-
@xenos said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@accentwizard said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Υπαρχει συγκεκριμενο υψος που δεν πρεπει να υπερβειτε για να θεωρειστε νομιμοι,νομιζω 1.5 μετρο συνολικα,πρακτικα αν εχετε "καλους" γειτονες κανετε οτι γουσταρετε.
Τα γαλβανιζε θα σας ταλαιπωρησουν,γιατι οσο εξειδικευμενα ασταρια και να βαλετε,τα ξεφλουδισματα δεν θα τα αποφυγετε.Προτιμηστε μασιφ μαυρα.Με ένα γρήγορο ψάξιμο, είναι 3 τα μαξ μέτρα. Και όντως αν παρατηρήσεις τριγύρω, είναι πολλά >2μ.
Θεωρούσα ότι επειδή:
-υπάρχει ήδη το τοιχάκι και δεν είναι νέα περίφραξη
-δεν χρειάζεται σκαλωσιές κλπ, μιλάμε για ισόγειοότι δεν θα θέλει άδεια.
Αν στα σχέδια της οικοδομικής άδειας , δείχνει αυτό που θέλετε να φτιάξετε, στις διαστάσεις που θέλετε, τότε δε χρειάζεται , αν όχι τότε πρέπει να βγάλετε άδεια ( εμπίπτει στη περίφραξη οικοπέδου) , πάντα θεωρητικά....
-
Σχέδια πολυκατοικίας του 80τόσο που να τα βρω; Εγώ έχω μόνο του διαμερίσματος νομίζω (όχι;).
Εδώ για το διαμέρισμα ευτυχώς υπήρχαν από τον προηγούμενο γιατί θυμάμαι ότι στην πολεοδομία είπαν ότι έχουν καταστραφεί; Πλημμύρα; Κάτι τέτοιο. -
@xenos said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Σχέδια πολυκατοικίας του 80τόσο που να τα βρω; Εγώ έχω μόνο του διαμερίσματος νομίζω (όχι;).
Εδώ για το διαμέρισμα ευτυχώς υπήρχαν από τον προηγούμενο γιατί θυμάμαι ότι στην πολεοδομία είπαν ότι έχουν καταστραφεί; Πλημμύρα; Κάτι τέτοιο.Δίκιο έχεις , μαζί σου είμαι, δε μπορώ να πω κάτι , αναφέρω μόνο ότι προβλέπεται.
Δε ξέρω Αθήνα, τι επικρατεί , αλλά επαρχεία σχέδια πολυκατοικίας του 80 υπάρχουν (95%) στο αρχείο της πολεοδομίας , κάνεις αίτηση και παίρνεις αντίγραφο. Άδεια βέβαια του 80 , λίγο δύσκολο να περιλαμβάνει σχέδια περιβάλλοντος χώρου για να δείς τι περίφραξη προέβλεπε.
-
Με λόγχη μασίφ 14αρα πολέμαγαν πριν 2000 χρόνια και τα βρίσκαμε εμείς στο χώμα θαμμένα.
Μια φορά τα βάζεις και τα ξεχνάς το Α και το Ω είναι το αρχικό βαψιμο με πολύ καλό αστάρι.
Η στράτζα αργά ή γρήγορα θα σκουριάσει και θα σαπίσει ακόμα και αν είναι ενισχυμένη. -
Σε περιβάλλοντα χώρο νέας οικοδομής με αποκλειστική χρήση για παρκινγκ τι επιλογές έχω για κατασκευή νόμιμου σκέπαστρου;
Μπορεί να με κατευθύνει κάποιος να ενημερωθώ; Σαφώς και θα το κάνει ο κατασκευαστής και θα μιλήσω/έχω μιλήσει με εκείνον αλλά τώρα που είναι στα τελειώματα θέλω να πάω πιο διαβασμένος.Ευχαριστώ.
-
Μπορω με ασφαλή και νόμιμο τρόπο να ενώσω δύο διαμερίσματα να αλλάξω διαρρύθμιση κλπ? Θα χρειαστεί κοπή πλάκας και σχετικές ενισχύσεις φαντάζομαι. Θελω να μην έχω μπλεξίματα με γείτονες και να είμαι 100% νόμιμος.
-
Εσωτερική διαρρύθμιση νομίζω ότι αλλάζεις χωρίς πρόβλημα, για την πλάκα όμως χρειάζεται μηχανικός γιατί έχει να κάνει με στατικότητα, από όσο ξέρω αποφεύγουν να κόβουν τα σίδερα, τώρα αν πρέπει να κοπούν δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει…όποτε έχεις πέσει στην ανάγκη των μηχανικών με ότι σημαίνει αυτό…
-
Delete me
-
Εσωτερικές διαρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν και χωρίς την πολεοδομική άδεια, αρκεί να μην θίγονται τα στατικά στοιχεία της κατασκευής και να μην αλλάζουν τα ηλεκτρομηχανολογικά, π Χ. θέση τουαλέτας.
Όμως συνένωση δύο διαφορετικών ιδιοκτησιών θέλει άδεια έγκρισης μικρής κλίμακας από μηχανικό. Αυτός θα σε κατευθύνει και για όλα τα υπόλοιπα που τυχόν χρειαστούν. Στατικές ενισχύσεις και λοιπές σοβαρές παρεμβάσεις θέλουν οικοδομική άδεια, αλλά δύσκολο να σου χρειαστούν....
-
Θέλεις συναίνεση των συνιδιοκτητών για το άνοιγμα της τρύπας, όπως και για κάθε επέμβαση σε όψη, ή σε κοινόχρηστο χώρο, με άνοιγμα πόρτας σε διάδρομο κλπ.
Μετά θέλεις άδεια μικρής κλίμακας αν οι επεμβάσεις δεν είναι μεγάλες, αλλιώς θέλεις νέα άδεια.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Θέλεις συναίνεση των συνιδιοκτητών για το άνοιγμα της τρύπας, όπως και για κάθε επέμβαση σε όψη, ή σε κοινόχρηστο χώρο, με άνοιγμα πόρτας σε διάδρομο κλπ.
Μετά θέλεις άδεια μικρής κλίμακας αν οι επεμβάσεις δεν είναι μεγάλες, αλλιώς θέλεις νέα άδεια.
και μπορώ μετά να καταργήσω το ένα ρολόι ΔΕΗ, να το αναγνωρίσει το Κτηματολόγιο σαν ένα σπίτι κλπ? όταν λες συναίνεση συνιδιοκτητων, μόνο για την τρύπα χρειάζομαι. θα τους καλέσει ο μηχανικός μου σε γενική συνέλευση όλους τους ιδιοκτήτες για να εγκρίνουν και θα τους δείξει τι στατικές ενισχύσεις θα κάνει?
-
Για να το αναγνωρίσει το κτηματολόγιο, θέλεις τροποποίηση της σύστασης, η οποία δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει μονομερώς ή θέλει την υπογραφή όλων.
Σε περίπτωση διαχωρισμού μιας μεζονέτας που κάνω τώρα, που κλείνω την τρύπα που υπήρχε και δεν ανοίγω παράθυρα ή πόρτες στις όψεις, ούτε πόρτες στον κοινόχρηστο διάδρομο, κάναμε τροποποίηση της σύστασης στην οποία υπέγραψαν όλοι οι συνιδιοκτήτες.
-
@stef4 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
https://www.naftemporiki.gr/frontpages/latest/imerisies-politikes/ta-nea/full
Ειμαι φουλ τυχερος που δεν πετυχα τη χρυση διετια 18-20 και κλεινω σπιτι τωρα με συν 25% αυξηση μονο!!!1111
του χρονου παραχρονου που θα τσατσαλιαστει εντελως η οικοδομη θα ερθει η πιτσα μαζι με την αναπτυξη και θα τα σκοτωνουν 1/3 λιγοτερο αλλα νταξ να ουμε
ζαιος προφητης
«Δεν Βρέθηκαν Σημερινά Πρωτοσέλιδα. Παρακαλούμε Δοκιμάστε Αργότερα»
-
Mία ερώτηση για χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα αν ξέρει κάποιος, επειδή δεν είχα ποτέ:
Χειμώνας όπως τώρα με θερμοκρασίες 5-15 βαθμούς, ηλιόλουστη μέρα όπου η θερμοκρασία ΖΝΧ είναι γύρω στους 52 βαθμούς (έχει αισθητήριο στο καζάνι από την αντλία θερμότητας και το βλέπω στο χειριστήριό της). Αν δεν γίνει καθόλου χρήση του ΖΝΧ από τις 17:00 που δεν έχει ήλιο έως το επόμενο πρωί, πόση περίπου θα πρέπει να είναι η θερμοκρασία του ΖΝΧ το επόμενο πρωί; -
Αυτό έχει να κάνει με την εξωτερική θερμοκρασία και την ποιότητα του θερμοσίφωνα μπορεί να έχει νερό να κάνεις μπάνιο μπορεί να μην φτάνει ούτε για να πλύνεις τα δόντια σου.
-
@rocsta said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Mία ερώτηση για χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα αν ξέρει κάποιος, επειδή δεν είχα ποτέ:
Χειμώνας όπως τώρα με θερμοκρασίες 5-15 βαθμούς, ηλιόλουστη μέρα όπου η θερμοκρασία ΖΝΧ είναι γύρω στους 52 βαθμούς (έχει αισθητήριο στο καζάνι από την αντλία θερμότητας και το βλέπω στο χειριστήριό της). Αν δεν γίνει καθόλου χρήση του ΖΝΧ από τις 17:00 που δεν έχει ήλιο έως το επόμενο πρωί, πόση περίπου θα πρέπει να είναι η θερμοκρασία του ΖΝΧ το επόμενο πρωί;Λογικά θα πέσει λιγάκι, τόσο που το πρωί θα μπορείς να κάνεις ένα μπανάκι με σκέτο ΖΝΧ χωρίς να κρυώνεις (εφόσον είναι 38+ κάνεις μια χαρά ντους, έχοντας γυρισμένο τον μίκτη μόνο στο ζεστό).
Αλλιώς βάζεις ένα τέτοιο να ζεσταίνει και τα σώματα με ηλεκτροβάνα και "καταργείς" και την αντλία θερμότητας
-
Τι ειναι αυτό; Πως λειτουργεί;
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τι ειναι αυτό; Πως λειτουργεί;
Πολύ υψηλής απόδοσης ακριβοι ηλιακοί συλλέκτες με σύστημα εξαναγκασμενης κυκλοφορίας του νερού χρήσης, ζεσταίνουν νερό για ξενοδοχεία, πισίνες κλπ.
Κάνε αναζήτηση για να μάθεις περισσότερα.Αντιγράφω:
Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κενού, κατασκευάζονται από διαδοχικούς σωλήνες γυαλιού, οι οποίοι καταλήγουν σε ένα κεντρικό συλλέκτη. Η σύσταση των σωλήνων είναι από διπλή στρώση ανθεκτικού γυαλιού, ανάμεσα στην οποία υπάρχει ειδικό φιλμ που απορροφά την ηλιακή ενέργεια. Στο κέντρο κάθε σωλήνα υπάρχει ένας χάλκινος αγωγός που περιέχει ασετόν και αποδίδει θερμότητα. Ο αέρας αφαιρείται από το εσωτερικό του σωλήνα και έτσι δημιουργείται κενό. Παρουσία του κενού η θερμότητα συγκρατείται εσωτερικά, δίχως σημαντικές απώλειες (μόνο το 10% της θερμότητας που συλλέγεται, διαφεύγει).
-
Μπορεί αν μπει σε σπίτι αυτο;
Ο συλλέκτης τι είναι ; Σαν το μποιλερ ;
-
Πιθανό πρόβλημα με αυτούς τους ηλιακούς είναι ότι το καλοκαίρι βράζουν το νερό και δουλεύει πολύ συχνά η βαλβίδα ανακούφισης. Αυτή χαλάει σχετικά εύκολα, πρέπει το καλοκαίρι να σκεπάζεις τον μισό. Πέρυσι κόλλησε η βαλβίδα κλειστή και μου έσκασε το καζάνι...650 ευρώ η επισκευή...
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ