-
@tkin73 said in FIAT FORUM:
Τι γνώμη έχετε για το νέο 48v της φιατ; Αναφέρει ότι είναι το μόνο που μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά έστω για για 3χλμ και έστω με χαμηλές ταχύτητες. Το σύνολο το βάζει στα 500Χ και στο tipo και το συνδυάζει με 7αρι διπλού συμπλέκτη και με αρκετά
σβελτες επιδόσεις και καταναλώσεις επιπεδου ντίζελ.
Φυσικά και οι τιμές έχουν ξεφύγει για φιατ το κρος τιπο βγαίνει πια ως αυτόματο mhev 26500! Το fr mhev 1.5 150 dsg leon βγαίνει 26890!
Βέβαια το mhev της φιατ δείχνει πιο ενεργό στα χαρτιά και ίσως προσφέρει περισσότερα στην οικονομία από τα υπόλοιπα μικρουβριδικα.
Αλλά σε εμφάνιση και απτή ποιότητα εσωτερικού υστερεί του περισσότερου ανταγωνισμού.
Αυτό το αυτόματο τι λέει ξηρού ή υγρού τύπου είναι; Πρόκειται για νέο κιβώτιο ή το έχει ήδη εφαρμόσει;
Εντομεταξυ δοκιμές βρίσκεις μόνο στα τούρκικα για την ώρα που προφανώς παράγεται.
https://www.google.com/amp/s/www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/nea-500x-kai-tipo-hybrid-exilektrismos-sto-100-gia-ti-gkama-tis-fiat/amp/Αν εξαιρέσεις την τιμή μια χαρά φαίνεται. βεβαια δεν φταιει το συγκεκριμενο μοντελο.
Απλά δεν μπορώ να συνηθίσω ακόμα αυτη την αλλαγη στις τιμές. ΟΛΑ πανάκριβα μου φαίνονται προς το παρόν
-
@cirus said in FIAT FORUM:
@tkin73 said in FIAT FORUM:
Τι γνώμη έχετε για το νέο 48v της φιατ; Αναφέρει ότι είναι το μόνο που μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά έστω για για 3χλμ και έστω με χαμηλές ταχύτητες. Το σύνολο το βάζει στα 500Χ και στο tipo και το συνδυάζει με 7αρι διπλού συμπλέκτη και με αρκετά
σβελτες επιδόσεις και καταναλώσεις επιπεδου ντίζελ.
Φυσικά και οι τιμές έχουν ξεφύγει για φιατ το κρος τιπο βγαίνει πια ως αυτόματο mhev 26500! Το fr mhev 1.5 150 dsg leon βγαίνει 26890!
Βέβαια το mhev της φιατ δείχνει πιο ενεργό στα χαρτιά και ίσως προσφέρει περισσότερα στην οικονομία από τα υπόλοιπα μικρουβριδικα.
Αλλά σε εμφάνιση και απτή ποιότητα εσωτερικού υστερεί του περισσότερου ανταγωνισμού.
Αυτό το αυτόματο τι λέει ξηρού ή υγρού τύπου είναι; Πρόκειται για νέο κιβώτιο ή το έχει ήδη εφαρμόσει;
Εντομεταξυ δοκιμές βρίσκεις μόνο στα τούρκικα για την ώρα που προφανώς παράγεται.
https://www.google.com/amp/s/www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/nea-500x-kai-tipo-hybrid-exilektrismos-sto-100-gia-ti-gkama-tis-fiat/amp/Αν εξαιρέσεις την τιμή μια χαρά φαίνεται. βεβαια δεν φταιει το συγκεκριμενο μοντελο.
Απλά δεν μπορώ να συνηθίσω ακόμα αυτη την αλλαγη στις τιμές. ΟΛΑ πανάκριβα μου φαίνονται προς το παρόν
Ναι η τιμή είναι ότι προσφέρει και ο ανταγωνισμός. Όμως τα φιατ υστερούν αρκετά σε σαλόνια. Συνεπώς θα πρέπει να έχουν καλύτερο μηχανικό σύνολο και κιβώτιο. Δεν αμφιβάλλω για μηχανή και κιβώτιο είναι το δυνατό σημείο τους. Και παροδοσιακα ήταν φθηνότερα από τα υπόλοιπα.
Από την στιγμή που πατσισαν σε τιμές χωρίς να βελτιώσουν εσωτερικό και εξωτερικό θα πρέπει να μιλάμε για τεχνολογική υπεροχή σε μηχανή κιβώτιο για να δικαιολογούν ότι κοστίζουν πια όσο ο ανταγωνισμός. -
Μηπως γνωρίζει κανείς κάθε πότε θέλουν αλλαγή τα μπουζί σε 500 1,2 ?
-
@marc-s110l said in FIAT FORUM:
Μηπως γνωρίζει κανείς κάθε πότε θέλουν αλλαγή τα μπουζί σε 500 1,2 ?
Καθε 2 ετη ή 30000km οτι ερθει πρωτο.
-
Καλησπερα....εχω ενα προβλημα με ενα Fiat doblo 1.6 16v 103hp (βενζινη) του 2004 και το εχω κανει αεριο.Τον τελευταίο καιρο βαζω μπροστα και πατώντας γκαζι εστω και με "νεκρα" αλλα και σε ταχύτητα 1,2,3κλπ... φτανει μεχρι 3.500 στροφες....οχι παραπανω.δεν μου το κανει παντα....ειτε οταν οδηγαω ειτε οταν ειμαι σταματημενος στο φαναρι εκει που δεν εβαζε "οριο" στις 3500 στροφες....οταν θα σταματήσω στο φαναρι....μολις ξεκινησω θα μπει παλι σε Limit rpm mode...Ναι εχει αναψει λαμπακι μηχανης αλλα το εχω σβησει με Obd και παει καπως καλυτερα...επισης κανει καποια ξαφνικα σβησιματα καθ'ολη την διαρκεια που οδηγαω αλλα οχι παντα...
εχει καποιος καμια ιδεα τι μπορει να φταιει;
-
Δηλαδή ανάβει λαμπάκι μηχανής, έχεις obd και αντί να δεις τι κωδικούς σφάλματος βγάζει, απλά το σβήνεις;
-
@super-t said in FIAT FORUM:
Δηλαδή ανάβει λαμπάκι μηχανής, έχεις obd και αντί να δεις τι κωδικούς σφάλματος βγάζει, απλά το σβήνεις;
σαν προβλημα λεει fail cylinder 11 ή 12
-
Νομίζω ότι πρέπει να επισκεφθείς ένα συνεργείο.
-
@geopi said in FIAT FORUM:
Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι έχεις βάλει βενζίνη με νερό ή νοθευμένη με κάτι άλλο.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πας συνεργείο αν είναι και όχημα που είναι για επαγγελματική χρήση.
-
@groover1972 said in FIAT FORUM:
@geopi said in FIAT FORUM:
Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι έχεις βάλει βενζίνη με νερό ή νοθευμένη με κάτι άλλο.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πας συνεργείο αν είναι και όχημα που είναι για επαγγελματική χρήση.
το κανει και στο αεριο και στην βενζινη -
Καλησπερα στη ομάδα είμαι καινούργιος στην παρέα σας και θα ήθελα την βοήθεια σας. Μ αρέσει το 500 x το 1.4 140 hp 2015 δεν τα ξέρω καθόλου από αξιοπιστία θα ήθελα την γνώμη σας πριν να είναι αργά .. ευχαριστω εκ το προτέρων
-
Γενικά πολύ καλό αν και καίει αρκετα. Σε αυτά μονο το multiair πρέπει να προσέξεις. Και το αυτόματο κιβώτιο .
-
@kostis20 said in FIAT FORUM:
Γενικά πολύ καλό αν και καίει αρκετα. Σε αυτά μονο το multiair πρέπει να προσέξεις. Και το αυτόματο κιβώτιο .
Σε αυτόματο σκεφτόμουν , έχουν γενικά θέμα εκεί στο αυτόματο κιβώτιο ? Και αν ξέρεις αν πονάνε στοά ηλεκτρολογικά η γενικά κάπου άλλου ?
-
Γενικά όχι αλλά δεν είναι και χειροκίνητο.Στο μόνο που πονάνε είναι το multiair.
-
@kostis20 said in FIAT FORUM:
Γενικά όχι αλλά δεν είναι και χειροκίνητο.Στο μόνο που πονάνε είναι το multiair.
Ευχαριστω πολύ για την ενημέρωση καλημέρα
-
@panos-10 said in FIAT FORUM:
Καλησπερα στη ομάδα είμαι καινούργιος στην παρέα σας και θα ήθελα την βοήθεια σας. Μ αρέσει το 500 x το 1.4 140 hp 2015 δεν τα ξέρω καθόλου από αξιοπιστία θα ήθελα την γνώμη σας πριν να είναι αργά .. ευχαριστω εκ το προτέρων
ΦΙΑΤ και αξιοπιστία έννοιες ασύμβατες μεταξύ τους εδώ και δεκαετίες!
-
Δεν είναι έτσι .Τα τελευταία 15 χρόνια που εχω επαφή είναι παρα πολύ αξιόπιστη η FIAT.Πάρα πολλοί γνωστοί και φίλοι με panda & 500 είναι κατευχαριστημένοι και τα έχουν για σκυλιά.Και δεν μιλάμε για ένα δύο αμάξια, Και εμεις με το 500X πάρα πολύ.
Καμία σχέση με τα γερμανικά.
Είχε κάνει και το autobild ένα τεστ διαρκείας...
https://www.autobild.de/artikel/fiat-500x-100.000-kilometer-dauertest-14440211.html -
Και τα Γαλλικά πριν 20 και 30 χρόνια είχαν την φήμη των προβληματικών αυτοκινήτων.
Και τα Ιταλικά επίσης. Και τα Ισπανικά και τα Ρουμάνικα και τα Τσέχικα και τα Κορεάτικα.Αυτά πριν 20 και 30 χρόνια. Από την γενιά του Panda II και του Punto EVO & Stilo δηλ. 2003-2004 και μετά τα Ιταλικά είναι μια χαρά αυτοκίνητα. Πριν είχαν αρκετά θεματάκια κυρίως με ηλεκτρικά και με περιφερειακό εξοπλισμό. Εγώ τουλάχιστον αυτά θυμάμαι από εκείνη την εποχή.
-
@storm said in FIAT FORUM:
Και τα Γαλλικά πριν 20 και 30 χρόνια είχαν την φήμη των προβληματικών αυτοκινήτων.
Και τα Ιταλικά επίσης. Και τα Ισπανικά και τα Ρουμάνικα και τα Τσέχικα και τα Κορεάτικα.Αυτά πριν 20 και 30 χρόνια. Από την γενιά του Panda II και του Punto EVO & Stilo δηλ. 2003-2004 και μετά τα Ιταλικά είναι μια χαρά αυτοκίνητα. Πριν είχαν αρκετά θεματάκια κυρίως με ηλεκτρικά και με περιφερειακό εξοπλισμό. Εγώ τουλάχιστον αυτά θυμάμαι από εκείνη την εποχή.
Επειδή κοιτάω για suv είδα το 500 x και ωραίο ντιζάιν κ μέσα κ έξω και κοιτάγαμε το 1.4 με τα 140 hp , γιατί το 1.6 110 hp μου φαίνεται αργό κ θα έχει και κατανάλωση επειδή. Κατά κύριο λόγο θα με στη πόλη. Και κοιτάω του 2015 ,2016 που νομίζω ούτε ακριβά είναι αλλά ούτε κ οικονομικά αλλά το μοτέρ είναι αξιόπιστο και τα ηλεκτρολογικα του? Αυτά σκεφτόμουν
-
Τι να πω εγώ τώρα; Δεν έχω να πω και πολλά. Το 2020 ήμουν ένα κλικ πριν αγοράσω το FIAT Tipo Hatcback με 12490e και με κινητήρα 1.4/16v. VFM αυτοκίνητο με απίστευτους χώρους. Φυσικά κατέληξα σε Leon, αλλά αυτό έγινε από τύχη εντελώς.
Αν κρίνω από το Tipo που το χάζεψα σε δύο εκθέσεις θα μπορούσα εύκολα να πω ότι τουλάχιστον από υλικά φαινόταν μπετόν αρμέ. Δεν είχε μαλακές επιφάνειες και ευαίσθητα πλαστικά. Επίσης μου άφησε την εντύπωση ότι είναι κατασκευή που θα αντέξει πολλά χρόνια. Δεν βρήκα κάποιο ψεγάδι σε αντίθεση με άλλα ποιο ακριβά αυτοκίνητα.
Θεωρώ ότι κάπως έτσι είναι όλα τα σύγχρονα Fiat.
Εμπειρία από Fiat 500Χ δεν έχω, οπότε καλύτερα να γράψουν όσοι έχουν κάποια εμπειρία.
FIAT FORUM