-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@nikos-golf said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μα δεν μιλώ για προκάτ εγώ.
Και πάντα δεν υπολογίζω το οικόπεδο. Αν δεις το διαχωρίζω. Λεω 100Κ το οικόπεδο 100Κ ένα σπίτι 95-100τμ με A+ ενεργειακή απόδοση.Ψάξε και θα βρεις, δεν θέλω να σε επηρεάσω αλλά ψάξε και σε άλλους τύπους κατασκευών. Θα δεις πως έχω δίκιο. Και εγώ πρόσφατα έψαχνα
Το κατάλαβα ότι δε μιλας για προκάτ. Τέλος πάντων. Εγώ να φύγω από κέντρο νότια προάστια και να πάω εκτός για να δώσω πολύ πάνω από 100.000 συν την αγορά του οικοπέδου δε το κάνω.
Οι δικαιολογίες που λες ότι θα έχουμε φτηνό ρεύμα και φωτοβολταϊκά δε με πείθουν γιατί δεν έχουν βάση φιλεΝαι ο καθένας βλέπει πολλούς παράγοντες και αναλόγως πράττει. Για παράδειγμα αν εργάζεσαι με τηελργασια και εσύ και η σύζυγός τότε μπορείς να βγεις πιο έξω. Αν το πιο έξω είναι πιο κοντά στην εργασία ας πούμε της γυναίκας και δίπλα έχει σχολεία και σουπερμάρκετ και πρέπει εσύ να κάνεις κάποια ώρα για να πας στην εργασία και πάλι το σκέφτεσαι. Παίζουν πολλά ρόλο συμφωνώ και κάθε 10ετια αλλάζουν οι καταστάσεις. Αν ας πούμε ένα παιδί σήμερα είναι 12-15 ετών σε λίγο καιρό τελειώνει το σχολείο, δεν χρειάζεται να μένεις δίπλα σε σχολεία.
Όσο για τα φωτοβολταϊκά πες είναι μια δική μου τρέλα και μανία. Δηλαδή αν θα έχτιζα σπίτι δεν υπάρχει περίπτωση να μη βάλω εφόσον το δίκτυο το αντέχει. Έχουμε να υπολογίζουμε και σε αυτό.
Σήμερα ένα ηλεκτρικό με νορμάλ ταχύτητες θέλει 3 ευρώ τα 100χλμ χωρίς φωτοβολταϊκά στο σπίτι. Άσε που λόγω τεχνολογίας έχουν αστεία συντήρηση. Μόνο η μπαταρία μένει να ανησυχείς εκτός αν βγούνε προγράμματα με leasing μπαταρίες. Οπότε τα βλέπω θετικά τα πράγματα
Ρε συ lap ένα παιδί 12 χρόνων έχει μπροστά του 6 χρόνια καθημερινά στο να πάει σχολείο , Αγγλικά, Γαλλικά,εξωσχολικές δραστηριότητες, φροντιστήρια για σχολείο και πάει λέγοντας. Αυτά σε γονατίζουν. Οκ σε 6 χρόνια θα τελειώσει αλλά δεν είναι τόσο φτηνά η ανέγερση μιας μονοκατοικίας όσο το παρουσιάζεις ώστε να αξίζει. Αν ήταν έτσι όλοι θα είχαμε χτισει. Λίγοι είναι αυτοί που κάνουν τηλεργασια. Οι περισσότεροι έκαναν λόγω κορωνοιου. Μας τελείωσε αυτό το έργο.
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
φυσικα παντα μιλαμε για χρημα που ενας μισθωτος ή ενας εντιμος επιχειρηματιας, απλα δεν μπορει να εχει. #mono_mavra
Φυσικά, δεν υπάρχουν έντιμοι επιχειρηματίες! Ειδικά στα δυτικά προάστια...
-
Συμφωνώ, δεν αντιλέγω. Όσο για την οικοδόμηση μονοκατοικίας ναι είναι μια ψυχοφθόρα για πολλούς διαδικασία. Τα έχω ζήσει.
Αλλά όταν μου λένε 300-350-400Κ για διαμέρισμα και με μονοκατοικία έχω όφελος 100Κ, 150Κ τότε προσωπικά αρχίζω να σκέφτομαι την ψυχοφθόρα διαδικασία ανέγερσης και να οδηγώ για λίγα έτη πάνω κάτω σε φροντιστήρια παρά να έχω +100Κ +150Κ χρέους για 25-30 έτη στο κεφάλι μου και να ζω σε κοινόβιο.
Αν τα έχεις μετρητά τότε πάλι αλλάζουν τα πράγματα, συμφέρει το διαμέρισμα
-
Άιντε LAP χτίσε... να δεις την γλύκα... ...
-
Τα 3d printed σπίτια τα ειδατε;
Λέτε να πιάσουν;
-
-
@lap : Δεν υπάρχουν αυτές οι τιμές (1.000-1.100 Ευρώ/τ.μ.) για μονοκατοικία Α+ ενεργειακής κλάσης!
Μην τσιμπάς από ιντερνετική έρευνα και διαφημίσεις.Η ιστορία είναι η ίδια με τις προκάτ κατασκευές που διαφημίζουν τιμές ξεφτίλα, αλλά στην πράξη είναι αντίστοιχες μιας συμβατικής κατασκευής. Το έχω δει το έργο με ξάδερφο που με έσερνε σε διάφορους κατασκευαστές προκάτ που διαφήμιζαν φοβερές τιμές "με το κλειδί στο χέρι" και τελικά, όταν φτάναμε στο δια ταύτα, οι τελικές τιμές ήταν ίδιες με των συμβατικών κατασκευών.
Ξέρω ότι "δεν στρίβεις", αλλά βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί λιγάκι. Πολύ χοντρικά το κόστος μιας κατασκευής ως και τα μπετά είναι το 1/3 και τα υπόλοιπα τα 2/3. Επειδή τα υπόλοιπα στην πράξη δεν μπορούν να γίνουν οικονομικότερα (τα ίδια πατώματα, πλακάκια, κουζίνες, ντουλάπια, είδη υγιεινής, εγκαταστάσεις, κουφώματα, φωτοβολταϊκά κτλ θα βάλεις), πόσα λεφτά πιστεύεις ότι μπορείς να γλιτώσεις από το 1/3 του φέροντος οργανισμού;
-
Δεν μιλάω για προκάτ τοιχοποιίες κτλ. Μιλώ για κάθετη παραγωγή των δομικών στοιχείων που έχουν κάποιοι κατακσευαστες και γρήγορη ανέγερση με μικρότερο προσωπικό και συνεπώς ένσημα και ΦΠΑ.
Ναι η βάση και η άδεια έχουν το ίδιο κόστος. Το υπόλοιπο αλλάζει. Έκανα μια απλή έρευνα αγοράς πιο πολύ για ενημέρωση και βρήκα τέτοιες τιμές. Βασικά πιο κάτω είναι σε μερικούς αλλά οπως είπες έβαλα και κάποια άλλα έξοδα ή άλλαξα τα υλικά και μου έβγαζαν κάποιες αποκλίσεις στο συνολικό κόστος και το έφτασα στα 1100/τμ με κλειδωμένη τιμή όπως μου είπαν.
Για το εσωτερικό ναι μιλώ για το βασικό πακέτο που είχαν. Δηλαδή πλακάκια ή laminate, απλή κουζίνα κτλ. Pvc κουφώματα κτλ Αν και ήταν επισήμων εισαγωγών και όχι μάρκα με εκαψες.
Προσωπικά μια χαρά μου φάνηκαν κάποια δείγματα σε φωτογραφίες που μου έδειχναν. Μια χαρά σύγχρονα και μοντέρνα. Σε κάποιους είναι και πολύ designατα. Δεν είναι καλύτερα τα διαμερίσματα. Αλλά και εγώ δεν έχω τρελές απαιτήσεις σε αυτές τις τιμές.
-
Συμφωνώ, δεν αντιλέγω. Όσο για την οικοδόμηση μονοκατοικίας ναι είναι μια ψυχοφθόρα για πολλούς διαδικασία. Τα έχω ζήσει.
Αλλά όταν μου λένε 300-350-400Κ για διαμέρισμα και με μονοκατοικία έχω όφελος 100Κ, 150Κ τότε προσωπικά αρχίζω να σκέφτομαι την ψυχοφθόρα διαδικασία ανέγερσης και να οδηγώ για λίγα έτη πάνω κάτω σε φροντιστήρια παρά να έχω +100Κ +150Κ χρέους για 25-30 έτη στο κεφάλι μου και να ζω σε κοινόβιο.
Μιλησα με Πολ Μηχανικο, δεν εχει κτισει ποτε ηταν μονο υπαλληλος σε εργοταξια. Για να κτισεις πρεπει να ξερεις τα συνεργεια, μπορεις να τα μαθεις αν εχεις πολλα χρονια μπροστα σου αλλα θα γινουν τοσα λαθη που θα σου στοιχησει ακριβα στο τελος.
-
@wantone said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μιλησα με Πολ Μηχανικο, δεν εχει κτισει ποτε ηταν μονο υπαλληλος σε εργοταξια. Για να κτισεις πρεπει να ξερεις τα συνεργεια, μπορεις να τα μαθεις αν εχεις πολλα χρονια μπροστα σου αλλα θα γινουν τοσα λαθη που θα σου στοιχησει ακριβα στο τελος.
Ακριβώς αυτό διαφημίζουν κάποιοι, ότι κοστολογούν στην λεπτομέρεια και ότι η ανέγερση είναι με δικό τους συνεργείο και με συγκεκριμένη εξειδίκευση στον τρόπο δόμησης που έχει ο καθένας. Για αυτό και κάποιοι προσφέρουν κελιδωμενη τιμή χωρίς αλλά απρόβλεπτα έξοδα. Δηλαδή διαφημίζουν ότι με τα προγράμματα τους και τον τρόπο δόμησης τους έχουν υπολογίσει τα πάντα.
Τι να σου πω αυτό λένε, αυτό σας λέω.
-
Αυτά τα 3d σπίτια λέει ο άνθρωπος στο βίντεο ότι είναι σε στάδιο αδειοδότησης και στην Ελλάδα μιας και η Ελλάδα έχεις άλλες απαιτήσεις λόγω σεισμών και δεν τόσο εύκολο όπως την Γερμανία να σηκώσεις σπίτι.
Το θέμα είναι πως αναφέρει ότι αυτά τα σπίτια με αυτήν την τεχνολογία λύνουν τα χέρια στους αρχιτέκτονες, μέχρι και επικλινείς τοίχους μπορούν να φτιάξουν
-
@lap : Επιβεβαιώνεις δηλαδή ότι μεταφέρεις αυτά που διαβάζεις στις διαδικτυακές διαφημίσεις. Ε λοιπόν πολλά από αυτά δεν στέκουν και θα το καταλάβεις μόνο αν πας να πάρεις προσφορά με συγκεκριμένα σχέδια και προδιαγραφές.
Κατ' αρχάς η καθετοποιημένη παραγωγή που λένε είναι μια μπούρδα! Παράγουν μόνο τον προκάτ φέροντα οργανισμό με τις τοιχοποιίες. Τίποτα άλλο! Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα κοστολόγια είναι τα ίδια με τις συμβατικές κατασκευές. Επιπλέον η ενεργειακή κλάση Α+ ανεβάζει πάρα πολύ και ανελαστικά το κόστος.
Τελικά, αν πας να φτιάξεις με συμβατική κατασκευή το ίδιο κτίριο (χωρίς υπόγειο, με περιορισμένα ανοίγματα, μικρές κουζίνες και ντουλάπες και φτηνά υλικά φινιρίσματος, όπου σε παίρνει) στην ίδια τελική τιμή θα καταλήξεις. Πήγαινε για πλάκα μια φορά σε έναν τέτοιο κατασκευαστή και "στήσε" μια μονοκατοικία, όπως τη θες. Θα εκπλαγείς από το πόσο μακριά είναι η πραγματική τελική τιμή "με το κλειδί στο χέρι" από τη διαφημιζόμενη...
-
This post is deleted! -
Koyniontai 3D...
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Επιβεβαιώνεις δηλαδή ότι μεταφέρεις αυτά που διαβάζεις στις διαδικτυακές διαφημίσεις
Με κάποιες εταιρίες ήρθα σε επαφή και ρώτησα κάποια πράγματα και μου εξήγησαν (πριν λίγους μήνες αυτό, από τότε δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει δραματικά τα πράγματα) σε κάποιες άλλες είδα διαφημίσεις για τις διαφορετικές μεθόδους δόμησης.
Εγώ ξέρω τι βρήκα και τι όχι, δεν χρειάζεται να καθήσω να σε πείσω. Όποιος θέλει ας το ψάξει, δεν έχει να χάσει και πολλά ίσως να κερδίσει.
Προσωπικά διαφήμιση δεν κάνω σε κανέναν, ότι βρει ο καθείς.
Ξανά λέω δεν μιλάω για προκάτ τοιχοποιία. Δεν διαβάζεις το τι γράφω. Τεσπα.
Θα κάνω κάποια στιγμή το τεστ που λες.
-
@super-t said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πως τα πάνε από σεισμούς τα 3D printed σπίτια;
Σε κάθε περίπτωση αν πάρει έγκριση σημαίνει ότι έχει μελετηθεί και σε αυτό το κομμάτι
-
@alejandro said in [AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ! Παντως
θυμάμαι μεσίτης μου έιπε, που εκείνη την εποχή πούλησε κάπως αντίστοιχο, ανακαινισμένο, και έπιασε κάπου 350.000 (γωνιακό επίσης, όμως με πλαϊ τη θάλασσα). Παντως, που είχα δει κάποια στιγμή πρόσφατα, 3 τετράγωνά μέσα, αντίστοιχα τ.μ. σε υπο κατασκευή βλεπω τιμες 550.000 - 600.000.
Μπηκα λίγο στο γνωστό σαϊτ με κριτηρια αναζήτησης 1-3 τετραγωνα μέσα από το παραλιακό μέτωπο, εκει γυρω στα 135τμ προ '80 κατασκευές και βλεπω διαμερίσματα χωρις ανακαίνιση, χωρις θέα θάλασσα από μέσα από το διαμέρισμα (δείχνουν κάποια θέα από ταράτσα(!) ή απο μπαλκόνι πλαϊ) και βλέπω τιμές από 300-400.000 (τα πιο πολλά χωρίς παρκινγκ μιας και Φάληρο ελάχιστες παλιές έχουν). Με πιο θεαματική ανακαίνιση από τη δική μου βλέπω 450.000-500.000(!!! - Δε ξέρω αν πουλιούνται φυσικά σε αυτές τις τιμές). Σίγουρα έχουν τσιμπήσει αρκετά οι τιμές από το 2020!
@criuser said in [AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!](/post
Δηλαδή το δικό σου στο Φάληρο που είναι 40 ετών, δεν θυμάμαι ακριβώς, σε σχέση με τα 6000-10000 που θα πούλαγα στην παραλιακή επάνω, στον Πράπα ας, πούμε, πόσο θα το εκτιμούσες, που δεν είσαι πάνω στην παραλιακή και δεν ξέρω αν έχεις πάρκινγκ κλπ ?
Αρα έτσι με τη πολύ πρόχειρη έρευνα χθες βραδυ, ίσως και να ξεκινούσα καπου 400 ωστε να πέσω κάπου 380; Ετσι για να απαντήσω πολύ πρόχειρα. Ετσι δηλαδή όπως το βλεπω με το κάποιο τσιμπημα των τιμών (αν ειναι αληθινό) ίσως να βγάλω το έξοδο της ανακαίνισης, όχι όμως να βγάλω και "κέρδος" πάνω από αυτό. Να σημειώσω οτι όταν ηταν να πουληθεί το 2020, γερμανικό μεσιτικό μου έιχε βάλει αρχική 380 λόγω θέσης, αλλά δεν ήρθε ποτέ κανείς να το δει, αν και ο "σύμβουλος" είχε πολύ καλό προαίσθημα....
Οπότε θεωρώ οτι για του @criuser το διαμέρισμα, αν όντως ειναι σε τοπ περιοχή που αναφέρει, σίγουρα μινιμουμ αρχικη τα 300.000. Αν γίνει και μια ανακαίνιση αξιοπρεπής και αν ο νυν ιδιοκτήτης έδινε και ποσοστό στον criuser αν εμφανιζόταν και ως ο κατασκευαστης που ξέρει και "στέκεται" δίπλα στη κατασκευή του μετά από 20 χρόνια, νομίζω θα μπορούσε να ξεκινήσει και στα 320.000. Ολα εξαρτώνται από τον υποψήφιο αγοραστή, τι κοιτάζει και τι εκτιμάει.
Πια και εγώ βλέπω τα σπίτια πολύ διαφορετικά μετά την εμπειρία της ανακαίνισης και έχω άλλα κριτήρια. -
Δεν χρειάζεται να μου πει να εμφανιστώ, μένω στον αποπάνω όροφο και ο πωλητής πέρα από πελάτης είναι και φίλος.....
Τόσο ακριβώς θα το βάλουμε 325000, για να κατέβει μέχρι 300000, δηλαδή 3900 προς 3600.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δεν χρειάζεται να μου πει να εμφανιστώ, μένω στον αποπάνω όροφο και ο πωλητής πέρα από πελάτης είναι και φίλος.....
Τόσο ακριβώς θα το βάλουμε 325000, για να κατέβει μέχρι 300000, δηλαδή 3900 προς 3600.
Α! Ο κατασκευαστής ΜΕΝΕΙ και στην ίδια πολυκατοικία; 350 τότε!
Οχι, πραγματικά εκεί θεωρώ οτι 300 πολύ μινιμουμ.
Νομίζω οτι η 20ετια σε ένα διαμέρισμα ειναι η πιο "περίεργη" ηλικία τιμολόγησης γιατί ούτε μπορείς να το πεις "παλιό" αλλά ούτε "σχετικά καινούργιο". Οπότε έχει να κάνει απολύτως με τη κατασκευή της πολυκατοικίας, τη συντήρησή της. -
Πάντως παρατηρώ ότι οι ιδιοκτήτες παλαιών κτισμάτων είναι σε σύγχιση σχετικά με την τιμολόγηση, πολλές φορές έχουν σχεδόν τιμές νεόδμητων. Κοινώς ζητάνε ό,τι θέλουν
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!