-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
απο αυριο ερχεται πονος για γατο και γατα....
ανακαινιση σαλονιου και κουζινας ενω μενουν μεσα...
ισιωμα δοκαρια με κατι γωνιακρανα, βγαλσιμο γυψοσανιδες και βαλσιμο νεες. φουλ ξαναβαψιμο.
συμπληρωμα ντουλαπια, αλλαγμα ολες οι ηλεκτρικες εντοιχισμενες και οχι.
ταυτοχρονα φρεσκαρισμα μονωσης ταρατσας, βαψιμο σκαλας και εισοδου πολυκατοικιας.
αλλαγμα και ολα τα επιπλά, αλλα σαλονια κλπ θα ερθουν απο σεπτεμβριο.
γενικα, μια πικρα.
κλαψ....
το κοστος ας μην το αναφερω... ειμαι και ταγμενος που λεει ο αντυ...Λεφτά στα δυτικά, λεφτά στο πηγάδι...
Απλά τα ρίχνεις γιατί οι αριστερές ενοχές σου, δεν σου επιτρέπουν να διαβείς τον Ρουβίκωνα...
Τον Κηφισό εν προκειμένω...
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
ισιωμα δοκαρια με κατι γωνιακρανα, βγαλσιμο γυψοσανιδες και βαλσιμο νεες. φουλ ξαναβαψιμο.
ταυτοχρονα φρεσκαρισμα μονωσης ταρατσας, βαψιμο σκαλας και εισοδου πολυκατοικιας.
γενικα, μια πικρα.
κλαψ....
το κοστος ας μην το αναφερω... ειμαι και ταγμενος που λεει ο αντυ...Λεφτά στα δυτικά, λεφτά στο πηγάδι...
Απλά τα ρίχνεις γιατί οι αριστερές ενοχές σου, δεν σου επιτρέπουν να διαβείς τον Ρουβίκωνα...
Τον Κηφισό εν προκειμένω...
ειναι ιερος ο τοπος δυτικα, τοπος που κατοικουν και μεγαλουργουν οι λαικες οικογενειες και οχι μεγαλοαστοι, νεοπλουτοι και γουαναμπιδες ριτς μποιζ
-
ειναι ιερος ο τοπος δυτικα, τοπος που κατοικουν και μεγαλουργουν οι λαικες οικογενειες και οχι μεγαλοαστοι, νεοπλουτοι και γουαναμπιδες ριτς μποιζ
Π@π@ριές! Αφού είστε τόσο περήφανοι για τη δυτική σας καταγωγή και δεν θέλετε να γίνετε "κολωνακιώτες", γιατί θέλετε να κάνετε το σπίτι σας "κολωνακιώτικο";
Ξέρω, ξέρω... Δεν το θέλετε εσείς, αλλά οι γυναίκες σας! Οι οποίες μάλλον δεν είναι από τα δυτικά προάστια...
Μεγάλο πρόβλημα να θες να είσαι λαϊκό παιδί και να μην σε αφήνουν οι ατυχείς συγκυρίες (ή αλλιώς η δυστυχία του να είσαι τσέο και φραγκάτος)!
Κωλοζωη και παλιοκοινωνία! 🤪
-
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Π@π@ριές! Αφού είστε τόσο περήφανοι για τη δυτική σας καταγωγή και δεν θέλετε να γίνετε "κολωνακιώτες", γιατί θέλετε να κάνετε το σπίτι σας "κολωνακιώτικο";
Ξέρω, ξέρω... Δεν το θέλετε εσείς, αλλά οι γυναίκες σας! Οι οποίες μάλλον δεν είναι από τα δυτικά προάστια...
Μεγάλο πρόβλημα να θες να είσαι λαϊκό παιδί και να μην σε αφήνουν οι ατυχείς συγκυρίες (ή αλλιώς η δυστυχία του να είσαι τσέο και φραγκάτος)! 🤪
εχεις παντα ενα καλο λογο
φραγκατος ουχι. φευ. θα ηθελα το φραγκατος πολυ. το τσεος ειναι βασικα για το αυτοφωρο οταν παιζει δυνατα η μουσικη τη νυχτα....
η γατα ειναι αιτωλη.... θωρουσαν εκει τις πολυτελειες στα 7νησα.... -
γενικα, μια πικρα.
κλαψ....
το κοστος ας μην το αναφερω... ειμαι και ταγμενος που λεει ο αντυ...Γάτε, μακάρι, αυτά να είναι τα προβλήματα.
Εύχομαι τα νέα παλιά και άλλα καινούρια!!! -
Θεσμικοί επενδυτές και μεγάλοι όμιλοι επιστρέφουν στην αγορά κατοικίας:
https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/economy/84728/thesmikoi-ependytes-kai-megaloi-omiloi-epistrefoyn-stin-agora-katoikias/ -
εχεις παντα ενα καλο λογο
φραγκατος ουχι. φευ. θα ηθελα το φραγκατος πολυ. το τσεος ειναι βασικα για το αυτοφωρο οταν παιζει δυνατα η μουσικη τη νυχτα....
η γατα ειναι αιτωλη.... θωρουσαν εκει τις πολυτελειες στα 7νησα....Like γιατί σε καταλαβαίνω τι τραβάς!
-
Σχετικά με το θέμα των καταθέσεων, της ρευστότητας των Ελλήνων και του πόσοι είναι πλέον αυτοί που μπορούν π.χ. να αγοράσουν ακριβά ακίνητα, σας κοινοποιώ αυτό το ενδιαφέρον άρθρο:
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/trapezes/posa-chrimata-echoun-i-ellines-stis-tesseris-megales-ellinikes-trapezes/Το οποίο λέει το εξής απίστευτο:
"Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ):
• Το 41% με 42% των φυσικών προσώπων διαθέτει καταθέσεις μεταξύ 5.000 ευρώ και 50.000 ευρώ.
• Το 23% με 24% από 100.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ.
• Το 19% – 20% από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ και μόλις
• Το 6% διαθέτει ποσά άνω των 500.000 ευρώ."
Υποθέτω ότι οι κατηγορίες δεν προκύπτουν αθροιστικά, αλλά και πάλι είναι πολλά τα λεφτά... Έχει κανείς καμιά ιδέα πως υπολογίζονται αλήθεια;
-
Πριν την κρίση, υπήρχε πολύς κόσμος που έπαιρνε πολλά λεφτά, κυρίως στο δημόσιο, αλλά και συνταξιούχοι.
Υπήρχαν περιπτώσεις που ζευγάρι συνταξιούχων έπαιρνε 4000 Χ 14 καθαρά , οπότε αυτοί μάζεψαν χρήμα, αν δεν το έφαγαν στην κρίση, βοήθησε αρκετά παιδιά και εγγόνια.
Γενικά πάντως λεφτά υπάρχουν. Απλά δεν είναι σε όλους και όσοι βρέθηκαν στην κρίση σε άσχημη θέση έχουν πρόβλημα και είναι αρκετοί αυτοί.
-
Άρα η νέα αγορά σπιτιού αφορά εν δυνάμει στο 29% του πληθυσμού.
Οι οποίοι έχοντες αυτές τις καταθέσεις, έχουν ήδη και σπίτι(α) και εξοχικό. Άντε να φτιάξουν ακόμη ένα για το παιδί (που εν καιρώ θα κληρονομήσει και τα προϋπάρχοντα και τις καταθέσεις). Δηλαδή από αυτό το 29% κινητικότητα στην αγορά θα έχει το 10-15%.
Απο το υπόλοιπο 85% η πλειοψηφία στο νοίκι, αν δεν υπάρχει πατρικό.Τα ποσοστά που γράφω δεν είναι ακριβή, παίζουν και οι έχοντες 100Κ€ ως εν δυνάμει δανειολήπτες...
-
@lapin said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Το οποίο λέει το εξής απίστευτο:
• Το 41% με 42% των φυσικών προσώπων διαθέτει καταθέσεις μεταξύ 5.000 ευρώ και 50.000 ευρώ.
1/4 Έλληνες έχει δηλαδή πάνω από 100κ στην τράπεζα? Βέβαια μεγάλη η ψαλίδα από τα 100κ έως τα 500κ.
Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε και τις δανειακές υποχρεώσεις και πόσες από αυτές είναι κόκκινες. -
Μην ξεχνάς ότι θα υπήρξαν και γάμοι εχόντων με μη έχοντες οπότε το ποσοστό αυξήθηκε.
Γενικά ξέρω και εγώ κόσμο, που στην κρίση βρέθηκε προστατευμένος και είναι μια χαρά.
Ξέρεις πόσοι τραπεζικοί, δημόσιοι και άλλοι έφυγαν την δεκαετία του 2000 με μεγάλα εφ΄ άπαξ και μετά απλά επιβίωσαν μέσα στην κρίση, μαζεύοντας τις σπατάλες τους και σήμερα έχουν την άνεση τους.
Ακόμα υπάρχει κόσμος που έχει δουλειές που πάνε καλά, συχνά στην εστίαση και στην φιλοξενία, αλλά και γιατροί, δικηγόροι και στελέχη εταιρειών.
Η κρίση όμως χτύπησε μεγάλο κομμάτι των τεχνικών επαγγελμάτων, που εκεί πολλοί έφυγαν για έξω, άλλοι γέρασαν και έφυγαν από την αγορά και πλέον αυτή η αγορά κυριαρχείται από ξένους που έχουν ελληνοποιηθεί μια και είναι εδώ δεκαετίες, ενώ τα μεροκάματα έχουν ανέβει, όπως και τα ένσημα από 1/6 που ισχύει η νέα συλλογική σύμβαση.
Μεροκάματα κάτω από 40 - 45 ευρώ και άλλα τόσα ένσημο δεν υπάρχουν πια ούτε για εργάτες απλούς. Τεχνίτες από 60 και πάνω.
-
Και το άρθρο ανάφερει ότι είναι Ελλάδα. Οι πιο πλούσιοι έχουν μετρητο και επενδύσεις και στο εξωτερικό.
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
1/4 Έλληνες έχει δηλαδή πάνω από 100κ στην τράπεζα? Βέβαια μεγάλη η ψαλίδα από τα 100κ έως τα 500κ.
Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε και τις δανειακές υποχρεώσεις και πόσες από αυτές είναι κόκκινες.Κόκκινες δεν είναι πολλές. Γενικά το ιδιωτικό χρέος δεν ήταν πολύ μεγάλο. Τα περισσότερα στεγαστικά μια χαρά τα εξυπηρετούσαν, γιατί ήταν λογικά. Τώρα είχαν δοθεί και λαμογιοδάνεια και αυτά κοκκίνησαν αλλά αυτά σε σοβαρή χώρα δεν θα είχαν πάει στο σφυρί, αλλά στην φυλακή τραπεζικοί και "δανειολήπτες". Το ίδιο με τις κάρτες που έδιναν σε όποιον πέρναγε απ΄ έξω. Χρυσές κάρτες σε περιστασιακά εργαζόμενους, ή ανέργους χωρίς καθόλου περιουσία..
Πρόβλημα υπήρξε στα επιχειρηματικά, όπου εκεί γινόταν ο χαμός από διαφθορά και φυσικά αυτά κοκκίνησαν, αφού είχαν γεννηθεί κόκκινα
-
Καλά και τα λαμογιοδανεια τα κόκκινα τα χαρίζουν τώρα.
Έχω συνάδελφο που είχε σε τρεις τράπεζες από κάνα 30κ χρέος σε κάθε τράπεζα και τα τακτοποιήσε με λιγότερο από 20κ συνολικά. -
Πριν την κρίση, υπήρχε πολύς κόσμος που έπαιρνε πολλά λεφτά, κυρίως στο δημόσιο, αλλά και συνταξιούχοι.
Υπήρχαν περιπτώσεις που ζευγάρι συνταξιούχων έπαιρνε 4000 Χ 14 καθαρά , οπότε αυτοί μάζεψαν χρήμα, αν δεν το έφαγαν στην κρίση, βοήθησε αρκετά παιδιά και εγγόνια.
Γενικά πάντως λεφτά υπάρχουν. Απλά δεν είναι σε όλους και όσοι βρέθηκαν στην κρίση σε άσχημη θέση έχουν πρόβλημα και είναι αρκετοί αυτοί.
Και τώρα υπάρχει πλήθος κόσμου που ακόμη και ως απλοί υπάλληλοι παίρνουν τρελά φράγκα. Και αναφέρομαι σε μισθούς άνω των 4000euro.
Φυσικά όλοι τους γκρινιάζουν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Βλέπεις η καλοζωϊα έχει και κάποια έξοδα και πολύ δύσκολα κάποιος κάνει εκπτώσεις στη ζωή του.Οπότε και λεφτά υπάρχουν και γκρίνια αδυσώπητη υπάρχει.
-
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε και τις δανειακές υποχρεώσεις και πόσες από αυτές είναι κόκκινες.Μα αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Είναι δυνατόν τόσοι πολλοί να έχουν πάνω από 100k στην τράπεζα; 6% πάνω από 500k στην τράπεζα; Δε μιλάμε δηλαδή για σύνολο επενδύσεων, ή ακίνητης περιουσίας, κ.λπ. Μιλάμε για ρευστό που κάθεται με 0% απόδοση...
-
Μα αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Είναι δυνατόν τόσοι πολλοί να έχουν πάνω από 100k στην τράπεζα; 6% πάνω από 500k στην τράπεζα; Δε μιλάμε δηλαδή για σύνολο επενδύσεων, ή ακίνητης περιουσίας, κ.λπ. Μιλάμε για ρευστό που κάθεται με 0% απόδοση...
Ναι, γιατί είναι αμφόβολο πότε θα έχεις θετική απόδοση με τα ακίνητα. Από τα ενοίκια η απόσβεση πότε βγαίνει, στην εικοσαετία;
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και τώρα υπάρχει πλήθος κόσμου που ακόμη και ως απλοί υπάλληλοι παίρνουν τρελά φράγκα. Και αναφέρομαι σε μισθούς άνω των 4000euro.
Φυσικά όλοι τους γκρινιάζουν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Βλέπεις η καλοζωϊα έχει και κάποια έξοδα και πολύ δύσκολα κάποιος κάνει εκπτώσεις στη ζωή του.Οπότε και λεφτά υπάρχουν και γκρίνια αδυσώπητη υπάρχει.
Άνω των 4.000€ δύσκολο για απλός υπάλληλος, μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις, αν θες ανάφερε παραδείγματα θέσεων/κλάδων, μου κάνει πραγματικά εντύπωση
-
@tgd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μα αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Είναι δυνατόν τόσοι πολλοί να έχουν πάνω από 100k στην τράπεζα; 6% πάνω από 500k στην τράπεζα; Δε μιλάμε δηλαδή για σύνολο επενδύσεων, ή ακίνητης περιουσίας, κ.λπ. Μιλάμε για ρευστό που κάθεται με 0% απόδοση...
Ναι, γιατί είναι αμφόβολο πότε θα έχεις θετική απόδοση με τα ακίνητα. Από τα ενοίκια η απόσβεση πότε βγαίνει, στην εικοσαετία;
Κάνεις ένα λάθος που κάνουν πολλοί.
Αν έχω 200000 στην τράπεζα και παίρνω 1 % τόκο και έχω πληθωρισμό 1 %, τότε η απόδοση μου είναι 0 και στην καλύτερη έχω το κεφάλαιο.
Οταν αγοράσω ένα ακίνητο 200000 και έχω ενοίκια 3 % , σε 20 χρόνια θα έχω 60 % συν τους τόκους των ενοικίων, αλλά και το ακίνητο θα έχει αξία που θα είναι συνδυασμός του πληθωρισμού με την παλαιότητα του. Δηλαδή πρακτικά θα κάνει περισσότερο τότε από τα 200000 που έδωσες σήμερα, ή βασικά με τα 200000 που θα έχεις στην τράπεζα , δεν θα μπορείς να αγοράσεις ίσως ούτε το μισό στην 20ετία.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!