-
@lapin said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
40 λεπτά Ραφήνα - κέντρο είναι εφικτό μόνο σε ώρες που δεν έχει κίνηση. Το πρωί και το απόγευμα που πηγαίνει και επιστρέφει ο κόσμος από τις δουλειές είναι πολύ περισσότερο ακόμα και μέσω Α.Ο. Φαντάσου ότι 40 λεπτά θέλω εγώ να πάω στο κέντρο από την Αγία, είτε με αμάξι είτε με μετρό, που είναι το 1/3 της απόστασης.
Επίσης είναι και κάτι άλλο, το κόστος μετακίνησης. Πήγαινε-έλα Ραφήνα και διόδια Α.Ο. σημαίνει τουλάχιστον 15€ ημερησίως χωρίς να υπολογίζω τις φθορές/τακτικότερα service του αυτοκινήτου και χωρίς το κόστος του parking στο κέντρο (που ισχύει για όλους όσοι δεν έχουν μετρό)...Τόσο κάνει από Α.Ο. μέχρι το Ντυνάν, door to door. Απλά δεν πάει 9 στο γραφείο, πάει γύρω στις 9:45, οπότε γλυτώνει την κίνηση των 8-8:30. Αυτοκίνητο είναι εταιρικό, οπότε δεν ασχολείται με φθορές. Μόνο καύσιμα και διόδια. Αλλά τα δίνει ευχαρίστως για να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής.
-
Εντωμεταξυ άλλο πράγμα μποτιλιάρισμα, μηχανάκια ,καυσαέριο και άλλο ανοιχτός δρόμος ηρεμία και φυση
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
παπαριες ολα αυτα περι περιφερειας και διαμονης μακρυα.
τα εισοδηματα της λαικης οικογενειας δεν μπορουν να στηριξουν αυτα τα ανελαστικα κοστη μετακινησης για ενα ή δυο δωματια παραπανω και πρασινο κλπ. αναγκαστικα 3 παιδια στο ιδιο δωματιο και ενα πεντακοσαρικο τουλαχιστον λιγοτερο στις μετακινησεις. ασε την εργασιακη εκμεταλευση με τα τραβηγμενα ωραρια που καταστρεφουν καθε εννοια προγραμματισμενης μετακινησης. στο κεντρο υπαρχει φθηνοτερο φροντιστηριο αφου εχει επιλογες, φθηνοτερο σουπερμαρκετ, φθηνοτερα ολα.
οταν φτασουν τα παιδια στην εφηβεια, τοτε μπάι ντιφολτ και θελουν πολη, αδιαφορουν για τον καθαρο αερα της εξοχης ή τη μυρωδια απλυτης οδοντοστοιχιας της λουτροπολης, θελουν δραση.
εχω την εντυπωση οτι εδω μεσα ολοι με καποιο τροπο δεν θα επρεπε να παιρνουν επιδομα δεη, υποψιαζομαι εισοδηματα πανω απο 45κ, εστω και αδηλωτα.+100
+Εργαζόμενος που καθημερινά πρέπει να είναι στο πόστο του στις 7.30 ή τις 8.00 το πρωί να χτυπήσει κάρτα προφανώς δεν ανήκει στη κατηγορία ανθρώπων που μπορούν να ταξιδεύουν καθημερινά πέρα/δώθε σπίτι/δουλειά.Ειδικά αν ο εργαζόμενος κάθεται και δύο ή και τρεις ώρες παραπάνω στην εργασία ή μετακινείται στου διαόλου τα κέρατα επειδή κάνει και εξωτερικές εργασίες.
Και δεν νομίζω να υπάρχει εργοδότης που τόσο απλόχερα επιτρέπει στους εργαζομένους του να έχουν χαλαρά ή ευέλικτα ωράρια τόσο ώστε τελικά η εργασία να είναι "καφετέρια". Άλλοι μπαίνουν, άλλοι βγαίνουν.
Αυτά τα πολύωρα πέρα/δώθε σπίτι/εργασία αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών που είτε έχουν φράγκα, είτε εξαναγκάζονται επειδή έχουν μόνιμη κατοικία μακρυά από το χώρο εργασίας.
-
Η επαρχια εχει τεραστιο προβλημα εργασιας με καλους μισθους. Ας μη μιλησω για υποδομες, πχ νοσοκομεια.
-
Τα Μεσόγεια θέλουν πολλά ιχ ανά οικογένεια, πολλά χλμ., και πολλά διόδια στην Αττική οδό. Επίσης το φοιτηταριό θέλει κέντρο, για να είναι μέσα στο μπέργουλο, κι ας βρωμάει μπίχλα και καυσαέριο.
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
+Εργαζόμενος που καθημερινά πρέπει να είναι στο πόστο του στις 7.30 ή τις 8.00 το πρωί να χτυπήσει κάρτα προφανώς δεν ανήκει στη κατηγορία ανθρώπων που μπορούν να ταξιδεύουν καθημερινά πέρα/δώθε σπίτι/δουλειά.
'Ολα θέμα επιλογών είναι!! Έχω φίλο που μένει κέντρο και δουλεύει Σαλαμίνα (μηχανικός στα υποβρύχια, ΠΝ)...για να είναι 7:30 στο υποβρύχιο φεύγει 6:30 από το σπίτι του. Θα μπορούσε να μετακομίσει Σαλαμίνα (εγώ θα το έκανα) και να φεύγει 7:20 από το σπίτι του. Αντίστοιχα έχω φίλο που έχει εξοχικό Σαλαμίνα και μένει εκεί 6 μήνες τον χρόνο και κάθε μέρα ξυπνάει στις 6:00 για να είναι στην δουλειά του στις 8:00 και το προτιμάει από να μένει στο Ν. Φάληρο και να θέλει 15' για την δουλειά του. Και οι 2 εργαζόμενοι με όχι ιδιαίτερα υψηλό μισθό.
-
ναι τα διοδια ειναι τεραστιος αντι-αναπτυξιακος παραγοντας
-
Και επειδή θέλει το φοιτηταριο για 4-5-6-7 έτη από τη ζωή του να έχει τζερτζελο πρέπει να ζει όλη η οικογένεια σε μπιχλα και καυσαέριο; Και όταν τελειώσουν από φοιτητές τι γίνεται; θα το πουλήσουν και θα ξαναψάχνει σπίτι η οικογένεια και οι μεσήλικες γονείς;
Μήπως αν εξοικονομήσεις κάποια φράγκα από τα πανάκριβα διαμερίσματα , να τα δώσεις για να νοικιάσουν το δικό τους διαμέρισματακι όταν έρθει εκείνη η ώρα;Απλά αναφερω διάφορες εναλλακτικές.
-
Είναι σκληρά πάντως τα προάστεια για εργαζόμενους, μόνο για πολύ αποφασισμένους. Στον Ωρωπό που βλέπω, υπάρχουν άνθρωποι που σήκωσαν εκεί μια μεζονετάρα και μετακόμισαν, και μετά από μια 5ετία που τους έφαγαν τα χιλιόμετρα,η μοναξιά και τα διόδια ξαναμαζεύτηκαν στο μαντρί της Αθήνας με τ' αυτιά ριγμένα κάτω σαν της γίδας. Κάποιοι συνεχίζουν βέβαια.
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
+Εργαζόμενος που καθημερινά πρέπει να είναι στο πόστο του στις 7.30 ή τις 8.00 το πρωί να χτυπήσει κάρτα προφανώς δεν ανήκει στη κατηγορία ανθρώπων που μπορούν να ταξιδεύουν καθημερινά πέρα/δώθε σπίτι/δουλειά.
'Ολα θέμα επιλογών είναι!! Έχω φίλο που μένει κέντρο και δουλεύει Σαλαμίνα (μηχανικός στα υποβρύχια, ΠΝ)...για να είναι 7:30 στο υποβρύχιο φεύγει 6:30 από το σπίτι του. Θα μπορούσε να μετακομίσει Σαλαμίνα (εγώ θα το έκανα) και να φεύγει 7:20 από το σπίτι του. Αντίστοιχα έχω φίλο που έχει εξοχικό Σαλαμίνα και μένει εκεί 6 μήνες τον χρόνο και κάθε μέρα ξυπνάει στις 6:00 για να είναι στην δουλειά του στις 8:00 και το προτιμάει από να μένει στο Ν. Φάληρο και να θέλει 15' για την δουλειά του. Και οι 2 εργαζόμενοι με όχι ιδιαίτερα υψηλό μισθό.
Άιντε πάλι το "θέμα επιλογών".
Αναρωτιέμαι πραγματικά. Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να χτυπάει κάρτα και το σύστημα εισόδου/εξόδου να μετρά ώρες και αυτές να ελέγχονται από το ανθρώπινο δυναμικό και κάθε μήνα να βγαίνει report;
Όλες οι δουλειές δεν είναι ίδιες, ούτε καν στην ίδια ειδικότητα δεν είναι ίδια τα εργασιακά. Οπότε αμέσως/αμέσως το "θέμα επιλογών" πάει περίπατο.
-
Άιντε πάλι το "θέμα επιλογών".
Αναρωτιέμαι πραγματικά. Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να χτυπάει κάρτα και το σύστημα εισόδου/εξόδου να μετρά ώρες και αυτές να ελέγχονται από το ανθρώπινο δυναμικό και κάθε μήνα να βγαίνει report;
Μα τα πάντα ΟΛΑ είναι θέμα επιλογών!!
Και οι 2 που σου περιγράφω χτυπάνε κάρτα (ειδικά στο ΠΝ) και επέλεξαν ο καθένας κάτι διαφορετικό. Και εγώ χτύπαγα κάρτα αρκετά χρόνια (και είχα χάσει λεφτά λόγω αργοπορίας) και έκανα 45' διαδρομή με το μετρό (ενώ μπορούσα να μένω 15' με τα πόδια)...επιλογή μου ήταν. Κάποια πράγματα είναι δεδομένα, το θέμα είναι εμείς τι επιλογή κάνουμε σε σχέση με αυτά. Είναι το ίδιο όπως κάποιος επιλέγει να σηκωθεί στις 6 το πρωί για να κάνει γυμναστική και κάποιος άλλος (π.χ. εγώ ) επιλέγει να μην κάνει γιατί δεν θέλει να ξυπνάει πρωί.
-
Δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση για δύο λόγους:
(1) θα κατηγορηθώ ότι κρίνω εξ' ιδίων τα αλλότρια και ότι μονοπωλώ το θέμα.
(2) εγώ απλά έγραψα την άποψή μου και εδώ βάζω τελεία. -
Λαπ τα παιδιά από τα 6-8 θέλουν άλλα παιδιά, που στα εξοχικά μέρη μπορεί να μην έχουν.
Από τα 10-11 θέλουν να κινούνται αυτόνομα και από τα 13-14 θέλουν και την έξοδο τους, το σινεμά κλπ.Να μην μιλήσω για κοινωνικά θέματα, που στα χωριά δεν έχουν αλλάξει ακόμα.
Μπορεί όσοι έχουν κορίτσια να τους βολεύει αρχικά αυτό, για να ανησυχούν λιγότερο, αλλά μετά έχουν θέματα.
Η επιλογή της επαρχιακής Πόλης είναι μία λύση.
-
Καλά δεν είπαμε να πας και στις ερημιές. Κάτι ενδιάμεσο.
-
Δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση για δύο λόγους:
(1) θα κατηγορηθώ ότι κρίνω εξ' ιδίων τα αλλότρια και ότι μονοπωλώ το θέμα.
(2) εγώ απλά έγραψα την άποψή μου και εδώ βάζω τελεία.- ΔΕΝ είναι αντιπαράθεση αλλά διάλογος! Μεγάλη διαφορά.
- Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει για τίποτα, το ότι κάποιος γράφει την άποψή του δεν σημαίνει ότι σε κατηγορεί.
- Καλά κάνεις!
Όπως είπα θέμα επιλογών όλα, δεν ξέρω γιατι δεν είναι κατανοητό...τα πάντα στην ζωή μας είναι θέμα επιλογών. Επιλέγουμε την συμπεριφορά μας σε κάθε κατάσταση.
-
Τι να σας πω ρε παιδιά, εγώ απογοήτευση τα βλέπω, τουλάχιστον τα τελευταία 2-3 χρόνια που κοιτάζω για αγορά σε περιοχή που με βολεύει (επιλογές).
Σπίτια (διαμερίσματα) στα λεφτά που θεωρώ ότι αντέχω, διαθέσιμα κάτι ερείπια του '80.Ενοίκια από την άλλη, ο καθένας ζητάει ότι θέλει. Και έχεις και τους μεσίτες που λένε στους ιδιοκτήτες να ζητάνε και παραπάνω... Εκεί που είμαι, πήγαιναν μεσίτες και έλεγαν στον ιδιοκτήτη να ανεβάσει το νοίκι +50% από αυτά που ζήταγε !!! (ευτυχώς για μένα δεν τους άκουσε)
-
@antonakis said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τι να σας πω ρε παιδιά, εγώ απογοήτευση τα βλέπω, τουλάχιστον τα τελευταία 2-3 χρόνια που κοιτάζω για αγορά σε περιοχή που με βολεύει (επιλογές).
Σπίτια (διαμερίσματα) στα λεφτά που θεωρώ ότι αντέχω, διαθέσιμα κάτι ερείπια του '80.Ενοίκια από την άλλη, ο καθένας ζητάει ότι θέλει. Και έχεις και τους μεσίτες που λένε στους ιδιοκτήτες να ζητάνε και παραπάνω... Εκεί που είμαι, πήγαιναν μεσίτες και έλεγαν στον ιδιοκτήτη να ανεβάσει το νοίκι +50% από αυτά που ζήταγε !!! (ευτυχώς για μένα δεν τους άκουσε)
-
@dstou said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Είναι σκληρά πάντως τα προάστεια για εργαζόμενους, μόνο για πολύ αποφασισμένους. Στον Ωρωπό που βλέπω, υπάρχουν άνθρωποι που σήκωσαν εκεί μια μεζονετάρα και μετακόμισαν, και μετά από μια 5ετία που τους έφαγαν τα χιλιόμετρα,η μοναξιά και τα διόδια ξαναμαζεύτηκαν στο μαντρί της Αθήνας με τ' αυτιά ριγμένα κάτω σαν της γίδας. Κάποιοι συνεχίζουν βέβαια.
Έχω μερικούς συναδέλφους που το τόλμησαν και μετακόμισαν προς Αρτέμιδα, Νέα Μάκρη και Πόρτο Ράφτη. Έκανα και εγώ προσομοίωση καθημερινότητας σε αυτές τις περιοχές και απέτυχε παταγωδώς η προσομοίωση.
Οι συνάδελφοι από την μέρα που μετακόμισαν πιέζουν διαρκώς το τμήμα να εργάζονται σε τηλεργασία (δηλ. έμμεσος τρόπος λούφας).
Μεγάλη πίεση. Κανείς τους δεν θέλει να έρχεται στο γραφείο και ούτε φυσικά να τρέχει έξω για δουλειές σε πελάτες κλπ... Θέλουν και εξοχή και αιώρα και να πληρώνονται.Έχει δημιουργηθεί τεράστιο εργασιακό πρόβλημα σε σημείο το εργασιακό περιβάλλον να έχει γίνει survivor. Τσακωμοί, αψιμαχίες, τσατσιλίκια, κλίκες. Και όσοι έρχονται γραφείο χτυπάνε κάρτες και ελέγχονται.
-
@spiros-0 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δεν διαφωνώ... εκεί είναι οι τιμές (εκτός αν βρείτε αγγελία από ιδιοκτήτη ή μέσω γνωστού).
-
εκει ειναι οι τιμες και δεν βλεπω να πεφτουν, σε αντιθεση με το εισοδημα των περισσοτερων που το τρωει ο πληθωρισμος.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!