@criuser said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
Το ματσάκι θα το κρίνει η αγορά...
Αν το λήζινγκ βγάλει το ηλεκτρικό αμαξάκι στα 17000 συνολικά με το ΦΠΑ, θα το πάρουν μέχρι και οι ιδιώτες...
@criuser said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
Γιατί πέρα από τους καυλοτίμονους εδώ μέσα που αμφιβάλλω αν το 10 % θα αγόραζε το μπίντ, έξω κανείς δεν ρισκάρει τα λεφτά του σε ανώνυμα πράγματα, αν αυτά υπερβαίνουν σε αξία τα 100-150 ευρώ το πολύ.
Ρε συ, ξέρεις τι φοβάμαι εγώ με τα κινέζικα;
Μην τυχόν οι προδιαγραφές είναι κάτι αντίστοιχο όπως στα κινέζικα ρούχα, που είναι τίγκα στο πετρέλαιο, τις τοξικές χρωστικές, κτλ, καθώς και σε ορισμένα άλλα προϊόντα, που πραγματικά μπορεί να είναι της πλάκας.
Εγώ έχω μάθει πως σε γενικό βαθμό ότι πληρώνεις παίρνεις.
Τώρα αν αυτό στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει αλλάξει πάω πάσο.
Εκτός και αν τα κινέζικα βγαίνουν και αυτά το ίδιο ακριβά και λόγω των επιδοτήσεων που λένε κτλ, μπορούν και πουλάνε σε τιμές κόστους ή και παρακάτω και γι' αυτό βγαίνουν φθηνά.
Αυτό όμως είναι ένα είδος αθέμητου ανταγωνισμού λογικά.
Απορώ όμως, πως ο Elon κατάφερε και έριξε τις τιμές.
Από την άλλη όμως, έχω και στο νου μου ότι οι ευρωπαίοι μπορεί να υπερτιμολογούν και να ακριβαίνουν το προϊόν τους δυσανάλογα.
Μπέρδεμα. Και στη μέση έχουμε και τους Τογιοταίους. 
Πάντως κι εγώ κινητό Xiaomi έχω πάρει, αλλά εις γνώση μου γιατί δεν ήθελα να δώσω πολλά λεφτά για Samsung, iPhone, οπότε πήρα την κινεζιά με τρία κατοστάρικα που κάνει ότι κάνουν τα άλλα που κοστίζουν τα διπλάσια.
Βέβαια ακόμη και σε κάποιες εργοστασιακές εφαρμογές σου πετάει διαφημήσεις χαχαχα... και το εικονίδιο του ημερολογίου σου δείχνει ακόμη τη χθεσινή ημέρα και μπορεί να κάνει refresh κατά το μεσημέρι
ή αν ανοίξεις την εφαρμογή αλλά ΟΚ.
Όμως όταν το έκανα, τα Xiaomi κυκλοφορούσαν ήδη χρόνια στην αγορά και ξέραμε τι μηχανήματα ήταν και επίσης η πλειοψηφία των επιλογών που είχες σε αυτά τα χρήματα ήταν κινέζικα.
Αν έβγαζαν όμως για παράδειγμα οι Nokia, Sony, Samsung, Apple, κινητό στα ίδια χρήματα με τα ίδια χαρακτηριστικά και δυνατότητες τότε εννοείται ότι θα κοίταγα και προς τα εκεί.
Τεσπά, ο χρόνος θα δείξει.