Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)
    • 1
    • 2
    • 243
    • 244
    • 245
    • 246
    • 247
    • 247 / 247
    Αντίλογος
    29
    4930
    70630
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • fanis75
      fanis75 moderator @jousis last edited by

@jousis said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):

*έγινε ακριβως ετσι αλλα βαζω αστερακι γιατι ειλικρινα δεν θυμαμαι αν ήταν καπουτσινο η εσπρεσο. 🤔

Σε πιστεύω, γιατι ειναι Ελληνική εφεύρεση (όπως και ο Φραπές), ΔΕΝ έπιναν κρυο καφέ στην Ιταλία (και ακόμα πολύ δεν το δέχονται) - το υιοθέτησαν πολλά χρόνια μετά από εμάς!

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • fanis75
        fanis75 moderator @nickthetrib last edited by

@nickthetrib said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):

Πλέον οι εργαζομενοι σε καφετέριες κλπ δεν ξέρουν να φτιάχνουν φραπέ.
        Με τον νες είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα.

Ευτυχώς, γιατι ο στιγμιαίος καφές, ΔΕΝ ειναι καφές....μια χημική μ@λ@κία ειναι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν - ας ειναι καλά ο στρατός, οι Ναζί και η Νεστλέ.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

nickthetrib 1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • J
          jousis @otso last edited by

@otso said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):

Αυτη ειναι δουλεια jousis , διαβασε τι κανει ο κουμπαρος μου .

Με γαλλικά κ πιανο ο κουμπαρος, να σε παει τωρα παρισι να γυρισετε τα μοντερνα καφε, τα πανε μια χαρα με μοντερνους καφεδες, θα σε ξεβλαχέψει 🙂

• nickthetrib
            nickthetrib @fanis75 last edited by nickthetrib

@fanis75 said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):

@nickthetrib said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):

Πλέον οι εργαζομενοι σε καφετέριες κλπ δεν ξέρουν να φτιάχνουν φραπέ.
            Με τον νες είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα.

Ευτυχώς, γιατι ο στιγμιαίος καφές, ΔΕΝ ειναι καφές....μια χημική μ@λ@κία ειναι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν - ας ειναι καλά ο στρατός, οι Ναζί και η Νεστλέ.

Πίνω μόνο ελληνικό(πολύ σπάνια), νες(αλλά μόνο βαρύ χειμώνα) και όλες τις άλλες περιπτώσεις Φραπέ (στη δουλειά ακόμα και το καταχείμωνο)!
            Γενικά ο καφές είναι μια χημική μαλακία
            Δεν μπορώ καθόλου το νεροπλυμα τον γαλλικό και σε αντίθεση με όλο τον υπόλοιπο κόσμο με χτυπάει ο εσπρέσσο στο στομάχι!!!

Υγ ξέρω το τελευταίο είναι περίεργο.

And Another Passionless Night, And Another Hopeless Fight, And Another Battle That I've Lost !!!

1 Reply Last reply Reply Quote 3
            • panos2171
              panos2171 last edited by

Στην επαρχία αρχές 2000 πίναμε φραπογαλο, το 2005 έγινε φραπές και σαν φοιτητές στη Θεσσαλονικη είδαμε πρώτη φορά στο διπλανό τραπέζι freddo cappuccino και ο ένας είπε φέρε μου από αυτό.
              Εκεί έμαθα την ύπαρξη του αλλά νόμιζα ότι είναι μόνο με αφρόγαλο δηλαδή cappuccino οποτε δεν ήπια ποτέ.
              Το 2013 στο στρατό μου μάθανε τον freddo espresso είχα και έναν συμφανταρο που ήταν μπάρμπαν και όταν πηγαίναμε εκεί για καφέ τον έφτιαχνε εξαιρετικό με σιρόπι καραμέλας.
              Από κει και έπειτα έκοψα το φραπέ, άρχισα να κοιμάμαι σαν κανονικός άνθρωπος και όχι με τις νυχτερίδες, σταμάτησε το τρέμουλο στα χέρια και πλέον πίνω σίγουρα δύο την ημέρα.

W 1 Reply Last reply Reply Quote 7
              • T
                tsimisde last edited by

Κι εγώ στα φοιτητικά χρόνια ήρθα σε πρώτη επαφή με τον καφέ. Dolce Gusto αρχικά, με τις διάφορες επιλογές σε ροφήματα, είχα ξεκινήσει με τα αφρογαλιάρικα αλλά μετά από καιρό, επειδή δεν με έπιαναν, το γύρισα στον σκέτο καφέ, χωρίς γάλα, αφρογαλα κτλ, για να μη με φουσκώνει κιόλας.

Φραπέ ήπια 1-2 φορές στη ζωή μου, κατάλαβα ότι δεν μου κάνει επειδή είχα τρομερή ενόχληση στο στομάχι, συνεπώς, μακριά κι αγαπημένοι. Καλοκαίρι φρέντο, χειμώνα είτε Λούγκο είτε παραδοσιακό Ελληνικό.

Έχουν περάσει από τα χέρια μου μύλοι, μηχανές Nespresso, Dolce Gusto, κανονική εσπρεσιέρα, Mokka pot (δε θυμάμαι πως λέγεται στα Ελληνικά) και έχω δοκιμάσει πρακτικά όλες τις μάρκες. Η αλήθεια είναι ότι το στανταράκι μου, είναι ο Lavazza. Από κει μετά, Hausbrandt, Costa Coffee, με κορυφή για μένα, να θεωρώ τον Ipanema, απίστευτο χαρμάνι, θεωρώ όμως ότι έχει χαθεί από προσώπου γης. O Illy θα συμφωνήσω με αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω, είναι υπερτιμημένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο κατ' εμέ.

Επειδή έχω δοκιμάσει πάρα πολλά και πλέον δεν έχουν διαφορές, κάνω απλά τον καφέ που μου είναι πιο εύκολος, παίρνω όποιον βρω προσφορά στο σούπερ κτλ, δεν με απασχολεί τόσο εκτενώς το θέμα καφέ πλέον, όλοι ίδιοι μου φαίνονται γευστικά. Σε θέμα έντασης για μενα διαφέρουν τα πράγματα, ως σωστό τζανκι, παίρνω τα δυνατά χαρμάνια....

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                • W
                  wantone @fanis75 last edited by

@fanis75 said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):

@wantone said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):

Θυμάται κανένας ποια χρόνια άρχισαν οι Έλληνες να πίνουν freddo espresso?

Κάπου το 1991-92. Θυμάμαι ότι ήμουν σχολείο ακόμα και δοκίμασα 1η φορά σε μια καφετέρια στο Κολωνάκι (Different για όποιον συνομήλικο) που δούλευε ένα φίλος μου (μεγαλύτερος από εμένα) και μου λέει "έλα να σου φτιάξω έναν καφέ που δεν έχεις ξαναπιει" και ήταν Freddo Cappuccino με σιρόπι ζάχαρης για να κάνει τα 3 διακριτα στρώματα! Μπορει και νωρίτερα, αλλά θυμάμαι ότι αρχές Λυκείου πίναμε φραπέ ακόμα.

@super-t said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):

Πάνω από 20 χρόνια.

Πάνω από 30, 100%!!

DaCapo πηγα για πρωτη φορα το 1989 ηταν γεματο νεαροκοσμο τοτε αλλα δεν θυμαμαι τι καφε σερβιρε. πιθανον να ηταν φρεντο εσπρεσσο με την ζαχαρη σαν νερο. Χειμωνα πιναμε πολυ ζεστο καπουτσινο παντως.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • W
                    wantone @panos2171 last edited by

@panos2171 said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):

Στην επαρχία αρχές 2000 πίναμε φραπογαλο, το 2005 έγινε φραπές και σαν φοιτητές στη Θεσσαλονικη είδαμε πρώτη φορά στο διπλανό τραπέζι freddo cappuccino και ο ένας είπε φέρε μου από αυτό.
                    Εκεί έμαθα την ύπαρξη του αλλά νόμιζα ότι είναι μόνο με αφρόγαλο δηλαδή cappuccino οποτε δεν ήπια ποτέ.
                    Το 2013 στο στρατό μου μάθανε τον freddo espresso είχα και έναν συμφανταρο που ήταν μπάρμπαν και όταν πηγαίναμε εκεί για καφέ τον έφτιαχνε εξαιρετικό με σιρόπι καραμέλας.
                    Από κει και έπειτα έκοψα το φραπέ, άρχισα να κοιμάμαι σαν κανονικός άνθρωπος και όχι με τις νυχτερίδες, σταμάτησε το τρέμουλο στα χέρια και πλέον πίνω σίγουρα δύο την ημέρα.

Φρεντο καπουτσίνο είχα πιει το 2003 στην παραλία Θεσσαλονίκης θυμάμαι ακόμα ποσό πλήρωσα 4.5 ευρώ. Τότε ήταν ήδη διαδεδομένος στα περισσότερα μαγαζία που καθόσουν.

• J
                      jamesd last edited by

Η δική μου εμπειρία είναι αρκετά διαφορετική από αυτά που διαβάζω:
                      -Ο καφες κάψουλα έχει πάντα μια άσχημη μυρωδιά πολυκαιρισμενου καφέ, υπερκαρβουδισμενου όταν έχει λίγο αυξημένη ένταση και γεύση που ξινιζεις τη μούρη σου όταν πίνεις.
                      -εσπρεσο=χαοτικος καφές, η καθαριότητα, η τεχνική και ένα κάρο άλλοι παράγοντες σου επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Αν τα τιθασεύσεις είσαι μάγκας. Γευστικά για μένα είναι ο βασιλιάς των καφέδων.
                      -Με κακο μύλο καλό εσπρέσσο δεν θα πιεις, με καλό μύλο έχεις αυξημένες πιθανότητες.
                      -Οι φρέντο αλλάζουν τη γεύση, όταν θέλω να απολαύσω εσπρέσσο γιατί είναι καλή ποιότητα/εκχύλιση δεν θα πάρω φρέντο.
                      -ο στιγμιαιος καφές είναι τιμιότατη επιλογή, την οποία προτιμώ από drip και pour over

J 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • M
                        mariosmx5 @wantone last edited by mariosmx5

To Σεπτέμβριο του 95 παρουσιάστηκα στο ένδοξο ΠΝ να υπηρετήσω τη θητεία μου. Το τελευταίο απόγευμα πριν, ήπια φραπέ στο νέο τότε Άπολις στη Πετρούπολη και εννοείται δεν κοιμήθηκα το βράδυ.
                        35-38 ημέρες μετά και αφού πήρα την σχετική άδεια ορκωμοσίας, ξαναήπια τον πρώτο καφέ εκτός Ναυστάυθμου πάλι στο Άπολις και αυτή τη φορά ήταν Φρέντο Εσπρέσσο. Εννοείται 21 μήνες θητεία είχε μόνο φραπέ στις μονάδες. Όταν απολύθηκα άρχισα να συνηθίζω το φρέντο καθώς σχεδόν όλα τα μαγαζιά ακολουθούσαν την τάση, αν και ο φραπέ κράταγε ακόμα γερά για αρκετά χρόνια. Σήμερα δεν με ικανοποιεί κανένας καφές, ίσως λίγο περισσότερο ο ελληνικός. Σημειωτεον, το 2001 στη Ρώμη ζήτησα φρέντο καφέ και ειχαν μόνο caldo (ζεστό)

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • J
                          jousis @jamesd last edited by

@jamesd said in Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!):

👍 👍 👍
                          Εδώ κοντά να είσαι, όταν με κράζει ο otso να στηρίζεις. 😊

Εκτός απο την προτίμηση του στιγμιαίου απο φίλτρου, λίγο ντροπή δλδ 😂

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • First post
                            Last post
                          • 1
                          • 2
                          • 243
                          • 244
                          • 245
                          • 246
                          • 247
                          • 247 / 247
                          • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ