-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Καλά δεν είναι παράλογο αυτό.
Αλλά βασικά δεν υπάρχουν μη εμπορικά ακίνητα.
Τα ακίνητα πρέπει να πουληθούν στην σωστή τιμή για την θέση που είναι και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν.
Τα λεγόμενα μη εμπορικά ακίνητα απλά δεν είναι στην σωστή τιμή, για να πουληθούν.
Καμμια σχεση, μη εμπορικα ακινητα υπαρχουν σε πολλες περιοχες της χωρας που δεν ειναι εμπορικες. Δηλ δεν ειναι Ναυπλιο η Μανη που γινεται χαμος. Οπως σε διαφορα χωρια στα βουνα, αν ο κοσμος δεν θελει να μετακομισει σε αυτες τις περιοχες τοτε ειναι μη εμπορικες.
Εσυ εχεις το νου σου παντα το Χαλανδρι που ειναι απο τις ποιο καλες περιοχες της χωρας.
Κάνεις λάθος.
Ολα έχουν τιμές, αλλά το θέμα είναι αν θέλεις να τις δώσεις.
Στα χωριά που λες, ή υπάρχουν ντόπιοι που πιθανόν να ενδιαφέρονται, ή τα δίνεις στην τιμή που μπορεί να βρεθεί αγοραστής γιατί δεν πρόκειται να ανέβει, ή αν δεν σε ενοχλεί το ετήσιο κόστος τους, τα κρατάς ως έχουν.
Υπάρχει για παράδειγμα ένα ακίνητο που είναι εξαιρετικό σε καλό σημείο στην Αθήνα, με θέα θάλασσα, αλλά είναι μεγάλο και το όνομα της περιοχής, δεν είναι πρώτης γραμμής.
Ετσι ο ιδιοκτήτης έχει βάλει μία λογική τιμή, αλλά όχι ελκυστική για πολλούς, γιατί το απόλυτο νούμερο είναι μεγάλο και οι έχοντες αυτά τα νούμερα θέλουν να πάνε σε πιο ονομαστές περιοχές, όπου όμως οι οι τιμές είναι 40-50 % ακριβότερες,
Οπότε ο πωλητής περιμένει, μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα καταλάβει ότι με τα λεφτά αυτά δεν παίρνει αυτό που θέλει σε ονομαστή περιοχή και να έρθει να συζητήσει.
-
Τα ακίνητα πρέπει να πουληθούν στην σωστή τιμή για την θέση που είναι και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν.
Τα λεγόμενα μη εμπορικά ακίνητα απλά δεν είναι στην σωστή τιμή, για να πουληθούν.
Καμμια σχεση, μη εμπορικα ακινητα υπαρχουν σε πολλες περιοχες της χωρας που δεν ειναι εμπορικες. Δηλ δεν ειναι Ναυπλιο η Μανη που γινεται χαμος. Οπως σε διαφορα χωρια στα βουνα, αν ο κοσμος δεν θελει να μετακομισει σε αυτες τις περιοχες τοτε ειναι μη εμπορικες.
Εσυ εχεις το νου σου παντα το Χαλανδρι που ειναι απο τις ποιο καλες περιοχες της χωρας.
Κάνεις λάθος.
Στα χωριά που λες, ή υπάρχουν ντόπιοι που πιθανόν να ενδιαφέρονται, ή τα δίνεις στην τιμή που μπορεί να βρεθεί αγοραστής γιατί δεν πρόκειται να ανέβει, ή αν δεν σε ενοχλεί το ετήσιο κόστος τους, τα κρατάς ως έχουν.
Υπάρχει για παράδειγμα ένα ακίνητο που είναι εξαιρετικό σε καλό σημείο στην Αθήνα, με θέα θάλασσα, αλλά είναι μεγάλο και το όνομα της περιοχής, δεν είναι πρώτης γραμμής.
Ετσι ο ιδιοκτήτης έχει βάλει μία λογική τιμή, αλλά όχι ελκυστική για πολλούς, γιατί το απόλυτο νούμερο είναι μεγάλο και οι έχοντες αυτά τα νούμερα θέλουν να πάνε σε πιο ονομαστές περιοχές, όπου όμως οι οι τιμές είναι 40-50 % ακριβότερες,
Οπότε ο πωλητής περιμένει, μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα καταλάβει ότι με τα λεφτά αυτά δεν παίρνει αυτό που θέλει σε ονομαστή περιοχή και να έρθει να συζητήσει.
τα ξερω ολα αυτα. απλα δεν μπορεις να καταλαβεις οτι περιοχες στην επαρχια που ηταν εμπορικες πριν το 2008 (εκει ισχυει οτι καποιος ντοπιος βρισκονταν και τα παντα μπορουσαν να πωληθουν εστω και σε χαμηλες τιμες) τωρα το ενα σπιτι κλεινει μετα το αλλο και ολοι φευγουν και δεν τα θελει κανενας.
για Αθηνα στα νοτια προαστεια εχω ενα οικοπεδο το οποιο δυστυχως περιβαλλεται απο ασκημα σπιτια ασχημα φτιαγμενα οταν οι οικοδομικοι κανονισμοι ηταν οτι ναναι και σε συνδυασμο οτι ο ιδιοκτητης ζηταει τρελλα χρηματα δεν θελει κανενας ουτε να κανει μια προσφορα. ακομα και να κατεβασει την τιμη παλι θα ειναι δυσκολο να πωληθει γιατι η θεα ειναι ασχημη και δεν επιτρεπει κτηριο πολυτελειας που θα εχει αρκετο περιθωριο κερδους.
-
Καντο πάρκινγκ! Κάτι θα βγάλεις!!!
-
Κάνεις λάθος.
τα ξερω ολα αυτα. απλα δεν μπορεις να καταλαβεις οτι περιοχες στην επαρχια που ηταν εμπορικες πριν το 2008 (εκει ισχυει οτι καποιος ντοπιος βρισκονταν και τα παντα μπορουσαν να πωληθουν εστω και σε χαμηλες τιμες) τωρα το ενα σπιτι κλεινει μετα το αλλο και ολοι φευγουν και δεν τα θελει κανενας.
για Αθηνα στα νοτια προαστεια εχω ενα οικοπεδο το οποιο δυστυχως περιβαλλεται απο ασκημα σπιτια ασχημα φτιαγμενα οταν οι οικοδομικοι κανονισμοι ηταν οτι ναναι και σε συνδυασμο οτι ο ιδιοκτητης ζηταει τρελλα χρηματα δεν θελει κανενας ουτε να κανει μια προσφορα. ακομα και να κατεβασει την τιμη παλι θα ειναι δυσκολο να πωληθει γιατι η θεα ειναι ασχημη και δεν επιτρεπει κτηριο πολυτελειας που θα εχει αρκετο περιθωριο κερδους.
Αρα ο ιδιοκτήτης ζητάει πολλά, δεν είναι ότι δεν είναι εμπορικό.
Προφανώς επειδή ο κατασκευαστής θα βάλει τα ίδια λεφτά, όπου και να χτίσει, κοιτάει να χτίσει σε περιοχή που θα πουλήσει πιο εύκολα.
Αν όμως στην περιοχή αυτή ζητάνε 45 % και αυτός του ζητήσει 25 %, τότε τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν για κάποιους.
Θα μπορούσε να κάνει μικρά διαμερίσματα που να πουληθούν για εκμετάλλευση.
-
Κοζάνη & Πτολεμαΐδα: “Θηλιά” η απολιγνιτοποίηση σε ακίνητα, ΑΕΠ & πληθυσμό
-
@red_monster θα βρεις το θάρρος να παραδεχτείς την απρέπεια σου ;;; Ότι δηλαδή φαντάστηκες γεγονότα για την οικογένεια μου λόγω θυμικού;;;
Εάν το βρεις εγω με χαρά να δεχτώ το λάθος σου και να το διαγράψω.
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Κοζάνη & Πτολεμαΐδα: “Θηλιά” η απολιγνιτοποίηση σε ακίνητα, ΑΕΠ & πληθυσμό
Να πεδίον δόξης λαμπρόν για τον Λαπ.
Τι να κάνουν εκεί στην Δ.Μ.
Για πρότεινε τους.
Η ακόμα καλύτερα με 120000 που πουλάνε τα καινούργια των 100 τμ, μήπως είναι έξυπνη κίνηση να πας εκεί και να πάρεις σπίτι με το πρόγραμμα σπίτι μου ?
Να τους δώσεις από εκεί τις ιδέες σου, για μακροοικονομία, να σε στηρίξει και το πασοκ, μέχρι δήμαρχος βγαίνεις, μην σου πω και περιφερειάρχης...
Για πες τι να κάνουν εκεί οι άνθρωποι ?
-
Διάβασα το άρθρο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υιοθετείτε άκριτα τις απόψεις των τοπικών αγράμματων μεσιτών που θα έπρεπε να πουλάνε ψυγεία…
-
Οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα ακριβώς διότι ασκήθηκε στην περιοχή τους το μοντέλο που προτείνεις για τη χωρα. Δηλαδή η τοπική οικονομία άρχιζε να στηρίζεται κατά κύριο λόγο γύρω από την παραγωγή ενέργειας με λιγνίτη χωρίς όμως να επενδύει σταδιακά και σε άλλους τομείς και κλάδους με προστιθέμενη αξία. Δεν υπάρχουν γνωστες καθετες μονάδες επεξεργασίας πρώτων υλών. Ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω ακούσει κάποια σημαντική. Σε αυτό το κομματι έφταιγε και το εργοστάσιο λόγω της τοπική ρύπανσης.
Έτσι μια αλλαγή των συνθηκών και περιβαλλοντος οδηγεί σε ραγδαία πτώση του βιοτικού τους επιπέδου.
Σε εθνικό επίπεδο το μοντέλο σου οδηγεί σε κορεσμό κάποιες περιοχές όπου για να παραμείνουν ανταγωνιστικές προσφέρουν κακές εργοδοτικές υπηρεσίες και οδηγούν το καταρτισμένο προσωπικό της χώρας σε μετανάστευση.
-
Rust belt της Ελλάδας;
Κανένα στρατόπεδο δεν έχει εκεί; -
@super-t said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Rust belt της Ελλάδας;
Κανένα στρατόπεδο δεν έχει εκεί;Τέτοιες πολιτικές με σχολές και στρατόπεδα είναι πασοκικές. Θα τους αφήσουν να πεθάνουν. Αλλωστε οι πρωτευουσιάνοι ζουν σε κληρονομιές και απολαμβάνουν κοκτέιλ. Χεστηκαν.
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα ακριβώς διότι ασκήθηκε στην περιοχή τους το μοντέλο που προτείνεις για τη χωρα. Δηλαδή η τοπική οικονομία άρχιζε να στηρίζεται κατά κύριο λόγο γύρω από την παραγωγή ενέργειας με λιγνίτη χωρίς όμως να επενδύει σταδιακά και σε άλλους τομείς και κλάδους με προστιθέμενη αξία. Δεν υπάρχουν γνωστες καθετες μονάδες επεξεργασίας πρώτων υλών. Ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω ακούσει κάποια σημαντική. Σε αυτό το κομματι έφταιγε και το εργοστάσιο λόγω της τοπική ρύπανσης.
Έτσι μια αλλαγή των συνθηκών και περιβαλλοντος οδηγεί σε ραγδαία πτώση του βιοτικού τους επιπέδου.
Σε εθνικό επίπεδο το μοντέλο σου οδηγεί σε κορεσμό κάποιες περιοχές όπου για να παραμείνουν ανταγωνιστικές προσφέρουν κακές εργοδοτικές υπηρεσίες και οδηγούν το καταρτισμένο προσωπικό της χώρας σε μετανάστευση.
Τελικά έχεις πέσει μικρός μέσα στο βαρέλι του πασοκ...
Είπες το τίποτα με πολλά λόγια...
-
Ότι μπορεί να καταλάβει ο καθένας. Τις ευθύνες των ικανοτήτων σας αναζητήστε τες στα γονίδια σας.
-
Ότι μπορεί να καταλάβει ο καθένας. Τις ευθύνες των ικανοτήτων σας αναζητήστε τες στα γονίδια σας.
Κάτι περί γονιδίων λένε τα άκρα τα ολοκληρωτικά..
Είχες πέσει και σε άλλο βαρέλι μικρός ?
Καλά πόσο άτακτος ήσουν...
Το απόγευμα βράδυ τα υπόλοιπα...
-
Πάλι λάθος. Οι άνθρωποι δεν ειναι ίδιοι. Εκεί η αναφορά για τα γονίδια. Οι ανθρωποι όμως είναι ίσοι ασχέτως των γονιδίων τους.
Έννοιες που εάν σας δυσκολεύουν αναζητήστε και πάλι την ευθύνη στα γονίδιά σας.
Άντε καλη συνέχεια..... τις καλημέρες μου
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Διάβασα το άρθρο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υιοθετείτε άκριτα τις απόψεις των τοπικών αγράμματων μεσιτών που θα έπρεπε να πουλάνε ψυγεία…
Δεν είναι κακό να είσαι πωλητής, τουναντίον, το πρόβλημα είναι όταν δεν καταλαβαίνεις τι πουλάς !
-
Κάτι περί γονιδίων λένε τα άκρα τα ολοκληρωτικά..
Είχες πέσει και σε άλλο βαρέλι μικρός ?
Καλά πόσο άτακτος ήσουν...
Το απόγευμα βράδυ τα υπόλοιπα...
-
Τι θα γίνει;;;; Θα βρεις την αξιοπρέπεια που αρμόζει σε έναν ενήλικα να απολογηθεί για το λάθος του και τα ωμά ψεύδη του;
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δεν είναι κακό να είσαι πωλητής, τουναντίον, το πρόβλημα είναι όταν δεν καταλαβαίνεις τι πουλάς !
Και εσύ πως ξέρεις ότι ο άλλος δεν ξέρει τι πουλάει?
-
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τα ευκολως εννουμενα παραλείπονται.
Γιατί έτσι λακωνικά, η περικοπή περιττών δαπανών χαμηλώνει το κόστος παροχής της υπηρεσίας... αν ήταν να προβαίνουν σε χρονοβορες λεπτομέρειες, θα ανέβαινε κι άλλο η αμοιβή.Μ' αρέσει ο Λαπ που του φταίνε οι εργολάβοι, που στο κάτω κάτω βάζουν γνώσεις, σπουδές, λεφτά, ρίσκο, δουλειά και παράγουν ένα βασικό υλικό αγαθό για την κοινωνία για να βγάλουν κέρδος και δεν του φταίνε αυτοί οι ημιαγράμματοι αν και σπουδαγμένοι που πουλάνε νταβατζηλικι σε ξένες περιουσίες και κονομανε εις υγεία των κορόιδων...
Μα δεν έχω πρόβλημα με τους εργολαβους που κάνουν σωστά την εργασία τους. Γενικά με όποιον είναι σωστός και εργάζεται με ήθος και αξιοπρέπεια δεν έχω κανένα απολύτως θέμα ανεξαρτήτως κλάδου και τομέα. Έχω όμως με αυτούς που έκαναν περιουσίες με λεφτά σε σακούλες. Και είναι παρα μα παρα πολλοί όλοι αυτοί. Είναι από τις χειρότερες επαγγελματικές φαρες στην Ελλάδα. Προφανώς, θα υπάρχουν και τίμιοι σωστοί επαγγελματίες που τους παίρνει η μπάλα της κριτικής μου, και τους ζήτω συγνώμη, αλλά είμαι σίγουρος πως θα συμφωνήσουν για τους συναδέλφους τους που παίζουν με σημαδεμένη τραπουλα. Ιδιαιτερα τις προηγούμενες δεκαετίες.
Όσο για τους μεσάζοντες τις περισσότερες φορές η εργασία αυτή απαιτεί κόστος μισθοδοσίας για να έχουν έναν υπάλληλο που να ασχολείται με τις πωλήσεις. Προφανώς αυτό τους ζημιώνει, ιδιαιτέρως τους μικρούς και για αυτό μεταφέρουν την εργασία τους σε εξωτερικό συνεργάτη με κάποια σύμβαση ή με μπλοκάκι ή προμήθεια.
Η ποιότητα τους διαφέρει. Έχω δει πολλούς καλούς και σωστούς επαγγελματίες. Παραδόξως για αυτά που ακούω έχω μείνει μέχρι σήμερα ευχαριστημένος
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ