-
17000 τ. πόδια λέει, δηλαδή κάπου 1700 τμ. και άλλα 150 τμ βεράντες.
250000000 / 1700 = 147058 ντόλαρς το τμ...
Τσάμπα πράγμα...
-
Έχει βέβαια τα 3 σημαντικότερα πλεονεκτήματα ενός ακινήτου….location, location and location.
-
Εντάξει υπάρχουν και άλλα σε ανάλογες τιμές και στην Ευρώπη αν το ψάξουμε...
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εντάξει υπάρχουν και άλλα σε ανάλογες τιμές και στην Ευρώπη αν το ψάξουμε...
Ποιο ακριβά όχι. Αλλά η Ευρώπη έχει κάστρα που είναι φανταστικά!!
-
Τι αγοραζεις με 700.000 περίπου ευρώ στην Γλυφαδάρα ,
Και τι με 650.000 δολάρια στο ψωροσικαγο...
https://www.realtor.com/realestateandhomes-detail/1240-N-Lake-Shore-Dr-Apt-14A_Chicago_IL_60610_M77075-33728
-
@vagkirk said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και τι με 650.000 δολάρια στο ψωροσικαγο...
https://www.realtor.com/realestateandhomes-detail/1240-N-Lake-Shore-Dr-Apt-14A_Chicago_IL_60610_M77075-33728Αυτά ειναι διαμερίσματα, όχι οι τρύπες οι δικές μας. 200τμ και έχει 2 υπνοδωμάτια, όπως και είναι το σωστό για να έχεις άνεση και χώρους. Όχι εδώ που βγάζουν 3 ΥΔ στα 100-110τμ και πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον....εδώ ζούμε σε τρύπες, το καταλαβαίνει κάποιος όταν πάει στις ΗΠΑ!
Μου έλεγε συνάδελφος Καναδός πριν 4 μέρες, πούλησε 3 μύρια το σπίτι του στο Βανκούβερ και αγόρασε με 1 μύριο (μετακόμισε) σπίτι στην Washington (πολιτεία όχι DC) με 7 στρέμματα οικόπεδο, σπίτι 250τμ με 3 θέσεις κλειστό γκαράζ....μέχρι και μικρή λιμνούλα έχει το κτήμα του...χαχαχα! Και μετά σκεφτόμουν ότι με αυτά τα λεφτά αγοράζεις 200τμ διαμέρισμα στα Βριλήσσια, ή 120τμ στην Γλυφάδα...κλάμα!! Τον ρώτησα πόσα άτομα είναι και μου λέει "εγώ και ο σκύλος μου"....250τμ....ζωάρα!!
-
Σικάγο vs Γλυφάδα λοιπόν...
Αλλά οι ξένοι την Γλυφάδα προτιμούν...
Τι μλκς ?
-
Σταμάτησα την θέαση, όταν είδα τον γύφτο με τις καλτσούλες
-
Οι ξένοι προτιμούν στην Ελλάδα διότι αγοράζουν ευρωπαϊκή βίζα. Και ο μετανάστης δεν μπορεί να πάρει βίζα φυσικά αλλά οκ. Βγάζουν και οι εργολάβοι πατριώτες λεφτά εκμεταλλευόμενοι τη μη χρέωση ΦΠΑ. Δηλαδή το κράτος έχει απώλειες εσόδων για να πουλάνε σε ξένους πλούσιους οι εργολάβοι. Είτε χτίζουν είτε ανακαινίζουν.
Δεν χτίζει κανεις σε λαϊκές γειτονιές, δεν τους συμφέρει θα σου πουν λόγο κόστος υλικών.
Αυτοί είσαστε, πατριώτες της τσέπης σας.
-
Την είχαμε και εδώ τη μόδα της "απλας" με τα δάνεια και τις μεζονέτες, απλά τώρα τα παίρνουν τα funds και ανακαλύψαμε ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και αντίστοιχους...
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Οι ξένοι προτιμούν στην Ελλάδα διότι αγοράζουν ευρωπαϊκή βίζα. Και ο μετανάστης δεν μπορεί να πάρει βίζα φυσικά αλλά οκ. Βγάζουν και οι εργολάβοι πατριώτες λεφτά εκμεταλλευόμενοι τη μη χρέωση ΦΠΑ. Δηλαδή το κράτος έχει απώλειες εσόδων για να πουλάνε σε ξένους πλούσιους οι εργολάβοι. Είτε χτίζουν είτε ανακαινίζουν.
Δεν χτίζει κανεις σε λαϊκές γειτονιές, δεν τους συμφέρει θα σου πουν λόγο κόστος υλικών.
Κόψε την ιστορία με το ΦΠΑ.
Αυτό το έκανε ο υπάλληλος πρώην αρχηγός σου, γιατί ήταν ή συνένοχος ή βλάξ. Μπορεί και τα δύο.Από την άλλη εσύ θα έκανες δουλειά που θα έμπαινες μέσα ?
Ποιός είσαι ο Σόρος που κάνει αγαθοεργίες ? -
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μου έλεγε συνάδελφος Καναδός πριν 4 μέρες, πούλησε 3 μύρια το σπίτι του στο Βανκούβερ και αγόρασε με 1 μύριο (μετακόμισε) σπίτι στην Washington (πολιτεία όχι DC) με 7 στρέμματα οικόπεδο, σπίτι 250τμ με 3 θέσεις κλειστό γκαράζ....μέχρι και μικρή λιμνούλα έχει το κτήμα του...χαχαχα! Και μετά σκεφτόμουν ότι με αυτά τα λεφτά αγοράζεις 200τμ διαμέρισμα στα Βριλήσσια, ή 120τμ στην Γλυφάδα...κλάμα!! Τον ρώτησα πόσα άτομα είναι και μου λέει "εγώ και ο σκύλος μου"....250τμ....ζωάρα!!
Βρε έχεις πάει στην Washington και τα λες αυτά;
(πολύ επαρχία ρε παιδί μου) -
@xenos said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
(πολύ επαρχία ρε παιδί μου)Όχι δεν έχω παει, μόνο Φλόριντα έχω πάει. Αλλά ότι και να είναι, μιλάμε για σπιταρώνα με τεράστιο οικόπεδο...τι να λέμε τώρα. Και έχεις όλες τις παροχές.
-
(πολύ επαρχία ρε παιδί μου)Όχι δεν έχω παει, μόνο Φλόριντα έχω πάει. Αλλά ότι και να είναι, μιλάμε για σπιταρώνα με τεράστιο οικόπεδο...τι να λέμε τώρα. Και έχεις όλες τις παροχές.
Ε μα, έχεις πάει στους συνταξιούχους στους βάλτους, οκ.
Είναι πολύ επαρχία όπως είπα, όλα παίζουν σε αργούς ρυθμούς. Θυμάμαι είχα πάει στην πόλη και δεν είχε κόσμο, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση. Είναι βέβαια τέρμα θεού.
Πούλα το σπίτι και πήγαινε στη Μοντάνα να παρεις όση γη θέλεις... το κάνεις; -
Είναι πολύ επαρχία όπως είπα, όλα παίζουν σε αργούς ρυθμούς. Θυμάμαι είχα πάει στην πόλη και δεν είχε κόσμο, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση. Είναι βέβαια τέρμα θεού.
Πούλα το σπίτι και πήγαινε στη Μοντάνα να παρεις όση γη θέλεις... το κάνεις;Όχι συνταξιούχους, Miami & Key West πήγα. Στους βάλτους πήγα για ένα ΣΚ στα πεθερικά του ξαδέρφου!
Εγώ άνετα πάω ΗΠΑ και Μοντάνα (δεν ξέρω πως είναι καν...χαχαχα), γιατί μου αρέσουν τα μπόλικα σπίτια και αυτοκίνητα, δεν μπορώ την Ευρωπαϊκή μιζέρια που όλα τα μετράμε με το υποδεκάμετρο!
-
Πούλα το σπίτι και πήγαινε στη Μοντάνα να παρεις όση γη θέλεις... το κάνεις;Όχι συνταξιούχους, Miami & Key West πήγα. Στους βάλτους πήγα για ένα ΣΚ στα πεθερικά του ξαδέρφου!
Εγώ άνετα πάω ΗΠΑ και Μοντάνα (δεν ξέρω πως είναι καν...χαχαχα), γιατί μου αρέσουν τα μπόλικα σπίτια και αυτοκίνητα, δεν μπορώ την Ευρωπαϊκή μιζέρια που όλα τα μετράμε με το υποδεκάμετρο!
Φάνη και στη Σιβηρία τα βρίσκεις αυτά...
Και υποθέτω σε πολύ χαμηλότερες τιμές...
Για σκέψου το...
Τι? όχι?
-
@antoniokon said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Φάνη και στη Σιβηρία τα βρίσκεις αυτά...
Χωρίς καμία παροχή, με απίστευτο κρύο και γενικά άθλιες συνθήκες ζωής. Δεν έχει σχέση η Σιβηρία με την Φλόριντα ή με την Washington, μην τρελλαθούμε!
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Κόψε την ιστορία με το ΦΠΑ.
Αυτό το έκανε ο υπάλληλος πρώην αρχηγός σου, γιατί ήταν ή συνένοχος ή βλάξ. Μπορεί και τα δύο.Από την άλλη εσύ θα έκανες δουλειά που θα έμπαινες μέσα ?
Ποιός είσαι ο Σόρος που κάνει αγαθοεργίες ?https://www.ot.gr/2022/09/12/oikonomia/akinita/akinita-ston-pago-paramenei-o-fpa-mexri-to-2024/
"*Σημειώνεται ότι ο ΦΠΑ 24% επιβλήθηκε στις αγοραπωλησίες ακινήτων το 2006 και αφορούσε ακίνητα με άδεια οικοδομής από την 1η Ιανουαρίου 2006 και μετά, με εξαίρεση την αγορά πρώτης κατοικίας.
Η κυβέρνηση το 2019 αποφάσισε την αναστολή του ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022 η οποία περιλαμβάνει τόσο περιπτώσεις νέων αδειών όσο και παλιές άδειες που εκδόθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2006.
Από τον Ιανουάριο του 2025 ο ΦΠΑ στα νεόδμητα μπορεί να περιορισθεί είτε στο 13% είτε η χώρα να ζητήσει να ενταχθεί στις παρεκκλίσεις για τα ακίνητα ακολουθώντας το παράδειγμα του Λουξεμβούργου που έχει μηδενικό συντελεστή."*
Δεν κατάλαβα, έχετε ή δεν έχετε αναστολή ΦΠΑ;
Αγοράζουν ξένοι στην Ελλάδα ή όχι ενώ το κράτος δεν εισπράττει ΦΠΑ στην αγοραπωλησία;;;Εσείς ως κλάδος πουλάτε σε ξένους πλούσιους που ψάχνουν ευρωπαϊκή βίζα;;;
Εάν λοιπόν πουλάτε σε ξένους πλούσιους γιατί να μην πληρώνουν και αυτοί φόρο ΦΠΑ και ο μεροκαματιάρης να πληρώνει υψηλό φόρο παντού, ακόμα και στην βενζίνη που πληρώνει ΦΠΑ επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης!
Αυτές είναι οι επενδύσεις μας, κατοικίες/ανακαινίσεις, έπιπλα, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός. Και εσείς ΚΑΙ ΠΆΛΙ όπως τις καλές εποχές ΠΑΣΟΚ, και πάλι λοιπόν εσείς αρμεγετε αυτά τα χρήματα που πέφτουν στην αγορά πουλώντας σε ξένους με υπεραξία.
-
Και πρέπει να πάτε στη Μοντάνα ή στη Σιβηρία ρε παιδιά;
Πηγαίνετε δώστε μερικά χιλιάρικα να πάρετε στρέμματα μια ώρα έξω απ την Καρδίτσα ή τα Γρεβενά, θα χορτάσει το μάτι σας φύση κι ησυχία. -
Λαπ για το ΦΠΑ στα ακίνητα έχω κάνει ολόκληρη ανάλυση λίγες μέρες πριν, δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια , αυτά είναι δωρεάν μαθήματα δεν επαναλαμβάνονται, οπότε μην το επαναλαμβάνεις και εσύ.
Δεν είναι τυχαίο που ανέφεραν για 13% ΦΠΑ από το 2025 γιατί αυτή είναι η αναλογία αφού ο αγαπημένος σου ΓΑΠ μείωσε το φόρο μεταβίβασης μεταχειρισμένων ακινήτων από 11 σε 3% την εποχή που αυξάνει όλους τους άλλους φόρους το 2010 και βέβαια το έκανε κάτι εντολή των αφεντικών του.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!