-
Το θέμα μου είναι να θερμάνω ένα άλλο σπίτι ιδιοκτησίας μου, που περιγράφω προηγουμένως και στο οποίο δεν υπάρχει φ.α. στη γειτονιά, για να το νοικιάσω σε μία σοβαρή οικογένεια...
Κάνε μία ανυχνευτική στην ΕΔΑ, έχουν επενδυτικά πλάνα επέκτασης του αερίου, γιατί να μην επωφεληθείς κ εσύ, ενώ κ το σπίτι σου αποκτάει ένα αβαντάζ στην ενοικίαση/πώληση. Εμένα με κάλεσαν με 4 αιτήσεις στην γειτονιά, κ νόμιζα οτι μου έλεγαν ψέματα. Σε τρεις μήνες ξεκίνησαν τα σκαψίματα...
-
Mαλλον πρεπει να αναθεωρησεις. Σχεδον ολοι εχουν βαλει. Στην δικη μας πολυκατοικια βαλαμε περυσι ενω οι διπλανες εχουν χρονια τωρα και ειδαμε το φως μας (πολυ περισσοτερες ωρες θερμανσης με το ιδιο κοστος σε σχεση με πετρελαιο). Με επιδοτητη εμενα μου στοιχισε λιγο, τωρα αν σκασει το συστημα στο μελλον δεν ξερω. Στειλε εμαιλ αν θελεις να σου πω ποσο βγηκε σε μενα.
Ήταν μία σκέψη πέρυσι τον Νοέμβριο λόγω των κρύων. Δεν πρόκειται να μπω σε τέτοια διαδικασία. Αν έμενα αλλού ίσως το έψαχνα παραπάνω. Αλλά για το βρωμόσπιτο δεν αξίζει το κόπο.
Οπότε υπομονή για άλλη μία χρονιά χωρίς θέρμανση.
-
Το χάος το περιέγραψα παραπάνω. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Για τους απλούς ανθρώπους όλα αυτά είναι χάος.
'Έχεις ένα δίκιο ,εγώ έκανα έρευνα αγοράς για το φ. αέριο το καλοκαίρι , τιμές από 1700 έως 4000 για το ίδιο σπίτι ευτυχώς υπάρχει το ίντερνετ και έβλεπα γνώμες για εταιρίες και εγκαταστάτες ευτυχώς ξεμπέρδεψα εγκαίρως πριν πιάσουν τα κρύα και οι καραντίνες .
Επικράτησε φυσικά η γυναίκα που ήθελε τις λιγότερες ζημιές στο εσωτερικό του σπιτιού εγω το μόνο που ήθελα είναι καυστήρα εξωτερικού χώρου (θυμόμουνα τι είχε γίνει Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2017) ευτυχώς βρέθηκε εγκαταστάτης που τα συνδύασε με κόστος ένα διχίλιαρο.
Γυναίκα ευχαριστημένη ...το νόημα της ζωής που ψάχνουν χρόνια οι φιλόσοφοι!
-
Αν μένεις σε μονοκατοικία και έχεις τα χρήματα, ας πούμε μπορείς να κάνεις μία έρευνα και να πάρεις τηλέφωνο μερικές εταιρείες.
Αλλά τώρα αν μένεις σε πολυκατοικία του Χαλανδρίου χαιρέτα μου τον πλάτανο.
Ορισμένα πράγματα είναι ιδιαίτερα περίπλοκα στην Ελλάδα.
-
@storm νομίζω γενικά έχεις την τάση να πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό (γνωριζω συνταξιούχους σε πολυκατοικία που έβγαλαν μια χαρά άκρη). Πολλοί άνθρωποι είναι έτσι και απλά προσλαμβάνουν κάποιον τριτο να αναλάβει το όλο έργο. Δεν είναι κακό.
-
Μπορεί και να πνίγομαι. Πραγματικά δεν ξέρω.
46 χρόνια έμενα σε μονοκατοικίες και έκανα τα κουμάντα μου, χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Ξαφνικά μπήκα στο κοινόβιο και έγινα νοικάρης στην κυριολεξία.
Στο Χαλάνδρι αισθάνομαι όπως ακριβώς ήμουν στην πολυκατοικία στην Γερμανία, σε μία γκαρσονιέρα που νοίκιαζα. Ίσα-ίσα να μένω κάπου, να κοιμάμαι και να πηγαίνω στη δουλειά. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
-
Όταν μένεις σε πολυκατοικία υπάρχουν αυτά. Και εγώ βρήκα σήμερα μια τριπλή γρατζουνιά στο φτερό από γάτα. Τις ταΐζουν αποφάγια κάτι τσατσόγριες και έχουμε καμιά 10ριά από κάτω. Από ακαθαρσίες χαμός. Χαλαρά τις άρχιζα στις σφαλιάρες. Τις γριές πρώτες.
-
Μπορεί και να πνίγομαι. Πραγματικά δεν ξέρω.
46 χρόνια έμενα σε μονοκατοικίες και έκανα τα κουμάντα μου, χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Ξαφνικά μπήκα στο κοινόβιο και έγινα νοικάρης στην κυριολεξία.
Δεν έχει καμία σχέση η διαμονή σε μονοκατοικία με ένα διαμέρισμα, από την μία έχεις δίκιο, από την άλλη δυστυχώς στην ζωή πρέπει να προσαρμοζόμαστε πάντα στα νέα δεδομένα, όσο κ δύσκολο να είναι αυτο.
-
-
λιγα με τους γατους
-
ειμαι ο μονος που γουσταρω καλυτερα την πολυκατοικια που μπηκα στα 40 μου αντι για τις μονοκατοικιες που εμενα πριν?
-
-
Ε καλα δεν νεο δεδομενο η πολυκατοικια. Αλλοι ζουν μια ζωη σε 70 τμ (γεννηθηκαν στο ιδιο διαμερισμα και μπορει να ειναι 60 πια), Επισης το διαμερισμα εχει λιγοτερα εξοδα, μεγαλη διαφορα.
Περα απο το οικονομικο δεν υπαρχει καποιο εμποδιο να ζησει καποιος σε μονοκατοικια παντως. Αρκει να σκεφτει και το θεμα της ασφαλειας. Υπαρχουν πολλα σπιτια διαθεσιμα προς πωληση αρκει να εισαι ετοιμος να πληρωσεις.
-
- λιγα με τους γατους
- ειμαι ο μονος που γουσταρω καλυτερα την πολυκατοικια που μπηκα στα 40 μου αντι για τις μονοκατοικιες που εμενα πριν?
Εξαρταται πως ειναι η πολυκατοικια. Παντως εγω αν εφτιαχνα σημερα σπιτι σε καποιο οικοπεδο οπως μου περναει απο το μυαλο μαλλον θα εφτιαχνα οροφοδιαμερισματα και οχι μονοκατοικια (3 ή 4) ή μεζονετες. Και θα κραταγα για μενα το καλυτερο (2ος ή 3ος οροφος).
Ενα πραγμα που αγνοει ο πολυ κοσμος ειναι οτι σε μονοκατοικια με εσωτερικες/εξωτερικες σκαλες εχει σκοτωθει πολυ κοσμος ειδικα ηλικιωμενοι απο ενα σημειο και μετα εχουν θεμα με τις σκαλες και γινεται χαμος. Σε διαμερισμα με ασανσερ δεν υπαρχει αυτος ο κινδυνος.
-
Δεν έχει καμία σχέση η διαμονή σε μονοκατοικία με ένα διαμέρισμα, από την μία έχεις δίκιο, από την άλλη δυστυχώς στην ζωή πρέπει να προσαρμοζόμαστε πάντα στα νέα δεδομένα, όσο κ δύσκολο να είναι αυτο.
Εγώ πάντως όσο ζούσα στην μονοκατοικία είχα ζωή.
Σταμάτησα να ζω το 2016 που μπήκα στο κ@λοδιαμέρισμα. Και το εννοώ κυριολεκτικά. Για μένα το κ@λοδιαμέρισμα είναι ένας τάφος. Κάποια στιγμή θα ψοφήσω και θα καταλάβουν ότι ψόφησα από την μπόχα.
Για αυτό άλλωστε ξεσπάω στις αγοραπωλησίες αυτοκινήτων. Έχω αγοράσει/πουλήσει 6 αυτοκίνητα σε 4 χρόνια.
-
Καταιγίδα, μη με παρεξηγήσεις, αλλά θα το πω: Νομίζω ότι έχεις προσωπικά θέματα που πρέπει να επιλύσεις και μέχρι να το κάνεις αυτό, θα σου φταίνε τα πάντα: το αυτοκίνητο που αγόρασες, η δουλειά που έπιασες, οι συνάδελφοι που έχεις, το διαμέρισμα που αγόρασες, οι συγκάτοικοι στην πολυκατοικία που μένεις κτλ.
Σου ξαναλέω, μην με παρεξηγήσεις, δεν το λέω ούτε με κακία ούτε με χαιρεκακία. Απλώς κάποια στιγμή πρέπει να σκεφτείς ότι μάλλον είναι πιο πιθανόν το πρόβλημα να το έχεις εσύ από το να είσαι απλώς άτυχος και να συγκεντρώνεις πάνω σου όλους τους μ@λ@κες και τα προβλήματα που υπάρχουν. Συνήθως δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε.
Και το ξαναλέω, μην με παρεξηγήσεις σε παρακαλώ. Βρες κάποιον άνθρωπο (συγγενή, φίλο, ψυχολόγο κτλ) να σε ακούσει και να σε βοηθήσει να βγεις από το τέλμα στο οποίο βρίσκεσαι. Η ζωή είναι μικρή για να τη σπαταλάμε...
-
Εγώ παίχτη μου έχω τελειώσει πλέον. Έχω παραιτηθεί.
Κάποια στιγμή θα πατήσω και το κουμπί της 'απενεργοποίησης λογαριασμού' εδώ και θα εξαφανιστώ.
Μην σας πρήζω κιόλας. Κρίμα είναι για το χώρο.
Αυτά και σόρυ για το offtopic.
-
Ενας ερωτας τα αλλαζει ολα. Οοοοολα.
Εγω μονοκατοικια θα ελεγα, αλλα εχουμε και το φαινομενο της εγκληματικοτητας.
Αυτος ειναι ενας βασικος λογος που δεν επιλεγουν πολλοι την μονοκατοικια, και ψαχνουν ψηλα διαμερίσματα.
Αν εχεις μονοκατοικια με ενα ωραιο κηπακο, με ασφαλεια και κανα σκυλακι να σε περιμενει να ερθεις απο την δουλεια και να παιζει στον κηπο, αυτα ειναι οι χαρες τις ζωης. Μικρα καθημερινα πράγματα. Τα παιδια να παιζουν στο κηπακο, να πλενεις το αυτοκινητο σου στην αυλη σου. Να πινεις την καφεδουμπα με τα φιλαρακια που θα ερχονται.... να μυριζεις λεμονιες, πορτοκαλιες....
Υπαρχουν ιδιωτικες κοινοτητες με μονοκατοικιες στην ελλαδα οπως στο εξωτερικο; Με ελεγχο ποιος μπαινει και ποιος βγαινει;
-
Υπαρχουν ιδιωτικες κοινοτητες με μονοκατοικιες στην ελλαδα οπως στο εξωτερικο; Με ελεγχο ποιος μπαινει και ποιος βγαινει;
Ναι υπάρχουν (όπως και με πολυκατοικίες, μεζονέτες κλπ.) αλλά σε ακριβά προάστια και με αρκετά τσιμπημένες τιμές.
Πάντως ο πατέρας μου μένει σε μονοκατοικία από το 1998 και σχετικά ερημική...ποτέ δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Βέβαια πάντα είχε (και έχει) τουλάχιστον 3-4 σκυλιά ελεύθερα συνεχώς...και μεγάλα σκυλιά.
-
Λιονταρια να πάρετε.....χαχα
Άαααα ωστε εχουμε και εμεις εδω τετοιες κοινοτητες; Ωραια! κατσε να δω ποσα εχω στον κουμπαρα μου.
Edit : Βρηκα πως λεγονται: gated communities
-
Μονοκατοικίες , πολυκατοικίες , διαμερίσματα , μεζονέτες ...
Σε όλα μπορείς να ζεις καλά και σε κανένα ...
Δεν υπάρχει το τέλειο.....
-
Συν ότι η μονοκατοικία και πιο πολύ φροντίδα και δουλειά θέλει, και πιο πολλά έξοδα, αφού τα επωμίζεσαι όλα εσύ. Και εγώ μονοκατοικία θα διάλεγα πάντως αν μπορούσα, μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα λέει ένα ρητό.
-
Παίδες, συμφέρει η φάση με τα φωτοβολταϊκά στην ταράτσα; Φαντάζομαι ότι θα συμφέρει περισσότερο αν έχεις κι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να φορτίζει από κάτω, με την έννοια ότι όσο περισσότερο καταναλώνεις, τόσο περισσότερο συμφέρει. Πάντως, έχω κάνει ήδη το πρώτο βήμα κέρδους, αφού έχω θερμοσυσσωρευτές. Το σκέφτομαι όλο και πιο πολύ, ειδικά μάλιστα αφού μπορείς να δίνεις μια μηνιαία δόση στην τράπεζα που θα είναι ισόποση με τον λογαριασμό του ρεύματος και σε κάποια φάση, αυτό θα τελειώσει κι εσύ θα μείνεις με τα ΦΒ. Συν βέβαια το περιβαλλοντικό όφελος. Ανεμογεννήτριες στα βουνά; Μπα, ΦΒ σε κάθε ταράτσα. Αυτό θα έπρεπε να γενικευτεί σε όλα τα σπίτια.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!