-
Αν πρόκειται για μποτιλιάρισμα, δεν είναι παράξενη. Και πάλι, μιλάμε για 4,25 ευρώ στα 100.
-
Porsche Macan 2.0L, 2018
Βραδινή οδήγηση απο Γενεύη για Μονακό για το GrandPrix. Λόγω υπερβολικής κούρασης, αναγκάστηκα να αφήσω φίλο να οδηγήσει.
527χιλιόμετρα, 6 ώρες, κατανάλωση 8.6l/100
Εγω δεν έχω πέσει ποτέ κάτω απο 12
-
Ο χρήστης Plst έγραψε:
Porsche Macan 2.0L, 2018Βραδινή οδήγηση απο Γενεύη για Μονακό για το GrandPrix. Λόγω υπερβολικής κούρασης, αναγκάστηκα να αφήσω φίλο να οδηγήσει.
Λογικο να μην πεσεις..
Οπως επισης λογικη και η καταναλωση.. με 90 χλμ μεση ταχυτητα απορω πως την παλεψατε.. φανταζομαι ολα τα χιλιομετρα αυτα εθνικη?? -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Porsche Macan 2.0L, 2018
Βραδινή οδήγηση απο Γενεύη για Μονακό για το GrandPrix. Λόγω υπερβολικής κούρασης, αναγκάστηκα να αφήσω φίλο να οδηγήσει.
Λογικο να μην πεσεις..
Οπως επισης λογικη και η καταναλωση.. με 90 χλμ μεση ταχυτητα απορω πως την παλεψατε.. φανταζομαι ολα τα χιλιομετρα αυτα εθνικη??Ναι, 80% εθνική και 20% πόλη. Αν εξαιρέσεις 3 μισάωρα κίνησης, σε γενεύη/τούνελ Mont Blanc/ Μονακό, ο δρόμος ήταν άδειος. Και ο φοβητσιάρης της παρέας επειδή οδηγούσε πρώτη φορά στο εξωτερικό πήγαινε με 110/130 σε όλη την εθνική
-
Ολη η ελβετια 120 μαξ εχει με καμερες παντου...και γαλλια αν θυμαμαι 130..Λογικο τον θεωρω τον ανθρωπο γιατι τα προστιμα πεφτουν βροχη...
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Plst έγραψε:
Porsche Macan 2.0L, 2018
Λογικο να μην πεσεις..
Οπως επισης λογικη και η καταναλωση.. με 90 χλμ μεση ταχυτητα απορω πως την παλεψατε.. φανταζομαι ολα τα χιλιομετρα αυτα εθνικη??Ναι, 80% εθνική και 20% πόλη. Αν εξαιρέσεις 3 μισάωρα κίνησης, σε γενεύη/τούνελ Mont Blanc/ Μονακό, ο δρόμος ήταν άδειος. Και ο φοβητσιάρης της παρέας επειδή οδηγούσε πρώτη φορά στο εξωτερικό πήγαινε με 110/130 σε όλη την εθνική
Λογικο τοτε. Νομιζα ειχατε τελειως ανοιχτο δρομο μπροστα σας και θεωρησα οτι θα ειχατε κοψει φλεβα..
Ολη η ελβετια 120 μαξ εχει με καμερες παντου...και γαλλια αν θυμαμαι 130..Λογικο τον θεωρω τον ανθρωπο γιατι τα προστιμα πεφτουν βροχη...
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εχεις ενα δικιο.. αλλα οπως ειπα και πριν θεωρησα οτι ηταν τελειως εθνικη οδος με ανοιχτο δρομο και χωρις κινηση.. οποτε για να καταφερεις 90 χλμ μεση ταχ. πρεπει να πας στο μεγαλυτερο μερος της διαδρομης με 90..
-
https://www.gocar.gr/news/feed/28028,Te ... _ypol.html
Δε μου φαίνεται πολύ λογικό, με την έννοια ότι καταργείται μια παγκόσμια σταθερά για τη μέτρηση της κατανάλωσης (lt/100km ή km/lt ή mpg για τους αγγλοσάξωνες) στο ίδιο αμάξι και θα αντικατασταθεί από μια μέτρηση που αλλάζει από χώρα σε χώρα ανάλογα την τιμή του καυσίμου ή ανάλογα τις περιόδους οικονομικής-πετρελαϊκής (ή άλλης ενεργειακής πηγής) κρίσης.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
https://www.gocar.gr/news/feed/28028,Telos_to_eyrw_ana_litro_Neo_systhma_ypol.htmlΔε μου φαίνεται πολύ λογικό, με την έννοια ότι καταργείται μια παγκόσμια σταθερά για τη μέτρηση της κατανάλωσης (lt/100km ή km/lt ή mpg για τους αγγλοσάξωνες) στο ίδιο αμάξι και θα αντικατασταθεί από μια μέτρηση που αλλάζει από χώρα σε χώρα ανάλογα την τιμή του καυσίμου ή ανάλογα τις περιόδους οικονομικής-πετρελαϊκής (ή άλλης ενεργειακής πηγής) κρίσης.
Δεν στέλνεις ένα μήνυμα στον Αναστάση να μας πει που το είδε αυτό που γράφει;
Γιατί το 2014/94/ΕΕ κάτι για εναλλακτικά καύσιμα λέει.Άρθρο 7
...
3. Εφόσον συντρέχει περίπτωση, ειδικότερα δε για το φυσικό αέριο και το υδρογόνο, κατά την αναγραφή των τιμών των καυσίμων στα πρατήρια, θα αναγράφεται, ενημερωτικά, σύγκριση των σχετικών τιμών ανά μονάδα. Η αναγραφή αυτής της πληροφορίας δεν θα παραπλανά και δεν θα δημιουργεί σύγχυση στον χρήστη.Προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και η διαφάνεια στις τιμές των καυσίμων με τρόπο ομοιόμορφο σε ολόκληρη την Ένωση, η Επιτροπή εξουσιοδοτείται να εκδίδει, με εκτελεστικές πράξεις, κοινή μεθοδολογία για την τιμή ανά μονάδα των εναλλακτικών καυσίμων.
...
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=CELEX%3A32014L0094
-
mercedes sport coupe 230 1.800 cc 192ps αυτόματο 9ος/2002 μέση κατανάλωση, συγκετρωτική ενός έτους
Διαδρομές των 40Κ πρωί 07.00 και 40Κ μεσημέρι 13.30 Καλικράτεια Θεσσαλονίκη και το ανάποδο, 80% εθνική Μουδανιών Θεσσαλονίκη, 15% επαρχιακή (Βεργιά έξοδος εθνικής και το ανάποδο) 5% περιξ Κηφισιας-Βοτση-Χαριλάου.
Ταχύτητες στην εθνική μ.ο 90 Κ/Ω, επαρχιακή μ.ο 40Κ/Ω, πόλη μ.ο 30Κ/Ω, λάστιχα 225/45/17 μπρος πίσω, βενζίνη ότι νάναι,όπου νάναι, φτηνή μόνο νάναι.
Πραγματική κατανάλωση βάση αντλίας:15,214 ΚΜ, 7,07 λίτρα ανα 100ΚΜ, ένδειξη τριπ 6.6 λίτρα/100ΚΜ
Τον χειμώνα είμαι στα 7,2 περίπου, το καλοκαίρι στα 6,8 περίπου σε πραγματική κατανάλωση, όχι άσχημα για όχημα 15 ετών,
Κάνω ένα update κατανάλωσης, κοινά στοιχεία ο κινητήρας Μ271,η πίσω κίνηση το βάρος, οι διαδρομές- ώρες κίνησης. Διαφορές, αυτοκίνητο SLK 200 163 ίπποι, χειροκίνητο κιβώτιο, καύσιμο υγραέριο BRC p&d σαν κύριο -βενζίνη εκκινήσεις και μια μικρή απόσταση 200κμ (είναι αλήθεια ότι ο ''πουσαρισμένος' Μ271 με τα 193 καίει ελάχιστα λιγότερο και πάει αρκετά καλύτερα, επίσης το αυτόματο σε κατάσταση κρούσινγκ καίει επίσης ελάχιστα λιγότερο από το πολύ κακό σε αίσθηση μηχανικό, το slk έχει καλύτερο τιμόνι, πάτημα, αίσθηση, είναι πιο οδοκεντρικό και απείρως πιο ποιοτικό )
mercedes slk 1.800 cc 163ps 6ταχυτο μηχανικό 3ος/2005 μόλις έπιασα τα 100.000ΚΜ (πραγματικά),
Μέση κατανάλωση, συγκεντρωτική ενός έτους(λόγο τηλε παρωδίας 10ΚΚΜ αντι των 15ΚΚΜ)
Διαδρομές των 40Κ πρωί 07.00 και 40Κ μεσημέρι 13.30 Καλικράτεια Θεσσαλονίκη και το ανάποδο, 80% εθνική Μουδανιών Θεσσαλονίκη, 15% επαρχιακή (Βεργιά έξοδος εθνικής και το ανάποδο) 5% περιξ Κηφισιας-Βοτση-Χαριλάου.
Ταχύτητες στην εθνική μ.ο 90 Κ/Ω, επαρχιακή μ.ο 40Κ/Ω, πόλη μ.ο 30Κ/Ω, λάστιχα 205/55/16 μπρος 225/50/16 πίσω, υγραέριο -βενζίνη ότι νάναι,όπου νάναι, φτηνή μόνο νάναι.
Πραγματική κατανάλωση βάση αντλίας:10.000 ΚΜ, 7,3 λίτρα υγραέριο ανα 100ΚΜ, ένδειξη τριπ 6.8 λίτρα/100ΚΜ
Τον χειμώνα είμαι στα 7,5 λίτρα υγραέριο/100ΚΜ περίπου, το καλοκαίρι στα 7,2 λίτρα υγραέριο/100ΚΜ περίπου σε πραγματική κατανάλωση,ΣΥΝΟΛΙΚΑ έδωσα 510 Ε για υγραέριο και 80Ε για βενζίνη δηλαδή 590 Ε για 10.000ΚΜ, 5,9 λεπτά το ΚΜ, αν ήμουν Λεκανοπέδιο που το υγραέριο είναι ως 10 λεπτα φτηνότερο από ότι Θεσσαλονίκη θα ήμουν στα 5 λεπτά το ΚΜ
Όχι άσχημα για όχημα 15 ετών,
-
Υποθετω οτι οδηγεις πολυ ηρεμα ή κανω λάθος? Eισαι αρκετα κατω απο τον μεσο ορο των συγκεκριμενων αμαξιων, απο οσο ειδα
-
Υποθετω οτι οδηγεις πολυ ηρεμα ή κανω λάθος? Eισαι αρκετα κατω απο τον μεσο ορο των συγκεκριμενων αμαξιων, απο οσο ειδα
Ναι, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα (ειδικά το SC) δεν σε εμπνέουν και για γρήγορη - σπορ οδήγηση, επίσης ένα από τα λίγα θετικά του Μ271 είναι η κατανάλωσή του, στο SC είχα αλλάξει και ζαντολάστιχα σε μπρός-πίσω 205/55/16 και είδα πραγματική κατανάλωση 6,3 λίτρα/100ΚΜ (τριπ 5,8)
-
Ωραιος
-
@106s16 said in Έρευνα Κατανάλωσης:
mercedes sport coupe 230 1.800 cc 192ps αυτόματο 9ος/2002 μέση κατανάλωση, συγκετρωτική ενός έτους
Ταχύτητες στην εθνική μ.ο 90 Κ/Ω, επαρχιακή μ.ο 40Κ/Ω, πόλη μ.ο 30Κ/Ω, λάστιχα 225/45/17 μπρος πίσω, βενζίνη ότι νάναι,όπου νάναι, φτηνή μόνο νάναι.
Πραγματική κατανάλωση βάση αντλίας:15,214 ΚΜ, 7,07 λίτρα ανα 100ΚΜ, ένδειξη τριπ 6.6 λίτρα/100ΚΜ
Τον χειμώνα είμαι στα 7,2 περίπου, το καλοκαίρι στα 6,8 περίπου σε πραγματική κατανάλωση, όχι άσχημα για όχημα 15 ετών,
Κάνω ένα update κατανάλωσης, κοινά στοιχεία ο κινητήρας Μ271,η πίσω κίνηση το βάρος, οι διαδρομές- ώρες κίνησης. Διαφορές, αυτοκίνητο SLK 200 163 ίπποι, χειροκίνητο κιβώτιο, καύσιμο υγραέριο BRC p&d σαν κύριο -βενζίνη εκκινήσεις και μια μικρή απόσταση 200κμ (είναι αλήθεια ότι ο ''πουσαρισμένος' Μ271 με τα 193 καίει ελάχιστα λιγότερο και πάει αρκετά καλύτερα, επίσης το αυτόματο σε κατάσταση κρούσινγκ καίει επίσης ελάχιστα λιγότερο από το πολύ κακό σε αίσθηση μηχανικό, το slk έχει καλύτερο τιμόνι, πάτημα, αίσθηση, είναι πιο οδοκεντρικό και απείρως πιο ποιοτικό )
mercedes slk 1.800 cc 163ps 6ταχυτο μηχανικό 3ος/2005 μόλις έπιασα τα 100.000ΚΜ (πραγματικά),
Μέση κατανάλωση, συγκεντρωτική ενός έτους(λόγο τηλε παρωδίας 10ΚΚΜ αντι των 15ΚΚΜ)
Ταχύτητες στην εθνική μ.ο 90 Κ/Ω, επαρχιακή μ.ο 40Κ/Ω, πόλη μ.ο 30Κ/Ω, λάστιχα 205/55/16 μπρος 225/50/16 πίσω, υγραέριο -βενζίνη ότι νάναι,όπου νάναι, φτηνή μόνο νάναι.
Πραγματική κατανάλωση βάση αντλίας:10.000 ΚΜ, 7,3 λίτρα υγραέριο ανα 100ΚΜ, ένδειξη τριπ 6.8 λίτρα/100ΚΜ
Τον χειμώνα είμαι στα 7,5 λίτρα υγραέριο/100ΚΜ περίπου, το καλοκαίρι στα 7,2 λίτρα υγραέριο/100ΚΜ περίπου σε πραγματική κατανάλωση,ΣΥΝΟΛΙΚΑ έδωσα 510 Ε για υγραέριο και 80Ε για βενζίνη δηλαδή 590 Ε για 10.000ΚΜ, 5,9 λεπτά το ΚΜ, αν ήμουν Λεκανοπέδιο που το υγραέριο είναι ως 10 λεπτα φτηνότερο από ότι Θεσσαλονίκη θα ήμουν στα 5 λεπτά το ΚΜ
Όχι άσχημα για όχημα 15 ετών,
2 Ωκτώβρη 2020- 1 Ωκτώβρη 2021 12.123 ΚΜ
36 ανεφοδιασμοί LPG 669,26 E 2 ανεφοδιασμοί βενζίνας 80Ε σύνολο χρημάτων 749,26Ε.
6,2 λεπτά του Ε ανά ΚΜ
Πραγματική κατανάλωση LPG στην αντλία (θεσσαλονίκη 5 λεπτά πάνω από Μ.Ο Αττικής 7,3 λίτρα /100ΚΜ.
Ένδειξη τριπ 6,8 λίτρα/100ΚΜ
-
Λάρισα - Θεσσαλονίκη
Toyota iQ 1.0 2009 5MT
180 χλμ απόσταση με μέση ταχύτητα 78 χλμ/ώρα ,
μέση κατανάλωση 4,6 στην αντλία μετρημένο
αν δεν είχε αυτόν τον αέρα μπορεί να έπεφτε λίγο ακόμα αλλα δεν παύει να είναι το χαμηλότερο νούμερο που εχω δει τα 3 χρόνια που το εχωαν στην θέση του ήταν το Yaris diesel και το οδηγούσα παρόμοια θα είχα κατανάλωση με 3 μπροστά
θέλω iQ diesel euro 5 όποιος ξέρει /εχει pm
-
Φτώχεια Μητσοτάκη...
Αργά χθες βράδυ είπα θα γυρίσω από Τρίπολη με ένα εικοσαρικακι!
Αυγό στο πόδι 100-110 στις ευθείες , ταριφαδικη νεκρά στις μεγάλες κατηφόρες, 140-150 λίγο πριν τις ανηφόρες για να πάρω φόρα με χαιδεμα δεξιού πεντάλ με αλλαγές σε 5ή να είμαι κοντά στην μέγιστη ροπή όσο μπορούσα μέχρι να βγω στην κορυφή τους - έπεσα και 85 χλμ σε κάποια !!!! -
Βίαια επιδεικτικά ανοίγματα για τους γύρω μου στα διόδια μέχρι τα 170-180 και μετά κρυβόμουν τέρμα δεξιά με τα φορτηγά.Φυσικά μουσικαρες και πολλά τσιγάρα για να βγει το ταξίδι.
Η φωτό κάπου πριν κακιά Σκάλα, στο ύψος της Κηφισίας στην ΑΟ είδα και 6.4
-
Εμ τα μεταξωτά.....αυτοκίνητα θέλουν πορτοφόλια.
6,6λ/100χλμ θέλει το ταπεινό με 140 χλμ/ώρα σταθερά κελιδωμενο στον αυτόματο πιλότο, είτε με ανηφόρες είτε με κατηφορες στην διαδρομή
-
@vagkirk said in Έρευνα Κατανάλωσης:
Φτώχεια Μητσοτάκη...
Αυγό στο πόδι 100-110 στις ευθείες , ταριφαδικη νεκρά στις μεγάλες κατηφόρες, 140-150 λίγο πριν τις ανηφόρες για να πάρω φόρα με χαιδεμα δεξιού πεντάλ με αλλαγές σε 5ή να είμαι κοντά στην μέγιστη ροπή όσο μπορούσα μέχρι να βγω στην κορυφή τους - έπεσα και 85 χλμ σε κάποια !!!! -
Βίαια επιδεικτικά ανοίγματα για τους γύρω μου στα διόδια μέχρι τα 170-180 και μετά κρυβόμουν τέρμα δεξιά με τα φορτηγά.Φυσικά μουσικαρες και πολλά τσιγάρα για να βγει το ταξίδι.
ανησυχίες για κατανάλωσεις,
ταχύτητα 110 , δεξιά λωρίδα ..άγριες επιταχύνσεις στα διόδια και μετά με τη φορά ..Αποκλείεται να είναι θερμικό , θα έκανα λάθος και θα μπήκα στην "ηλεκτροκίνηση"
-
@taxidiwtis said in Έρευνα Κατανάλωσης:
Φτώχεια Μητσοτάκη...
ταχύτητα 110 , δεξιά λωρίδα ..άγριες επιταχύνσεις στα διόδια και μετά με τη φορά ..Αποκλείεται να είναι θερμικό , θα έκανα λάθος και θα μπήκα στην "ηλεκτροκίνηση"
Σωστή παρατήρηση!
Είμαι έτοιμος μάλλον, ένα Model 3 η πρώτη έκδοση θα ήταν το τέλειο αυτοκίνητο για μένα αν είχα τα χρήματα!Και με αυτό το πολύ εξελιγμένο - έξυπνο acc που έχει θα ήταν απόλαυση η κίνηση με ταχύτητες πέριξ των 110 χλμ , μουσικούλα , κουβεντουλα και καφεδάκι.
Τα τρομοκρατικά ανοίγματα 2-3 χλμ πριν και μετα τα διόδια για να ξεφύγεις από την κίνηση θα ήταν παιχνιδάκι, το ίδιο και ανοίγματα στις κλειστές στροφές της ΕΟ λόγω και πολύ καλής οδηγικής συμπεριφοράς.
Φαντάζομαι την ανάβαση στα στροφιλικια του Αρτεμισίου αν το λέω σωστά, στην Μεγαλόπολη θα με ξανά έβλεπαν οι ντιζελοματρακαδες και τα hybrid Toyota.
-
Φτώχεια Μητσοτάκη...
Σωστή παρατήρηση!
Είμαι έτοιμος μάλλον, ένα Model 3 η πρώτη έκδοση θα ήταν το τέλειο αυτοκίνητο για μένα αν είχα τα χρήματα!Και με αυτό το πολύ εξελιγμένο - έξυπνο acc που έχει θα ήταν απόλαυση η κίνηση με ταχύτητες πέριξ των 110 χλμ , μουσικούλα , κουβεντουλα και καφεδάκι.
Τα τρομοκρατικά ανοίγματα 2-3 χλμ πριν και μετα τα διόδια για να ξεφύγεις από την κίνηση θα ήταν παιχνιδάκι, το ίδιο και ανοίγματα στις κλειστές στροφές της ΕΟ λόγω και πολύ καλής οδηγικής συμπεριφοράς.
Φαντάζομαι την ανάβαση στα στροφιλικια του Αρτεμισίου αν το λέω σωστά, στην Μεγαλόπολη θα με ξανά έβλεπαν οι ντιζελοματρακαδες και τα hybrid Toyota.
εχει ζορισει αρκετα η κατασταση στο cruise control του. Σε πρηζει συνεχεια να ακουμπας γερά το τιμονι και σε παρακολουθει ωστε να βεβαιωθει οτι κοιταζεις το δρομο
-
@dettol said in Έρευνα Κατανάλωσης:
Φτώχεια Μητσοτάκη...
Σωστή παρατήρηση!
εχει ζορισει αρκετα η κατασταση στο cruise control του. Σε πρηζει συνεχεια να ακουμπας γερά το τιμονι και σε παρακολουθει ωστε να βεβαιωθει οτι κοιταζεις το δρομο
Δεν θα ήθελα να αφήνω το τιμόνι , δεν με πειράζει αυτό καθόλου.
O έλεγχος της κίνησης γύρω που κάνει και η διατήρηση της απόστασης , μαζί με την πληροφόρηση που σου δίνει στην οθόνη για αυτά μου είναι υπεραρκετός για χαλαρή οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες.
Και τις αλλαγές λωρίδας μόνος μου θα τις κάνω , δεν θα βασίζομαι στο να βγάλω απλά φλάς και να επιταχύνει μόνο του αν έχει χώρο.Ακόμη και έτσι το βαρετό κομμάτι των μεγάλων ευθειών στην ΕΟ γίνεται παιχνιδάκι και με μεγαλύτερη ασφάλεια, και αυτό μου είναι αρκετό.
Μόλις βαριέμαι πολύ ή θέλω να ξεφύγω απο φορτήγά και οδηγούς του ΣΚ θα παίρνω τον έλεγχο και θα εξαφανίζομαι για 1-2 χλμ.
Έρευνα Κατανάλωσης