-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εσύ τώρα σε ποιον απαντάς; Σε μένα ή σε κάποιον άλλον;
εγω να ρωτησω? εχεις σκεφτει κατι σατανικο για εκδικηση?
Εκδίκηση; Όχι ρε συ. Απλά θα προτιμήσω αγοραστές που θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα στην αρένα μίας πολυκατοικίας.
Και όχι αγοραστές που θα την πατήσουν όπως εγώ που ήμουν άπειρος.
Το καλό είναι ότι εγώ επιλέγω ποιος θα το αγοράσει και δεν επιλέγουν άλλοι.
χαχαχ...
οκ, το λες με τακτ οτι θα μυριζει η πολυκατοικια καρι, και φρεσκο και μεταβολισμενο -
μα τι λες?
συμβολαιογραφος, δικηγορος, εξοδα δανειου, εξοδα μηχανικου, ελεγχος, ελειψεις σπιτιου, μετακομιση κλπ. και λιγα εβαλα για εξοδα.βασικα εργολαβοι και τραπεζες ειναι το ιδιο πραγμα, πινουν το αιμα της λαικης οικογενειας για να χαιρονται μαιζωνετ, μερκεντε και τσιπουρακια στην υγεια των κορόιδων.
και αμα κατι παει στραβα, παλι το κορόιδο θα κερασει τα τσιπουρα και θα πληρωσει το κοκκινα δανεια.Εεε πάλι πολλά έδωσες, εγώ όλα αυτά τα πλήρωσα €8.000. Βασικά οι ελλείψεις είναι.
Για εργολάβους και τράπεζες (ειδικά τράπεζες) συμφωνώ 100%!!! Γιατί οι τράπεζες κυνήγησαν και τους εργολάβους μετά...και απλά οι Γεν. Δντες που τα έκαναν ΣΚΑΤΑ άλλαξαν τράπεζα...έφυγε ο Εθνικάριος και πήγε στν Άλφα και ο ΆΛφας πήγε στην Euro και ο Euro στν Εθνική. Τους έχω σιχαθεί...καμία συνέπεια ποτέ, ομερτά!
-
Εκδίκηση; Όχι ρε συ. Απλά θα προτιμήσω αγοραστές που θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα στην αρένα μίας πολυκατοικίας.
χαχαχ...
οκ, το λες με τακτ οτι θα μυριζει η πολυκατοικια καρι, και φρεσκο και μεταβολισμενοΑν μυρίζει κάρι είναι καλά. Εδώ όμως μιλάμε για παστουρμά καμήλας ψιλοκομμένο.
Αλλαχού ακμπάρ!!!! -
@civil357 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Θεωρητικά και μιλάμε για πολύ θεωρεία, κάθε πολυκατοικία έχει μέγιστο αριθμό ατόμων. Αυτό βάση κτιριοδομικού και κανονισμού ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας. Γιατί , θεωρητικά πάλι, ένα κλιμακοστάσιο θα πρέπει να μπορεί να μην φρακάρει όταν θα τρέξουμε όλοι σε ένα σεισμό π.χ. Παρόμοια οι υδραυλικές μελέτες διαστασιολογούν συγκεκριμένες παροχές και ικανότητες.
Αλλά πιθανότατα ακόμα και έτσι , μάλλον είναι εντός ανοχής τα έξτρα αυτά άτομα και δεν έχω ακούσει ποτέ καταγγελία για παραβίαση κτιριοδομικού σε μη επαγγελματικό χώρο .
Βρήκα και πόσα άτομα προβλέπονται, δε ξέρω αν άλλαξε κάτι... ( Χρήση κατοικίας (κατηγορία Α)'Ενα άτομο ανά 18 τμ μικτού εμβαδού ) . Να γράψω πάλι ότι, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, όλα αυτά είναι αρκετή θεωρεία.....
Πολύ χρήσιμα αυτά.
Πάντως είναι γεγονός ότι διαμερίσματα αναζητούν και πολυπληθείς ομάδες ανθρώπων π.χ. πολύτεκνοι ή οικογένειες που έχουν και γερόντια μαζί τους. Δεν αναζητούν μόνο εργένηδες ή άτεκνα ζευγάρια. -
Αναλυτικά το βράδυ αν προλάβω...
Πάντως σίγουρα μπορείς να το μπλοκάρεις αν μιλάμε για διπλάσιο πληθυσμό από τον επιτρεπόμενο, για λόγους ασφαλείας.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πάντως σίγουρα μπορείς να το μπλοκάρεις αν μιλάμε για διπλάσιο πληθυσμό από τον επιτρεπόμενο, για λόγους ασφαλείας.
Εγώ να ρωτήσω: ΠΩΣ θα το μάθουν οι άλλοι? Σιγά μην ξέρουν οι άλλοι ιδιοκτήτες, σε ποιον πουλάω εγώ. Όταν το μάθουν θα είναι αργά! Άσε που είναι θέμα του νέου ιδιοκτήτη πόσοι θα μείνουν, αυτός θα έχει το πρόβλημα εαν δεν επιτρέπεται.
-
Γατοζ, η μισή ελλάδα, μπορεί και παραπάνω ποσοστό στο παρελθόν, έτσι αγόρασε σπίτια. Ξέρανε το σκατό της για 20+ χρόνια, έφτιαξε μια μαγιά, πούλησε και το παλιό που είχε και για το υπόλοιπο 50% πες της αξίας έβαλε δάνειο. Τώρα, με τους μισθούς των 800/1000/1200 εβραίων τα πράγματα έχουν σφίξει πολύ για τους νεώτερους.
Επίσης στο παρελθόν, αλλά και τώρα, έπαιζε πολύ η βοήθεια κοινού. Είναι τα πεθερικά, συνταξιούχοι κατά τεκμήριο. Άνθρωποι που παίρνουν συντάξεις των 15.000 εβραίων το χρόνο, και τα έξοδά τους είναι δύο πιάτα φαΐ τη μέρα, μία εφημερίδα του 1 ευρώ, και ένα γιαουρτάκι (πρόβειο, με πέτσα) το πρωί με την ασπιρίνη τους. Ναι, υπάρχουν και συνταξιούχοι των 450 ευρώ το μήνα, άρρωστοι, και με γυναίκα στο σπίτι να τους φροντίζει, και τα έξοδά της να τα δίνουν τα παιδιά, αλλά υπάρχουν και πολλοί από τους πρώτοι.
Εργολάβοι = τέρατα της φύσεως όπως λέει η πιάτσα. -
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ε δεν έχουμε Τέσλα χριστιανε μου, μανία με το Τέσλα.
Ντεν έχει Τέσλα καρντια μου
Τέσλα δεν έχουμε, αλλά κάθε μέρα βλέπω 3-4 στον δρόμο.
Μπετονιέρες, για χρόνια δεν έβλεπα καθόλου, σήμερα βλέπω 3-4 την εβδομάδα.
Αυτοί λοιπόν που αγοράζουν στα 300000, συνήθως έχουν ήδη φτηνότερο σπίτι που το πουλάνε, οπότε πάνε για την διαφορά.
Σας έχω πει ότι μέχρι την γενιά μου, υπήρχε αυτή η εκπαίδευση.
Αγοράζεις νωρίς μικρό σπίτι, για να μην χάνεις λεφτά στα ενοίκια και σταδιακά πηγαίνεις σε μεγαλύτερο.
Αυτό μετά το 2002 χάλασε με το άφθονο χρήμα, πήγε στην άλλη άκρη από το 2008-2017 με το μηδενικό χρήμα και τώρα είναι σε μία πιο λογική κατάσταση, χωρίς να είναι όπως ήταν πριν το 2002, που ήταν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.
Τώρα για τις τιμές, το κόστος έχει ξεφύγει πάνω από 50 % , τα οικόπεδα ανέβηκαν, άρα στις ακριβές περιοχές θα συνεχίζεται το χτίσιμο με μέτριους ρυθμούς και στις υπόλοιπες με χαμηλότερους, μέχρι μηδενισμό των νέων κατοικιών.
-
χαχαχ...
οκ, το λες με τακτ οτι θα μυριζει η πολυκατοικια καρι, και φρεσκο και μεταβολισμενοΑν μυρίζει κάρι είναι καλά. Εδώ όμως μιλάμε για παστουρμά καμήλας ψιλοκομμένο.
Αλλαχού ακμπάρ!!!!Τι έγινε, πλάκωσαν οι Επενδυταί που μας τάζουν τόσο καιρό οι κυβερνήσεις;
Πάντως το αν "τα βγάζεις πέρα" στην αρένα μιας πολυκατοικίας, δεν είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Είναι θέμα του αν γεννήθηκες πτωχός ή από σόι με Αστική Ευγένεια, και που βρίσκεται η πολυκατοικία, εκεί που ψωνίζουν οι Ευγενείς ή οι πλεμπαίοι... οπότε οι περισσότεροι σκάνε και κολυμπάνε.
-
@piliourits said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
χαχαχ...
Αλλαχού ακμπάρ!!!!Τι έγινε, πλάκωσαν οι Επενδυταί που μας τάζουν τόσο καιρό οι κυβερνήσεις;
Πάντως το αν "τα βγάζεις πέρα" στην αρένα μιας πολυκατοικίας, δεν είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Είναι θέμα του αν γεννήθηκες πτωχός ή από σόι με Αστική Ευγένεια, και που βρίσκεται η πολυκατοικία, εκεί που ψωνίζουν οι Ευγενείς ή οι πλεμπαίοι... οπότε οι περισσότεροι σκάνε και κολυμπάνε.
Έχω κάνει ignore 4-5 θέματα (πολιτική, ιατρικά κλπ) και πλέον δεν διαβάζω κανένα σχόλιο από εκεί γιατί βαρέθηκα και κουράστηκα να βλέπω κάθε μέρα το δελτίο τύπου της αντιπολίτευσης, το οποίο έχεις αναλάβει εργολαβικά...
Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια...(δεν συνεχίζω το στιχάκι)...
Αλλά κι εδώ πετάχτηκες να γράψεις για Επενδυταί και ταξικές διαφορές, βγάζοντας πάλι τη γνωστή ειρωνεία σου και δηλητήριο...
ΕΛΕΟΣ βρε άνθρωπε, ΕΛΕΟΣ..........................
-
Απλά είναι μεγάλο σόι , έχουν και χαρτιά , σας έφεραν και λουλούδια ...χαχαχαχαχ
-
Εγώ πάντως προφανώς αστιεύομουν για τους παστουρμάδες. Απλά έχει υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από πολλούς και ανάμεσά τους έχει υπάρξει και μία πολυπληθής οικογένεια που θέλει για μερικά χρόνια να μείνουν όλοι στο διαμέρισμα (7 άτομα) και μετά να το δώσουν στην κόρη τους. Αυτοί έχουν μαζέψει και πολύ μετρητό. Μάλλον θα το αγοράσουν χωρίς δάνειο.
-
Εγώ πάντως προφανώς αστιεύομουν για τους παστουρμάδες. Απλά έχει υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από πολλούς και ανάμεσά τους έχει υπάρξει και μία πολυπληθής οικογένεια που θέλει για μερικά χρόνια να μείνουν όλοι στο διαμέρισμα (7 άτομα) και μετά να το δώσουν στην κόρη τους. Αυτοί έχουν μαζέψει και πολύ μετρητό. Μάλλον θα το αγοράσουν χωρίς δάνειο.
Ναι βρε , αν και ο παστουρμάς από καμήλα τα σπάει! Καλοπούλητο να είναι και καλά ξεμπερδέματα , απ'ότι έχω καταλάβει δεν την παλεύεις καθόλου εκεί!
-
Δεν αναφερόμουν σε σένα φίλε yem.
Κατά τα άλλα αγοραστές υπάρχουν, το θέμα είναι να βρω να μείνω και εγώ κάπου.
Και όσο και να θέλω να φύγω, αν δεν βρεθεί λύση στην δική μου στέγαση, κάθε συζήτηση για πώληση είναι άνευ ουσίας.Αν δεν είχε νοικιαστεί το διαμέρισμα που έμενα στο πατρικό μου θα είχα επιστρέψει χθες πίσω.
-
Θα ήθελα απλώς να υπενθυμίσω σε όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν καινούριο σπίτι ότι υπάρχει και ένα άλλο κόστος που πρέπει να έχετε υπόψη και μιλάω εκ πείρας. Αναφέρομαι στην επίπλωση-ηλεκτρικές συσκευές. Φυσικά το κόστος έχει μεγάλες διαβαθμίσεις αναλόγως του τι θέλει και μπορεί ο καθένας. Πάντως όταν μιλάμε για ένα καινούριο σπίτι 300, 400 ή 500 χιλιάδων το κόστος είναι σημαντικό. Και μη φανταστείτε ότι μιλάω για μεγαθήρια. Με 3500+/τ.μ. για ένα διαμέρισμα 120 τ.μ., σε μία μεσοαστική περιοχή της Αθήνας, φθάνουμε ήδη στα 420.000 μόνο για την αγορά του. Και σε αυτό το σπίτι δύσκολα θα βάλεις έπιπλα από το praktiker...
-
Χοντρικά φτάνεις τα 450.000 ευρώ με όλα μέσα.
Ποιος μισθωτός μπορεί; Κανένας.
-
Λοιπόν κάποια γενικά.
Ολοι οι κανονισμοί πολυκατοικιών, επειδή συνήθως είναι κοπυ-παστε , δεν επιτρέπουν τον διαχωρισμό των σπιτιών σε μικρότερα, την μίσθωση ανά δωμάτιο και την λειτουργία του ως ξενοδοχείο ανά δωμάτιο.
Επίσης ο κτιριοδομικός, η πυροσβεστική και διάφοροι άλλοι ορίζουν ως θεωρητικό πληθυσμό το 1 άτομο ανά 18 τμ.
Προφανώς το σπίτι των 90 τμ , μπορεί να πάρει 5 άτομα, άντε 6, άντε 7, για πολύ εξαιρετική περίπτωση.
Από εκεί και μετά έχουμε θέματα παραβίασης της λειτουργίας των κοινοχρήστων, όπως αποχέτευση , ανελκυστήρας, πυρασφάλεια και διάφορα άλλα, που βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορείς εύκολα να τα διεκδικήσεις.
Οταν όμως έχουμε δεκάδες αποφάσεις των δικαστηρίων και του ΣτΕ, που εμποδίζουν οικοδομές, γιατί με τον τρόπο που φτιάχνονται μειώνουν την θέα , τον αέρα και γενικά με τον όρο ότι χειροτερεύουν τις συνθήκες διαβίωσης, είναι προφανές, ότι αν κάποιος ιδιοκτήτης / ενοικιαστής παραβιάζει αυτά, εύκολα οι υπόλοιποι ένοικοι μπορούν να ζητήσουν κάποια πράγματα. Το τι ακριβώς εξαρτάται από πολλά..
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Χοντρικά φτάνεις τα 450.000 ευρώ με όλα μέσα.
Ποιος μισθωτός μπορεί; Κανένας.
Πάρα πολλοί (όπως φαίνεται και εκ' του αποτελέσματος). Έχω γράψει ξανά τι, πως και γιατί. Μισωτός είναι και με €800/μήνα και με €5.000/μήνα.
-
Οσο για τα σπίτια.
3500 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σε μεσοαστική περιοχή της Αθήνας.
Είναι σε περιοχές που έχουν αμάξια των 30-50000 αρκετοί.Γιατί δεν μιλάμε για αυτούς που γεννήθηκαν εκεί, ή είναι εκεί 20-30 χρόνια.
Μεσοαστική περιοχή, είναι η Καισαριανή, ο Βύρωνας, ο Υμηττός , η Δάφνη, ο Αγιος Δημήτριος, η Καλλιθέα, ο Ταύρος, το Μοσχάτο και τα δυτικά προάστια από Μεταμόρφωση μέχρι Αιγάλεω δυτικά του ποταμιού.
Εκεί οι τιμές ήταν 1800-2500 και τώρα τους τελευταίους μήνες αποκλειστικά λόγω της αύξησης του κόστους, έχουν πάει 2200-3000.
Αλλά και ένα σπίτι 120 τμ , δεν είναι μικρό σπίτι.
Είναι επιπέδου D κατηγορίας στα αμάξια. Δηλαδή από 40-80000 €.
Για αυτό εδώ και 20-25 χρόνια έχουν καταργηθεί τα λεγόμενα 4άρια.
Αυτά ήταν σπίτια 90-110 τμ μέχρι τα μέσα του 90, τα οποία είχαν 2 υπνοδωμάτια και 2 λουτρά και άνετο σαλόνι, σε σχέση με τα τριάρια των 70-85 τμ , που είχαν ένα μπάνιο, 2 δωμάτια και ενιαίο σαλόνι κουζίνα.
Τα σπίτια των 90-110 , έγιναν σπίτια με 3 υπνοδωμάτια, που όσο ανεβαίνουμε από τα 90 αποκτούμε δεύτερο μπάνιο και χωριστή κουζίνα.
Τώρα λοιπόν να δώσεις 420000 για το σπίτι, προφανώς θέλεις άλλα 50000 για έξοδα και εξοπλισμό.
Υπάρχουν όμως και σπίτια 100 τμ σε χαμηλούς ορόφους, με τρία υπνοδωμάτια, στις πραγματικές μεσοαστικές περιοχές, που κόστισαν μαζί με έξοδα και εξοπλισμό, λιγότερο από 250000.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!