@megane98hp said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
@vagkirk said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
@polistas said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Ξέρει κανείς πως μπορώ να δείξω στην επιχείρηση το αφμ της?
Στη δική σου φορολογική δήλωση, πίνακας 8 εξαρτώμενα μέλη, δεν φαίνεται εκτός του ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ της?
Δυστυχώς όχι γιατί την επιμέλεια την έχει η πρώην σύζυγός μου, δεν τη δηλώνω εγώ και δυστυχώς δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις
Αν δεν κάνω λαθος τα τελευταία 2 χρόνια μπορείς στον πίνακα των εξαρτώμενων μελών να προσθέσεις και παιδιά από προηγούμενο γάμο αναγράφοντας τα στοιχεία τους και το ΑΦΜ της πρώην συζύγου.
https://www.taxheaven.gr/circulars/36549/e-2103-2021
Θα έχεις επιπλέον φορολογικό όφελος από την αύξηση και του αφορολογητου.
Όποτε μια γρήγορη λύση είναι να μπεις τώρα να κάνεις τώρα την δήλωση σου , να προσθέσεις την μεγάλη κόρη σου στον πίνακα 8 με το ΑΦΜ , ΑΜΚΑ κλπ , και να δώσεις το δικό σου Ε1.
Μπορώ να την δηλώσω κι ας μην έχω την επιμέλεια?
Ναι , κατα την άποψη μου είναι ξεκάθαρο , με βάση την παραπάνω εγκύκλιο του 24-05-2021 ,
3. Δεδομένου ότι στην ανατροφή των τέκνων συμμετέχουν από κοινού και οι δύο γονείς, ανεξάρτητα αν διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη ή έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση ή έχει λυθεί ο γάμος / το σύμφωνο συμβίωσης, οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 16 του ΚΦΕ για τη μείωση του φόρου ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων εφαρμόζονται και για τους δύο γονείς με εισόδημα από μισθωτή εργασία, συντάξεις ή και ατομική αγροτική δραστηριότητα.
Και είναι και λογικό.
Με αυτό τον τρόπο αποκαταστάθηκε μια αδικία καθώς και το άλλο μέρος συμβάλλει στα βάρη ανατροφής των παιδιών και νομίζω πάντα επίσημα με κάποιο ποσό απο δικαστική απόφαση , άσχετα με το ποιος έχει την επιμέλεια.