-
Άρα συγκρίνεις ένα δυνατότερο αυτοκίνητο με ένα πιο αδύναμο.
Σύμφωνα με το adac που τα μετραει αν τα βλέπω σωστά στο swift χωρούσε 1,85μ ύψος οδηγός μπροστά και 1,70μ πίσω μέχρι να αγγίξει το κάθισμα. Στο fiat οι χώροι δίνουν 1,80μ ύψος οδηγού και 1,61μ πίσω επιβατών. Άρα το swift ηταν καλύτερο. Στο νέο swift σύμφωνα με τις μετρήσεις τους χωράει οδηγός 1,85μ μπροστά και πίσω του 1,80μ επιβάτης. Βελτιώθηκε ο χώρος για +10 εκ υψουςΣτην ηχομόνωση οι εκδόσεις βενζίνης δίνουν ακριβώς τα ιδια db στις μετρήσεις τους στα δύο μοντέλα. Στην diesel έκδοση είναι πιο ήσυχο το swift αλλά το panda είναι το awd
-
@lap said in FIAT FORUM:
Άρα συγκρίνεις ένα δυνατότερο αυτοκίνητο με ένα πιο αδύναμο.
Σύμφωνα με το adac που τα μετραει αν τα βλέπω σωστά στο swift χωρούσε 1,85μ ύψος οδηγός μπροστά και 1,70μ πίσω μέχρι να αγγίξει το κάθισμα. Στο fiat οι χώροι δίνουν 1,80μ ύψος οδηγού και 1,61μ πίσω επιβατών. Άρα το swift ηταν καλύτερο. Στο νέο swift σύμφωνα με τις μετρήσεις τους χωράει οδηγός 1,85μ μπροστά και πίσω του 1,80μ επιβάτης. Βελτιώθηκε ο χώρος για +10 εκ υψουςΣτην ηχομόνωση οι εκδόσεις βενζίνης δίνουν ακριβώς τα ιδια db στις μετρήσεις τους στα δύο μοντέλα. Στην diesel έκδοση είναι πιο ήσυχο το swift αλλά το panda είναι το awd
Εγώ που είμαι 1.75 χωράω πίσω από εμένα και έχω 3 δάχτυλα αέρα γόνατα πλάτη αλλά για πόλη και γύρο τής που το παίρνεις είναι μια χαρά το ίδιο και για ένα πιτσιρικά που είναι πρώτο αυτοκίνητο.. πέρα από τους χώρους το αμάξι είναι ευχάριστο για την χρήση που κατασκευάστηκε και ως τώρα τρομερά αξιόπιστο δικαιώνει αυτούς που λένε ότι η Φίατ φτιάχνει εξαιρετικά μικρά αυτοκίνητα..
-
Για πια έκδοση βενζίνης λες γιατί το φιατ έχει και 2 κύλινδρο βενζίνης
-
Όταν ένα αυτοκίνητο έχει μοσχοπουλησει και ψάχνουμε τη διαφορά του ενός db για να το βγάλουμε χειρότερο από κάποιο άλλο τότε το συγκεκριμένο είναι πραγματικά πάρα πολύ καλό σαν σύνολο.
-
Λινκ απο τον δικό μας @dimsabas
https://cartalk.gr/giati-fiat-itan-pleon-dimofilis-marka-tis-stellantis-2022/
Γιατί η Fiat ήταν η πλέον δημοφιλής μάρκα της Stellantis το 2022;Δεν το ήξερα.
-
@izz said in FIAT FORUM:
1,2 8v..
Προσωπικά λάτρευα τον twinair. -
@lap said in FIAT FORUM:
@izz said in FIAT FORUM:
1,2 8v..
Προσωπικά λάτρευα τον twinair.Σαφώς και ήταν γ@μ@τος! Τον είχε ένα 500ράκι που είχα νοικιάσει μια βδομάδα για να το δω.
Γούσταρα πολύ και τον ήχο, ο οποίος για κάποιο λόγο μου έδινε την ψευδαίσθηση ότι έβγαινε από πίσω όπως το παλιό!
Τώρα βέβαια, όλοι οι μυγιάγγιχτοι του φόρουμ, θα ψάχνουν για μόνωση. -
@vagkirk said in FIAT FORUM:
Ε ναι, PSA πούλαγε κάτι λίγα Citroen εκτός Ευρώπης, και τίποτα στη βόρεια Αμερική ενώ η FCA είχε μείνει πίσω στην τεχνολογία και τα ηλεκτρικά ενώ Ευρώπη τα είχε κάνει μουτι.. εδώ σχολιαζαμε που αγόραζε δικαιώματα ρύπων από την Tesla για να γλυτώσει τα υπέρογκα πρόστιμα..
2δις. Και δίνει ακόμη..
Τώρα που θα σκάσουν και καινούργια Panda/Punto θα πάρουν και Ευρώπη μεγάλο μερίδιο. Το έγραψα χθες ότι η μάρκα επιστρέφει δυναμικά, αλλά κάποιοι δεν το έπιασαν..η Fiat είναι Fiat, ναι, δεν είναι Alfa, αλλά για κάθε Mito μπορεί να πουλήσει 50 Punto!
-
@vagkirk said in FIAT FORUM:
Βγάλτε ρε γνήσια Panda, Punto, Bravo να κάνουμε τη δουλειά μας...
-
Κάποιες νέες πληροφορίες, το Panda πάει για το 24-25, περισσότερο το βάζω για την δήλωση "η Fiat θα γίνει η Tesla των φτωχών" (μάλλον θα είπε κάτι σε "poor man's Tesla " που ακούγεται ηπιότερο χωρίς μετάφραση επειδή είναι έκφραση..)
https://www.carandmotor.gr/electric/nea/dyo-nea-mikra-kai-prosita-fiat-erhonta-2023
Αυτές οι εκδόσεις παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μένα, γιατί με τις μετακινήσεις που έχω κάνει αυτές τις μέρες μόνο diesel με ικανοποιούν και ευχαριστούν για τα ταξίδια μας, αλλά ένα φθηνό πόλης μπορεί να βολεψει εν ευθέτω χρόνω.
-
Πολύ γρήγορα προχωράει στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, άρα δεν επενδύει στο γιούρο7. Δε βλέπω να κρατήσει τον όγκο πωλήσεων που είχε με το υφιστάμενο. Και το ερώτημα είναι: ο κοσμάκης που θέλει ένα μπρίκι πόλης για να κάνει τη δουλειά του και δεν έχει πρόσβαση σε εύκολη φόρτιση, τι θα πάρει; σίγουρα όχι το νέο Πάντα.
-
@dstou said in FIAT FORUM:
Πολύ γρήγορα προχωράει στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, άρα δεν επενδύει στο γιούρο7. Δε βλέπω να κρατήσει τον όγκο πωλήσεων που είχε με το υφιστάμενο. Και το ερώτημα είναι: ο κοσμάκης που θέλει ένα μπρίκι πόλης για να κάνει τη δουλειά του και δεν έχει πρόσβαση σε εύκολη φόρτιση, τι θα πάρει; σίγουρα όχι το νέο Πάντα.
Η πλατφόρμα αυτή της PSA που θα στηριχθούν δίνει δυνατότητα από diesel (που φυσικά δεν θα δούμε..) μέχρι ηλεκτρικά. Κάποια θα έχουν σίγουρα κάποιου είδους θερμικούς. Ακόμη και το Avenger σε κάποιες μεγάλες αγορές θα έχει θερμικό. Το νέο Panda δεν νομίζω, καθώς τα μικρά πόλης θα είναι τα πρώτα που δεν θα χρειάζονται να κάνουν αποστάσεις με τεράστια αυτονομία..το Punto όμως (ή 600, όπως το πουν) μπορεί να έχει..
-
Πάμε λοιπόν στο υφιστάμενο Πάντα. Πόσο κάνει; 15 χήνες κατά μέσο όρο. Πάμε τώρα στο καινούργιο ηλεκτρικό, πόσο θα κάνει; Δεν ξέρουμε είναι η σωστή απάντηση.
Ας ξεκινήσουμε όμως από το τωρινό ηλεκτρικό 208, αρχίζει από 28,5, άσχετα αν φτάνει τα 36. Βάλε ότι θα έχουν φτηνύνει μέχρι το 2024 κατά 10%, βάλε ότι δεν θα ακριβύνουν λόγω πληθωρισμού, βάλε ότι δεν θα μπει ειδικό τέλος ταξινόμησης. ΙΜΟ δεν το βλέπω με τίποτα κάτω από τα 24-25, και έχω βάλει ήδη τρία ιφ στο συλλογισμό μου.
Πόσοι θα το αγοράσουν με τόσα λεφτά; Κανένας σήμερα δεν δίνει για Φίατ, και δη πόλης, αυτό το ποσό. Να το κενό αγοράς που λέω. Να σημειωθεί ότι η Φίατ έχει κάνει όνομα και αγοραστικό κοινά στα μπρίκια πόλης, μιλάμε για ολική αλλαξοπαιχνιδιά. Είναι τυχαίο που τους στέλιους τους έχει πιάσει αμόκ με τους κινέζοι και το γιούρο7; Δε νομίζω. -
Πάμε τώρα στο καινούργιο ηλεκτρικό, πόσο θα κάνει; Δεν ξέρουμε είναι η σωστή απάντηση.
Η μιλιον ντολαρ ερώτηση, είναι πόσο θα κάνουν όλα τα αυτοκίνητα τότε.
Και δεν είναι μόνο το πάντα. Όλη η κατηγορία των Α/Α-Suv πόσο θα έχει.
Κι αν οι Ευρωπαίοι θα καταφέρουν να πιάσουν τις τιμές των Κινέζων. -
3 ερωτήσεις είναι αυτές, 3 εκατομμύρια .
Να πούμε εδώ ότι το 500 σε ηλεκτρικό, ακόμη και στην πλέον απλή του έκδοση, ακόμη και με την επιδότηση, δεν σπάει τα 21 χηνόπουλα αυτή τη στιγμή. Και φυσικά το αγοράζουν απειροελάχιστοι.
Το 2024 είναι πολύ κοντά για να δούμε τέτοιο άλμα επί κοντώ. -
@antonakis said in FIAT FORUM:
Κι αν οι Ευρωπαίοι θα καταφέρουν να πιάσουν τις τιμές των Κινέζων.
Την τεχνολογία των κινέζων ας πιάσουν πρώτα ...
Για τις τιμές περιμένετε λίγο γιατί βλέπω Ταβάρες να ταβλιάζεται μόλις δει τιμές Tesla
Εντωμεταξύ τον βλέπω ήδη ζαλισμένο
Είναι ακριβά (τέρμα το χαβιάρι)
Θα πρέπει να βάλουμε δικά μας κεφάλαια (τέρμα η σαμπάνια)
γιατί ;
εγω δεν πιστεύω στα ηλεκτρικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι , ποιοι ρε Ταβάρες; διαφώτισε μας...
Οι πολιτικοί φταίνε ...
https://www.agenzianova.com/en/news/tavares-stellantis-the-problem-of-the-electric-car-sector-is-that-it-is-too-expensive/Δεν τον βλέπω να πιστεύει θερμά στο όραμα
-
.... Είναι τυχαίο που τους στέλιους τους έχει πιάσει αμόκ με τους κινέζοι και το γιούρο7; Δε νομίζω.
Η Stellantis και οι άλλοι δεν είναι κουλοί, λεφτά δεν θέλουν να δώσουν για να τα κάνουν Euro 7. Τα ίδια λέει και η Volvo trucks ή cars.
-
Καλά, δεν είναι και ο μόνος που τον έχει λούσει κρύος ιδρώτας.
2.000 τεμάχια πούλησε το Πάντα πέρισυ στην αγορά μας, και το πιο πιθανό να κάνει το ίδιο και φέτο. Το 2024 με μόνο ηλεκτρικό, αν επαληθευτεί το δημοσίευμα, τι θα πουλήσει?, (νταξ, το πιο πιθανό είναι να πάει το 2025 η πλήρης μετάβαση στο ηλεκτρικό, αλλά το σκηνικό δεν θα είναι πολύ διαφορετικό).
Το πιο πιθανό σενέριο για μένα; να συνεχίσει παράλληλα και το παλιό για όσο καιρό μπορούνε να το έχουν στην αγορά. Είναι πολλά τα λεφτά και το άλμα που απαιτεί η πλήρης μετάβαση. Τουλάχιστον στα μπρίκια αυτής της κλάσης. -
Όταν το model 3 κοστολογείται σε τιμή καλά εξοπλισμένου c-hatch, το μέλλον θα είναι ενδιαφέρον, αλλά όχι ευχάριστο. Ειδικά για εμάς εδώ.
Δεν καταλαβαίνω γιατί η Κίνα δεν έχει κάνει ακόμα απόβαση Ελλάδα.Ειδικά για το , αν η fiat επιλέξει το δρόμο του 500αρακιού, δηλαδή lifestyle, δεν θα πουλήσει όσο το προηγούμενο. Προφανώς.
Γι'αυτό είπα ότι σε αυτή την κατηγορία, θεωρώ ως βάση προς το παρόν το Dacia Spring. -
Έχει ξεκινήσει η απόβαση (με κάτι ηλεκτρικά αμαξίδια) , αλλά γίνεται πολύ αργά γιατί το μέγοθος της αγοράς είναι αστείο. Η BYD επίσης είναι έτοιμη, και θα κάνει άνοιγμα σε λίγο (Πετρόπουλος). Από εκεί και πέρα τι συμβατικά αμάξια να φέρουν προς το παρόν, αφού euro6d είναι ελάχιστα τα κινέζικα? Η MG κάποια στιγμή θα έρθει επίσης, αυτή έχει προς το παρόν ένα επαναφορτιζόμενο υβρίδιο, αλλά το κύριο παιχνίδι της είναι τα ηλεκτρικά.
FIAT FORUM