήστε το.
Απλό παράδειγμα τώρα για τα Χριστούγεννα. Μετά από επιφανειακή, η αλήθεια, έρευνα, για Χριστούγεννα σε πρωτεύουσα ή συμπρωτεύουσα, με μεγάλη χαρά συνειδητοποίησα ότι καλύτερα να πάω εξωτερικό. Οπότε έκλεισε για τετραήμερο Βελιγράδι και πέριξ πόλεις, αν και έχω ξαναπάει....
Όλα μου τα road trip, τα οποία έχω ξεκινήσει εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια ανελλιπώς ( είτε καλοκαιρινά είτε χειμερινά σαν αυτό που έγραψα), τα οποία δε συγκρίνονται ( ακόμα....., ελπίζω κάποια μέρα να φτάσω τέτοια επίπεδα) με του συμφορουμιτη, έγιναν είτε με μικρό πετρέλαιο είτε με δεινόσαυρο suv. Διάθεση να υπάρχει ( προφανώς και χρήμα και χρόνος), και το όχημα είναι το τελευταίο που με απασχολεί, προφανώς δε μιλάω για μαζοχιστικες καταστάσεις....
-
@civil357 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Να πω και εγώ τη γνώμη μου. Δε γνωρίζω τα οικονομικά κανενός, ούτε προφανώς τις δυνατότητες απουσίας από την εργασία σας. Αλλά αν μπορείτε και σας αρέσει η οδήγηση, τολμήστε το.
Απλό παράδειγμα τώρα για τα Χριστούγεννα. Μετά από επιφανειακή, η αλήθεια, έρευνα, για Χριστούγεννα σε πρωτεύουσα ή συμπρωτεύουσα, με μεγάλη χαρά συνειδητοποίησα ότι καλύτερα να πάω εξωτερικό. Οπότε έκλεισε για τετραήμερο Βελιγράδι και πέριξ πόλεις, αν και έχω ξαναπάει....
Όλα μου τα road trip, τα οποία έχω ξεκινήσει εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια ανελλιπώς ( είτε καλοκαιρινά είτε χειμερινά σαν αυτό που έγραψα), τα οποία δε συγκρίνονται ( ακόμα....., ελπίζω κάποια μέρα να φτάσω τέτοια επίπεδα) με του συμφορουμιτη, έγιναν είτε με μικρό πετρέλαιο είτε με δεινόσαυρο suv. Διάθεση να υπάρχει ( προφανώς και χρήμα και χρόνος), και το όχημα είναι το τελευταίο που με απασχολεί, προφανώς δε μιλάω για μαζοχιστικες καταστάσεις....
Θα ειμαστε και εμεις στο Βελιγραδι 26-30!Καπου θα σε πετυχω!Εχω ενα ασπρο X-Trail.
-
This post is deleted! -
Σας ζηλεύουμε και σας καμαρώνουμε, κι ας μην γνωριζόμαστε.
-
Αγαπητέ, μαγκιά σου και καμάρι σου όπως και να κάνεις τα ταξίδια σου…με την σύζυγο κάνουμε 2-3 τον χρόνο 4ημερα εξωτερικό όπου βρούμε φθηνά εισιτήρια…τα κανονίζουμε όλα μόνοι μας, τρώμε και πίνουμε χαλαρά…γενικά χωρίς δεσμεύσεις. Ευτυχώς μπήκε και ο γιος σε αυτό το klein mein mood και από τότε που έγινε 5 χρονών απολαμβάνουμε ταξίδια. Πεταχτήκαμε ένα Μόναχο και δεν έβγαλε κιχ,παρότι τότε ήταν 13…και τα θυμάται σχεδόν όλα το ζαγάρι….για αυτό λέω, είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει μια οικογένεια.
-
@thanassis33 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Με Αττική οδό μέσα;
-
@thanassis33 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Με Αττική οδό μέσα;
όχι, χωρίς αττική οδό.
αν πας και μέσω αττικής οδού, πρόσθεσε άλλα 2,55x2=5,1, σύνολο: 18,00 € -
Εχω να βγώ εξωτερικό από το 2009 και με αμάξι από το 2007.
Πάντα πήγαινα από Ιταλία. Το ταξίδι τότε για 3 άτομα σε χαμηλή περίοδο, που μπορούσε να είναι μέχρι τις 5 Αυγούστου αναχώρηση και μετά τις 17 Αυγούστου επιστροφή, σε εξωτερική καμπίνα ήταν γύρω στα 600 ευρώ για Ανκόνα και στα 700 για Βενετία...Οι τιμές τώρα είναι 1100 και 1220 αντίστοιχα.
Μόνο το Μπρίντεζι βολεύει σχετικά με την λογική ότι για το ένα σκέλος θα πάρεις ημερήσιο και γλυτώσεις την καμπίνα, αλλά πάλι θέλεις 800 χλμ επιπλέον (2 Χ 400) σε σχέση με την Ανκόνα και 1200 σε σχέση με την Βενετία με ότι σημαίνει αυτό σε καύσιμο και διόδια.
Ετσι αν βγω θα πάω είτε αεροπορικώς, είτε μέσω Βαλκανίων, που με κάτι υπολογισμούς, μπορείς να είσαι με 500 στο Μόναχο, μαζί με την επιστροφή, με μία διανυκτέρευση κάπου στην Σερβία, ίσως στην Νις, σε κάθε σκέλος.
-
@kkostask said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
με την σύζυγο κάνουμε 2-3 τον χρόνο 4ημερα εξωτερικό όπου βρούμε φθηνά εισιτήρια…τα κανονίζουμε όλα μόνοι μας, τρώμε και πίνουμε χαλαρά…γενικά χωρίς δεσμεύσεις.
Εξαιρετική τακτική. Τα ίδια ακριβώς κάνουμε κι εμείς εδώ και 17 χρόνια, με ένα σύντομο διάλειμμα 2,5 χρόνων λόγω επιδημίας covid. Τα βάλαμε κάτω και είδαμε ότι ένα 4ήμερο εκτός Ελλάδας μας έβγαινε τα ίδια με ένα τετραήμερο εντός.
-
Αναφορικά με τις τιμές. Φέτος εκτινάχθηκαν και αυτές.
Πέρυσι το Ηγουμενίτσα - Μπάρι με επιστροφή , 2 άτομα , καμπίνα αποκλειστική και αυτοκίνητο, μας πήγε κάπου στα 450€ . Λόγω έκπτωσης , επειδή πήραμε και επιστροφή. Φέτος το ίδιο δρομολόγιο , χωρίς επιστροφή , επέστρεψα από Βαλκάνια , πήγε νομίζω κάπου στα 360 ( δε θυμάμαι .....) . Δρομολόγια πάντα 15 Αυγούστου με τέλη Αυγούστου. ( με το σκυλοπνίχτη βέβαια και όχι τις ακριβές, αλλά ο.κ...). Σε γενικές γραμμές , το κόστος δε διαφέρει σε σχέση με Ελληνικές εσωτερικές γραμμές , μη σου πώ, μου φαντάζει πιο λογικό.
Το κόστος για Ανκόνα είναι μεγαλύτερο , έχει δίκιο ο ταξιδευτής, μάλλον γιατί το προτιμούν πολύ οι Κεντρο-Ευρωπαίοι , αλλά επιλογές είναι αυτές , είτε πληρώνεις καράβι , είτε οδηγάς έξτρα τις 5 ώρες από το Μπάρι προς Ανκόνα. Η οδήγηση δεν είναι θέμα , απλά πιθανότατα από Μπάρι θα χρειαστείς μία έξτρα διανυκτέρευση για να βγείς έξω από Ιταλία , ενώ από Ανκόνα όχι , οπότε το κόστος θα βγεί μία η άλλη, απλά στη μία περίπτωση βλέπεις και μία έξτρα πόλη - περιοχή της Ιταλίας.
Από Βαλκάνια αν έχεις δύο μέρες , να δείς και κάτι άλλο, είναι πολύ ωραία η επιλογή , και πλέον θα προσπαθώ να γυρίζω πάντα από εκεί. Αν ποτέ φτιαχτεί ( ολοκληρωθεί) και το Ιωάννινα - Τεργέστη , που μας παραμυθιάζουν , ε τότε όλα τέλεια....
-
@harisma23 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
με την σύζυγο κάνουμε 2-3 τον χρόνο 4ημερα εξωτερικό όπου βρούμε φθηνά εισιτήρια…τα κανονίζουμε όλα μόνοι μας, τρώμε και πίνουμε χαλαρά…γενικά χωρίς δεσμεύσεις.
Εξαιρετική τακτική. Τα ίδια ακριβώς κάνουμε κι εμείς εδώ και 17 χρόνια, με ένα σύντομο διάλειμμα 2,5 χρόνων λόγω επιδημίας covid. Τα βάλαμε κάτω και είδαμε ότι ένα 4ήμερο εκτός Ελλάδας μας έβγαινε τα ίδια με ένα τετραήμερο εντός.
Μάλλον φθηνότερα βγαίνει το εξωτερικό, ειδικά αν το κανονίσεις νωρίς…βέβαια οι τιμές σε όλα πήραν την ανηφόρα όποτε εισιτήρια πχ για Βερολίνο που έβρισκα με 29 ευρώ δεν πρόκειται να ξαναδούμε.
-
Σαν τη ζεστασιά του σπιτιου τιποτα!
Ειδικά χειμωνιάτικα που νυχτωνει νωρις και δεν εχεις τι να κανεις το βράδυ!
Παντόφλα, πυτζαμα, ποτάρα, φαγητάκι, υπνο, σεξ, και ξανα μανα το ίδιο μέχρι να βαρεθεις και να θες να ξαναπας στο γραφείο! -
Εμένα πάντως η Χριστουγεννιατικη Αθήνα μου αρέσει πολύ, απορώ τι παραπάνω βρίσκεται στις σκατοχωρες που πάτε
Με κρυφούς φωτισμούς, μηχανές καπνού και ψεύτικες εκρήξεις, αθλοπιαιδιες με κυνηγητό... Ωραία πράγματα, ρομαντικά.
-
Μάλλον φθηνότερα βγαίνει το εξωτερικό, ειδικά αν το κανονίσεις νωρίς…βέβαια οι τιμές σε όλα πήραν την ανηφόρα όποτε εισιτήρια πχ για Βερολίνο που έβρισκα με 29 ευρώ δεν πρόκειται να ξαναδούμε.
Εννοείται ότι πάντα κανονίζουμε μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν βγαίνουν κατά καιρούς προσφορές αεροπορικών εταιριών. Βεβαίως δύσκολα θα ξαναδούμε τις υπερπροσφορές του 2006-7, αλλά δεν παύουν συχνά να είναι οι τιμές για δημοφιλείς προορισμούς φθηνότερες από Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικά αρχές Δεκέμβρη πήγαμε Βερολίνο με 112 Ευρώ το άτομο μετ' επιστροφής και κλείσαμε για τα μέσα του Μαρτίου Μπολόνια με 103 Ευρώ μετ' επιστροφής. Με Aegean μάλιστα και όχι με low-cost αεροπορική. Επίσης έχω βρει κατά καιρούς πολύ χαμηλές τιμές για ενοικιάσεις αυτοκινήτων, με πιο εντυπωσιακή την πλέον πρόσφατη των 45 Ευρώ για ένα 500Χ για 3 μέρες από το αεροδρόμιο της Μπολόνια (τα αεροδρόμια έχουν επιπλέον χρέωση).
Γενικά, όρεξη και δυνατότητα προγραμματισμού να υπάρχουν και πάντα θα βρίσκεται μια εκδρομή στην Ευρώπη στα λεφτά τριήμερου στο Καρπενήσι! Έχουμε ακόμη χρόνια μπροστά μας για το "παντόφλα, πυτζάμα και εγκλεισμός στο σπίτι"...
-
Και όπως λένε οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξονες…there is plenty of time to rest when you are six feet under…
-
Not my cup of tea!
Anyway καλά όλα αυτά τα προγραμματίζω, κλεινω εισιτήρια μόνος κλπ αλλά απαιτούν τελειότητα προγραμματισμού, σταθερή ρουτίνα και κυριως χρόνο.
Κούραση !! -
@iceman7 :
Όμως ο "ξεκούραστος" που δεν τα ψάχνει μόνος του, αλλά πηγαίνει σε πρακτορείο, πρέπει να είναι και ματσωμένος, γιατί θα πληρώσει τα διπλά.
Άσε που για μένα η μισή χαρά του ταξιδιού είναι το ψάξιμο, ο προγραμματισμός, η ανακάλυψη αξιοθέατων, η κατάρτιση πλάνων και γενικώς η εξερεύνηση.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες