-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αυτή η εμπορική πολιτική, ακολουθείται πετυχημένα πάνω από 30 χρόνια.
Φαίνεται η εμπειρία σου....
Και εγώ χωρίς να έχω πολλά λεφτά αν έβλεπα ένα στα τσιμέντα και τους τοίχους, και το έβλεπα αρκετά φθηνότερο από τα άλλα, θα έλεγα πως μου αρέσει διότι θα το φτιάξω σιγά σιγά όπως θέλω... Μέσα σε ένα έτος θα το έφτιαχνα και θα έμπαινα. Δηλαδή μου κέντριζε το ενδιαφέρον. Αν ήμουν λεφτας, θα αγόραζα ένα από τα χαρτιά πριν ξεκινήσει.
Ποιά τσιμέντα και τοίχους. Είναι χτισμένο, σοβατισμένο, με ηλεκτρικά και υδραυλικά περασμένα, ΑΛΛΑ ΟΡΑΤΑ που σημαίνει ότι παίρνει τροποποιήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν αν μπουν τα δάπεδα και βέβαια με τοποθετημένα τα εξωτερικά κουφώματα. Δηλαδή το σπίτι είναι κλειστό, έτοιμο.
Αν δεν είναι οροφοδιαμέρισμα, έχει τοποθετηθεί και η εξώπορτα. Αν είναι οροφοδιαμέρισμα, τοποθετείται μία προσωρινή πόρτα, για να διαλέξει και την εξώπορτα.
-
@jamesd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αν δώσεις 300-400K € είναι κρίμα να μην μπορείς να κανείς personalisation. Βέβαια αυτό απαιτεί αρκετά χρήματα σε interior design/υλικά και τη δυσκολία να βρεις και καλό επαγγελματία αλλά καλύτερα να μην σου αφαιρέσουν το δικαίωμα επιλογής.
Δεν θέλει καθόλου χρήματα. Λίγο χρόνο και διάθεση για ψάξιμο και τώρα με το διαδίκτυο, όλα είναι εύκολα.
-
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Θεσσαλονίκη πολλοί κατασκευαστές οικοδομών κάνουν το εξής:
Αφήνουν δάπεδα, εσωτερικά κουφώματα, ντουλάπες, κουζίνα και είδη υγιεινής και στον αγοραστή αναφέρουν ότι εγώ συνεργάζομαι με αυτά τα μαγαζιά, πήγαινε δες τι επιλογές έχεις με τα ποσά που εγώ διαθέτω. Αν δεν σε καλύπτουν, προσθέτεις την διαφορά και αγοράζεις αυτά που θέλεις, από όπου θέλεις.Εγώ προτιμώ αυτό που κάνει ο κρου.
Κακά τα ψέμματα η ποιότητα των 'εργολαβικών' σπιτιών ειδικά οι κουζίνες είναι τραγικές.....Ακριβώς το ίδιο λέω σαν επιλογή, με μόνη διαφορά, ότι δεν προτείνω μαγαζιά, αλλά έχω αξίες και ένα συνολικό ποσό, το οποίο μπορεί να το μοιράσει όπου και όπως θέλει.
Υπάρχουν αρκετοί εργολάβοι κατασκευαστές που δουλεύουν στην ίδια περιοχή και 30 χρόνια φτιάχνουν την ίδια όψη, γιατί λέει θέλουν να ξέρουν οι πελάτες ότι είναι δική τους η οικοδομή.
Για μένα βέβαια είναι απαράδεκτο αυτό, αλλά δεν είναι μοναδικοί. Το συναντάμε και στα γερμανικά αμάξια, που φτιάχνουν τα ίδια σχήματα και εσωτερικά, 30-40 χρόνια.
Προφανώς υπάρχει αρκετός κόσμος που προτιμάει να παίρνει το 2022 κτίρια με σχεδιασμό του 90 και το ίδιο και αυτοκίνητα.
Αυτοί οι κατασκευαστές συνήθως δεν επιτρέπουν αλλαγές και επιλογές στο εσωτερικό, γιατί έχουν μόνιμες συνεργασίες, ή και δικές τους εισαγωγές, οπότε μπορείς να διαλέξεις από 3-4 πλακάκια, ή 1-2 ντουλάπια κουζίνας και αυτό αν έχεις αγοράσει πριν τα βάλει.
-
Και εγώ χωρίς να έχω πολλά λεφτά αν έβλεπα ένα στα τσιμέντα και τους τοίχους, και το έβλεπα αρκετά φθηνότερο από τα άλλα, θα έλεγα πως μου αρέσει διότι θα το φτιάξω σιγά σιγά όπως θέλω... Μέσα σε ένα έτος θα το έφτιαχνα και θα έμπαινα. Δηλαδή μου κέντριζε το ενδιαφέρον. Αν ήμουν λεφτας, θα αγόραζα ένα από τα χαρτιά πριν ξεκινήσει.
Ποιά τσιμέντα και τοίχους. Είναι χτισμένο, σοβατισμένο, με ηλεκτρικά και υδραυλικά περασμένα, ΑΛΛΑ ΟΡΑΤΑ που σημαίνει ότι παίρνει τροποποιήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν αν μπουν τα δάπεδα και βέβαια με τοποθετημένα τα εξωτερικά κουφώματα. Δηλαδή το σπίτι είναι κλειστό, έτοιμο.
Αν δεν είναι οροφοδιαμέρισμα, έχει τοποθετηθεί και η εξώπορτα. Αν είναι οροφοδιαμέρισμα, τοποθετείται μία προσωρινή πόρτα, για να διαλέξει και την εξώπορτα.
Ναι ρε συ. Αυτό εννοώ τσιμέντα.
Αυτήν την εποχή πλέον στην μόδα ειναι τα πατώματα σε μεγάλα κεραμικά πλακάκια και σε απομίμηση μαρμάρου. Για εμένα πολύ ωραία ιδέα. Ούτε σε νοιάζει για λεκέδες ούτε τίποτα. Το κλασικό μάρμαρο είναι το αθλιοτερο πάτωμα. Θέλει συνεχή φροντίδα και ποτέ δεν είναι καλό.
Ένα άλλο πάτωμα είναι τα πλακάκι απομίμησης ξύλου που πλέον τα βάζουν και χωρίς αρμούς και έτσι μοιάζει όντως για ξύλινο. Οι οποίοι αρμοί πρέπει να υπαρχουν είναι απειροελάχιστοι και σχεδόν φαίνονται. Άλλη έξυπνη επιλογή. Καμία συντήρηση και είναι πάντα σαν καινούργιο.
Αυτό εδώ είναι από πλακάκι!!!!!
https://www.bathroom-shop.gr/media/k2/items/cache/d446bd5b214698397917d385a315641b_M.jpg -
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Υπάρχουν αρκετοί εργολάβοι κατασκευαστές που δουλεύουν στην ίδια περιοχή και 30 χρόνια φτιάχνουν την ίδια όψη, γιατί λέει θέλουν να ξέρουν οι πελάτες ότι είναι δική τους η οικοδομή.Αντίθετα, μου αρέσει πολύ ένας κατασκευαστής εδώ στον Βόλο που δεν έχει ούτε δυο πολυκατοικίες να μοιάζουν μεταξύ τους. Και "σηκώνει" σταθερά μία τον χρόνο.
-
Τις δικαιολογίες που αναφέρει ο Χάρης, στην πράξη τις λένε αυτοί που δεν έχουν τα λεφτά να αγοράσουν.
Βασίλη, εγώ όπως ξέρεις δεν είμαι εργολάβος. Αλλά έχω συνεργαστεί με εργολάβους και έχω φίλους και γνωστούς εργολάβους. Οι περισσότεροι λοιπόν από αυτούς ακολουθούν (ή προτιμούν να ακολουθούν) την αντίθετη εμπορική πολιτική από σένα, για τους λόγους (και όχι δικαιολογίες) που ανέφερα.
Σέβομαι την εμπειρία σου και το ότι ακολουθείς επιτυχημένα την ίδια εμπορική πολιτική τόσα χρόνια, αλλά πραγματικά νομίζεις ότι αν ακολουθούσες την άλλη πολιτική, θα ήσουν λιγότερο επιτυχημένος; Εγώ πιστεύω ότι πάνω - κάτω στα ίδια θα ήσουν, με πολύ μικρές διαφορές σε απόδοση και κόπο...
-
Αν δώσεις 300-400K € είναι κρίμα να μην μπορείς να κανείς personalisation. Βέβαια αυτό απαιτεί αρκετά χρήματα σε interior design/υλικά και τη δυσκολία να βρεις και καλό επαγγελματία αλλά καλύτερα να μην σου αφαιρέσουν το δικαίωμα επιλογής.
Δεν θέλει καθόλου χρήματα. Λίγο χρόνο και διάθεση για ψάξιμο και τώρα με το διαδίκτυο, όλα είναι εύκολα.
Διαφωνώ καθέτως! Δεν μπορείς να καταλάβεις ούτε την υφή ούτε την ποιότητα ούτε καν την όψη ενός υλικού, από μια φωτογραφία στο διαδίκτυο!
-
Έτσι είναι. Και πολλές φορές αν δεν το δεις στον φωτισμό του ίδιου του σπιτιού δεν μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα.
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τις δικαιολογίες που αναφέρει ο Χάρης, στην πράξη τις λένε αυτοί που δεν έχουν τα λεφτά να αγοράσουν.
Βασίλη, εγώ όπως ξέρεις δεν είμαι εργολάβος. Αλλά έχω συνεργαστεί με εργολάβους και έχω φίλους και γνωστούς εργολάβους. Οι περισσότεροι λοιπόν από αυτούς ακολουθούν (ή προτιμούν να ακολουθούν) την αντίθετη εμπορική πολιτική από σένα, για τους λόγους (και όχι δικαιολογίες) που ανέφερα.
Σέβομαι την εμπειρία σου και το ότι ακολουθείς επιτυχημένα την ίδια εμπορική πολιτική τόσα χρόνια, αλλά πραγματικά νομίζεις ότι αν ακολουθούσες την άλλη πολιτική, θα ήσουν λιγότερο επιτυχημένος; Εγώ πιστεύω ότι πάνω - κάτω στα ίδια θα ήσουν, με πολύ μικρές διαφορές σε απόδοση και κόπο...
Το δικαιολογίες δεν πάει σε σένα, αλλά στους υποψήφιους αγοραστές που όταν δεν τους φτάνουν τα λεφτά, βρίσκουν πολλές τέτοιες και περισσότερες.
Στην αρχή ακολουθούσα και την άλλη πολιτική, δεν είχα διαφορές ιδιαίτερες, αλλά θέλει σεντόνι να εξηγήσω το γιατί άλλαξα και δεν ενδιαφέρει εδώ την παρέα.
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Διαφωνώ καθέτως! Δεν μπορείς να καταλάβεις ούτε την υφή ούτε την ποιότητα ούτε καν την όψη ενός υλικού, από μια φωτογραφία στο διαδίκτυο!
Εντάξει θα κοιτάξεις το γενικό. Μετά θα το δεις από κοντά αυτό που σου άρεσε και θα αποφασίσεις.
Δεν λέμε να πάρεις με ντιλίβερι. -
Αυτήν την εποχή πλέον στην μόδα ειναι τα πατώματα σε μεγάλα κεραμικά πλακάκια και σε απομίμηση μαρμάρου. Για εμένα πολύ ωραία ιδέα. Ούτε σε νοιάζει για λεκέδες ούτε τίποτα. Το κλασικό μάρμαρο είναι το αθλιοτερο πάτωμα. Θέλει συνεχή φροντίδα και ποτέ δεν είναι καλό.
Ένα άλλο πάτωμα είναι τα πλακάκι απομίμησης ξύλου που πλέον τα βάζουν και χωρίς αρμούς και έτσι μοιάζει όντως για ξύλινο. Οι οποίοι αρμοί πρέπει να υπαρχουν είναι απειροελάχιστοι και σχεδόν φαίνονται. Άλλη έξυπνη επιλογή. Καμία συντήρηση και είναι πάντα σαν καινούργιο.
https://www.bathroom-shop.gr/media/k2/items/cache/d446bd5b214698397917d385a315641b_M.jpgΚαλά το τι είναι στην μόδα, είναι σχετικό.
Γενικά θα πρέπει να έχουμε υπ΄ όψη ότι ένα δάπεδο, δεν είναι κάτι που αλλάζει εύκολα. Ειδικά αν είναι πλακάκι, ή καρφωτό πάτωμα.
Μόνο τα λαμινέιτ αλλάζουν εύκολα και τώρα λόγω χαμηλού κόστους και μεγάλης ποικιλίας τα προτιμούν αρκετοί.
Ετσι θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτό που θα βάλουμε θα το τρώμε στην μάπα για πολλά χρόνια, για αυτό συχνά υπάρχουν κλασσικές επιλογές.
Τις απομιμήσεις δεν τις συμπαθώ ιδιαίτερα.
-
Πλακάκι σε απομίμηση ξύλου=κιτσαρια imho, η εμφάνιση, το πάτημα του ξύλου και η θερμοκρασία του δεν παίζονται. Ο μόνος χώρος που κατα τη γνώμη μου παίρνει πλακάκι σε απομίμηση ξύλου είναι το μπάνιο όταν θέλει να κάνει καποιος ντιζάινια για ζεστό look.
Πλακάκι αν είχα χρήματα δεν θα έβαζα πουθενά, είναι ο ορισμός του wannabe, wannabe τσιμεντοκονια, πέτρα,ξύλο,μάρμαρο, τελικά το πλακάκι έχασε την προσωπικότητά του ως υλικό…το μόνο που μου κάνει σαν εμφάνιση είναι κάτι πλακίδια άρ-ντεκό που τουλάχιστον έχει χαρακτήρα που ταιριάζει στο υλικό του πλακιδίου.
-
https://www.bathroom-shop.gr/media/k2/items/cache/d446bd5b214698397917d385a315641b_M.jpgΚαλά το τι είναι στην μόδα, είναι σχετικό.
Γενικά θα πρέπει να έχουμε υπ΄ όψη ότι ένα δάπεδο, δεν είναι κάτι που αλλάζει εύκολα. Ειδικά αν είναι πλακάκι, ή καρφωτό πάτωμα.
Μόνο τα λαμινέιτ αλλάζουν εύκολα και τώρα λόγω χαμηλού κόστους και μεγάλης ποικιλίας τα προτιμούν αρκετοί.
Ετσι θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτό που θα βάλουμε θα το τρώμε στην μάπα για πολλά χρόνια, για αυτό συχνά υπάρχουν κλασσικές επιλογές.
Τις απομιμήσεις δεν τις συμπαθώ ιδιαίτερα.
Καλημέρα,
εμείς έχουμε δρύινα πατώματα Αμερικής (κολλητά όχι καρφωτά) πλάτους 8cm και παρότι θεωρούνται από τις πολύ καλές επιλογές μπορώ να πω ότι δεν είμαστε και τόσο ικανοποιημένοι. Ο λόγος; Πρώτον, είναι πολύ ευαίσθητα στις πτώσεις αντικειμένων και δεύτερον οι αρμοί μεγαλώνουν σε κάποια σημεία (λόγω ενδοδαπέδιας)... Αυτό συμβαίνει σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας αλλά και σε άλλες οικοδομές του κατασκευαστή. Βέβαια, έχουν και τα θετικά τους αναμφίβολα.
Υ.Γ. Στα μπάνια εννοείται έχουμε πλακάκια. -
Τα κολλητά εγώ δεν τα έβαλα ποτέ.
Δεν είμαι ξυλέμπορος για να έχω γνώσεις, αλλά η κοινή λογική λέει ότι εφ΄ όσον το ξύλο είναι ζωντανό, όταν αντί να βάλεις καρφωτό που έχει ανοχές το κολλάς, θα έχει ανοίγματα.
Επίσης οι κόλλες που έχουν χρησιμοποιηθεί, δεν ξέρουμε σε βάθος χρόνου πως δουλεύουν, όταν έχουν την ενδοδαπέδια από κάτω τους.
-
Για την ευαισθησία στις πτώσεις αντικειμένων τι λες; Είναι κάτι συνηθισμένο; Μιλάμε για μασίφ ξύλο.
-
Δεν σπάει το ξύλο τόσο. Σπάει το λούστρο θα λέγαμε λίγο ποιητικά.
-
Δυστυχώς βουλιάζει και το ξύλο όχι μόνο το λούστρο και δεν είναι καθόλου ποιητικό το αποτέλεσμα!
Εγώ πάλι δεν μπορώ να πω ότι συμπαθώ τα καρφωτά ξύλα. Είχαμε στο πατρικό μου και το βράδυ με την ησυχία άκουγες τους τριγμούς όταν περπατούσες... Δηλαδή και τη μέρα τους άκουγες αλλά το βράδυ μπορούσες να ξυπνήσεις όποιον κοιμόταν στο δωμάτιο.
-
Το βασικό πέρα από την ποιότητα των ξύλων (είναι απίστευτο πόσες υπάρχουν και φυσικά πόσα λαμόγια υπάρχουν!) είναι η σωστή τοποθέτηση. Με σωστή τοποθέτηση δεν κάνουν κιχ για 10ετίες.
-
Υπάρχουν αρκετοί εργολάβοι κατασκευαστές που δουλεύουν στην ίδια περιοχή και 30 χρόνια φτιάχνουν την ίδια όψη, γιατί λέει θέλουν να ξέρουν οι πελάτες ότι είναι δική τους η οικοδομή.
Για μένα βέβαια είναι απαράδεκτο αυτό, αλλά δεν είναι μοναδικοί. Το συναντάμε και στα γερμανικά αμάξια, που φτιάχνουν τα ίδια σχήματα και εσωτερικά, 30-40 χρόνια.
Αγία Παρασκευή υπάρχουν τουλάχιστον 7-8 πανομοιότυπες πολυκατοικίες (νέες). Μου έχει κάνει και εμένα εντύπωση. Λες και βγαίνουν από φωτοτυπικό πια. Κάποιες είναι και δίπλα δίπλα.
-
Και νέες και πανομοιότυπες στην Αγία Παρασκευή; Παλιά ναι, θυμάμαι αυτά τα έκανε ο Σαμουρέλης. Τώρα ποιος είναι αυτός ο κατασκευαστής;
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!