Ο χρήστης clutch έγραψε:
Εμένα από τότε που ανέβηκαν οι τιμές στις σακούλες μου δίνουν μόνο κάτι χοντρές, ανθεκτικές και σχετικά μεγάλες. Και μου λένε ότι αυτές είναι οι φτηνές.
Είναι ελληνική 'επιχειρηματικότητα' αυτή! Εάν πάρεις την κλασική λεπτή σακούλα θεωρείται αναλώσιμη οπότε πρέπει το Μάρκετ να πληρώσει φόρο στο κράτος.
Εάν όμως σου δίνουν μόνο χοντρές σακούλες (σαν αυτές που περιγράφεις), αυτές θεωρούνται από τον νόμο επαναχρησιμοποιούμενες, και καλά, οπότε δεν συμπεριλαμβάνονται στον μέτρο με τον φόρο!Άρα τα λεφτά αυτά τα τσεπώνουν απευθείας τα Μαρκετ χωρίς να δώσουν ούτε σεντ στο κράτος. Η φάση είναι ότι έτσι όπως πάει θα μειωθεί η χρήση της λεπτής σακούλας και εμείς θα νομίζουμε ότι έγινε και κάτι καλό, αλλά το πλαστικό στις σακούλες θα αυξηθεί και θα είναι παραπάνω κι από όσο ήταν πριν το 'μέτρο'. Και εννοείται τα λεφτά που θα παίρνει το κράτος απ'τον σακουλο-φόρο θα είναι ψίχουλα, σε σχέση με όσα τσεπώνουν τα μάρκετ.
Σακούλες μέχρι 50μμ έχουν περιβαλλοντικο τέλος που αποδίδεται κάθε 3 μήνες. Σακούλες από 50μμ έως 70μμ χρεώνονται σας υλικά συσκευασίας και φορολογουνται κανονικά στα έσοδα της εταιρείας.
Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk