-
@tgd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Η "Καθημερινή" έχει ένα άρθρο πώς 750.000 ακίνητα στην Αθήνα είναι άδεια. Και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες λένε ότι δεν τους συμφέρει να τα νοικιάσουν με τα φέσια που έχουν φάει.
Ένα χιλιάρικο νερό πλήρωσα για έναν όταν έφυγε. Χιλιάρικο νερό, βρε παιδιά, δεν είχε πληρώσει ούτε έναν λογαριασμό και η προειδοποίηση για την επεκείμενη διακοπή ήρθε δυο μήνες μετά που έφυγε και είχα ήδη αναγκαστεί να το πληρώσω για να ξανανοικιάσω το σπίτι.
Σε άλλη περίπτωση, δυο χρόνια απλήρωτα ενοίκια και κοινόχρηστα και νερό. Έφτασα να κάνω δικαστήριο και προσημείωση σε ακίνητο (τρίτη στη σειρά για το ίδιο ακίνητο) για να αποφασίσει να με πληρώσει σε 12 δόσεις και άτοκα. Και τα έξοδα των δικηγόρων και τα ταξίδια δικά μου.
Άλλο ένα σημείο είναι ότι τα περισσότερα από αυτά είναι παλιά και χρειάζονται μια γενναία επένδυση για να εξυγχρονιστούν. Αλλά είναι και συνήθως σε περιοχές που τα λεφτά που θα πέσουν δεν θα φέρουν αύξηση του ενοικίου. Κι εκεί έρχεται η ευθύνη του κράτους με την γενικότερη έλλειψη αστυνόμευσης. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε την ασυννενοησία σε όλες σχεδόν τις πολυκατοικίες που κατεβάζει την ποιότητα του κτιρίου και συνεπακόλουθα και την πιθανότητα ενοικίασης με καλούς όρους.Στο απλήρωτο νερό δεν έχει να κάνει με ΑΦΜ?
-
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Κάποια σπίτια κτίζονται, κάποιες πολυκατοικίες σηκώνονται, κάποιοι έχουν τα φράγκα και ρίχνουν μπετά.
ok... Και μετά τι;
Ποιοι θα τα αγοράσουν;
Θα απαντήσω εγώ. Αυτοί που έχουν ήδη σπίτια, αυτοί που έχουν φράγκα, αυτοί που έχουν μασούρια κάτω από τα κρεβάτια.Και τελικά τι;
Τελικά λοιπόν, κάποιοι που έχουν μόνο ένα μισθό π.χ. ένα ζευγάρι, ένας απλός πολίτης, ένας μισθωτός, ένας που δεν έχει χορηγούς θα παραμείνει στο ενοίκιο ή στο πατρικό να παίζει τάβλι με την μάνα του και τον πατέρα του ή θα φτιάξει βαλίτσες να φύγει έξω (και καλά θα κάνει).Χτίζονται λοιπόν κάποια σπίτια, κάποιες οικοδομές και "Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει..."
Και εκεί που θα έπρεπε να επέμβει το κράτος, αυτό επιμένει να κάνει τον κινέζο και με τις αποφάσεις του να προκαλεί.
Αυτά θα έπρεπε να κάνει σημαία η αντιπολίτευση μπας και σουλουπωθεί λίγο ο τόπος, αλλά προφανώς όλοι τους έχουν λερωμένη την φωλιά τους.
απολυτα σωστο!
με κοστος ενος διαμερισματος 100τμ στα 300000 για μια οικογενεια μιλαμε για γιουρα που δεν μαζευονται ή ειναι ζητημα να τα καταφερουν ελαχιστοι που ευνοηθηκαν απο την τυχη και απεκτησαν ενα παραπανω εισοδημα. το οποιο βεβαια θα καταναλωθει σε ντουβαρια.μονο με μασουρια απο μαυρα αγοραζονται με τετοιες τιμες. ή με γιουρα του μπαμπα νουδοπασοκοζαιου πρωην συνδικαλα και νυν στελεχος στο υπουργειο, που τα λουφαρε απο τους υπολοιπους μας. ή εργολαβο-κατασκευαστη με μαυρα χωμενα μεχρι και στις γλαστρες στο χωριο.
με δανειο 130000 25ετιας, με τρομερα ευνοικους ορους (euribor σκετο αντι για euribor συν 2.5 εως 4.5) μια και ηταν κατω απο την αντικειμενικη, πληρωνω δοση μαζι με τις υποχρεωτικες ασφαλειες, 540. υποθετω με κανονικους ορους θα ηταν 600+ ή και παραπανω. τωρα με τα επιτοκια στο θεο, μπορει να περναγε τα 700. οτι χρηματα και να βγαζει καποιος, ενα ποσο ανελαστικο 700 ευρω το μηνα, ειναι καταδικη 25 ετων σε κατεργα.Σωστά όλα αυτά αλλά μια οικογένεια που θα μείνει αν δεν υπάρχει σπίτι?
Σε ενοικιο.
Πόσο κοστίζει σήμερα το ενοίκιο σε διαμέρισμα 100 τ.μ ?
Περίπου τα ίδια. Και στο τέλος των 25 χρόνων , τα έχεις δώσει και δεν έχεις και τίποτα από τσιμέντα....μα δεν κοστιζει τα ιδια!
ή θα πρεπει με καποιο μαγικο τροπο να μαζευτουν 170000 προκαταβολη για να πας στο παραδειγμα ή θα πρεπει να δινεις 1500 το μηνα!
ειναι οπως στα ληζινγκ με τα αμαξια. βγαζουν μονο τη δοση να τσιμπησεις και με μικρα γραμματα τη προκαταβολη.Εκτός κι αν αγοράσεις παλιό με τα ίδια λεφτά που θα έδινες για ενοίκιο.
Τώρα σχετικά και με τα ενοικια.
Οι ιδιοκτήτες ζητάνε πολλά λεφτά, όσα τους λείπουν, με ρίσκο να μην τα πάρουν και να έχουν και απλήρωτους λογαριασμούς.δεν ζεις αθηνα...
με 130000 μαντεψε τι και που παιρνεις....
δεν εχετε ιδεα οι εκτος των τοιχων.συμφωνω για τα ακριβα αλλα σκεψου ποσο εχει ανεβει και το κοστος τους!
ας πουμε εστω οτι κοστιζει η αποκτηση του ακινητου 300000.
εστω 900 ενοικιο = 10800 <εδιτ ποσο ειπα? με 300000 παιρνεις 100αρι μονο δυτικα που πανω απο 700 δεν....)
μειον εφορια 15% = 9180
μιλαμε για αποδοση 3%
πριν αφαιρεσουμε απαξιωση και ζημιες....οκ, ο γατος μαλλον ειναι λογικος ή οχι και νοικιαζει κτιριο 190τμ σε χωρο 290τμ, οχι διαμερισμα κλπ, με καλο ποστο προς 500.... αχαχαχχ
-
Κάποια σπίτια κτίζονται, κάποιες πολυκατοικίες σηκώνονται, κάποιοι έχουν τα φράγκα και ρίχνουν μπετά.
ok... Και μετά τι;
Ποιοι θα τα αγοράσουν;
Θα απαντήσω εγώ. Αυτοί που έχουν ήδη σπίτια, αυτοί που έχουν φράγκα, αυτοί που έχουν μασούρια κάτω από τα κρεβάτια.Και τελικά τι;
Τελικά λοιπόν, κάποιοι που έχουν μόνο ένα μισθό π.χ. ένα ζευγάρι, ένας απλός πολίτης, ένας μισθωτός, ένας που δεν έχει χορηγούς θα παραμείνει στο ενοίκιο ή στο πατρικό να παίζει τάβλι με την μάνα του και τον πατέρα του ή θα φτιάξει βαλίτσες να φύγει έξω (και καλά θα κάνει).Χτίζονται λοιπόν κάποια σπίτια, κάποιες οικοδομές και "Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει..."
Και εκεί που θα έπρεπε να επέμβει το κράτος, αυτό επιμένει να κάνει τον κινέζο και με τις αποφάσεις του να προκαλεί.
Αυτά θα έπρεπε να κάνει σημαία η αντιπολίτευση μπας και σουλουπωθεί λίγο ο τόπος, αλλά προφανώς όλοι τους έχουν λερωμένη την φωλιά τους.
απολυτα σωστο!
με κοστος ενος διαμερισματος 100τμ στα 300000 για μια οικογενεια μιλαμε για γιουρα που δεν μαζευονται ή ειναι ζητημα να τα καταφερουν ελαχιστοι που ευνοηθηκαν απο την τυχη και απεκτησαν ενα παραπανω εισοδημα. το οποιο βεβαια θα καταναλωθει σε ντουβαρια.μονο με μασουρια απο μαυρα αγοραζονται με τετοιες τιμες. ή με γιουρα του μπαμπα νουδοπασοκοζαιου πρωην συνδικαλα και νυν στελεχος στο υπουργειο, που τα λουφαρε απο τους υπολοιπους μας. ή εργολαβο-κατασκευαστη με μαυρα χωμενα μεχρι και στις γλαστρες στο χωριο.
με δανειο 130000 25ετιας, με τρομερα ευνοικους ορους (euribor σκετο αντι για euribor συν 2.5 εως 4.5) μια και ηταν κατω απο την αντικειμενικη, πληρωνω δοση μαζι με τις υποχρεωτικες ασφαλειες, 540. υποθετω με κανονικους ορους θα ηταν 600+ ή και παραπανω. τωρα με τα επιτοκια στο θεο, μπορει να περναγε τα 700. οτι χρηματα και να βγαζει καποιος, ενα ποσο ανελαστικο 700 ευρω το μηνα, ειναι καταδικη 25 ετων σε κατεργα.Σωστά όλα αυτά αλλά μια οικογένεια που θα μείνει αν δεν υπάρχει σπίτι?
Σε ενοικιο.
Περίπου τα ίδια. Και στο τέλος των 25 χρόνων , τα έχεις δώσει και δεν έχεις και τίποτα από τσιμέντα....μα δεν κοστιζει τα ιδια!
ή θα πρεπει με καποιο μαγικο τροπο να μαζευτουν 170000 προκαταβολη για να πας στο παραδειγμα ή θα πρεπει να δινεις 1500 το μηνα!
ειναι οπως στα ληζινγκ με τα αμαξια. βγαζουν μονο τη δοση να τσιμπησεις και με μικρα γραμματα τη προκαταβολη.Εκτός κι αν αγοράσεις παλιό με τα ίδια λεφτά που θα έδινες για ενοίκιο.
Οι ιδιοκτήτες ζητάνε πολλά λεφτά, όσα τους λείπουν, με ρίσκο να μην τα πάρουν και να έχουν και απλήρωτους λογαριασμούς.δεν ζεις αθηνα...
δεν εχετε ιδεα οι εκτος των τοιχων.συμφωνω για τα ακριβα αλλα σκεψου ποσο εχει ανεβει και το κοστος τους!
εστω 900 ενοικιο = 10800
μειον εφορια 15% = 9180
μιλαμε για αποδοση 3%
πριν αφαιρεσουμε απαξιωση και ζημιες....οκ, ο γατος μαλλον ειναι λογικος ή οχι και νοικιαζει κτιριο 190τμ σε χωρο 290τμ, οχι διαμερισμα κλπ, με καλο ποστο προς 500.... αχαχαχχ
Δικιο έχεις, δεν ξέρω πολλα απο τιμές Αθηνα.
Ξάνθη πλέον καινούργιο 100 τ.μ 180.000 πάει... πολλά για εδώ
Ενοικιο 100 τ.μ. με τρια δωματια (λείπουν σπιτια με 3) σπίτια 20ετιας στο 500αρικο.. πολλά -
Βάλτε περιοχές στο σχέδιο πόλης, φέρτε κατασκευαστές με μαζική παραγωγή προκάτ πολυκατοικιών όπως το εξωτερικό.
Μόνο τότε όλα θα έρθουν σε μια ισορροπία. Λαπ σπικινγκ.
-
ok... Και μετά τι;
Ποιοι θα τα αγοράσουν;
απολυτα σωστο!
Σε ενοικιο.
εστω 900 ενοικιο = 10800
μειον εφορια 15% = 9180
μιλαμε για αποδοση 3%
Δικιο έχεις, δεν ξέρω πολλα απο τιμές Αθηνα.
Ξάνθη πλέον καινούργιο 100 τ.μ 180.000 πάει... πολλά για εδώ
Ενοικιο 100 τ.μ. με τρια δωματια (λείπουν σπιτια με 3) σπίτια 20ετιας στο 500αρικο.. πολλάισχυει οπως το ειπαν οι, καταπτυστοι βεβαια κατα τα αλλα, πολάιτχαρυ και σιτροκατ, 3k το τετραγωνικο στη χειροτερη δυνατη περιοχη. οποτε και τα παλια ειναι ανεβασμενα.
-
οι του μεροκάματου δλδ μόνο με θαύμα αγορά σπιτιού...
Ξάνθη όπως βλέπεις μπορεί να συμφέρει η αγορά....
στα 30 χρόνια μετά κάτι να έχει μείνει....
αν μείνει και τίποτα μετά από 30 χρόνια σε όλους μας εδώ - εδώ που είμαι...... άλλη κουβέντα αυτή όμως -
Εγώ γνωρίζω κόσμο που ψάχνει χρόνια να πάρει σπίτι. Μετά από χρόνια λοιπόν, ζορίζεσαι και φεσώνεσαι περισσότερο.
Επίσης υπάρχει πολλοί που είτε είναι γιατροί/δικηγόροι/μεγαλοεισοδηματίες, είτε έχουν τέτοιους γονείς, οπότε υπάρχει μαρούλι φουλ!
Άρα ότι πωλείται (όσο και να πωλείται), φεύγει και γρήγορα.Για τα παρατημένα σπίτια ...πραγματικά απορώ! Γνωρίζω πάλι κόσμο που ψάχνει να πάρει ένα μικρό διαμέρισμα για επένδυση και είναι όλα στο θεό! Δεν υπάρχει τίποτα! Και από πωλήσεις σε τιμές ριβιέρας!
Και να σας πω ένα που άκουσα πρόσφατα; Μου λέει κάποιος ότι νοικιάζει ωραίο σπίτι (ανθρώπινο εννοώ) σε καλή τιμή 550ε, αλλά, του δίνει 6 μήνες μπροστά τα νοίκια. Οπότε ο ένας λέει δεν θα με πιστολιάσει πολύ και ο άλλος απλά τα έχει και τα προπληρώνει.Τέλος ...(πιάσαμε πολλά), ένας γνωστός είναι φοιτητής σε νησί και έχει τα πάντα και το νερό στο όνομα του. Πέρασαν 15+ χρόνια και του σκάει ένα φέσι εφοριακό 2000ε! Ο τύπος που είχε το σπίτι όχι μόνο δεν το πήρε πάλι στο όνομα του, αλλά τα γάμησε και όλα! Πισίνες γέμιζε; Δεν ξέρω.
Ω, θα του κάνω θα του ράνω, δικηγόροι, κλπ κλπ κλπ..... μια χαρά τα πλήρωσε όλα! Μιλάμε για μαλ@κες, όχι αστεία. -
@xenos said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εγώ γνωρίζω κόσμο που ψάχνει χρόνια να πάρει σπίτι. Μετά από χρόνια λοιπόν, ζορίζεσαι και φεσώνεσαι περισσότερο.
Επίσης υπάρχει πολλοί που είτε είναι γιατροί/δικηγόροι/μεγαλοεισοδηματίες, είτε έχουν τέτοιους γονείς, οπότε υπάρχει μαρούλι φουλ!
Άρα ότι πωλείται (όσο και να πωλείται), φεύγει και γρήγορα.Για τα παρατημένα σπίτια ...πραγματικά απορώ! Γνωρίζω πάλι κόσμο που ψάχνει να πάρει ένα μικρό διαμέρισμα για επένδυση και είναι όλα στο θεό! Δεν υπάρχει τίποτα! Και από πωλήσεις σε τιμές ριβιέρας!
Και να σας πω ένα που άκουσα πρόσφατα; Μου λέει κάποιος ότι νοικιάζει ωραίο σπίτι (ανθρώπινο εννοώ) σε καλή τιμή 550ε, αλλά, του δίνει 6 μήνες μπροστά τα νοίκια. Οπότε ο ένας λέει δεν θα με πιστολιάσει πολύ και ο άλλος απλά τα έχει και τα προπληρώνει.Τέλος ...(πιάσαμε πολλά), ένας γνωστός είναι φοιτητής σε νησί και έχει τα πάντα και το νερό στο όνομα του. Πέρασαν 15+ χρόνια και του σκάει ένα φέσι εφοριακό 2000ε! Ο τύπος που είχε το σπίτι όχι μόνο δεν το πήρε πάλι στο όνομα του, αλλά τα γάμησε και όλα! Πισίνες γέμιζε; Δεν ξέρω.
Ω, θα του κάνω θα του ράνω, δικηγόροι, κλπ κλπ κλπ..... μια χαρά τα πλήρωσε όλα! Μιλάμε για μαλ@κες, όχι αστεία.κι εγώ έτσι κάνω που νοικιαζω..
350 ζητούσε η σπιτονοικοκυρα μου το 2014...
της λέω 300 και έξι μήνες μπροστά για οσο καιρο ειμαι στο σπίτι.
Ακομή στο ίδιο είμαι με το ίδιο ποσό απο το 2014.
κα καθε εξαμηνο μου λεει '' 50 ευρω μειον βάλε και πάρε ένα δωρο τα παιδάκια σου'' ΑΨΟΓΗ -
Τα στεγαστικά δάνεια είναι ένας άλλος τρόπος να πουλάει ο άνθρωπος την ζωή του και την ψυχή του στον διάβολο...
Αυτά.
-
Ω, θα του κάνω θα του ράνω, δικηγόροι, κλπ κλπ κλπ..... μια χαρά τα πλήρωσε όλα! Μιλάμε για μαλ@κες, όχι αστεία.Που δεν βρισκουν σπιτια; Εχω ενα ημιτελες στην επαρχια που μπορει να στεγασει 2 οικογενειες, το δινω στο 50% του κοστους. Γιατι δεν πανε να παρουν αυτο; Σπιτια υπαρχουν αλλα ο κοσμος τα θελει δωρεαν και θελει και να ειναι και στην Γλυφαδα....
-
@wantone said in [AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ
Που δεν βρισκουν σπιτια; Εχω ενα ημιτελες στην επαρχια που μπορει να στεγασει 2 οικογενειες, το δινω στο 50% του κοστους. Γιατι δεν πανε να παρουν αυτο; Σπιτια υπαρχουν αλλα ο κοσμος τα θελει δωρεαν και θελει και να ειναι και στην Γλυφαδα....
Για Αττική λέω εγώ.
Που είναι το δικό σου; -
Που δεν βρισκουν σπιτια; Εχω ενα ημιτελες στην επαρχια που μπορει να στεγασει 2 οικογενειες, το δινω στο 50% του κοστους. Γιατι δεν πανε να παρουν αυτο; Σπιτια υπαρχουν αλλα ο κοσμος τα θελει δωρεαν και θελει και να ειναι και στην Γλυφαδα....
Για Αττική λέω εγώ.
Που είναι το δικό σου;Eκτος Αττικης. Αν βρεις κατι καλο σε χαμηλη τιμη Αθηνα πες το και μενα γιατι ψαχνω να μετακομισω, θελω καλη κατασκευη απο 2002 και μετα καλο σχεδιο 2 μπανια και καλη γειτονια.
-
@wantone said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Για Αττική λέω εγώ.
Που είναι το δικό σου;Eκτος Αττικης. Αν βρεις κατι καλο σε χαμηλη τιμη Αθηνα πες το και μενα γιατι ψαχνω να μετακομισω, θελω καλη κατασκευη απο 2002 και μετα καλο σχεδιο 2 μπανια και καλη γειτονια.
αχαχαχαχ
κερδισες στοιχημα ημιχρονο, τελικο, παραταση, πεναλτυ, καρτες και κορνερ στον τελικο? ακομη και η 'καλη' τιμη εντος αττικης ειναι προσβολη για οποιονδηποτε μισθωτο -
Μα δεν βάζουν νέες περιοχές στο σχέδιο πόλης για να κρατούν ψηλά τις τιμές, να γίνουν πλουσιότεροι οι εργάτες του μόχθου και της νοικοκυροσύνης, οι μικροί κατασκευαστές, και μόλις αδειάσει η αγορά από πλούσιους ξένους και Έλληνες, τότε θα μπουν στο σχέδιο νέες περιοχές για να σηκωθεί επιτέλους και η λαϊκή κατοικία.
Πολλά από τα παλιά σπίτια δεν αξίζουν ούτε να τα φτιάξεις. Έχουν υποβαθμιστεί περιοχές.
-
Η χαμηλή τιμή για κατασκευή μετά το 2002 με δύο μπάνια σε καλή γειτονιά ποια περίπου είναι;
Το "καλή γειτονιά" υπάρχει πουθενά;
-
Τα σπίτια του 2002 είναι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ σπίτια.
Από το 2008 μέχρι το 2020 δεν χτίστηκε τίποτε.
Αρα μην περιμένετε να πάρετε φτηνά τέτοια σπίτια.Τα σπίτια που είναι πριν το 80 είναι μία κατηγορία, τα 80-90 άλλη κατηγορία, τα 1990-2015 άλλη και από το 2020 και μετά άλλη.
Για ανθρώπους που έχουν σταθερή εργασία και σταθερή περιοχή διαμονής, το να δίνουν ενοίκιο, αντί για δόση στεγαστικού, είναι απλά ανόητο...
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τα σπίτια του 2002 είναι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ σπίτια.
Από το 2008 μέχρι το 2020 δεν χτίστηκε τίποτε.
Αρα μην περιμένετε να πάρετε φτηνά τέτοια σπίτια.Τα σπίτια που είναι πριν το 80 είναι μία κατηγορία, τα 80-90 άλλη κατηγορία, τα 1990-2015 άλλη και από το 2020 και μετά άλλη.
Για ανθρώπους που έχουν σταθερή εργασία και σταθερή περιοχή διαμονής, το να δίνουν ενοίκιο, αντί για δόση στεγαστικού, είναι απλά ανόητο...
προφανως η αστικη καταγωγη και φαινεται...
για να ισχυσει το δοση δανειου=ενοικιο ειπαμε οτι χρειαζεται μια γενναια προκαταβολη.
μπορει στους αστους να τη δινει η μαμουά ή μπαμπουάς αλλα στην λαικη οικογενεια δεν υπαρχει. ειναι βολικο αυτο το παραμυθακι για τους εργολαβους και μονο. -
Τα σπίτια που είναι πριν το 80 είναι μία κατηγορία, τα 80-90 άλλη κατηγορία, τα 1990-2015 άλλη και από το 2020 και μετά άλλη.
μπορει στους αστους να τη δινει η μαμουά ή μπαμπουάς αλλα στην λαικη οικογενεια δεν υπαρχει. ειναι βολικο αυτο το παραμυθακι για τους εργολαβους και μονο.
Ε, ναι ρε γάτε, κόντυνε το λιγάκι.....
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Βάλτε περιοχές στο σχέδιο πόλης, φέρτε κατασκευαστές με μαζική παραγωγή προκάτ πολυκατοικιών όπως το εξωτερικό.
Μόνο τότε όλα θα έρθουν σε μια ισορροπία. Λαπ σπικινγκ.
Ρωτάς τις συντεχνίες του χώρου αν θέλουν να συμβεί αυτό;
Τα κοράκια μετά τι θα μασουλάνε;Ρε φίλε ο τομέας του ακινήτου στην Ελλάδα είναι μία μαφία. Όποιος πάει να βάλει χέρι του το κόβουν σύριζα. Ξέρεις πόσες επαγγελματικές ειδικότητες μασουλάνε χρήμα και ορισμένες από αυτές το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν υπογραφές;
Στην Αμερική που ήμουν η αγοραπωλησία ακινήτων (όπως και αυτοκινήτων) γινόταν μέσα σε μία μέρα, επιτόπου στο ακίνητο. Στην Ελλάδα πριν καν ξεκινήσεις να ψάχνεις πρέπει να αρχίσεις να πληρώνεις...
-
@famas said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τα σπίτια που είναι πριν το 80 είναι μία κατηγορία, τα 80-90 άλλη κατηγορία, τα 1990-2015 άλλη και από το 2020 και μετά άλλη.
μπορει στους αστους να τη δινει η μαμουά ή μπαμπουάς αλλα στην λαικη οικογενεια δεν υπαρχει. ειναι βολικο αυτο το παραμυθακι για τους εργολαβους και μονο.
Ε, ναι ρε γάτε, κόντυνε το λιγάκι.....
ειμαι σε μια σκληρη ερευνητικη προσπαθεια να βρω πως σε σπιτι στους αγιους αναργυρους ας πουμε στη δυτικη αθηνα, των μολις 200k δηλαδη οχι νεοδμητο, θα μπορεσει ενα ζευγαρι εργαζομενων με παιδια που παιρνει 2-2.5 ή και 3k και οι δυο, να μαζεψει 130k (100 για προκαταβολη και 30 για τα εξοδα) μεχρι τα 35 ωστε να παρει και δανειο που να κρατησει μεχρι τα 65, αλλα 100, οποτε να δινει δανειο = ενοικιο.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!