-
Εγω λέω να πάμε όλοι Διακοπές στην Κούβα, Όμορφα απλά και οικονομικά καθώς οι κυρώσεις τους έχουν πηδήξει.
-
@storm said in Περί ΔΕΗ:
Ούτε σε αυτό το πρόγραμμα μπορώ να πάρω μέρος. Αλλά και να μπορούσα δεν θα έκανα αίτηση. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα προγράμματα τουρισμού.Γιατί δεν μπορείς να πάρεις μέρος?
Έχει περιορισμούς φέτος? Πέρυσι δεν είχε.
Δίνει 150€?Γιατί είναι "τουρισμός για όλους" αλλά όχι για όλους...
Και αυτό το επίδομα έχει ετήσια εισοδηματικά κριτήρια.
Οι ανύπαντροι/ανύπαντρες μπορούν να πάρουν επίδομα αν έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 16 χιλιάρικα.Δες το pdf σελίδα 36474.
https://vouchers.gov.gr/sites/default/files/2022-07/kya_t4a_2022_fek_tefxos-b_03652_12_07_2022.pdf
-
@spi_duster said in Περί ΔΕΗ:
Εγω λέω να πάμε όλοι Διακοπές στην Κούβα, Όμορφα απλά και οικονομικά καθώς οι κυρώσεις τους έχουν πηδήξει.
Γιατί τόσο μακρυά;
Υπάρχουν και ποιο κοντά όμορφοι παρόμοιοι προορισμοί. Λευκορωσία, Ντονιέσκ, Λουχάνσκ... Η καλύτερη εποχή για διακοπές αυτό το διάστημα. Έχουν και δροσούλα. -
Πάντως Φιούελ Πας 2 + Πάουερ Πας + βάλε και Tourismos gua olous + ο,τι άλλο έχει ευχαρίστηση και προαιρείται το αφεντικό, φτάνουν για μεταφορά και διανυκτέρευση Καμμένα Βούρλα, κι αν κάποιος είχε προνοησει να πάρει ντιζελάκι, μέχρι και λουκουμάδες θα φάει μαζί με τον καφέ... για Cuba Libre βγαίνουν οριακά.
-
Οτι ευχαριστο. Να παρεις επιδοτηση να πας για λουκουμαδες στα Καμ. Βουρλα.
Ζωαρα. -
Για αυτο το λογο η Δημοκρατια ειναι το καλυτερο πολιτευμα.
Το χειρότερο είναι, γιατί είναι το πολίτευμα των ηλιθίων. Έχει ίδια βαρύτητα η ψήφος σου με της γιαγιάς μου που ήτνα 101 ετών. Τραγικό σύστημα είναι....να μου πεις για Δημοκρατία της Αρχαίας Αθήνας, αυτό μάλιστα να το δεχτώ!
-
Για αυτο το λογο η Δημοκρατια ειναι το καλυτερο πολιτευμα.
Το χειρότερο είναι, γιατί είναι το πολίτευμα των ηλιθίων. Έχει ίδια βαρύτητα η ψήφος σου με της γιαγιάς μου που ήτνα 101 ετών. Τραγικό σύστημα είναι....να μου πεις για Δημοκρατία της Αρχαίας Αθήνας, αυτό μάλιστα να το δεχτώ!
Δυστυχως εχεις δικιο. Το παιρνω πισω.
-
Αν ήταν πολλές οι γιαγιάδες τότε οι πολιτικές θα ήταν υπέρ αυτών. Αν είναι λίγες τότε οι πολιτικές που θα επικρατήσουν θα είναι κατά αυτών. Απλό είναι δεν θέλει σκέψη.
-
Αν ήταν πολλές οι γιαγιάδες τότε οι πολιτικές θα ήταν υπέρ αυτών. Αν είναι λίγες τότε οι πολιτικές που θα επικρατήσουν θα είναι κατά αυτών. Απλό είναι δεν θέλει σκέψη.
Ναι αλλά πολιτική υπέρ μη ενεργού πληθυσμού εις βάρος του ενεργού δεν έχει νόημα. Τα άλλα είναι μεγάλη συζήτηση!!
-
Δημοκρατία σημαίνει πως το κράτος το διαμορφώνουν οι πολλοί, δηλαδή ο δήμος. Αν οι πολλοί έχουν ένα χαρακτηριστικό τότε προφανώς το κράτος που θα σχηματίσουν θα ασκει πολιτικές υπέρ αυτών ή και όχι, κανείς δεν το ξέρει αυτό.
Η διαφορά από την εποχή της αρχαίας Αθήνας και η εξέλιξη των δημοκρατικών συστημάτων δυτικού τύπου είναι το Σύνταγμα. Αυτό θέτει κάποιες αρχές όπως ο σεβασμός των μειονοτήτων ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών και άλλα πολλά. Μέσα σε αυτό μπορεί να μπει και ως στεγανό και αυτό που λες. Η προτεραιότητα δηλαδη του ενεργού πληθυσμού, εφόσον δικαιολογηθούν τα οφέλη του και ψηφιστούν από την πλειοψηφία.
Αν δεν συμβεί αυτό τότε υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα και που δεν τους εντοπίζεις εύκολα αλλά με την ψήφο έρχονται στην επιφάνεια. -
Δημοκρατία σημαίνει πως το κράτος το διαμορφώνουν οι πολλοί, δηλαδή ο δήμος.
Για αυτό λέω ότι είναι το πολίτευμα των ηλιθίων. Μεγάλη συζήτηση που δεν έχω χρόνο να την κάνω....αλλά δεν γίνεται η ψήφος όλων των ανθρώπων να έχει την ίδια βαρύτητα, απλά δεν γίνεται....είναι μη λειτουργικό και ηλίθιο.
-
Μα θα υπάρχουν και ηλίθιοι, θα υπάρχουν και διάνοιες, θα υπάρχει και ο κοινός νους που βγαίνει κατά μέσο όρο.
Αναλογικά βγαινουν οι κυβερνήσεις. Δεν απαιτείται όλο το ποσοστό. Εκεί κανεις λάθος. Θεωρεις δηλαδή ότι η ψήφος του ηλίθιου θα επηρεάσει τους πολλούς. Κανεις λάθος. Απλά θα καταγραφεί, αλλά δεν θα επηρεάσει.
-
-
Δημοκρατία σημαίνει πως το κράτος το διαμορφώνουν οι πολλοί, δηλαδή ο δήμος.
Για αυτό λέω ότι είναι το πολίτευμα των ηλιθίων. Μεγάλη συζήτηση που δεν έχω χρόνο να την κάνω....αλλά δεν γίνεται η ψήφος όλων των ανθρώπων να έχει την ίδια βαρύτητα, απλά δεν γίνεται....είναι μη λειτουργικό και ηλίθιο.
Συμφωνώ. Το οξύμωρο είναι ότι ακόμα και αυτοί που δεν πιστεύουν στην δημοκρατία έχουν δικαίωμα ψήφου, προνόμιο που τους προσφέρει η .. δημοκρατία . Είναι τυφλή κι αυτή, σαν την δικαιοσύνη.
-
Αναλογικά βγαινουν οι κυβερνήσεις. Δεν απαιτείται όλο το ποσοστό. Εκεί κανεις λάθος. Θεωρεις δηλαδή ότι η ψήφος του ηλίθιου θα επηρεάσει τους πολλούς. Κανεις λάθος. Απλά θα καταγραφεί, αλλά δεν θα επηρεάσει.
- Πως γίνεται να μην επηρρεάσει?? Κάθε ψήφος μετράει.
- Η πράξη άλλα έχει δείξει, επηρρεάζει και πολύ μάλιστς.
- Απάντησε και ΚΜ, όταν η πλειοψηφία είναι των ηλιθίων, εκεί να δεις πόσο επηρρεάζει!!
-
Πολύ σωστά, η Δημοκρατια επιτρέπει στους υβριστές της να λένε τη γνώμη τους και να ψηφίζουν κόμματα με σαφή αντιδημοκρατική κατεύθυνση.
Οποτε το να λέμε ακόμα και στην πλάκα ότι "οι ηλίθιοι" (όπως εμείς τους κρίνουμε) δεν πρέπει να ψηφίζουν το λες λιγουλακι επικίνδυνο (για τη δημοκρατία).
-
@johanndelta said in Περί ΔΕΗ:
Πολύ σωστά, η Δημοκρατια επιτρέπει στους υβριστές της να λένε τη γνώμη τους και να ψηφίζουν κόμματα με σαφή αντιδημοκρατική κατεύθυνση.
Οποτε το να λέμε ακόμα και στην πλάκα ότι "οι ηλίθιοι" (όπως εμείς τους κρίνουμε) δεν πρέπει να ψηφίζουν το λες λιγουλακι επικίνδυνο (για τη δημοκρατία).
Για ποιο λόγο; Εμείς που δεν είμαστε "ηλίθιοι" πάντα ξέρουμε καλύτερα από τους άλλους.
-
- Πως γίνεται να μην επηρρεάσει?? Κάθε ψήφος μετράει.
- Η πράξη άλλα έχει δείξει, επηρρεάζει και πολύ μάλιστς.
- Απάντησε και ΚΜ, όταν η πλειοψηφία είναι των ηλιθίων, εκεί να δεις πόσο επηρρεάζει!!
Το ποιος είναι ηλίθιος ή όχι το αντιλαμβανόμαστε με βαση το μέσο κοινό νου. Δεν υπάρχει κάποια διάγνωση για ηλιθιους, ( μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν κάποιο βιολογικό θέμα) Εντοπίζονται μόνο από τις επιλογές τους συγκριτικά με το μεσο κοινό νου. Δηλαδή κατα το ποσό απέχει η άποψη τους και οι δικαιολόγηση αυτών από την άποψη του μέσου όρου. Άρα, ο ηλίθιος δεν επηρεάζει το μέσο κοινό νου διότι είναι μια ακραία τιμή του εκλογικού σώματος.
Εάν όλοι είναι ηλίθιοι τότε σχηματίζουν το μέσο κοινό νου της χώρας. Οπότε και πάλι οι ακραιες τιμές δεν επηρεάζουν στις επιλογές τους στις εκλογές.
-
Όταν μου είπε προχθές φίλος πως του έβγαζε 12μισι ευρώ επιστροφή ρήτρας αλλά δεν θα τα πληρωθεί, νόμιζα αστειεύονταν, μέχρι σήμερα που μου είπε κι ο ξάδερφος πως του έβγαλαν 17€ στο Power Pass, αλλά ποσά κάτω από 18€ δεν καταβαλλονται και δεν θα πάρει τίποτα, ούτε φιλοδώρημα για καφέ...
-
Αν χρώσταγε 17€ όμως θα του τα ζητούσαν μια χαρά.
Περί ΔΕΗ