-
α τώρα το διέγραψες βλέπω.
καλώς. τυπικός Lap που γράφει και διαγράφει. -
-
Χαίρομαι που για χρόνια ήμουν πολέμιος της αντικατάστασης του πετρελαίου με το επίσης ρυπογόνο ΦΑ. Γλύτωσα τα 3500 για την αντικατάσταση με πλήρη αυτονομία, τώρα είμαι και 30 % φτηνότερος στην κατανάλωση.
Ποιός περίμενε ότι κάποια στιγμή θα έβγαινε ακριβότερο το αέριο από το πετρέλαιο??? Βέβαια, αποτέλεσμα που στηρίζεται σε γεωπολιτικούς λόγους. Αν δεν ήταν η Ρωσία θα είχες άδικο.
-
@antonakis said in Περί ΔΕΗ:
Χαίρομαι που για χρόνια ήμουν πολέμιος της αντικατάστασης του πετρελαίου με το επίσης ρυπογόνο ΦΑ. Γλύτωσα τα 3500 για την αντικατάσταση με πλήρη αυτονομία, τώρα είμαι και 30 % φτηνότερος στην κατανάλωση.
Ποιός περίμενε ότι κάποια στιγμή θα έβγαινε ακριβότερο το αέριο από το πετρέλαιο??? Βέβαια, αποτέλεσμα που στηρίζεται σε γεωπολιτικούς λόγους. Αν δεν ήταν η Ρωσία θα είχες άδικο.
Δεν είχα άδικο. Ήταν στυγνός υπολογισμός κόστους οφέλους. Μένω σε σπίτι 110 τμ τελευταίο όροφο 20 ετών και με θερμοκρασία εσωτερική 20-21 βαθμούς πλήρωνα για θέρμανση το χρόνο γύρω στα 600-700 ευρώ που έφτασε ανώτερο όριο τα 950 πριν 2 χρόνια. Το να δώσω 3500 για ατομικό αέριο που σύμφωνα με την μελέτη τις καλές εποχές του αερίου θα είχα 15 άντε 20 % όφελος δηλαδή σκάρτα 150 ευρώ σημαίνει ότι η απόσβεση θα γινόταν σε 17 χρόνια. Ακόμα και αν βάλω την αναλογία μου για νέο λέβητα η και καυστήρα πάλι θα ήθελα 14 χρόνια. Είναι φέτος η τρίτη χρονιά που το αέριο είναι ακριβότερο άρα δεν είναι μόνο ο πόλεμος. Απλά ήταν πολύ μεγάλος ο χρόνος απόσβεσης και επέρχεται και η αβεβαιότητα.
-
Καλά τόσο καλή μόνωση έχετε;;;;
Δεν συμφέρει. Η μόνη περίπτωση να συμφέρει κάτι είναι να έχεις μηδέν κόστος χρήσης δηλαδή μεταβλητό ώστε αν κάνεις απόσβεση την επένδυση.
Οτιδήποτε άλλο έχει πάγιο+μεταβλητό κόστος αλλάζει τα δεδομένα
-
-
Καλά τόσο καλή μόνωση έχετε;;;;
Δεν συμφέρει. Η μόνη περίπτωση να συμφέρει κάτι είναι να έχεις μηδέν κόστος χρήσης δηλαδή μεταβλητό ώστε αν κάνεις απόσβεση την επένδυση
Κλασσική μόνωση 20ετιας 5 εκατοστά παντού.
Εν τω μεταξύ είχα και την επιλογή όταν χαλάσει ο καυστήρας να βάλω τότε αν συμφέρει κοινόχρηστο αέριο με κόστος 1500 για πολυκατοικία 10 διαμερισμάτων 1000 τμ οπότε η αναλογία μου θα ήταν ελάχιστη 170 ευρώ.
-
Δεν είχα άδικο. Ήταν στυγνός υπολογισμός κόστους οφέλους.
Σωστά, δεν υπολόγισα την απόσβεση. Το αστείο είναι ότι πολυκατοικίες που παραδόθηκαν με λέβητα πετρελαίου, μπήκαν στη διαδικασία να τον αλλάξουν αμέσως στις πρώτες παροχές αερίου.
Μπήκε και στην δική μας τέτοιο θέμα αλλά τους το απαγόρευσα και σχεδόν όλοι κατάλαβαν τον λόγο.
-
Εγώ μένω σε άνω των 30 ετών και έχει νησίδες από φελιζολ.
Χαχαχα
Έκανα διορθώσεις σε έναν τοίχο για έναν σωλήνα που πέρασαν και είχε ένα κομμάτι φελιζολ 50*25-30εκ έτσι τυχάρπαστο, δεν είχε κάποιο άλλο πιο δίπλα. -
Αλλά δεν προσθέτει τα λεφτά για ρεύμα του θερμοσίφωνα ο κρουζερ
-
@piliourits said in Περί ΔΕΗ:
Αλλά δεν προσθέτει τα λεφτά για ρεύμα του θερμοσίφωνα ο κρουζερ
Εχω ηλιακό τριπλής ενεργείας, 150 λίτρων, οπότε μόνο όταν έχω συννεφιά και δεν ανάβει η θέρμανση, δηλαδή 20-30 μέρες τον χρόνο το πολύ ανάβω το ρεύμα, για 15 λεπτά. Ητοι ακόμα και 60 μέρες να βάλω θέλω 900 λεπτά δηλαδή 3 κιλοβάτ επί 15 ώρες ήτοι 45 κβω, κάπου 10-15 ευρώ για ζεστό νερό. Ακόμα και πρωί απόγευμα να ανάβω δεν έχει νόημα να ασχοληθώ με το ζεστό νερό.
-
https://news.b2green.gr/41628/μελέτη-εμπ-αλλαγές-στη-σύγκριση-κόστο
Σύγκριση μέσων θέρμανσης με τρεχουσες τιμές. Για θέρμανση με ινβερτερ κλιματιστικα μπορεί κατά προσέγγιση να υπολογίσει κανείς, αν λάβει υποψη ότι η θερμικη απόδοση της αντλίας προς τα κλιματιστικά είναι 4/3 από ότι είχα διαβάσει κάπου.
Αυτά βέβαια είναι σχετικά, καθώς αν κάποιος έχει ΚΟΤ ή φωτοβολταϊκά ή επιδότηση θέρμανσης ή τσάμπα ξύλα κλπ εξατομικευονται. -
-
Οπότε, και παλι γίνονται της μόδας οι θερμόσυσσωρευτές!!!!
Μην ξεχνάμε ότι όταν ήρθε το νυχτερινό εποχές 80 νομίζω, η ΔΕΗ έδινε ή επιδοτουσε θερμοσυσσωρευτες από ότι μου είχαν πει.
Όπως κάνει με τις αντλίες θερμότητας σήμερα δηλαδή.'60 και βγάλε
-
Σε εξοχικό σπιτάκι, που ανοίγει κάνα δυο μήνες το χρόνο καλοκαίρι, τι συμφέρει να κάνει κάποιος με το ρεύμα, υπάρχει κάτι να μην έχει μηνιαίο πάγιο;
-
Τα μπλε λογικά.
-
-
Πως μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος ανακοπή ή εγκεφαλικό.
Τρέχω από το πρωί για την δουλειά. Και ξαφνικά μου έρχεται το αυτοματοποιημένο SMS της ΔΕΗ για την έκδοση λογαριασμού.
Κάθε μήνα πληρώνω περίπου 70euro και αραιά και που 100euro στον εκκαθαριστικό.Και ανοίγω το SMS και διαβάζω ότι εκδόθηκε ο λογαριασμός Δεκεμβρίου με ποσό πληρωμής 955euro με επιδότηση κράτους 39euro.
Δεν άκουσα; Πώς είπατε; Ορίστε;
Συγνώμη κύριε, ποιος είστε; -
Τσέκαρε το μετρητή σου όταν γυρίσεις και τα ξαναλέμε.
(Φίλος που έβριζε έτσι, είχε ξεχάσει το θερμοσίφωνα στον ηλιακό αναμμένο )
-
Πως μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος ανακοπή ή εγκεφαλικό.
Τρέχω από το πρωί για την δουλειά. Και ξαφνικά μου έρχεται το αυτοματοποιημένο SMS της ΔΕΗ για την έκδοση λογαριασμού.
Κάθε μήνα πληρώνω περίπου 70euro και αραιά και που 100euro στον εκκαθαριστικό.Και ανοίγω το SMS και διαβάζω ότι εκδόθηκε ο λογαριασμός Δεκεμβρίου με ποσό πληρωμής 955euro με επιδότηση κράτους 39euro.
Δεν άκουσα; Πώς είπατε; Ορίστε;
Συγνώμη κύριε, ποιος είστε;μηπως ειχαν καιρο να περασουν να μετρησουν;
Περί ΔΕΗ