-
Ταπεινή μου άποψη είναι πως δεν κερδίζεις κάτι το ιδιαίτερο σε χρόνο…πάλι πρέπει να πας Ηγουμενίτσα,16 ώρες στο καράβι για Ανκόνα και αλλά 400χλμ για Βενετία. Αν φύγεις από εδώ κανείς πρώτη στάση Ζάγκρεμπ που είναι λίγο πάνω από 1000χλμ και μετά σε 3 και κάτι ώρες είσαι Βενετία.
Εγώ το 2018 που πήγα ένα Μόναχο έφυγα το απόγευμα και κοιμήθηκα στο Λέσκοβατς για να μην έχω 2 σύνορα επιπλέον….το επόμενο μεσημέρι Ζάγκρεμπ και το επόμενο μεσημέρι Μόναχο. -
Ναι ούτε σε χρόνο κερδίζεις και τα λεφτά είναι δίπλα και τριπλά! Τελικά εκεί που τα έχουν φτάσει τα ακτοπλοϊκά μόνο για τις νταλίκες είναι αυτή η διαδρομή που θα έχουν καλύτερη τιμή συγκρινόμενη με ένα ιχ και οδηγός ξεκουράζεται στην καμπίνα του...
Και επειδή συχνα μου αρέσει να ιντριγκάρω τα νήματα στην εφαρμογή έβαλα το αμάξι και μου έβγαλε συνολικο κόστος καυσίμων ως Βαρκελώνη 328 και για το chr 1.8 122 ....471 ευρώ....χιχιχ ( δεν τα λέω εγώ ...η εφαρμογή!) -
Η διαδρομή που ακολούθησα εγώ ήταν Θεσσαλονίκη-Λέσκοβατς-Ζάγκρεμπ-Σάλτσμπουργκ-Μόναχο-Βιέννη-Λιουμπλιάνα-Βελιγράδι-Θεσσαλονίκη....4250χλμ αν θυμάμαι καλά και τα έβγαλα με 3 φουλαρίσματα...το 4ο το έκανα μπαίνοντας Σκόπια....4,8λτ η μέση κατανάλωση με πλήρως γεμάτο πορτμπαγκάζ, κλιματισμό και 3 άτομα.
-
@kkostask said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Η διαδρομή που ακολούθησα εγώ ήταν Θεσσαλονίκη-Λέσκοβατς-Ζάγκρεμπ-Σάλτσμπουργκ-Μόναχο-Βιέννη-Λιουμπλιάνα-Βελιγράδι-Θεσσαλονίκη....4250χλμ αν θυμάμαι καλά και τα έβγαλα με 3 φουλαρίσματα...το 4ο το έκανα μπαίνοντας Σκόπια....4,8λτ η μέση κατανάλωση με πλήρως γεμάτο πορτμπαγκάζ, κλιματισμό και 3 άτομα.
Ωραίες πόλεις! Το αμάξι το άφηνες σε πάρκινγκ ή βόλευε στα καταλύματα; Μιλάμε για διόδια ή βινιετες; Για ποιο αμάξι; Είχες κλείσει από πριν τις διανυκτερεύσεις ή πηγαίνοντας και βλέποντας;
-
Πάντα είχα κατάλυμα με πάρκινγκ, φυσικά κλεισμένο από πριν. Με c4 πετρέλαιο όλα αυτά…βινιέτα είχε μόνο η Σλοβενία….για τα διόδια είχα φροντίσει να έχω στο νόμισμα της χώρας…όλοι ξέρουμε τι κλεφτοκοτάδες είναι οι Βαλκάνιοι φίλοι μας…έπρεπε να βλέπατε τα μούτρα του Κροάτη όταν του έδωσα Κούνα…
-
Μήπως να έβλεπες και την περίπτωση για άνοδο με το καράβι και επιστροφή από Βαλκάνια;
Οι τιμές στα ακτοπλοϊκά έχουν ανέβει πολύ, αλλά το καλό με το καράβι είναι ότι το απογευματινό για Ανκόνα σου δίνει τη δυνατότητα να κοιμηθείς σε καμπίνα, να ξυπνήσεις φρέσκος και να βγάλεις μονοκοπανια πολλά χιλιόμετρα μέχρι βαθιά στη Γαλλία. Το κακό είναι ότι το πληρώνεις αυτό το γεγονός.....
Προσωπικά και φέτος σκέφτομαι Ηγουμενίτσα Μπάρι, βγαίνεις οκτώ το πρωί,διάσχιση Ιταλίας με αργό πάσο και αρκετή χρήση επαρχιακού, και κάποια στιγμή το απόγευμα θα είμαι στο Τορίνο, από εκεί θα πάω μάλλον Γαλλία. Επιστροφή από Βαλκάνια.
Προσοχή στην άνοδο από τα Βαλκάνια να μη συμπίπτουν οι ημερομηνίες με την επιστροφή Γερμανών Ελλήνων και Τούρκων, γιατί τότε το χρονοδιάγραμμα πάει ακλαυτο.....
-
Από το Μπάρι μέχρι τα σύνορα είναι γύρω στα 1100χλμ και δεν υπάρχει λόγος να φτάσεις Τορίνο για να μπεις Γαλλία…από Γένοβα πιάνεις παραλία….
-
Από το Μπάρι μέχρι τα σύνορα είναι γύρω στα 1100χλμ και δεν υπάρχει λόγος να φτάσεις Τορίνο για να μπεις Γαλλία…από Γένοβα πιάνεις παραλία….
Το ξέρω αλλά θέλω να δω το Τορίνο, δεν το έχω δει και έχω ακούσει και διαβάσει πολύ καλά λόγια. από εκεί προς Γαλλία θα ήθελα να πάω από κάποιο πάσο των Άλπεων και όχι από τον αυτοκινητόδρομο.
Έχεις δίκιο είναι πολλά τα χιλιόμετρα..... Απλά η άνοδος από Βαλκάνια, μονοκοπανια είναι βαρετός πολύ δρόμος και την περίοδο που πάω εγώ μετά το 15αυγουστο, έχει και τον κίνδυνο για τρελές καθυστερήσεις.
-
Αν ανεβαίνεις Βαλκάνια μετά τον 15Αύγουστο, πέφτει πολύ κλάμα….εγώ ήμουν πολύ τυχερός για κάποιο λόγο…μόνο για να μπω Σερβία έκανα μισή ώρα,σε όλα τα άλλα πήγα αέρα…όταν κατέβαινα Λιουμπλιάνα μπήκα Σλοβενία σε 5 λεπτά και η ουρά από την άλλη ήταν χωρίς πλάκα πάνω από 17 χιλιόμετρα…
-
Στα ακτοπλοικα αν κλεισεις εισητηρια μεχρι τον Φεβρουαριο,εχεις το early booking,με αισθητα φτηνοτερες τιμες.Επισης εχεις μεγαλη πιθανοτητα να βρεις καμπινα.
Η Ισπανια,μονο μεσω Ιταλιας αξιζει,κατεβαινεις Ανκονα,σταση Μπολονια,και μετα Κυανη Ακτη,Βαρκελωνη κλπ...Μεσω Βαλκανιων θες πολλες μερες και θα σου ερθει η μια η η αλλη με τα ακτοπλοικα. -
Υπάρχουν και φέρρυ μεταξύ Ρώμης - Βαρκελώνης.
-
@pgp737ng said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Πάντα είχα κατάλυμα με πάρκινγκ, φυσικά κλεισμένο από πριν. Με c4 πετρέλαιο όλα αυτά…βινιέτα είχε μόνο η Σλοβενία….για τα διόδια είχα φροντίσει να έχω στο νόμισμα της χώρας…όλοι ξέρουμε τι κλεφτοκοτάδες είναι οι Βαλκάνιοι φίλοι μας…έπρεπε να βλέπατε τα μούτρα του Κροάτη όταν του έδωσα Κούνα…
Κάρτα παίρνουν?
Ναι,κανονικα.
-
Η κάρτα ίσως να μην συμφέρει…οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν τουλάχιστον 1 ευρώ τη συναλλαγή αν είναι σε άλλο νόμισμα.
-
Μόλις γύρισα από αντίστοιχο ταξίδι. Πληρωμή διοδίων στα Σκόπια με κέρματα των 50 λεπτών και άνω.Στη Σερβία παίρνεις κάρτα στην είσοδο του αυτοκινητοδρόμου και πληρώνεις στην έξοδο με ευρώ χωρίς πρόβλημα. Η αναμονή στα σύνορα της Ουγγαρίας ήταν δύο ώρες ( όπως και πέρυσι που πήγα). Βινιέτα χρειάζεσαι σε Ουγγαρία, Αυστρία ( σε μερικά σημεία πριν κάποια τούνελ στις Άλπεις και διόδια), Σλοβενία.Στην Κροατία η οποία πλέον είναι στη ζώνη του ευρώ,έχει το σύστημα της Σερβίας. Το μόνο πρόβλημα ήταν η μεγάλη αναμονή στα σύνορα από Σερβία σε Ουγγαρία.
-
Τελικά σας άκουσα και έκλεισα μέσω Αncona για την άνοδο γιατί και η ημερομηνία ανόδου είναι κοντά στον 15 Αύγουστο οπότε θα ειμασταν δύσκολα στα σύνορα.
Πρώτο 2 ήμερο έκλεισα cinque Terre. Μετά το έχω ανοικτό. Λέω να φτάσω ως Μασσαλία ( Νίκαια οπωσδήποτε στάση) και πίσω. Επιστροφή Φλωρεντία, μετά arezzo για κάποιες εκδηλώσεις που έχει η σύζυγος και μετά ανηφόρα προς Βενετία, Τεργέστη, Ζάγκρεμπ -Βελιγραδι.
Έχετε να προτείνετε κάτι μεταξύ Ιταλίας παραλιακής Γαλλίας που πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε και να μείνουμε; -
@tkin73 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Τελικά σας άκουσα και έκλεισα μέσω Αncona για την άνοδο γιατί και η ημερομηνία ανόδου είναι κοντά στον 15 Αύγουστο οπότε θα ειμασταν δύσκολα στα σύνορα.
Πρώτο 2 ήμερο έκλεισα cinque Terre. Μετά το έχω ανοικτό. Λέω να φτάσω ως Μασσαλία ( Νίκαια οπωσδήποτε στάση) και πίσω. Επιστροφή Φλωρεντία, μετά arezzo για κάποιες εκδηλώσεις που έχει η σύζυγος και μετά ανηφόρα προς Βενετία, Τεργέστη, Ζάγκρεμπ -Βελιγραδι.
Έχετε να προτείνετε κάτι μεταξύ Ιταλίας παραλιακής Γαλλίας που πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε και να μείνουμε;Πολύ ωραία πόλη η Νις! Αν μπορείς να την περπατήσεις 2-3 μέρες,αξίζει.Η βόλτα στην προμενάδα της είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της..
-
Έχετε να προτείνετε κάτι μεταξύ Ιταλίας παραλιακής Γαλλίας που πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε και να μείνουμε;
Από Cinque Terre προς Μασσαλία, αξίζουν οι στάσεις (κατά σειρά) σε Portofino, Genova, San Remo, Nice, Antibes, Cannes.
-
Έχετε να προτείνετε κάτι μεταξύ Ιταλίας παραλιακής Γαλλίας που πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε και να μείνουμε;Σίγουρα Σιέννα και Λούκα, στην Τοσκάνη. Επίσης σίγουρα Λιουμπλιάνα, μακράν πιο όμορφη πόλη από τη Τεργέστη, χωρίς το συνωστισμό της Βενετίας τον Αύγουστο και ίσως η πιο όμορφη πρωτεύουσα της Βαλκανικής.
-
@panormus772 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Έχετε να προτείνετε κάτι μεταξύ Ιταλίας παραλιακής Γαλλίας που πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε και να μείνουμε;Πολύ ωραία πόλη η Νις! Αν μπορείς να την περπατήσεις 2-3 μέρες,αξίζει.Η βόλτα στην προμενάδα της είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της..
Νίκαια θέλω 2 μέρες δεν έχω ψάξει ακόμα για ύπνο μάλλον το βλέπω για έξω από την πόλη γιατί προφανώς στην πόλη η διαμονή θα ξεφεύγει...
-
@pgp737ng said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Επίσης… Μιλάνο, λίμνη Κόμο, Σαν Μαρίνο, Ρώμη, Βατικανο, Ναπολι.
Μιλάνο και πάνω μάλλον όχι γιατί θα πάμε από φίλους στην Βενετία, Ρώμη τώρα πηγα ( φυσικά ούτε τα μισά δεν είδα από αυτά που ήθελα) και Νάπολι μόνο αν δεν φτάσω ως Μασσαλία και τερματίσω Νίκαια.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες