-
Οι περιορισμοί του συστήματος ειναι γνωστοι. Οπως και τα τρελά του πλεονεκτηματα.
Αλλο λοιπόν το να μη τα πηγαίνει τόσο καλα εκτός δρόμου ,λες και τα Q5 ή τα Q3 πχ πάνε και αλλο το "Δε της βγήκε καλα της Toyota".Μιλάμε για 500,000 πωλήσεις RAV4 περυσι μόνο στις ΗΠΑ... -
-
-
The engineer who conceived this system is undoubtedly a genius, unrestrained by conventional thinking.
Το ηλεκτρομοτέρ είναι τοποθετημένο πίσω από τον άξονα μετάδοσης που καταλήγει στους πίσω τροχούς; Σημαίνει ότι έχει ηλεκτρική υποβοήθηση στον πίσω άξονα μόνο; το λέω σωστά; Ωραίο είναι, αν καταργούσαν τελείως και την μπροστινή κίνηση θα έμπαιναν κανονικά στο μάτι των bmw/merc.
Ο Η/Κ συμπλέκει στην έξοδο του άξονα μετάδοσης από το κιβώτιο. Μετά ο άξονας συνεχίζει και μοιράζει στο μπρος και το πίσω διαφορικό. Άρα θεωρητικά η ηλεκτρική υποβοήθηση μπορεί να μοιραστεί και μπρος και πίσω. Δεν έχω ψάξει τη συνέχεια, επικεντρώθηκα στο υβριδικό σύστημα.
Αν ψάχνεις πάντως για ξεχειλωμένες μεταδόσεις ρίξε μια ματιά στο SH-AWD της Acura. Δύο ηλεκτροκινητήρες έναν για κάθε άξονα στους πίσω τροχούς για torque vectoring, μπροστά κανονικό διαφορικό με κίνηση από μια διπλοσύμπλεκτη διάταξη τριών shafts τα οποία έχουν κάθε στιγμή υποβοήθηση από έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι πίσω από ένα πλανητικό gearset. Το αποτέλεσμα; ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να δώσει ισχύ χρησιμοποιώντας όποια σχέση απαιτείται ανεξάρτητα από αυτές που χρησιμοποιεί ο θερμικός. Ο ορισμός του overengineering.
Αν δεις τι έκανε η Toyota στο υβριδικό της σύστημα στις ΗΠΑ θα προβληματιστείς. Στην 1η έκδοση είχε βάλει ανεξάρτητο Η/Κ για την πίσω κίνηση. Μικρό για torque vectoring, όχι για τρελή 4κίνηση. Στη 2η πρόσφατη έκδοση, επανήλθε σε μηχανικό σύστημα με πίσω διαφορετικό. Κάτι δεν της πήγε καλά με τον Η/Κ για την πίσω κίνηση.
Ναι κατι δε τις πήγε καλα τα τελυταία 40 χρονια.
Ολα τα RAV ,lexus NX RX ηλεκτροκινητηρα εχουν πίσω.
Μονο στο νεο υβριδικο συστημα οπως τα Land Cruiser,,Tacoma κτλ εχουν άξονα.Oπου μπαινει δηλαδή το υβριδικο συστημα με τον 2,4Τ.
Τα υπολοιπα μοντέλα εχουν κανονικά το συστημα ecvt με ξεχωριστο πίσω ηλεκτρομοτερ.Και γιατί υπαναχώρησε στον πίσω Η/Κ στο νέο υβριδικό αν όλα ήταν καλά?
Για να λέτε οι fun ότι η Toyotaρα προσφέρει πληθώρα επιλογών στους αγοραστές?Διευκρινίζω: Στην 1η έκδοση του υβριδικού ήταν με Η/Κ. Στη 2η έκδοση τον απέσυρε.
-
The engineer who conceived this system is undoubtedly a genius, unrestrained by conventional thinking.
Το ηλεκτρομοτέρ είναι τοποθετημένο πίσω από τον άξονα μετάδοσης που καταλήγει στους πίσω τροχούς; Σημαίνει ότι έχει ηλεκτρική υποβοήθηση στον πίσω άξονα μόνο; το λέω σωστά; Ωραίο είναι, αν καταργούσαν τελείως και την μπροστινή κίνηση θα έμπαιναν κανονικά στο μάτι των bmw/merc.
Ο Η/Κ συμπλέκει στην έξοδο του άξονα μετάδοσης από το κιβώτιο. Μετά ο άξονας συνεχίζει και μοιράζει στο μπρος και το πίσω διαφορικό. Άρα θεωρητικά η ηλεκτρική υποβοήθηση μπορεί να μοιραστεί και μπρος και πίσω. Δεν έχω ψάξει τη συνέχεια, επικεντρώθηκα στο υβριδικό σύστημα.
Αν ψάχνεις πάντως για ξεχειλωμένες μεταδόσεις ρίξε μια ματιά στο SH-AWD της Acura. Δύο ηλεκτροκινητήρες έναν για κάθε άξονα στους πίσω τροχούς για torque vectoring, μπροστά κανονικό διαφορικό με κίνηση από μια διπλοσύμπλεκτη διάταξη τριών shafts τα οποία έχουν κάθε στιγμή υποβοήθηση από έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι πίσω από ένα πλανητικό gearset. Το αποτέλεσμα; ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να δώσει ισχύ χρησιμοποιώντας όποια σχέση απαιτείται ανεξάρτητα από αυτές που χρησιμοποιεί ο θερμικός. Ο ορισμός του overengineering.
Αν δεις τι έκανε η Toyota στο υβριδικό της σύστημα στις ΗΠΑ θα προβληματιστείς. Στην 1η έκδοση είχε βάλει ανεξάρτητο Η/Κ για την πίσω κίνηση. Μικρό για torque vectoring, όχι για τρελή 4κίνηση. Στη 2η πρόσφατη έκδοση, επανήλθε σε μηχανικό σύστημα με πίσω διαφορετικό. Κάτι δεν της πήγε καλά με τον Η/Κ για την πίσω κίνηση.
Μονο στο νεο υβριδικο συστημα οπως τα Land Cruiser,,Tacoma κτλ εχουν άξονα.Oπου μπαινει δηλαδή το υβριδικο συστημα με τον 2,4Τ.
Τα υπολοιπα μοντέλα εχουν κανονικά το συστημα ecvt με ξεχωριστο πίσω ηλεκτρομοτερ.Και γιατί υπαναχώρησε στον πίσω Η/Κ στο νέο υβριδικό αν όλα ήταν καλά?
Για να λέτε οι fun ότι η Toyotaρα προσφέρει πληθώρα επιλογών στους αγοραστές?Διευκρινίζω: Στην 1η έκδοση του υβριδικού ήταν με Η/Κ. Στη 2η έκδοση τον απέσυρε.
Πότε ειχε το Land Cruiser και το Tacoma πίσω ηλεκτροκινητηρα? Απο την αρχή με αξονα είναι.
-
Πότε ειχε το Land Cruiser και το Tacoma πίσω ηλεκτροκινητηρα? Απο την αρχή με αξονα είναι.
Ωχ τώρα η είστε αδιάβαστοι ή προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Δεν έχω χρόνο και όρεξη να ψάχνω στο internet κάθε φορά και να βάζω παραπομπές.
Η Toyota στις ΗΠΑ είχε βγάλει ένα υβριδικό με τον 2.4l turbo με 4κίνηση με Η/Κ πίσω. Τον έβαλε νομίζω στο Camry και στο Highlander.
Έκανε ένα update του συστήματος τελευταία (?) νομίζω άλλαξε το θερμικό σε 2.5l turbo, έβγαλε τον Η/Κ πίσω και έβαλε μηχανική 4κίνηση με πίσω διαφορικό.
Και συμπεραίνω ότι κάτι πήγε στραβά, γι' αυτό πήρε πίσω τη λύση με τον Η/Κ. Έχω άδικο? Εσύ τι συμπέρασμα βγάζεις όπως το διαβάζεις?
Ψάξτο αν ενδιαφέρεσαι κι αν κάνω λάθος (που δεν νομίζω...) διόρθωσέ με.
-
-
Θα έπρεπε να ευχαριστούμε τον Ιάπωνα Σιγκέγιουκι Χόρι που κατάφερε τελικά να φέρει το υβριδικό σύστημα σε μικρά μοντέλα χωρίς να στοιχίζουν ακριβότερα από τα αντίστοιχα "σκέτα" ή "μούφα υβριδικά" θερμικά
https://www.drive.com.au/news/toyota-rethinks-39electrical-appliance39-20100824-13ori/
απο το 2016 το άρθρο ούτε ο ίδιος πίστευε οτι θα τα κατάφερνε .Στα της Audi τώρα σήμερα ήταν παρκαρισμένο ενα Β9 Α4 f/l μπροστά μας στην καφετέρια.
Παρόλο που κάνει μπαμ η προσπάθεια να ρίξουν το κοστολόγιο σε σχέση με το προ (πρόστιμα diesel gate;) εξακολουθεί να είναι το μόνο που θα αγόραζα απο την αγία γερμανική τριάδα ,τα άλλα δυο είναι πολύ ντεκατανς σχέδια, παρακμιακά εως και πρόστυχα ... -
Highlander
To Highlader 2,4T δεν ήταν υβριδικό .Αλλα θερμικό. Αντικατεστησε το V6.
Επίσης το highlader βγαίνει και με το υβριδικό συστημα του Rav4 και ηλεκτροκινητήρα πίσω ακόμα και σήμερα στο νέο μοντέλο.Εσυ τι καταλαβαινεις απο αυτο?Οτι κατι πήγε στραβα?Δεν έχει ενδιαφέρον πια η κουβέντα μας. Άλλα πράγματα λέμε κι άλλα καταλαβαίνουμε. Καλή συνέχεια.
-
...
Ωχ τώρα η είστε αδιάβαστοι ή προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Δεν έχω χρόνο και όρεξη να ψάχνω στο internet κάθε φορά και να βάζω παραπομπές.Η Toyota στις ΗΠΑ είχε βγάλει ένα υβριδικό με τον 2.4l turbo με 4κίνηση με Η/Κ πίσω. Τον έβαλε νομίζω στο Camry και στο Highlander.
Έκανε ένα update του συστήματος τελευταία (?) νομίζω άλλαξε το θερμικό σε 2.5l turbo, έβγαλε τον Η/Κ πίσω και έβαλε μηχανική 4κίνηση με πίσω διαφορικό.
Και συμπεραίνω ότι κάτι πήγε στραβά, γι' αυτό πήρε πίσω τη λύση με τον Η/Κ. Έχω άδικο? Εσύ τι συμπέρασμα βγάζεις όπως το διαβάζεις?
Ο 2,4T της Toyota με ηλεκτροκινητήρα πίσω για τετρακίνηση, μπαίνει στα Toyota Crown, Lexus RX και Lexus TX.
Το Camry δεν βλέπω να πήρε ποτέ τον 2,4. Για τετρακίνηση έχει τον 2,5 τον κλασσικό.
-
...
Ωχ τώρα η είστε αδιάβαστοι ή προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Δεν έχω χρόνο και όρεξη να ψάχνω στο internet κάθε φορά και να βάζω παραπομπές.Η Toyota στις ΗΠΑ είχε βγάλει ένα υβριδικό με τον 2.4l turbo με 4κίνηση με Η/Κ πίσω. Τον έβαλε νομίζω στο Camry και στο Highlander.
Ο 2,4T της Toyota με ηλεκτροκινητήρα πίσω για τετρακίνηση, μπαίνει στα Toyota Crown, Lexus RX και Lexus TX.
Το Camry δεν βλέπω να πήρε ποτέ τον 2,4. Για τετρακίνηση έχει τον 2,5 τον κλασσικό.
Θα εκραγώ να σας εξηγώ τα Toyota σε νήμα της audi, θα με οδηγήσετε σε νευρικό κλονισμό
Τελευταία προσπάθεια, γιατί ούτε μαζί σου μπόρεσα να συνεννοηθώ στην τελευταία συνομιλία μας.
Εγώ μιλάω για το υβριδικό σύστημα της Toyota, που έχει παρουσιάσει στις ΗΠΑ. Που συνδυάζει ένα θερμικό turbo μοτέρ 2.4l με ένα υβριδικό σύστημα που το ονόμασε hybrid max.
Ο @kostis20 μου απαντάει για το RAV4 που έχει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 2.5l, και το κλασσικό υβριδικό σύστημα της Toyota THS που μπαίνει και στο yaris κλπ.
Άρα ο ένας μιλάει για την ανατολή κι ο άλλος για τη Δύση, κανένα κοινό σημείο στην κουβέντα.
Τώρα σε ποια μοντέλα μπαίνουν δε μ' ενδιαφέρει. Για τις τεχνολογίες μιλάμε. Νομίζω το turbo hybrid της Toyota με τον 2.4l turbo και τον Η/Κ πίσω για την τετρακίνηση μπαίνει στο Crown και το Grand Highlander στις ΗΠΑ.
Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οι Toyotaίοι να μείνουν με το υβριδικό σύστημα του yaris και του chr, με ατμοσφαιρικό κινητήρα και κιβώτια ecvt που θέλεις ωτασπίδες.
Στα παπάκια της της Toyota, γιατί με 60k που κοστίζουν τα turbo υβριδικά της, οι Ευρωπαίοι θα πάρουν την Αγία Γερμανική Τριάδα, σιγά μην τα δώσουν για Toyota -
Στα 60Κ λιανική στην ευρώπη το πρωτεύον είναι η μούρη, με μεγάλη διαφορά από το όποιο δευτερεύον εκάστοτε υπάρχει. Προφανώς και ΔΕΝ θα αγοράσουν Τουότα, ένα ιχ μαζικού κατασκευαστή. Για όποιον θέλει, εκεί υπάρχουν και Λέξους.
-
Καλά, μην πάθεις και κάτι για την Audi και την Toyota.
Πάρε εδώ 4 φωτός να φλεξάρεις το νέο σύστημα σε άλλους.
Σώσε τες μην της φάει η μαρμάγκα.
-
Καλά, μην πάθεις και κάτι για την Audi και την Toyota.
Πάρε εδώ 4 φωτός να φλεξάρεις το νέο σύστημα σε άλλους.
Σώσε τες μην της φάει η μαρμάγκα.
Ωραίες, σαν κλασσικό εικονογραφημένο όπως πάντα, χωρίς πολλά λόγια.
Νομίζω επιβεβαιώνει αυτά που έχω καταλάβει και είχα το "θάρρος" και "θράσος" να γράψω. Αν βρεις και κάτι για τη λειτουργία του mehv+ θα ήταν ακόμα πιο χρήσιμο. -
Στα 60Κ λιανική στην ευρώπη το πρωτεύον είναι η μούρη, με μεγάλη διαφορά από το όποιο δευτερεύον εκάστοτε υπάρχει. Προφανώς και ΔΕΝ θα αγοράσουν Τουότα, ένα ιχ μαζικού κατασκευαστή. Για όποιον θέλει, εκεί υπάρχουν και Λέξους.
To lexus RX 500h με το turbo υβριδικό σύστημα της Toyota, είδα ότι ξεκΙνάει από 67k $ στις ΗΠΑ. Αν ερχόταν Ευρώπη δεν θα ήταν κοντά στα 70k?
Αυτά είναι αυτοκίνητα επίδειξης τεχνολογίας, μια χαρά είναι και το Chr και CC για να κάνουν οι άνθρωποι τη δουλειά τους.
-
Τι το φοβερό που βλέπουμε που δεν το έχει ας πούμε και η Renault ???
-
-
-
-
Η δεύτερη φωτογραφία μας δείχνει κάτι σαν της Stellantis και τηςRenault της chery κτλ!
Στην πράξη είναι ενα mhev που φοράει τα ρούχα ενός full hybrid
Η διαφορά είναι στη τάση του συστήματος η οποία και θέτει τα όρια του!Δηλαδή είναι ένα full hybrid σε χαμηλότερη τάση! Εάν αυτό ήταν 120+++ V και όχι 48V θα ήταν ξεκάθαρα full hybrid
AUDI Q5