-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@accentwizard said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Άρα με αυτό τον τρόπο μειώνεται το κόστος του οικοπέδου και η τιμή.
Στην Αθήνα κάτω από 30 % αντιπαροχή δεν παίζει.
Nομιζεις.
Δυτικα προαστια που εχω καποια αρκετα αξιολογα οικοπεδα,οι προτασεις που δεχομαι ειναι μετα βιας 25%.
Αυτες τις μερες εκλεισα μια συμφωνια για ενα εξ'αυτων, 362τμ με 1.6 συντελεστη με αρκετα αξιολογο κατασκευαστη για 30% μετα απο πολληηη αναμονη,και ενω στην Ηλιουπολη που μενω οι οικοδομες ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια,γκρεμιζοντας παλιες μονοκατοικιες.Εντάξει δεν ξέρω τα δυτικά προάστια αλλά σαν της Ξάνθης που παίρνει μόνο το πρώτο σε 6οροφη είναι κάτ αξία στο 15%
Έγραψα 1 όροφο. Εννοούσα έναν όχι απαραίτητα τον πρώτο.
-
@gtsartsal said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
https://www.kathimerini.gr/k/k-magazine/563236720/pos-mia-nea-poli-gennietai-dipla-sti-thessaloniki/
Άστο καλύτερα γιατί αν ανοίξω το στόμα μου….το διάβασα…
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@gtsartsal said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
https://www.kathimerini.gr/k/k-magazine/563236720/pos-mia-nea-poli-gennietai-dipla-sti-thessaloniki/
Άστο καλύτερα γιατί αν ανοίξω το στόμα μου….το διάβασα…
Πες ελεύθερα, το φόρουμ έτσι πρέπει να είναι.
Να μαθαίνουμε -
Κοίτα να δεις που ανέβασαν φωτογραφία και σπίτι συμφορουμίτη
-
@accentwizard said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Άρα με αυτό τον τρόπο μειώνεται το κόστος του οικοπέδου και η τιμή.
Στην Αθήνα κάτω από 30 % αντιπαροχή δεν παίζει.
Nομιζεις.
Δυτικα προαστια που εχω καποια αρκετα αξιολογα οικοπεδα,οι προτασεις που δεχομαι ειναι μετα βιας 25%.
Αυτες τις μερες εκλεισα μια συμφωνια για ενα εξ'αυτων, 362τμ με 1.6 συντελεστη με αρκετα αξιολογο κατασκευαστη για 30% μετα απο πολληηη αναμονη,και ενω στην Ηλιουπολη που μενω οι οικοδομες ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια,γκρεμιζοντας παλιες μονοκατοικιες.Εντάξει δεν ξέρω τα δυτικά προάστια αλλά σαν της Ξάνθης που παίρνει μόνο το πρώτο σε 6οροφη είναι κάτ αξία στο 15%
Καλα ειναι,εχω παρει προσφορα και για 150τμ απο 600 με τα μπονους,η 130 απο 520 χωρις,σε εφταοροφο η εξαοροφο αντιστοιχα.Εναμιση διαμέρισμα συν πλην δηλαδη σε πρωτο-δευτερο.
Το "κατ'αξια" που λες,εχει καποιο νοημα,οταν ολοι υπολογιζουν την αντιπαροχη βασει τετραγωνικων,και με δεδομενο οτι ο οικοπεδουχος παιρνει μονο τα "φτηνα" διαμερισματα; -
Θα πρέπει να πω ονόματα…επιγραμματικά μόνο….
Η όλη υπόθεση της οικιστικής ανάπτυξης της συγκεκριμένης περιοχής είναι σκάνδαλο….είναι ο μόνος οικισμός του ευρύτερου δήμου που έγινε ένταξη στο σχέδιο η οποία μόλις ολοκληρώθηκε άλλαξε ο νόμος για τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής με αποτέλεσμα να ΜΗΝ μπορεί να χτιστεί τίποτα. Οι μόνοι που το ήξεραν ήταν τα ντόπια λαμόγια οι οποίοι αγόρασαν μεγάλο αριθμό οικοπέδων μέσα στην κρίση και τώρα γίνονται μάγκες. Οι υποδομές της Θέρμης είναι ελλειπείς όπως αναφέρει και το άρθρο…αυτό που δεν αναφέρει το άρθρο είναι πως μεγάλο κομμάτι της περιοχής ανοικοδόμησης είναι πρώην βάλτος και σε πολλά σπίτια τα ισόγεια ή τα υπόγεια είναι κωπηλατοδρόμια. Και η πλειοψηφία των εργολάβων στη συγκεκριμένη περιοχή όχι μόνο δεν συνεργάζονται με μεσίτες - οι ίδιοι παρακαλούσαν πριν 20 χρόνια να αναλάβουν μεσίτες τα ακίνητα τους γιατί δεν προλάβαιναν- αλλά απαιτούν κάποιοι και το μισό τίμημα «μαύρο» αλλιώς απλά δεν σου δίνουν το σπίτι.
Είναι εύκολα αντιληπτό πως υπήρχε οργανωμένο σχέδιο μεταξύ πολλών παραγόντων….να δω βέβαια που θα πάνε τα σκατά τους, ήδη έχει κορεστεί το σύστημα. Το αποτέλεσμα είναι πως η Θέρμη αυτή τη στιγμή έχει γίνει χειρότερη και από την Τούμπα σε πήξιμο. Εργάσιμη ώρα δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις πάρκινγκ σε ακτίνα χιλιομέτρων από την πλατεία. -
Δηλαδή βουλιάζουν;;;
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δηλαδή βουλιάζουν;;;
Όχι ρε συ….έχουν απίστευτη υγρασία αφού σε πολλά οι μονώσεις είναι ΓΤΠ…κάποιοι κατασκευαστές κάνουν μόνωση πισίνας για να προστατεύσουν τα σπίτια.
-
Απίστευτο!
-
Απίστευτο!
Και να ήταν το μόνο…και 3 χιλιάρικα το τμ, έτσι? Τουλάχιστον τα κάνουν Α ή Α+ με ενδοδαπέδιες,αντλίες θερμότητας και καλές μονώσεις. Αυτό οφείλω να το πω….
-
Η υγρασία μετά μια ηλικία χτυπάει στα κόκαλα!
-
Η διαρκής υγρασία σε κλειστό χώρο θα γίνει και μούχλα….
-
Η διαρκής υγρασία σε κλειστό χώρο θα γίνει και μούχλα….
Συγνώμη για το off topic, @kkostask αν δεν κάνω λάθος είσαι μεσίτης;
Γνωρίζεις αν οι μεσίτες μαζί με την έναρξη του επαγγέλματος τους πρέπει να πάρουν και κάποια ειδική άδεια από το εμπορικό επιμελητήριο/ ΓΕΜΗ;
-
Δεν είναι υποχρεωτικό να πάρεις άδεια από κάπου, αρκεί να κάνεις έναρξη με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι περισσότεροι δεν είναι καν μέλη του συλλόγου μεσιτών.
-
Έβλεπα κάτι σπίτια και σε βάζουν να υπογράψεις ενα χαρτί ότι σου το έδειξαν αυτοί. Τι ισχύει με αυτό;
-
Έβλεπα κάτι σπίτια και σε βάζουν να υπογράψεις ενα χαρτί ότι σου το έδειξαν αυτοί. Τι ισχύει με αυτό;
Υποχρεωτική από το νόμο εντολή υπόδειξης…απλό είναι, αν αποφασίσεις να πάρεις το σπίτι πως θα αποδείκνυε ο μεσίτης ότι στο έδειξε για να αξιώσει την αμοιβή του?
-
Υποχρεωτική από το νόμο εντολή υπόδειξης…απλό είναι, αν αποφασίσεις να πάρεις το σπίτι πως θα αποδείκνυε ο μεσίτης ότι στο έδειξε για να αξιώσει την αμοιβή του?
Για το οτι ολοι σου κανουν λογο για την "νομιμη προμηθεια" του 2%,αλλα δεν σου λενε οτι αυτα ειναι μαυρα,και ότι ειναι συν 24% φπα,αν θες αποδειξη,ποια ειναι η γνωμη σου;
-
Στο χαρτί δεν μπορείς να γράψεις τίποτα διαφορετικό από αυτό που προβλέπεται….2% + ΦΠΑ. Κάποιοι μη επαγγελματίες, συνήθως από μικρά γραφεία της γειτονιάς, κάνουν διάφορα. Δεν σημαίνει ότι είναι σωστό.
Γιατί όμως δεν λες για τους πελάτες που μόλις ακούσουν ότι πρέπει να πληρώσουν ΦΠΑ βγάζουν αφρούς από το στόμα?
Ξέρεις πόσες φορές έχω υποφέρει για να πληρωθώ τα συμφωνημένα, υπογεγραμμένα και ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή? -
Στο χαρτί δεν μπορείς να γράψεις τίποτα διαφορετικό από αυτό που προβλέπεται….2% + ΦΠΑ. Κάποιοι μη επαγγελματίες, συνήθως από μικρά γραφεία της γειτονιάς, κάνουν διάφορα. Δεν σημαίνει ότι είναι σωστό.
Γιατί όμως δεν λες για τους πελάτες που μόλις ακούσουν ότι πρέπει να πληρώσουν ΦΠΑ βγάζουν αφρούς από το στόμα?
Ξέρεις πόσες φορές έχω υποφέρει για να πληρωθώ τα συμφωνημένα, υπογεγραμμένα και ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή?Εγω που πουλαω,μπορω να πω την ωρα της υπογραφης των συμβολαιων,πως η τιμη που εγραφα στην αγγελια ήταν χωρις φπα;
Και οτι θελω αλλα 24% απο αυτα που ζηταγα αρχικα; -
Τι ερώτηση είναι αυτή? Φυσικά και όχι...άλλωστε τα ακίνητα δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, η παροχή υπηρεσιών όμως ναι
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ