-
@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Προφανώς είσαι σε εταιρεία με αφεντικά υπαλλήλους...
'Ολες οι μεγάλες και πολυεθνικές εταιρίες, έχουν για άμεσους προϊσταμένους (αφεντικά) υπαλλήλους και ο Τσέος έχει για αφεντικό το ΔΣ που έχει για αφεντικό τους μετόχους. Η έννοια του αφεντικό = ιδιοκτήτης ειναι παλιακή και ισχύει μόνο σε πολύ μικρές επιχειρήσεις (π.χ. καφέ, ΕΕ κλπ.) και σε εφοπλιστές (λόγω τσιγκουνιάς), γιατι σε μεγάλες επιχειρήσεις ειναι άκρως προβληματικό μοντέλο.
Όλη η αυτοκρατορία της Exor-Agnelli και η Toyota έτσι λειτουργούν. Μικρές είναι αυτές οι επιχειρήσεις;
Εεε βρήκες 2 επιχειρήσεις και εσύ (να βάλω και την BMW για 3η με την οικογένεια Κουαντ αντε και την Τέσλα)...που ειναι η εξαίρεση. Το 99% των επιχειρήσεων ειναι πολυμετοχικές με πολύ μικρά ποσοστά του αρχικου ιδιοκτήτη και συνήθως ο ιδιοκτήτητης δεν ασκεί διοίκηση καθημερινά.
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Προφανώς είσαι σε εταιρεία με αφεντικά υπαλλήλους...
'Ολες οι μεγάλες και πολυεθνικές εταιρίες, έχουν για άμεσους προϊσταμένους (αφεντικά) υπαλλήλους και ο Τσέος έχει για αφεντικό το ΔΣ που έχει για αφεντικό τους μετόχους. Η έννοια του αφεντικό = ιδιοκτήτης ειναι παλιακή και ισχύει μόνο σε πολύ μικρές επιχειρήσεις (π.χ. καφέ, ΕΕ κλπ.) και σε εφοπλιστές (λόγω τσιγκουνιάς), γιατι σε μεγάλες επιχειρήσεις ειναι άκρως προβληματικό μοντέλο.
Ετσι είναι. Είναι τεράστια η ομπρέλα της ιεραρχίας σε μια πολυεθνική. Ολοι δινουν λόγο σε καποιον ανωτερο, και το ΔΣ στους μετόχους. Το νόημα του σχολιου μου ομως ήταν οτι όταν προσληφθείς σε μια εταιρία δεν ειναι ό,τι εξυπνότερο να "μπείς στο μάτι" των συναδέλφων κανοντας επιδειξη των ικανοτήτων σου και ξεπερνώντας τους κατα πολύ σε απόδοση. Κανείς δεν θα το δεί θετικά, ούτε φυσικά ο αμεσος προιστάμενος σου γιατι ειναι ο πρώτος που θα νιωσει οτι απειλείται. Είναι οπως στον στρατό βασικά. Θελει σεβασμό στους "παλιους" ανεξαρτήτως βαθμού.
-
Έτσι ειναι. Είχα απόδοση 150-200% πάνω από τους συναδέλφους μου σύμφωνα με τα KPIs σε μια εταιρία και αυτό μέσα σε 1 εξάμηνο από την μεταφορά μου στο τμήμα. Μετά από λίγο εμφανίστηκε σε κάποιους συναδέλφους ο σκατοχαρακτηρας του κλασικού του μαλακα του Έλληνα. Το τι ψέματα έλεγαν δεν λέγεται... Τα μάθαινα αργότερα και όταν το ανεφερα έκαναν την πάπια.
Αφού μέχρι και ο διευθυντής μου έλεγε να είναι πιο χαλαρός. Δεν χρειάζεται τόση δουλειά και άλλα τέτοια.
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Έτσι ειναι. Είχα απόδοση 150-200% πάνω από τους συναδέλφους μου σύμφωνα με τα KPIs σε μια εταιρία και αυτό μέσα σε 1 εξάμηνο από την μεταφορά μου στο τμήμα. Μετά από λίγο εμφανίστηκε σε κάποιους συναδέλφους ο σκατοχαρακτηρας του κλασικού του μαλακα του Έλληνα.
Μηπως ο κλασικος μαλακας Ελληνας ειναι αυτος που παει να το παιξει ξυπνιος σε μια παρεα ;
παρεα βαζουμε γουατεβερ -
@otso said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Έτσι ειναι. Είχα απόδοση 150-200% πάνω από τους συναδέλφους μου σύμφωνα με τα KPIs σε μια εταιρία και αυτό μέσα σε 1 εξάμηνο από την μεταφορά μου στο τμήμα. Μετά από λίγο εμφανίστηκε σε κάποιους συναδέλφους ο σκατοχαρακτηρας του κλασικού του μαλακα του Έλληνα.
Μηπως ο κλασικος μαλακας Ελληνας ειναι αυτος που παει να το παιξει ξυπνιος σε μια παρεα ;
παρεα βαζουμε γουατεβερΔεν ξέρω. Γνωρίζει το θέμα η παρέα ή όχι;;; Δηλαδή εγώ οντας άσχετος από γεωργική παραγωγή θα σου κάνω τον έξυπνο στα χωράφια σου;;
Εσύ όντας άσχετος από τα θέματα που έχω μια ενασχόληση έως έντονη γιατί να μου φέρεις αντίρρηση σε κάτι που λεω; Διότι είσαι ο κλασικός ο Έλληνας, ή έχεις τη Θεία φώτιση μεταξύ τσίπουρου και τσιγάρου και γνωρίζεις καλύτερα ότι αναφέρω.
Εν τέλη, είναι ίσως η νοοτροπία των Ελλήνων που μας κάνει να είμαστε τελευταίοι στα πάντα. Χρυσάφι πιάνουμε σκατά γίνεται. Δεν γίνεται να είμαστε οι μαπες στα πάντα, δηλαδή οι τελευταίοι αλλά και να είμαστε και υψηλής νοημοσύνης. Κάποιοι είναι βλάκες όχι απλά μαλακες Έλληνες.
Έτσι λοιπόν καημένε μου otso που θέλησες να αναλύσεις το ποστ μου για να μάθεις, να σου πω πως τελικά για την ιστορια, ο μέγας ψεύτης ανέβηκε στην εταιρία, διότι ήταν ο σπιουνος του διευθυντή. Ο διευθυντής επειδή το τμήμα χάλασε με τους όρους που το λειτουργούσε τον πήγαν διακοπές, ούτε ξέρω που χάθηκε , και το υπόλοιπο τμήμα απολύθηκε σταδιακα λόγω κακής απόδοσης, ενώ θα μπορούσαν να μείνουν εάν κρατούσαν ένα υψηλό επίπεδο
Νίκησε ο ψεύτης, που είχε και μέτρια KPIs αλλά ήταν το δεξί χέρι το διευθυντή που τον ετζασαν και αυτόν.
Πήραν δηλαδή κάτι Έλληνες ένα τμήμα που πηγιανε αέρα, έβγαζε διπλάσιους μισθού ως bonus, και το έκαναν σκατά απλά και μόνο επειδή δεν ήθελαν να αυξήσουν την απόδοση τους.
-
@otso said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
παρεα βαζουμε γουατεβερΔικαστής
-
Οποίος κάθεται ολημερίς σε γραφείο λίγων ατόμων και στο σπίτι (Γουόρικ φρον χομ) και δεν βγαίνει έξω να αλληλεπιδράσει με άλλους ανθρώπους και με την πραγματική οικονομία είναι καταδικασμένος να τον φάει το μαύρο φίδι!
Οποία γυρίζει μυρίζει ! -
Η πραγματική οικονομία είναι σαν τους φλατ έρθερς. Αφού από κοντά φαίνεται επίπεδη άρα είναι επίπεδη. Ο οικονομολόγος αναλύοντας χιλιάδες δεδομένα την βλέπει από ψηλά ως σφαιρική.
Οι φλατ ερθερς όμως τον αμφισβητούν αφού την βλέπουν επίπεδη…τι δεν ξέρουν αυτοί το τι βλέπουν;;;;Δίκιο θα έχουν.
Κατά τα άλλα έχεις δίκιο ως προς την επικοινωνία, βοηθά πιο πολύ στην χαλάρωση
-
Η πραγματική οικονομία είναι σαν τους φλατ έρθερς. Αφού από κοντά φαίνεται επίπεδη άρα είναι επίπεδη. Ο οικονομολόγος αναλύοντας χιλιάδες δεδομένα την βλέπει από ψηλά ως σφαιρική.
Οι φλατ ερθερς όμως τον αμφισβητούν αφού την βλέπουν επίπεδη…τι δεν ξέρουν αυτοί το τι βλέπουν;;;;Δίκιο θα έχουν.
Αρα αποδέχεσαι ότι οι οικονομολόγοι πετάτε στα σύννεφα.
Δεν διαφωνούμε...
Το ίδιο λέμε...
-
Και πατάνε το καζανάκι στους από κάτω.
-
Α έχετε και καζανάκι στα σύννεφα...
Χλίδα
-
Δεν διαφωνούμε...
Το ίδιο λέμε...
Edit - Διεγράφη υβριστικός χαρακτηρισμός {Admin}
Ο αριθμός των ηλιθίων είναι σταθερός είτε μιλάμε για μια ομάδα μηχανολόγων αεροναυπηγών (πραγματικών όχι σαν τον Λακαφώση) ειτε για μια ομάδα από σκαπανείς !Ο κλάδος των οικονομικών έχει δώσει και θα δώσει πολλά στην κοινωνία μας
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν διαφωνούμε...
Το ίδιο λέμε...
Κρουζειρο, μην πέφτεις στο τρυπάνι να απαξιώνεις ένα κλάδο επειδή έπεσες σε ένα βλαμμένο !
Ο αριθμός των ηλιθίων είναι σταθερός είτε μιλάμε για μια ομάδα μηχανολόγων αεροναυπηγών (πραγματικών όχι σαν τον Λακαφώση) ειτε για μια ομάδα από σκαπανείς !Ο κλάδος των οικονομικών έχει δώσει και θα δώσει πολλά στην κοινωνία μας
Πολυ σωστο σχολιο. Εκτος απο βλαμενους εχει και απατεωνες σε πολλους κλαδους. Τωρα ο Κρουισερ εχει ορεξη να βαζει ταξη, ας το κανει. Προσωπικα καζανακι - ανακουφιση.
-
@george-0 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν διαφωνούμε...
Το ίδιο λέμε...
Κρουζειρο, μην πέφτεις στο τρυπάνι να απαξιώνεις ένα κλάδο επειδή έπεσες σε ένα βλαμμένο !
Πολυ σωστο σχολιο. Εκτος απο βλαμενους εχει και απατεωνες σε πολλους κλαδους. Τωρα ο Κρουισερ εχει ορεξη να βαζει ταξη, ας το κανει. Προσωπικα καζανακι - ανακουφιση.
Ποιοι είναι αυτοί;;; Για πες μας..
Αφού δεν ασχολείσαι γιατί.....ασχολείσαι;
-
@george-0 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν διαφωνούμε...
Το ίδιο λέμε...
Η καλύτερη λύση είναι να πατάς καζανάκι όσο νωρίτερα γίνεται —> μπλοκ και άσε τον να συφιλιαζεται μόνος του !
Δεν έχει νόημα η συζήτηση με δαύτους !
«we do not negotiate with terrorists»
-
Σας παρακαλώ τα δέοντα.
-
Να ρωτήσω τους IT αδες
Τι γίνεται τωρα με την AI και τον κώδικα ;;;; Πως είναι τα πράγματα στην αγορά εργασίας για εσάς;
-
Να ρωτήσω τους IT αδες
Τι γίνεται τωρα με την AI και τον κώδικα ;;;; Πως είναι τα πράγματα στην αγορά εργασίας για εσάς;
χαχαχαχαχα
-
Δηλαδή;
-
Έχει σαλταρει..
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....