-
Εκτός και αν το ρεύμα από τις ΑΠΕ είναι ακριβότερο οπότε πάλι κάτι δεν πάει καλά στην ιστορία. Τεσπά καλό βράδυ!
-
@spi_duster said in Περί ΔΕΗ:
Τι να εξηγήσει? Τα ανεξήγητα? Αν είναι αλήθεια, απλά θα πρέπει να περιοριστούν οι εισαγωγές ρεύματος με βάση τις νέες ανάγκες και φυσικά θα πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογη τιμών προς τα κάτω. Θεωρητικά αυτό θα πρεπε να είναι ευχάριστος πονοκέφαλος για τους κυβερνώντες και διοικούντες τη ΔΕΗ και τα ιδιωτικα παραμαγαζα.
δεν ειναι ανεξηγητο, απλα δεν το καταλαβαινουμε με την απλη λογικη μας. Το εχω ακουσει το ιδιο θεμα και απο εκτος ελλαδας, μαλιστα σε αλλες χωρες πριμοδοτουν (τιμη kwh <0 ) καποιες ωρες, "παρακαλωντας" σε να καταναλωσεις ρευμα.
Αυτό χρειάζεται έξυπνους μετρητές και χρέωση ρεύματος που καταναλώνεις ανά ώρα.
Και έχει και ρίσκο για τις μέρες υψηλής ζήτησης.
Και Ελλάδα αν γίνει όλο και κάτι θα βρουν να μην δώσουν αρνητικό κόστος.
Και Δανία έχω ακούσει ότι γίνεται. -
Όχι, σε πληρώνουν να καταναλώσεις. Το έγραφε ένας που μένει Ολλανδία. Φούλαρε το Tesla του και τον πλήρωσαν 20κάτι ευρώ. Έβαλε και πλυντήριο και φούρνο. Dettol, καλά τα θυμάμαι;
Σωστό. Είχα ακούσει για αρνητικές τιμές παλαιότερα και πριν λίγες μέρες έκανε ο bjorn βίντεο που εξηγούσε πως δουλεύει ένα τέτοιο προγραμμα. Έχεις πριζωμενο το αυτοκίνητο σου σπίτι και η εταιρεία ρεύματος, όχι απλά στο φορτίζει τσάμπα, αλλά σου δίνει και μια μικρή αμοιβή, διότι τους βοηθάς να αποσυμφορηθεί το δίκτυο.
Το ξέρω ότι αυτά είναι πράγματα ανήκουστα για την Ελλάδα αλλά είναι όμως αλήθεια. -
Αλλά εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω πως δημιουργούνται προβλήματα από την υπερπαραγωγή ρεύματος από ΑΠΕ. Προφανώς υπάρχει όντως θέμα αλλιώς οι «κουτόφραγκοι» δεν θα πλήρωναν για να καταναλώσεις.
-
Έχεις ζήτηση 100 και παραγωγή 120. Τι θα το κάνεις το 20 που περισσεύει;
-
Έχεις ζήτηση 100 και παραγωγή 120. Τι θα το κάνεις το 20 που περισσεύει;
ειτε θα το δωσεις μεσω διασυνδεσης ειτε θα το "πεταξεις". Δεν καταλαβαινω γιατι δημιουργειται προβλημα στη σταθεροτητα του δικτυου, αυτο ειναι που μου διαφευγει.
Απο εκει και περα ομως, σχετικα με την αποθηκευση της ενεργειας των ΑΠΕ, εχει γινει αρκετη κουβεντα γυρω απο την αντλησιοταμιευση. Εχει γινει ντορος γυρω απο το εργο της τερνα και εχει μπει και η δεη στο παιχνιδι. Δεν εχω τις γνωσεις για να κρινω ποσο ενεργειακα και οικονομικα συμφερον ειναι το συγκεκριμενο εγχειρημα, αλλα ως εξωτερικος παρατηρητης (και ανιδεος) φαινεται ως μια ενδιαφερουσα λυση στο συγκεκριμενο προβλημα. -
This post is deleted! -
https://www.hivepower.tech/blog/grid-stability-issues-with-renewable-energy-how-they-can-be-solved
βρηκα και αυτο. Ειδικα το
"2. Overloading of existing transmission linesDue to increased loads during peak hours, the existing transmission lines face a challenge of capacities matching the inflow and outflow of power. A surge can occur when producers generate too much power without warning, and the entire system would shut down. A transmission line has its specified capacity, and if this limit gets passed, thermal loads will build up, leading to damage. "
απο το απλο μου, ανειδικευτο μυαλο ειναι αρκετα κατανοητο.
-
Όχι, σε πληρώνουν να καταναλώσεις. Το έγραφε ένας που μένει Ολλανδία. Φούλαρε το Tesla του και τον πλήρωσαν 20κάτι ευρώ. Έβαλε και πλυντήριο και φούρνο. Dettol, καλά τα θυμάμαι;
Σωστό. Είχα ακούσει για αρνητικές τιμές παλαιότερα και πριν λίγες μέρες έκανε ο bjorn βίντεο που εξηγούσε πως δουλεύει ένα τέτοιο προγραμμα. Έχεις πριζωμενο το αυτοκίνητο σου σπίτι και η εταιρεία ρεύματος, όχι απλά στο φορτίζει τσάμπα, αλλά σου δίνει και μια μικρή αμοιβή, διότι τους βοηθάς να αποσυμφορηθεί το δίκτυο.
Το ξέρω ότι αυτά είναι πράγματα ανήκουστα για την Ελλάδα αλλά είναι όμως αλήθεια.Στας Ευρώπας η φοίτηση των παιδιών σε ιδιωτικό σχολείο οδηγεί σε φοροαπαλλαγές γιατί ελευθερώνουν ισόποσες θέσεις στο δημόσιο. Στην Ελλάδα η φοίτηση σε ιδιωτικό έχει τεκμήριο
-
@red_monster said in Περί ΔΕΗ:
Το ξέρω ότι αυτά είναι πράγματα ανήκουστα για την Ελλάδα αλλά είναι όμως αλήθεια.Στας Ευρώπας η φοίτηση των παιδιών σε ιδιωτικό σχολείο οδηγεί σε φοροαπαλλαγές γιατί ελευθερώνουν ισόποσες θέσεις στο δημόσιο. Στην Ελλάδα η φοίτηση σε ιδιωτικό έχει τεκμήριο
Aυτο το φανταστηκες ή εχεις καποιο παραδειγμα? Μην μου πεις για Νορβηγια που ειναι η ποιο πλουσια χωρα της Ευρωπης και εχει χρηματα για 100δες χρονια.
-
@red_monster said in Περί ΔΕΗ:
Aυτο το φανταστηκες ή εχεις καποιο παραδειγμα? Μην μου πεις για Νορβηγια που ειναι η ποιο πλουσια χωρα της Ευρωπης και εχει χρηματα για 100δες χρονια.
https://e-didaskalia.blogspot.com/2016/10/blog-post_149.html#google_vignette
-
-
Αλλά εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω πως δημιουργούνται προβλήματα από την υπερπαραγωγή ρεύματος από ΑΠΕ. Προφανώς υπάρχει όντως θέμα αλλιώς οι «κουτόφραγκοι» δεν θα πλήρωναν για να καταναλώσεις.
Αυριανές τιμές χοντρικής στην κεντρική Ευρώπη.
€/MWhσυμπιπτουν σχεδον ακριβως οι αρνητικες τιμες (και το μεγεθος αυτων) με την καμπυλη παραγωγης του φωτοβολταικου μου.
Αυτο με κανει να απορω ομως, οι ανεμογεννητριες τι ειδους καμπυλες σε σχεση με τον χρονο εχουν; παραγουν 24 ωρες την ημερα (αν υπαρχει αερας) ή η ενταση του αερα αυξομειωνεται αναλογα με την ωρα; -
€/MWhσυμπιπτουν σχεδον ακριβως οι αρνητικες τιμες (και το μεγεθος αυτων) με την καμπυλη παραγωγης του φωτοβολταικου μου.
Αυτο με κανει να απορω ομως, οι ανεμογεννητριες τι ειδους καμπυλες σε σχεση με τον χρονο εχουν; παραγουν 24 ωρες την ημερα (αν υπαρχει αερας) ή η ενταση του αερα αυξομειωνεται αναλογα με την ωρα;ή ολα ειναι ενα ψεμα, μια ανασα, μια πνοη. καπιταλιστικη. και το δουλεμα παει συννεφο.
-
Αυτο με κανει να απορω ομως, οι ανεμογεννητριες τι ειδους καμπυλες σε σχεση με τον χρονο εχουν; παραγουν 24 ωρες την ημερα (αν υπαρχει αερας) ή η ενταση του αερα αυξομειωνεται αναλογα με την ωρα;ή ολα ειναι ενα ψεμα, μια ανασα, μια πνοη. καπιταλιστικη. και το δουλεμα παει συννεφο.
αν το δουλεμα πηγαινε συννεφο, δεν θα ηταν αρνητικες
το δουλεμα παει συννεφο στην ελλαδα παντως, οπου η εξηγηση που δοθηκε ηταν ο φοβερος και τρομερος αλγοριθμος. Λες και ετσι εγιναν ολα διαφανα και κατανοητα.
-
Αυτο με κανει να απορω ομως, οι ανεμογεννητριες τι ειδους καμπυλες σε σχεση με τον χρονο εχουν; παραγουν 24 ωρες την ημερα (αν υπαρχει αερας) ή η ενταση του αερα αυξομειωνεται αναλογα με την ωρα;Το βράδυ πέφτει η ένταση του ανέμου
-
Αυτο με κανει να απορω ομως, οι ανεμογεννητριες τι ειδους καμπυλες σε σχεση με τον χρονο εχουν; παραγουν 24 ωρες την ημερα (αν υπαρχει αερας) ή η ενταση του αερα αυξομειωνεται αναλογα με την ωρα;Τα βραδιά επικρατεί νηνεμία
-
Όχι στα βουνά
-
Οι νοτιαδες λυσσομανουν και την νυχτα ισως και περισσοτερο , οι βοριαδες και ειδικα τα μελτεμια μολις δυσει ο ηλιος τελος .
υπαρχουν μελετες που λαμβανουν υποψη τα λαμογια με τις ανεμογεννητριες καπου ειχα δει για την στερεα , γι αυτο μας εχουν κατσικωθει στην βοιωτια και την ευβοια , νομιζω οτι εχουν υπερβει 2 φορες την ποσόστωση που ειχαν σαυτους τους νομους.
Παντως τα οφελη στην τοπικη κοινωνια δεν βλεπω παρα μονο στις τσεπες των δημαρχων και λοιπων παρατρεχαμενων ,στις τοπικες εξεγερσεις απουσιαζουν μετεκλογικα οι προυχοντες.
Χθες που κοιταζα την εκτελεση του προυπολογισμου του δημου μας δεν ειδα πουθενα τετοιου ειδους εσοδα. Ειναι για καποια χρονια μονο; -
Οι ανεμογεννήτριες παράγουν ρεύμα όταν ο αέρας έχει πάνω από κάποια ταχύτητα και έως κάποια ανώτατη ταχύτητα όπου από εκεί και πάνω βγαίνουν εκτός για να προστατευτούν από τις ριπές του αέρα. Μπορούν να παράγουν ότι ώρα συντρέχουν οι συνθήκες αυτές, ότι εποχή και να είναι. Υπάρχουν μοτίβα και διακυμάνσεις, αλλά και μεταβολές, ακόμη και ανατροπές σε αυτά.
Όχι σαν τα φ/β τα οποία είναι πιο προβλέψιμα,π.χ. το βράδυ ρεύμα γιοκ.
Worst case scenario : Καύσωνας και άπνοια.
Best case scenario : ο καιρός αυτών των ημερών
Περί ΔΕΗ