-
@harisma23 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
@iceman7 :
Όμως ο "ξεκούραστος" που δεν τα ψάχνει μόνος του, αλλά πηγαίνει σε πρακτορείο, πρέπει να είναι και ματσωμένος, γιατί θα πληρώσει τα διπλά.
Άσε που για μένα η μισή χαρά του ταξιδιού είναι το ψάξιμο, ο προγραμματισμός, η ανακάλυψη αξιοθέατων, η κατάρτιση πλάνων και γενικώς η εξερεύνηση.Ο χρόνος είναι χρήμα.
Τα χρήματα χρόνο σου αγοράζουν.
Αν δεν τα έχεις βρίσκεις το ισοδύναμο τους σε χρόνο.Είναι απλά τα πράγματα.
-
@iceman7 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Not my cup of tea!
Anyway καλά όλα αυτά τα προγραμματίζω, κλεινω εισιτήρια μόνος κλπ αλλά απαιτούν τελειότητα προγραμματισμού, σταθερή ρουτίνα και κυριως χρόνο.
Κούραση !!Αμα συνεχίζεις να εκπαιδεύεσαι στην "τελειότητα προγραμματισμού και τη σταθερή ρουτίνα", θα σου φανεί πιο εύκολη η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση... χε χε...
-
@manast said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
@iceman7 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Not my cup of tea!
Anyway καλά όλα αυτά τα προγραμματίζω, κλεινω εισιτήρια μόνος κλπ αλλά απαιτούν τελειότητα προγραμματισμού, σταθερή ρουτίνα και κυριως χρόνο.
Κούραση !!Αμα συνεχίζεις να εκπαιδεύεσαι στην "τελειότητα προγραμματισμού και τη σταθερή ρουτίνα", θα σου φανεί πιο εύκολη η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση... χε χε...
Εμ είδες; Μπορώ να είμαι υπέρ της ηλεκτροκίνησης εγώ ; Ενώ τα ηλεκτρινακια έχουν χρονο
-
Μεγάλο ρόλο τι θα επιλέξεις για ένα ταξίδι , πρακτορείο ή ατομικά, παίζει πως θα ταξιδέψεις.
Αν έχεις παιδιά μαζί σου το πρακτορείο δεν συγκρίνεται σε ευκολία.
Όλα κανονισμένα και προγραμματισμένα, λεωφορείο να σε πηγαίνει παντού και να σε επιστρέφει στο ξενοδοχείο.
Αν είσαι χωρίς παιδιά αλλάζει εντελώς. Θέλεις να εξερευνήσεις τον προορισμό κι ας κουραστείς -
Καθόλου πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά...Ειδικά σήμερα με τόση τεχνολογία και λύσεις για διαμονή.
Εμείς το καλοκαίρι καναμε 2500 χμ στην Ευρώπη με ενοικιαζόμενο και μείναμε σε 4 διαφορετικές πόλεις όλα κλεισμένα απο booking που πλεόν σου βγάζει όλες τις κρατήσεις ενοποιημένες.
Επίσης ο συνδυασμός me transfer flight και ενοικιαζόμεμενο ήταν πολύ πιο οικονομικός απο το πλοίο ,που φέτος γινοταν πανικός. -
Τα παιδιά τα ανέφερα σε ταξίδι 3-4 ημερών με αεροπλάνο σε ευρωπαϊκή πόλη.
Αυτό που αναφέρεις είναι διαφορετικό. -
Μία ερώτηση. Πόσο περίπου μπορεί να κοστίζει η ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό ; Γιατί όταν κάνω την εξίσωση σχεδόν πάντα η ζυγαριά γέρνει προς την κατεύθυνση της επιλογής του δικού μου οχήματος; Ειλικρινά , ακούω και άλλους να το προτιμούν , και ρωτώ αν κάνω λάθος.
Απλό παράδειγμα , φέτος που τα ακτοπλοϊκά είχαν ανέβει σημαντικά. Κοίταξα για τον πιο φθηνό συνδυασμό αεροπορικών και ενοικίασης οχήματος. Προέκυψαν στον "τελικό" , ένα αεροδρόμιο στο Μιλάνο και ένα άλλο στην Μπρατισλάβα. Δε θυμάμαι νούμερα ακριβώς αλλά για 12 μέρες ενοικίαση ( να κάτσεις και 2 να δείς την πόλη που προσγειώθηκες) , νομίζω έβγαινε το αυτοκίνητο κάπου στα 800€. Μικρομεσσαίο , όχι κανένα μεγάλο όχημα . Χωρίς αεροπορικά, με αεροπορικά και με τη σύζυγο να επιλέγει 25κιλη βαλίτσα και χειραποσκευές , σίγουρα ξεπερνούσε κατά πολύ το 1000αρικο.
Επιλογή πάντα την έξτρα φουλ ασφάλεια , εδώ μήπως κάνω λάθος , τι επιλέγετε οι υπόλοιποι; και μόνο από γνωστές εταιρίες ενοικιάσεων. Μήπως και εδώ κάνω λάθος; Εμπιστεύεστε , τις προτεινόμενες εταιρίες από αυτές που προκύπτουν από τις σελίδες που κλείνετε τα αεροπορικά;
Τέλος πάντων και οι πιο φθηνές επιλογές , πάλι λίγο πιο ακριβές έβγαιναν....
-
@civil357 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Μία ερώτηση. Πόσο περίπου μπορεί να κοστίζει η ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό ; Γιατί όταν κάνω την εξίσωση σχεδόν πάντα η ζυγαριά γέρνει προς την κατεύθυνση της επιλογής του δικού μου οχήματος; Ειλικρινά , ακούω και άλλους να το προτιμούν , και ρωτώ αν κάνω λάθος.
Απλό παράδειγμα , φέτος που τα ακτοπλοϊκά είχαν ανέβει σημαντικά. Κοίταξα για τον πιο φθηνό συνδυασμό αεροπορικών και ενοικίασης οχήματος. Προέκυψαν στον "τελικό" , ένα αεροδρόμιο στο Μιλάνο και ένα άλλο στην Μπρατισλάβα. Δε θυμάμαι νούμερα ακριβώς αλλά για 12 μέρες ενοικίαση ( να κάτσεις και 2 να δείς την πόλη που προσγειώθηκες) , νομίζω έβγαινε το αυτοκίνητο κάπου στα 800€. Μικρομεσσαίο , όχι κανένα μεγάλο όχημα . Χωρίς αεροπορικά, με αεροπορικά και με τη σύζυγο να επιλέγει 25κιλη βαλίτσα και χειραποσκευές , σίγουρα ξεπερνούσε κατά πολύ το 1000αρικο.
Επιλογή πάντα την έξτρα φουλ ασφάλεια , εδώ μήπως κάνω λάθος , τι επιλέγετε οι υπόλοιποι; και μόνο από γνωστές εταιρίες ενοικιάσεων. Μήπως και εδώ κάνω λάθος; Εμπιστεύεστε , τις προτεινόμενες εταιρίες από αυτές που προκύπτουν από τις σελίδες που κλείνετε τα αεροπορικά;
Καλά, γλυτώνεις 2-3 μέρες στο δρόμο με τα αεροπορικά και βολεύει ότι πας κατευθείαν εκεί που θες. Αν έχεις πάει μία φορά από Ιταλία, γιατί να ξανά και ξανά περάσεις με αυτοκίνητο;.
Θες κάτω Χώρες; Πας κατευθείαν Ολλανδία και νοικιάζεις, θες Ιβιρικη; Πας Ισπανία, θες Σκανδιναβία; Πας Δανία/Σουηδία κατ'ευθείαν. Βαλκάνια θα έλεγα ότι συμφέρει να πας με αυτοκίνητο, και ίσως Αυστρία/κεντρική Ευρώπη που είναι από πάνω και να φτάσεις και Πολωνία.
Έχω χρόνια να κάνω roadtrip, μου έχουν λείψει αφάνταστα. Και το τρένο βέβαια είναι φοβερό μέσο, και τα βλέπεις κυριολεκτικά ΟΛΑ, περνάει συνήθως και από περιοχές που δεν έχει μεγάλους δρόμους και βλέπεις και θεωρητικά και επαρχία αρκετή.
-
Για κεντρικη Ευρωπη,Τσεχια,Πολωνια,Γερμανια κλπ συμφερει.Αν εχεις παει ομως ηδη Βουδαπεστη,Βιεννη κλπ βεβαια,και θες να πας Πραγα,συμφερει να πας αεροπορικως.
Αναλογα και ποσο χρονο εχει στην διαθεση του ο καθενας.Το καλοκαιρι θα κανω τις Δαλματικες ακτες,μεχρι την Βενετια,με επιστροφη απο Ανκονα,και με 9 μερες διαθεσιμες ειμαι υπερ-ανετος,στο να δω τα περισσοτερα αξιοθεατα της διαδρομης. -
@dublin said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Καλά, γλυτώνεις 2-3 μέρες στο δρόμο με τα αεροπορικά και βολεύει ότι πας κατευθείαν εκεί που θες. Αν έχεις πάει μία φορά από Ιταλία, γιατί να ξανά και ξανά περάσεις με αυτοκίνητο;.
Θες κάτω Χώρες; Πας κατευθείαν Ολλανδία και νοικιάζεις, θες Ιβιρικη; Πας Ισπανία, θες Σκανδιναβία; Πας Δανία/Σουηδία κατ'ευθείαν. Βαλκάνια θα έλεγα ότι συμφέρει να πας με αυτοκίνητο, και ίσως Αυστρία/κεντρική Ευρώπη που είναι από πάνω και να φτάσεις και Πολωνία.
Έχω χρόνια να κάνω roadtrip, μου έχουν λείψει αφάνταστα. Και το τρένο βέβαια είναι φοβερό μέσο, και τα βλέπεις κυριολεκτικά ΟΛΑ, περνάει συνήθως και από περιοχές που δεν έχει μεγάλους δρόμους και βλέπεις και θεωρητικά και επαρχία αρκετή.
Δεν έχεις καθόλου άδικο , αν και μία ένσταση για το τι θα δεις πάλι Ιταλία την έχω, εγώ ας πούμε και τις δύο φορές πήρα άλλο δρόμο ανόδου , ταξιδεύοντας εκτός αυτοκινητοδρόμων όσο περισσότερο μπορούσα και διανυκτέρευσα σε άλλες πόλεις , οπότε η εμπειρία ήταν διαφορετική.
Έχω καταλήξει ότι η ακτίνα μέχρι νότια Γαλλία - νότια Γερμανία , βγαίνει εύκολα με το δικό σου όχημα και όχι ενοικίαση. Το κόστος ήταν το θέμα μου και επιμένω , μάλλον κάνω λάθος , γιατί εμένα πάντα βγαίνει πιο ακριβά η εξίσωση αεροπορικά-ενοικίαση.
Το καλοκαίρι θέλω η τράτα μου να δεί Ατλαντικό, τώρα από Γαλλία θα είναι , από Γιβραλτάρ θα είναι , δε ξέρω, καλά να είμαστε μέχρι τότε...
-
Εγώ μέσω carrental για 12 μέρες με full ασφάλεια πλήρωσα 580 για Fabia.
Επίσης αεροπορικά για Πράγα με Austrian μέσω Βιέννης και στην επιστροφή με swiss μέσω Ζυρίχης πήγαν 950 euro. 4 άτομα .Ολα κλεισμένα 20 μέρες πριν το ταξίδι μέσα στον Ιούλιο.
Καράβι δεν υπήρχε ουτε για δείγμα τότε. -
Υπάρχουν και οι αστάθμητοι και ακοστολόγητοι παράγοντες κόπωση και κίνδυνος στα διεθνή ταξίδια.
-
@iceman7 :
Όμως ο "ξεκούραστος" που δεν τα ψάχνει μόνος του, αλλά πηγαίνει σε πρακτορείο, πρέπει να είναι και ματσωμένος, γιατί θα πληρώσει τα διπλά.
Άσε που για μένα η μισή χαρά του ταξιδιού είναι το ψάξιμο, ο προγραμματισμός, η ανακάλυψη αξιοθέατων, η κατάρτιση πλάνων και γενικώς η εξερεύνηση.Δεν ειναι τιποτα δυσκολο να βρεις τροπο να ξοδεψεις χρηματα σε ενα ταξιδι, γιατι αυτο κανεις, διωχνεις χρηματα και μολις γυρισεις ειναι σαν να μην πηγες ποτε. Ουτε σαν τουριστας θα καταλαβεις κατι απο μια διαμονη για 3-4 μερες σε μια χωρα. Δεν λεω βεβαια οτι δεν ειναι καλα τα ταξιδια το αντιθετο αλλα δεν ειναι και τιποτα αναγκαιο για την ζωη καποιου. Περισσοτερο οφελος εχεις αν καταφερεις να ζησεις σε ενα μερος για 1-3 χρονια γιατι αποκτας αλλες εμπηρειες.
Τα ταξιδια που εχω κανει μεχρι τωρα τα συνδυαζω με τροπους τουλαχιστον να βγαλω τα εξοδα του ταξιδιου.
-
Γενικά η μείωση των εξόδων ενός ταξιδιού περνάει από τα εξής στάδια:
α) Εύρεση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων, πρώτο και σημαντικότερο όλων. Θέλει δηλαδή καραούλι για τις κατά καιρούς προσφορές των αεροπορικών εταιριών, επιλογή όχι ιδιαίτερα φορτωμένων τουριστικά περιόδων και κλείσιμο εισιτηρίων μερικούς μήνες πριν το ταξίδι. Όλα τα άλλα στάδια ακολουθούν χρονικά μετά την εύρεση των εισιτηρίων.
β) Εύρεση φθηνού αυτοκινήτου προς ενοικίαση. Αυτή δεν είναι δυνατή σχεδόν ποτέ απευθείας από τις γνωστές εταιρίες ενοικίασης, Γίνεται όμως μέσω μεσιτών ενοικίασης (autoeurope, discovercars, rentalcars, kayak κτλ) οι οποίες κλείνουν για εσάς το αυτοκίνητο από τις γνωστές εταιρίες σε μειωμένες τιμές. Ο τρόπος είναι ο εξής: Μπαίνετε και κλείνετε την καλύτερη προσφορά ενοικίασης στην κατηγορία που σας ενδιαφέρει, με δωρεάν ακύρωση ως 1-2 μέρες πριν το ταξίδι. Μετά τσεκάρετε σε τακτά χρονικά διαστήματα (ας πούμε κάθε βδομάδα) τις τιμές. Κατά 90% θα βρείτε κάποια στιγμή καλύτερη προσφορά, την οποία κλείνετε και ακυρώνετε την προηγούμενη.
γ) Εύρεση φθηνού καταλύματος. Με τον ίδιο τρόπο όπως το αυτοκίνητο, μέσω μεσιτών όπως το Booking ή πλατφορμών όπως το Airbnb. Πάντα με δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης, γιατί θα θέλετε να συνεχίζετε να τσεκάρετε τις τιμές και γιατί τα πλάνα μπορούν να ανατραπούν. Στα δωμάτια πάντως, το κλείσιμο όσο πιο νωρίς γίνεται, συνήθως δίνει τις καλύτερες τιμές. -
Γενικά η μείωση των εξόδων ενός ταξιδιού περνάει από τα εξής στάδια:
α) Εύρεση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων, πρώτο και σημαντικότερο όλων. Θέλει δηλαδή καραούλι για τις κατά καιρούς προσφορές των αεροπορικών εταιριών, επιλογή όχι ιδιαίτερα φορτωμένων τουριστικά περιόδων και κλείσιμο εισιτηρίων μερικούς μήνες πριν το ταξίδι. Όλα τα άλλα στάδια ακολουθούν χρονικά μετά την εύρεση των εισιτηρίων.
β) Εύρεση φθηνού αυτοκινήτου προς ενοικίαση. Αυτή δεν είναι δυνατή σχεδόν ποτέ απευθείας από τις γνωστές εταιρίες ενοικίασης, Γίνεται όμως μέσω μεσιτών ενοικίασης (autoeurope, discovercars, rentalcars, kayak κτλ) οι οποίες κλείνουν για εσάς το αυτοκίνητο από τις γνωστές εταιρίες σε μειωμένες τιμές. Ο τρόπος είναι ο εξής: Μπαίνετε και κλείνετε την καλύτερη προσφορά ενοικίασης στην κατηγορία που σας ενδιαφέρει, με δωρεάν ακύρωση ως 1-2 μέρες πριν το ταξίδι. Μετά τσεκάρετε σε τακτά χρονικά διαστήματα (ας πούμε κάθε βδομάδα) τις τιμές. Κατά 90% θα βρείτε κάποια στιγμή καλύτερη προσφορά, την οποία κλείνετε και ακυρώνετε την προηγούμενη.
γ) Εύρεση φθηνού καταλύματος. Με τον ίδιο τρόπο όπως το αυτοκίνητο, μέσω μεσιτών όπως το Booking ή πλατφορμών όπως το Airbnb. Πάντα με δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης, γιατί θα θέλετε να συνεχίζετε να τσεκάρετε τις τιμές και γιατί τα πλάνα μπορούν να ανατραπούν. Στα δωμάτια πάντως, το κλείσιμο όσο πιο νωρίς γίνεται, συνήθως δίνει τις καλύτερες τιμές.Έχεις δίκιο σε όλα άλλα το α) δύσκολα μπορώ προσωπικά να το εφαρμόσω λόγω επαγγελματικών μου "ιδιοτροπιών" , το Β) ήταν αυτό που ρώταγα και πριν , προφανώς και κάνω λάθος που δεν εμπιστεύομαι τα γνωστά "ψαχτήρια" για τα ενοικιαζόμενα οχήματα, ε το Γ) μόνο έτσι πάω πλέον διακοπές....
Βάζεις της έξτρα ασφάλεια; ή την στάνταρ με την απαλλαγή των 900€ ;
-
@civil357 :
Όντως κακώς αγνοείς τους μεσίτες για την ενοικίαση αυτοκινήτου. Πέραν πάσης αμφιβολίας!
Όσον αφορά την πλήρη κάλυψη ή όχι, θα έλεγα ότι είναι θέμα προσωπικών επιλογών. Εγώ το βλέπω ως εξής: Εφόσον στο προσωπικό μου αυτοκίνητο έχω απαλλαγή Χ Ευρώ, δεν είναι παράλογο να έχω την αντίστοιχη και στο ενοικιαζόμενο. Από εκεί και πέρα, αποφασίζω ανάλογα με το επιπλέον κόστος της πλήρης κάλυψης σε σχέση με το συνολικό κόστος της ενοικίασης και το συντελεστή επικινδυνότητας. Παραδείγματος χάριν, όταν πήγα στη Νάπολη, πήρα την πλήρη κάλυψη. Στο Βερολίνο δεν πήρα. Τώρα που θα πάω στον κουμπάρο μου στο Ρίμινι, επίσης δεν θα πάρω. -
Αν έχετε μεικτή ασφάλεια στα αυτοκίνητα σας πάντως αυτή δεν ισχύει πάντα στο εξωτερικό.Να το ρωτήσετε αυτό.'Οπως και για τη κλοπή.
-
@kostis20 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Αν έχετε μεικτή ασφάλεια στα αυτοκίνητα σας πάντως αυτή δεν ισχύει πάντα στο εξωτερικό.Να το ρωτήσετε αυτό.'Οπως και για τη κλοπή.
Ο επαναπατρισμος του αυτοκινητου σε περιπτωση ακινητοποιησης του ειναι επισης ενα θεμα το οποιο πολλοι παραμελουνε. -
@accentwizard said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Να πω και εγώ τη γνώμη μου. Δε γνωρίζω τα οικονομικά κανενός, ούτε προφανώς τις δυνατότητες απουσίας από την εργασία σας. Αλλά αν μπορείτε και σας αρέσει η οδήγηση, τολμήστε το.
Απλό παράδειγμα τώρα για τα Χριστούγεννα. Μετά από επιφανειακή, η αλήθεια, έρευνα, για Χριστούγεννα σε πρωτεύουσα ή συμπρωτεύουσα, με μεγάλη χαρά συνειδητοποίησα ότι καλύτερα να πάω εξωτερικό. Οπότε έκλεισε για τετραήμερο Βελιγράδι και πέριξ πόλεις, αν και έχω ξαναπάει....
Όλα μου τα road trip, τα οποία έχω ξεκινήσει εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια ανελλιπώς ( είτε καλοκαιρινά είτε χειμερινά σαν αυτό που έγραψα), τα οποία δε συγκρίνονται ( ακόμα....., ελπίζω κάποια μέρα να φτάσω τέτοια επίπεδα) με του συμφορουμιτη, έγιναν είτε με μικρό πετρέλαιο είτε με δεινόσαυρο suv. Διάθεση να υπάρχει ( προφανώς και χρήμα και χρόνος), και το όχημα είναι το τελευταίο που με απασχολεί, προφανώς δε μιλάω για μαζοχιστικες καταστάσεις....
Θα ειμαστε και εμεις στο Βελιγραδι 26-30!Καπου θα σε πετυχω!Εχω ενα ασπρο X-Trail.
Ενημέρωση, προς το φιλτατο συμφορουμιτη και οποιοδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο
Μετά τη Νις συχνά έργα στον αυτοκινητόδρομο, θύμιζε το Αθήνα Πάτρα, όταν γινόταν οι εργασίες στο πολύ πιο ανθρώπινο και σε μικρότερο βαθμό για να μην δώσω λάθος εντυπώσεις. Αλλά ανά συχνά διαστήματα τα δύο ρεύματα γίνονταν ένα.
Σκόπια κλασσικά προσοχή στα μπλόκα, αυτή τη φορά μου φάνηκαν πιο πυκνά.
Αυτά τα λίγα, ψάχνω άσπρο xtrail , να του κορναρω....
-
@accentwizard said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Να πω και εγώ τη γνώμη μου. Δε γνωρίζω τα οικονομικά κανενός, ούτε προφανώς τις δυνατότητες απουσίας από την εργασία σας. Αλλά αν μπορείτε και σας αρέσει η οδήγηση, τολμήστε το.
Απλό παράδειγμα τώρα για τα Χριστούγεννα. Μετά από επιφανειακή, η αλήθεια, έρευνα, για Χριστούγεννα σε πρωτεύουσα ή συμπρωτεύουσα, με μεγάλη χαρά συνειδητοποίησα ότι καλύτερα να πάω εξωτερικό. Οπότε έκλεισε για τετραήμερο Βελιγράδι και πέριξ πόλεις, αν και έχω ξαναπάει....
Όλα μου τα road trip, τα οποία έχω ξεκινήσει εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια ανελλιπώς ( είτε καλοκαιρινά είτε χειμερινά σαν αυτό που έγραψα), τα οποία δε συγκρίνονται ( ακόμα....., ελπίζω κάποια μέρα να φτάσω τέτοια επίπεδα) με του συμφορουμιτη, έγιναν είτε με μικρό πετρέλαιο είτε με δεινόσαυρο suv. Διάθεση να υπάρχει ( προφανώς και χρήμα και χρόνος), και το όχημα είναι το τελευταίο που με απασχολεί, προφανώς δε μιλάω για μαζοχιστικες καταστάσεις....
Θα ειμαστε και εμεις στο Βελιγραδι 26-30!Καπου θα σε πετυχω!Εχω ενα ασπρο X-Trail.
Ενημέρωση, προς το φιλτατο συμφορουμιτη και οποιοδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο
Μετά τη Νις συχνά έργα στον αυτοκινητόδρομο, θύμιζε το Αθήνα Πάτρα, όταν γινόταν οι εργασίες στο πολύ πιο ανθρώπινο και σε μικρότερο βαθμό για να μην δώσω λάθος εντυπώσεις. Αλλά ανά συχνά διαστήματα τα δύο ρεύματα γίνονταν ένα.
Σκόπια κλασσικά προσοχή στα μπλόκα, αυτή τη φορά μου φάνηκαν πιο πυκνά.
Αυτά τα λίγα, ψάχνω άσπρο xtrail , να του κορναρω....
Την Τριτη το πρωι θα ερθω,μεχρι Παρασκευη.Ευχαριστω για τα tips.Επειδη μπορει να ειναι πολλα τα λευκα X-Trail,θα κραταω και τον Ριζοσπαστη στο αριστερο χερι με το χερι να κρεμεται εξω απο το παραθυρο,για να με καταλαβεις με τη μια
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες