-
@harisma23 said in MAZDA FORUM:
@dimmad said in MAZDA FORUM:
Αν αντιλαμβάνομαι σωστά η ανηφόρα που λες ειναι μετα την Βέροια (δεν την λες απλα ανηφόρα ανεβαίνεις την Καστανιά περιμένεις απο ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο; ολα τα Τούρμπο απο τα καινούρια μέχρι colt cat αν δεν κατέβαζαν σχέση στο κιβώτιο απλα δούλευαν την τουρμπινα υπερωρία σε βαθμό που το πυρομετρο της Apex έβγαζε παύλες.
Εχω κανει την διαδρομή απο Atos 1.0 που ανεβαίνει με τα τάμα στην Σουμελά μέχρι Audi TFSi 2.0 που θέλησε 500ml λάδι μετα την ανηφόρα δεν υπαρχει περίπτωση να μην κατεβάσεις σχέση σε αυτήν την διαδρομή.
Όχι, δεν αντιλαμβάνεσαι σωστά! Η διαδρομή έχει πάμπολλες ανηφόρες και εγώ αναφέρομαι σε ανηφόρες με μέτριες κλίσεις (όπως είχα γράψει "μέτρια και όχι βουνό"). Ανηφόρα τέτοια που σχεδόν όλα τα υπερτροφοδοτούμενα σουπερμίνι θα την ανέβαιναν με έκτη και 140, χωρίς να χρειάζεται ούτε ένα κατέβασμα. Άντε τα πιο αδύναμα να ήθελαν και ένα κατέβασμα. Δύο κατεβάσματα, κανένα!
Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του σε ταχύτητες εθνικής οδού, με αυτό το συνδυασμό κινητήρα - κιβωτίου!Ατμοσφαιρικός κινητήρας 90 ίππων είναι, θα θέλει λίγες παραπάνω στροφές για να διατηρήσει τα ίδια χλμ σε μια ανηφόρα με ένα τουρμπάκι επίσης 90 αλόγων.
Το θέμα είναι αν αντί για 4000 με 4500 που χρειάζονται συνήθως οι ατμοσφαιρικοί θέλει στροφές στον κόφτη για να διατηρήσει τα 140 στην συγκεκριμένη ανηφόρα.
Τότε ναί υπάρχει πρόβλημα.
Διαφορετικά το αν αυτό γίνεται με 6η ή 4η λόγω κλιμάκωσης δεν αποτελεί πρόβλημα.
Απλά θα θέλει λίγο παραπάνω εξοικείωση με το αυτόματο κιβώτιο σε manual αλλαγές για να κινηθείς το ίδιο σβέλτα με το αντίστοιχο τουρμπακι των 90 αλόγων.
Αυτή είναι και η μοναδική ίσως θυσία που πρεπεί να γίνει αλλά το γεγονός πως βγαίνει με το 6αρι της Aisin αυτό το αμαξάκι σε αυτή την τιμή αν και με μακρυά κλιμάκωση και όχι με διπλοσύμπλεκτο ή cvt ή ρομποτιζέ έιναι κάτι πολύ θετικό που αντισταθμίζει την όποια δυσκολία του να παρακάμψεις την αυτόματη λειτουργία με ένα - δυο πατήματατα στον λεβιέ ή στα κουμπάκια στο τιμόνι για να το έχεις στο καλύτερο φάσμα απόδοσης του. -
Βρε μανία, να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τις κακές επιλογές της Mazda...
Χωρίς μάλιστα να έχετε οδηγήσει το αυτοκίνητο, αλλά θεωρητικολογώντας!
Οδηγείστε το πρώτα και μετά (αν συνεχίζετε να διαφωνείτε) καταθέστε την αντίθετη άποψη σας από την εμπειρία μου. -
@harisma23 said in MAZDA FORUM:
Βρε μανία, να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τις κακές επιλογές της Mazda...
Χωρίς μάλιστα να έχετε οδηγήσει το αυτοκίνητο, αλλά θεωρητικολογώντας!
Οδηγείστε το πρώτα και μετά (αν συνεχίζετε να διαφωνείτε) καταθέστε την αντίθετη άποψη σας από την εμπειρία μου.Εδώ ρε συ ο συμφορουμιτης sabas γράφει πάπυρο με απόψεις και συμπεράσματα,βλέποντας βιντεάκια στο you tube!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μέχρι και πως αντιδρά η ανάρτηση ξέρει και αν η ηχομόνωση είναι επαρκής....... -
Παρακαλώ να γράφετε πλήρη τα ψευδώνυμα για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις.
-
Μιλώντας γενικώς και για να διευκρινίσω το προηγούμενο ποστ μου, ξεκαθαρίζω ότι όλοι δικαιούνται να έχουν μία άποψη για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, ακόμη κι αν δεν το έχουν οδηγήσει αλλά με βάση τα διάφορα τεστ και παρουσιάσεις που έχουν δει.
Προφανώς όμως κάθε άποψη έχει άλλη βαρύτητα, ανάλογα με την εμπειρία και την αντικειμενικότητα καθενός και πολύ περισσότερο με το αν έχει ιδία άποψη έχοντας οδηγήσει το αυτοκίνητο.Επί αυτού είναι και η αντίρρηση μου, όπως την εξέφρασα στο προηγούμενο ποστ μου. Καταθέτω την άποψη μου από μια αρκετά εκτεταμένη εμπειρία οδήγησης (δεν είναι και λίγα 450 Km). Άλλος προσπαθεί να αιτιολογήσει το μειονέκτημα του αυτοκινήτου μαντεύοντας τις (τάχα μου) πολύ δύσκολες δοκιμασίες στις οποίες το υπέβαλα, άλλος θεωρώντας το φυσιολογικό και αναμενόμενο και άλλος κρίνοντας ότι δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά απλώς χρήζει εξοικείωσης.
-
@dimsabas said in MAZDA FORUM:
Παρακαλώ να γράφετε πλήρη τα ψευδώνυμα για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις.
Κι εγώ παρακαλώ όταν κάνετε quote να βάζετε μόνο το ποστ στο οποίο αναφέρεστε! Ειδικά όταν μιλάτε στον πληθυντικό!
-
Νομίζω ότι εδώ και 20-25 χρόνια υπάρχει αυτός ο συνδυασμός μακρυών σχέσεων μετάδοσης και 70, 90, 100 ίππων από πολλούς κατασκευαστές και στην Ευρώπη και στην Ασία.
Κατεβάζεις ταχύτητα πριν την ανηφόρα , δύο τις περισσότερες φορές δεν φτάνει μια , εύκολο πρόβλημα με απλή λύση .
-
Εγώ με 5αρι χειροκίνητο ειλικρινά σε μεγάλα ταξίδια 400-500 χλμ ούτε δέκα φορές ( ειναι ελάχιστες και δεν τις δίνω καθόλου σημασία) δεν κατεβάζω σε 4η και το κάνω όλο το ταξίδι σχεδόν με το acc. Ούτε ρεταρει ούτε δυσκολεύεται και είναι φορτωμένο κατά 70% στο ανώτατο βάρος που μπορεί να μεταφέρει. Άλλωστε όταν κατεβάζω σε 4η αυτές τις σπάνιες φορές δεν σταματά το acc να λειτουργει και έτσι πραγματικά είναι πανευκολο, και πρέπει να δώσεις προσοχή για να το αντιληφθείς, διότι το κάνεις αντανακλαστικά. Αν μάλιστα πιασεις και συζήτηση ή ακούς μουσικαρες δεν το αντιλαμβάνεσαι. Άσε και που κουνιέσαι και δεν παθαίνεις αγκύλωση. Αλλά το δικό μου έχει και αναλογία 10kg/ίππο.
Πιστεύω αυτή η αναλογία είναι ένα καλό μέσο επίπεδο που πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο. Μη κοιτάτε τους ίππους, την αναλογία να κοιτάτε
-
@alexandros-k said in MAZDA FORUM:
Απο οτι εμαθα , απο Νοεμβρη , ολα τα Mazda , θα παρουν αυξηση
Οπως σας το ειχα πει.... Πηρανε αυξηση απο χθες
-
@monman2 said in MAZDA FORUM:
Νομίζω ότι εδώ και 20-25 χρόνια υπάρχει αυτός ο συνδυασμός μακρυών σχέσεων μετάδοσης και 70, 90, 100 ίππων από πολλούς κατασκευαστές και στην Ευρώπη και στην Ασία.
Κατεβάζεις ταχύτητα πριν την ανηφόρα , δύο τις περισσότερες φορές δεν φτάνει μια , εύκολο πρόβλημα με απλή λύση .
Αφού επιμένεις να το εντάξεις στην "κανονικότητα" μιας κατηγορίας, τότε ας πούμε ότι είναι το χειρότερο όλων! Για να καταλάβεις τι λέμε, έχει χειρότερο 80-120 με την τελευταία σχέση από το χιλιάρι Panda των 70 ίππων.
Όσο για την "ευκολία" του κατεβάσματος, εγώ οδήγησα και αναφέρθηκα στο αυτόματο κιβώτιο. Όπου στην αδυναμία του κινητήρα στις χαμηλές στροφές, προστίθεται και το κακό management του κιβωτίου, που δεν κατεβάζει με τη μία δύο σχέσεις. -
Όσοι παραγγείλαμε Σεπτέμβριο γλιτώσαμε 403 ευρό περίπου.
Ζήτω το κλείδωμα τιμής χαχααχαχα -
@dimmad said in MAZDA FORUM:
Όσοι παραγγείλαμε Σεπτέμβριο γλιτώσαμε 403 ευρό περίπου.
Ζήτω το κλείδωμα τιμής χαχααχαχαΠοιο εχεις παραγγειλει εσυ ?Εχουμε ξαναμιλησει παλιοτερα, τωρα καταλαβα
-
Επειδή ψάχνομαι σε περίπτωση που στραβώσει πάλι η παραλαβή του vitara που έχω παραγγείλει και έρθει πάλι χωρίς τα bsm και rcta,σκέφτομαι να αλλάξω κατηγορία κάνοντας παράλληλα χρήση της τρίτεκνιας.
Σκέφτομαι την αγορά του Mazda cx5 αλλά δεν μπορώ να βρω πληροφορίες από κατόχους και τεστ στην Ελλάδα τουλάχιστον.
Η τιμή που το βρίσκω είναι 33.000 ευρώ από 42.000 δηλαδή γλιτώνω περίπου 9000 ευρώ το τέλος ταξινόμησης.Η τιμή αφορά αυτόματο και 4κινητο.
Αν καποιος εχει αποψη για το συγκεκριμενο η είναι κάτοχος ας γραψει. -
Μπορείς να πάρεις το 5αρι και ασχολείσαι ακόμη με βιταρα;;;;;
Μόνο ότι είναι 2λιτρο ίσως θέλει να το ζυγίσεις λίγο παραπάνω. -
@antonmone said in MAZDA FORUM:
Επειδή ψάχνομαι σε περίπτωση που στραβώσει πάλι η παραλαβή του vitara που έχω παραγγείλει και έρθει πάλι χωρίς τα bsm και rcta,σκέφτομαι να αλλάξω κατηγορία κάνοντας παράλληλα χρήση της τρίτεκνιας.
Σκέφτομαι την αγορά του Mazda cx5 αλλά δεν μπορώ να βρω πληροφορίες από κατόχους και τεστ στην Ελλάδα τουλάχιστον.
Η τιμή που το βρίσκω είναι 33.000 ευρώ από 42.000 δηλαδή γλιτώνω περίπου 9000 ευρώ το τέλος ταξινόμησης.Η τιμή αφορά αυτόματο και 4κινητο.
Αν καποιος εχει αποψη για το συγκεκριμενο η είναι κάτοχος ας γραψει.Μας δουλεύεις ρε φίλε;
Αν μας χρεώνεις κι από 5€ τη βόλτα, θα σου βγαίνουν και τα καύσιμα τζάμπα...
Μόνο η τετρακίνητη κορόλα κρος, εφόσον δεν φοβάσαι φορολογικά το δίλιτρο, είναι "καλή αγορά" οικονομοτεχνικά, αλλά δεν συγκρίνεται πουθενά με το κόσμημα...
Τί βιτάρα παράγγειλες, strong hybrid και πόσο?
Άστο να το πάρει κανένας άλλος τυχερός και πάρε ένα απ τα παραπάνω εφόσον θες δίλιτρο. -
@ggab said in MAZDA FORUM:
Μπορείς να πάρεις το 5αρι και ασχολείσαι ακόμη με βιταρα;;;;;
Μόνο ότι είναι 2λιτρο ίσως θέλει να το ζυγίσεις λίγο παραπάνω.To vitara ειχε παραγγελθει προφανως με αλλα δεδομενα,δηλαδη χωρις να υπαρχει η προοπτικη απαλλαγης απο το τελος ταξινομησης!Να πω για πλακα οτι κοντευουμε να γεννησουμε και Vitara δεν εχουμε!!Τον Φεβρουαριο που παρηγγειλα και ισως ακομα και τωρα ηταν ενα απιστευτο vfm για οποιον ηθελε 4κινητο οχημα χωρις να δωσει νεφρο!
Εννοειται οτι δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ των δυο αλλη κατηγορια αλλα και αλλες τιμες βεβαιως,τωρα για το διλιτρο ειναι το μονο που με απασχολει αρκετα δεδομενης της αναξιοπιστιας του Ελληνικου κρατους στα φορολογικα.Υπαρχει η πληροφορηση στους πωλητες οτι θα καταργηθει αλλα μονο στα υβριδικα,οποτε δεν ειναι το cx5 μεσα. -
Εννοείται πως αυτά που λένε οι πωλητές αυτοκινήτων όχι μόνο τα διαγράφεις απ τη μνήμη σαν να μην τα άκουσες ποτέ, αλλά κρατάς και σημείωση για το αντίθετο.
Δεν είπες αν πρόκειται για το strong hybrid ή το προηγούμενο αυτόματο βιτάρα 4χ4 καθώς και τιμή.
-
@piliourits said in MAZDA FORUM:
@antonmone said in MAZDA FORUM:
Αν καποιος εχει αποψη για το συγκεκριμενο η είναι κάτοχος ας γραψει.Μας δουλεύεις ρε φίλε;
Αν μας χρεώνεις κι από 5€ τη βόλτα, θα σου βγαίνουν και τα καύσιμα τζάμπα...
Μόνο η τετρακίνητη κορόλα κρος, εφόσον δεν φοβάσαι φορολογικά το δίλιτρο, είναι "καλή αγορά" οικονομοτεχνικά, αλλά δεν συγκρίνεται πουθενά με το κόσμημα...
Τί βιτάρα παράγγειλες, strong hybrid και πόσο?
Άστο να το πάρει κανένας άλλος τυχερός και πάρε ένα απ τα παραπάνω εφόσον θες δίλιτρο.Δυστυχως δεν μου αρεσει κανενα Τoyota,δυστυχως θα προτιμησω κατι που θα μου αρεσει και οχι οικονομοτεχνικα!Το λεω γιατι αυτοκινητα οπως τα Mazda,τα Subaru και λιγοτερο τα Mitsubishi τα παντρευεσαι,ενω η Toyota εχει σαφως καλυτερη μεταπωληση.Για τη Suzuki δεν γραφω καν,δυο φορες βαλαμε με τη συζυγο το Swift αγγελια και τις δυο το μετανιωσαμε στη μερα πανω,αν το εδινε την επομενη μερα εφευγε ανετα.
-
Εννοείται πως αυτά που λένε οι πωλητές αυτοκινήτων όχι μόνο τα διαγράφεις απ τη μνήμη σαν να μην τα άκουσες ποτέ, αλλά κρατάς και σημείωση για το αντίθετο.
Δεν είπες αν πρόκειται για το strong hybrid ή το προηγούμενο αυτόματο βιτάρα 4χ4 καθώς και τιμή.
παρηγγειλα το mild hybrid
-
mild hybrid 4x4 η Suzuki ειχε σταματησει να δεχεται παραγγελιες για αυτοματο απο τον Φεβρουαριο,23.020 το GL+ με χρωμα και τα διαφορα εξοδα 23940
MAZDA FORUM