-
Επικό αυτοκίνητο
Ενδιαφέρον το τι λένε για το χειροκίνητο κιβώτιο. Οι πωλήσεις είναι 40% χειροκίνητο για την κατηγορία αυτή
-
@dublin said in NISSAN FORUM:
Ψάχνει φίλος κατηγορία C suv. Προτιμά 4Χ4 (όχι αυστηρά), θέλει να αποφύγει τα γνωστά νταβατζιλικια των 2λιτρων, και φοβάται να πάει σε diesel λόγω της γνωστής-αγνωστης τρομοκρατίας. Μετά από πολλές συζητήσεις και σκέψεις (ξέρει πολύ καλά την αγορά, και γενικά), περιμένει να δει το Qasqai e-power.
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για αυτούς τους κινητήρες; Γενικά δεν έχουν γραφτεί πολλα, αλλά φαίνεται ότι είναι μία χρυσή τομή μεταξύ της εποχής των ηλεκτρικών και των Μ.Ε.Κ που ζούμε ακόμη.
Ιδέες; Σκέψεις; Γνώσεις;
Με ενδιαφερει και εμενα το συγκεκριμενο αυτοκινητο (Qasqai e-power) καθως ειναι το ΜΟΝΟ SUV υβριδικο μαζι με το Hyundai Tucson Full Hybrid που δεν ειναι ταφοι!
Επιταχυνση και για τα 2 στα 0-100 σε 8 δεπτ αλλα σε τελικες χανει το Νισσαν. Επισης απο οσα εχω δει στα YouTube το Nissan ειναι 1 με 1.5l πιο οικονομικο απο το Tucson.Σε 1-1.5 μηνα μου ειπαν οτι ισως να υπαρχει test drive στην Αθηνα το Qasqai e-power
Εχω επισης οδηγησει το Hyundai Tucson Full Hybrid στο Μαρουσι στην κηφισιας και μου εγραψε 6.7 αλλα το οδηγησα μονο για 10 λεπτα λογο του πωλητη που βαριοταν.
Εχω επισης οδηγησει το Nissan Qashqai αυτοματο CVT με τα 158 αλογα παλι για 10 λεπτα στο Μαρουσι (δεν ξερω τι προβλημα εχουν οι αντιπροσωπειες στο Μαρουσι) και μου εγραψε 12.5 l !!! γιαυτο και το απεκλεισα, Επισης διαβαζω και για κατι 9αρια 10αρια και για το Tucson μεσα στην Αθηνα οσο καιει και η alfa 147 μου με κινητηρα 20 χρονων!
Σε αυτα τα βαρια οχηματα ταιριαζει πολυ καλυτερα το diesel λογω καταναλωσης και ροπης αλλα τωρα με αυτα που κανουν ειδικα για Αθηνα ,Σαλονικα ειναι ρισκο να δωσεις ενα σκασμο λεφτα και μετα να σου πουν οτι δεν κυκλοφορεις.
Αναγκαστηκα λοιπον αν το θες το αμαξι για καθε μερα, να μην καις 10αρια και να εχεις και γκαζι οταν το ζητησεις αυτη την στιγμη μονο αυτα τα 2 αυτοκινητα με λιγο πανω απο τις 40.000 ευρω κανεις δουλεια!
Αλλιως μπορεις να επισκευτεις την ΚΙΑ και να δεις και το καινουργιο Niro full hybrid το οποιο υπαρχει στην αντιπροσωπεια της ΚΙΑ στην κηφισιας στο Χαλανδρι!
Youtube Video – [00:02..]Εγω το ειδα και με καλυπτει σε ολα, χωρους, τιμη κλπ, ΑΛΛΑ εχει 140 αλογα συνδυαστικα με ατμοσφαιρικο κινητηρα , καει παρα πολυ λιγο μεσα στην Αθηνα αλλα για παραεξω ειναι αρκετα αργο το αμαξι με αργο 0-100 και αργες ρεπριζ με τελικη 160 χλμ.
Απορω γιατι στην ΚΙΑ δεν του εβαλαν τον 1.6 turbo που εχουν και τα Tucson/Sportage το εθαψαν το αμαξι, αν το ειχαν κανει ισως και να ηταν το επομενο μου αυτοκινητο!
-
@diriras said in NISSAN FORUM:
Αλλιως μπορεις να επισκευτεις την ΚΙΑ και να δεις και το καινουργιο Niro full hybrid το οποιο υπαρχει στην αντιπροσωπεια της ΚΙΑ στην κηφισιας στο Χαλανδρι!
Youtube Video – [00:02..]Εγω το ειδα και με καλυπτει σε ολα, χωρους, τιμη κλπ, ΑΛΛΑ εχει 140 αλογα συνδυαστικα με ατμοσφαιρικο κινητηρα , καει παρα πολυ λιγο μεσα στην Αθηνα αλλα για παραεξω ειναι αρκετα αργο το αμαξι με αργο 0-100 και αργες ρεπριζ με τελικη 160 χλμ.
Απορω γιατι στην ΚΙΑ δεν του εβαλαν τον 1.6 turbo που εχουν και τα Tucson/Sportage το εθαψαν το αμαξι, αν το ειχαν κανει ισως και να ηταν το επομενο μου αυτοκινητο!
Τurbo σε full hybrid είναι σχήμα οξύμωρο.Κινητήρας που σχεδιάζεται για οικονομία δεν έχει λογική με τιμές κατανάλωσης υπερσυμπιεστή.
Τα 2λιτρα full hybrid Τοyota και Honda είναι η χρυσή τομή επιδόσεων και κατανάλωσης, αλλά δυστυχώς για την Ελλάδα είναι.. 2λιτρα.Aρκετά καλές -ίσως και τις καλύτερες- επιδόσεις full hybrid με λιγότερα από 2000κ.εκ. έχει ο 1.5 της Ηοnda στο HRV (ρεπριζ και στατικές επιταχύνσεις). Για περισσότερα, ενδεικτικά δες το https://zeperfs.com/en/perfs.php?Action=Fiche
-
Το Niro πάντα το έθαβαν, όντως κρίμα γιατί αν είχε το full hybrid θα πετούσε. Του έβαλαν σαν του Kona...
Όπως λέει κ ο γιατρός μόνο σε 2.0 TOYOTA, σαν το επερχόμενο Corolla cross (0-100 7.5) παίζει λίγο γκάζι και οικονομία, τα άλλα δεν...
-
@netgeo said in NISSAN FORUM:
Το Niro πάντα το έθαβαν, όντως κρίμα γιατί αν είχε το full hybrid θα πετούσε. Του έβαλαν σαν του Kona...
Όπως λέει κ ο γιατρός μόνο σε 2.0 TOYOTA, σαν το επερχόμενο Corolla cross (0-100 7.5) παίζει λίγο γκάζι και οικονομία, τα άλλα δεν...
Το full hybrid του ομίλου έχει με τα 141 άλογα. Ο.κ.,από επιδόσεις δεν είναι και τρομερό,αλλά δεν σέρνεται.Μετά τα Ηοnda έχει τις καλύτερες επιδόσεις (και από τα Toyota με τον 1.8 με 122hp).Κι έχει πολλ/λους πίσω,βγαίνει και σε φεβ με 180hp. Κατά τη γνώμη μου,αξιόλογη πρόταση,αλλά όχι ολοκληρωμένη όπως τα δύο γιαπωνέζικα.
-
@panormus772 said in NISSAN FORUM:
Τurbo σε full hybrid είναι σχήμα οξύμωρο.Κινητήρας που σχεδιάζεται για οικονομία δεν έχει λογική με τιμές κατανάλωσης υπερσυμπιεστή.
Τα 2λιτρα full hybrid Τοyota και Honda είναι η χρυσή τομή επιδόσεων και κατανάλωσης, αλλά δυστυχώς για την Ελλάδα είναι.. 2λιτρα.Aρκετά καλές -ίσως και τις καλύτερες- επιδόσεις full hybrid με λιγότερα από 2000κ.εκ. έχει ο 1.5 της Ηοnda στο HRV (ρεπριζ και στατικές επιταχύνσεις). Για περισσότερα, ενδεικτικά δες το https://zeperfs.com/en/perfs.php?Action=Fiche
Kαλησπερα,
Για εμενα και για πολλους αλλους δεν ειναι και τοσο οξυμωρο γιατι εχεις ενα υβριδικο με μικρη καταναλωση χωρις να θυσιαζεις τις επιδοσεις. Οπως γνωριζουμε το Turbo καιει αν το πατας, αν το πας υβριδικα ειναι οκ!
Ενδεικτικα με το απλο Nissan Qashqai auto CVT εκαψα στην Αθηνα 12.5 λιτρα στα 100 και με το Tucson Hybrid 6.7 (230 αλογα) και πιστευω επεφτε και αλλο. Επισης σε εθνικη φορτωμενα το Κia και το CRV με αυτα που διαβαζω απο τις τεχνικες προδιαγραφες τους ειναι πιο αργα παντου ακομα και απο την Corolla hybrid! Με 2 ενηλικες και 2 παιδια πισω και με κλιματισμο, καθεσαι στα αυγα σου και στο Honda και στο KIA.https://www.honda-cars.gr/range/HR-V-/technical/
https://www.kia.com/gr/nea-modela/niro-sg2/prodiagrafes/
Αρκετα βιντεακια στο YouTube επιβεβαιώνουν τα λεγομενα μου για τις πολυ αργες επιδοσεις.Tο Honda HRV ειναι απο τα μικροτερα C-CUV , στο δρομο που το ειδα πιο πολυ μου εκανε για ανταγωνιστικο του Ford Puma παρα του Nissan Qashqai Kia Νιro και Hyundai Tucson, οι διαφορες που εχουν σε διαστασεις και ειδικα σε πορτπαγκαζ ειναι χαοτικες. Συκριτικα το Honda εχει 335l πορτπαγκαζ το Nissan Ε-Power 450 οπως και το Κια Niro και το Tucson Full Hybrid πανω apo 600!
Εγω ειμαι 1.87 και καθισμενος πισω απο την θεση οδηγησης μου, επαιζα μπαλα και στα 3 με τον μικροτερο χωρο για τα πισω ποδια να το εχει το Nissan.Επιμενω πως αν το Κια Niro ειχε παραπανω αλογα με turbo κινητηρα σε full hybrid, θα εκλεβε πωλησεις απο Qashqai και Tucson, και πιστευω ακραδατα και με τα 5 χρονια δωρεαν service που δινει η ΚΙΑ το Honda σε πωλησεις δεν θα το εβλεπε καν.
Και παλι με τους υπαρχον αδυναμους κινητηρες που εχουν τα Honda και Niro, εγω με την οικογενεια σιγουρα θα διαλεγα το Niro.
-
Στο Nissan πάντως ο κινητήρας λειτουργεί μόνο σαν γεννήτρια, δεν δίνει κίνηση στους τροχούς.
-
@super-t said in NISSAN FORUM:
Στο Nissan πάντως ο κινητήρας λειτουργεί μόνο σαν γεννήτρια, δεν δίνει κίνηση στους τροχούς.
Πολυ σωστα, γιαυτο εχει και ροπη απο το 0 σαν ηλεκτρικο. Στο τεστ drive θα φανουν ολα
-
Επισης σε εθνικη φορτωμενα το Κia και το CRV με αυτα που διαβαζω απο τις τεχνικες προδιαγραφες τους ειναι πιο αργα παντου ακομα και απο την Corolla hybrid!
https://zeperfs.com/en/match9577-10319-7880.htm
Σαφώς,καλύτερα σε ρεπρίζ τα ΗRV και Niro από την Corolla (στο ελληνικό site της Kia εχουν γράψει λαθος τις ρεπρίζ το 80-100,ενώ σε όλα τα ξένα είναι το 80-120).Πιθανον δεν μπορούν στο Niro λόγω πλατφόρμας να βάλουν τον υβριδικό 230hp του Tucson.
Τώρα όσον αφορά τους χώρους αποσκευών,σαφώς και το Honda υπολλείπεται,όπως σωστά λες.Το Nissan QQ e-power είναι άλλη ιστορία,αλλά ξεκινά κι από ~42000€..
-
Χθες και προχθές οδήγησα τα full υβριδικά Juke και QQ.
Ξεκινώ από το Juke 1.6 full hybrid Τechna
Διαδρομή 20-25 λεπτών πίσω από το "ΜΗΤΕΡΑ-ΥΓΕΙΑ",Λ.Καποδιστρίου,Λ.Κύμης,Λ.Σ.Λούη/ΟΑΚΑ και πίσω Λ.Κηφισίας. Καλή σχετικά θέση οδήγησης κι εύκολα βρίσκεις ρυθμίσεις καθίσματος.Ορατότητα πίσω κάπως μειωμένη,όχι κάτι τρομερό,αλλά έχεις κρυφές γωνίες (αυτή η έκδοση έχει περιμετρική κάμερα,οπότε ο.κ.,αν και το μαζεμένο μήκος του πιστεύω πως αρκεί και με την απλή κάμερα οπισθ.) Παρ'ότι πίσω κουπεδίζει,αισθάνεσαι λιγότερο κλειστοφοβικά από π.χ. ένα CHR.Δείχνει ποιοτικό στο ταμπλώ.Επίσης υπάρχει μικρή ρεζέρβα.Ξεκινάς με τον ηλεκτροκινητήρα,πολύ ομαλά κι αθόρυβα (σαν toyota hybrid ).Tιμόνι ακριβές,αλλά σαν αίσθηση ελαφρύ (πρόγραμμα Normal,έχει eco και sport).Αναρτήσεις με ικανοποιητική απόσβεση (ακόμη και με τις 19άρες ζάντες).2-3 επιταχύνσεις που δοκίμασα καλή απόκριση,όχι ψόφιο,όχι όμως και κάτι ιδιαίτερο. Ως προς την υβριδικότητα του -δεν κατέγραψα κατανάλωση-,αλλά όντως και με 50km/h είδα να δουλεύει αμιγώς ηλεκτρικά κι αν χρησιμοποιείς το e-pedal κάνει σημαντική ανάκτηση.Σχετικά τώρα με το e-pedal θέλει συνήθεια,γιατί εμένα σ'αυτό το λίγο χρόνο δοκιμής μου φάνηκε πολύ παρεμβατικό ως ενοχλητικό θα έλεγα.Το κιβώτιο αθόρυβο σε σχέση με τα cvt των άλλων γιαπωνέζων και μου έδωσε την εντύπωση ως πιο σωστά ρυθμισμένο,με λιγότερο δισταγμό σε σχέση με το Arkana με τον ίδιο κινητήρα που είχα δοκιμάσει πέρσι.
Γενικά,το Juke το βρήκα καλύτερο απ'ότι περίμενα. Στα + α) η άνεση της ανάρτησης,χωρίς να είναι πλαδαρή κι ας φόραγε τα 19" β) σχετικά αθόρυβο κιβώτιο σε επιταχύνσεις (το πιο ήσυχο απ'όσα fullhybrid έχω δοκιμάσει),αλλά και με καλή απόκριση (μάλλον η Nissan έκανε κάποιες καλύτερες ρυθμίσεις) γ) καλή φαινομενική ποιότητα και σχεδιασμός εσωτερικού (για τη συναρμογή δεν γνωρίζω,αν και στη δοκιμή δεν άκουσα κάτι περίεργο κι είχαμε κλειστά τζάμια στον περισσότερο χρόνο). Στα - α) Πολύ ελαφρύ τιμόνι (αν κι είναι κάτι που το βρίσκω σε όλα τα νέα αυτοκίνητα, αυτό ήταν πιο ελαφρύ κι από των Toyota,του HRV και του Arkana) β) Επιδόσεις (μου έδωσε την αίσθηση ενός YC που όμως έχει συνδυαστικά 25 άλογα λιγότερα από το Juke δηλ. αυτά τα 145hp της Nissan δίνουν την αίσθηση περίπου 120hp). γ) Τιμή.Είναι καλά εξοπλισμένο και στην 1η (N-connecta) από τις δύο εκδόσεις (αναδιπλ. καθρέπτες,μπρος πίσω αισθητήρες και κάμερα,φώτα ομίχλης κ.ά.),αλλά μάλλον θα έπρεπε να είχε κάτω από τα 30.000 (ξεκινά από 31.900) για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό (βλ. YC Adventure 28.000).To προσωρινό (?) πλεονέκτημά του είναι πως έρχεται γρήγορα (σε 1-1μησι μήνα) στην έκδοση Ν-Connecta με αυτή την τιμή (31.900) και με δώρο (τουλάχιστον στην αντιπροσωπεία που πήγα) το μεταλλ. χρώμα (έρχεται το Δεκέμβρη σε 3 χρωματισμούς).Παραγγελία σε άλλη έκδοση ή χρώμα, 4-5 μήνες με ανοιχτή τιμή.Μου είπαν επίσης πως η αύξηση αν γίνει θα ισχύει με όσα δεν έχουν παραχθεί κι όχι με όσα είναι στο δρόμο για το τελωνείο.
-
Ωραία μας τα έγραψες. Να τα κάνω μια δημοσίευση και στο σάιτ;
-
Χθες πρωί, συνέχεια "οδοιπορικού" με Nissan QQ e-power.
Στο κλασσικό γκρι μεταλλικό,έκδοση Premium.Αυτή τη φορά, διαδρομή Λ.Αθηνών ως το ύψος ενός Σκλαβενίτη προς Αθήνα και απ'την άλλη μεριά ως τα ΤΕΙ Αιγάλεω και 3-4 στενά μέσα εκεί κι επιστροφή πίσω στη διασταύρωση με τον Κηφισό (περίπου μισή ώρα,ευτυχώς με καλή ροή στη Λ.Αθηνών λόγω της πρωινής σαββατιάτικης ώρας).
Κατ'αρχήν,το αμάξι πρέπει να ήταν ολίγων ημερών (μέχρι το περασμένο Σάββατο δεν είχαν td.Δεν πρόσεξα χλμ.,αλλά μύριζε "καινουργίλα"). Επίσης ή το είχε κάποιος σκίσει αυτές τις λίγες μέρες ή επειδή τo έκαναν μόνο μπρος-πίσω στo τελωνείο και στο γκαράζ, είχε μέση κατανάλωση 13lt/100km(!)
Θέση οδήγησης κι εδώ καλή κι εύκολα ρυθμίσιμη. Πίσω χώροι ελαφρώς μεγαλύτεροι από το προηγ. QQ (το γνωρίζω,γιατί ο γαμπρός μου έχει ένα profl του 15'),αλλά σ'αυτή την έκδοση δεν έχει αεραγωγούς πίσω.Αναβαθμισμένη ποιότητα στο εσωτερικό και για όσο το οδήγησα χωρίς τριγμούς και περίεργους θορύβους.
Ξεκίνημα απαλό κι αθόρυβο.Ο λεβιές του αυτόματου,ντιζαϊνάτος μεν,αλλά θέλει λίγο συνήθεια στην αρχή.Τιμόνι κι εδώ λίγο ελαφρύ,αλλά όχι τόσο όσο του Juke και καλύτερο σε αίσθηση.Πολύ καλή κύλιση (18" ζάντες κι ημιάκαμπτος,ο οποίος όμως δεν έκανε αισθητή την παρουσία του ακόμη και μέσα στα στενάκια του Αιγάλεω).Η πραγματική διαφορά όμως απ'όσα φουλ υβριδικά έχω οδηγήσει ως τώρα (με καλύτερο σε επιδόσεις το HRV πριν το QQ) είναι η ιπποδύναμη του κινητήρα.Σε 3-4 επιταχύνσεις που έκανα στην σχετικά άδεια Λεωφόρο ήταν ενδεικτικές.Επιτέλους, ένα fullhybrid που αισθάνεσαι πως έχει αρκετή δύναμη και για ανοιχτό δρόμο.Δεν σου δίνει βέβαια την αίσθηση για 190hp και 330Νm ροπή,αλλά για 150-160 άλογα με 250nm ενός συμβατικού,ναι τα νιώθεις.Την άνοιξη είχα δοκιμάσει την ΒΜW 220 active tourer με 170hp και το e-power είναι το μόνο που έδωσε την αίσθηση πως την πλησιάζει.
Στα υβριδικά και τα της κατανάλωσης,στο αμάξι όντως συνεχώς έχεις την αίσθηση ηλεκτροκίνησης και με κάποιο τρόπο δεν ακούς σχεδόν ποτέ ή με μεγάλη προσπάθεια τον ήχο της ΜΕΚ όταν μπαίνει ως γεννήτρια.Έχουν κάνει νομίζω σαν κάποιο είδος αντιηχείου για αυτό.Ευκολοδόγητο και στα στενά.Στην επιστροφή (λόγω και μιας κατηφορικής κλίσης) βάλαμε e-pedal και Β mode για ανάκτηση,το οποίο απέδωσε εντυπωσιακά στην κατανάλωση,αλλά εμένα πάλι με κούρασε κι άφησα μόνο το e-pedal για λίγα λεπτά.
Και μια και λέμε για κατανάλωση στο τέλος του td είχα πάει τη μέση από 13 σε 7,6lt/100km πατώντας γκαζάκι 3-4 φορές όπως είπα κι οδηγώντας γενικά όχι να σέρνομαι,αλλά σχετικά προσεκτικά.Mάλιστα,με το που το παρκάρισα κι έσβησα τον κινητήρα,έβγαλε ένα πινακάκι στην 7" του καντράν που έλεγε για τα ~11χλμ. της διαδρομής μου είχα κατανάλωση 5(!) lt/100km.Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια,όπως προείπα πρέπει να είχε πολύ λίγα -και ταλαιπωρημένα- συνολικά χλμ. το αμάξι,οπότε με λίγο νορμάλ οδήγηση εύκολα έπεσε ο μέσος όρος.Αλλά και πάλι με βάση τα "δικά" μου χλμ. κατανάλωσης,πιστεύω πως μες την κίνηση με προσεκτική οδήγηση τα πέριξ 4,5lt/100km,είναι εφικτά.
Ένα άλλο δυνατό σημείο είναι τα ADAS που έχει το e-power από τη βασική έκδοση (premium).Tα πάντα όλα (blind spot,rear traffic alert,lane keep assist κ.τ.λ. )εκτός από το ACC (n-connenta).Μάλιστα η ειδοποίηση για έκτακτο φρενάρισμα με "ξύπνησε" έγκαιρα οπτικά κι ηχητικά από ένα κάπως απότομο φρενάρισμα των μπροστινών σε φανάρι.Συμπερασματικά,αν το αμάξι είχε 4-5000 φθηνότερα με αυτόν το βασικό εξοπλισμό θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ σε σύγκριση με τα υπόλοιπα φουλ υβριδικά (κι ιδίως τα όποια 2λιτρα,αφού γλιτώνεις ΦΠ κι έχεις αξιοπρεπέστατη ισχύ όπου την χρειαστείς). Στα + α) ποιότητα κύλισης,εσωτερικό (συναρμογή για λίγο που το περιεργάστικα στατικά,φαίνεται βελτιωμένη από το QQ II) β) ο αριθμός ADAS από τη βασική (σχεδόν όλα) γ) επιδόσεις δ) αίσθηση ηλεκτροκίνησης. Στα - α) κάποιες μικρές αστοχίες στον εξοπλισμό στην 1η έκδοση (π.χ. όχι πίσω αεραγωγοί, όχι μπροστά αισθητ.),αν κι είναι το μοναδικό -από καμιά 10αριά που έχω τεστάρει ένα χρόνο-,που έχει θήκη για γυαλιά στην πλαφονιέρα,όπως το Scross μου β) Το info (στη βασική έκδοση με την 8" οθόνη) γ) η τιμή (όπως και στο Juke).
Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα δηλ. περιμένουν ήδη για εκτελωνισμό,οπότε σε15-20 μέρες όπως μου είπε ο πωλητής,στην έκδοση Premium 41.690 (+550 χρώμα και +193 έξοδα παράδοσης PDI).Τα διαθέσιμα είναι λευκό περλέ,γκρι μεταλλ.,γκρι περλέ (τσιμεντί) και μπορντώ (βουργουνδίας).Για οποιαδήποτε παραγγελία ~5μήνες αναμονή κι ανοιχτή τιμή.Καμία προσφορά,ήταν δεκτικός στο να κάνει 2-3 δώρα από τα γνήσια αξεσουάρ π.χ. σκαφάκι πορτμπαγκάζ,αυτοφωτιζόμενα μαρσπιέ,πίσω προστατευτικά πορτμπαγκάζ κ.λ.π. Υπάρχει και μπόνους 500 ευρώ για ανταλλαγή στην τιμή του εκτιμητή (που όπως ισχυρίστηκε ο πωλητής είναι συνεργαζόμενη εταιρεία κι όχι οι ίδιοι δηλ. δεν υπάρχει περίπτωση να εκτιμήσουν με 500 ευρώ λιγότερα για να καλύψουν την προσφορά -δεν με πολυέπεισε πάντως- )
-
@dimsabas said in NISSAN FORUM:
Ωραία μας τα έγραψες. Να τα κάνω μια δημοσίευση και στο σάιτ;
Σ'ευχαριστώ (αν και δεν ήμουν πολύ καλός στην έκθεση )
Ναι κάν'τα,δεν υπάρχει θέμα.
-
@panormus772
Άψογες και οι δύο αναλύσεις των εντυπώσεων σου.
Που να ήσουν και καλός... -
Σε ευχαριστώ πολύ! Δημοσιεύω!
-
Μήπως τελικά το καλύτερο σύστημα το έχει η nissan;
-
@lap said in NISSAN FORUM:
Μήπως τελικά το καλύτερο σύστημα το έχει η nissan;
Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο πάντως είναι πιο κοντά στην λογική της μπαταριοκινησης από όλα τα υπόλοιπα. Η νισσαν δεν ασχολείται "έναν αιώνα" όπως η Τογιότα με τα υβριδικά αλλά κατάφερε να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Τώρα το σύστημα είναι νέο αν θα βγάλει θέματα θα το δούμε από τους πρώτους γενναίους που θα δώσουν τα 42Κ τουλάχιστον.
Ένα που νομίζω θα ενοχλεί στο σύστημα είναι ότι ο θερμικός ανεβάζει από μόνος του στροφές χωρίς να πατάς γκάζι σε στιγμές που ζητά το κύκλωμα φόρτιση των μπαταριών. Αυτό είχα διαβάσει. Δεν ισχύει; -
Πάντως με τις τιμές που διαβάζω, ίσως κάποιος να κάνει τέστ ντράιβ και να πάρει προσφορά από το νέο C5 aircross plug-in με τα 180 άλογα και βασική τιμή 44600 που έχει και 50-60 χλμ κίνησης με ρεύμα.
-
Tα plug in είναι άλλη φάση. Τα υβριδικά υποτίθεται ότι τα επιλέγεις γιατί δεν θες/μπορείς να τα βάλεις στην πρίζα. Τώρα αν είναι αν το πάρεις και να πηγαίνεις πάντα με τον θερμικό ποιος ο λόγος;
Πάντως το epower αν και έχει τα κιλά του σχεδόν 1.800 κιλά είναι κοντά σε επιδόσεις με το δίλιτρο σιβικ χωρίς τον φπ. Και ισοδύναμο με το chr 2.0 όχι με το νέο σύστημα του cc ομοίως χωρίς φπ, αν και πρόκειται για αμάξι σαφώς μεγαλύτερο σε χώρους παντού από το chr μισή κατηγορία πάνω.
Η αλμυρή τιμολόγηση και εδώ είναι το φρένο. 42Κ εκκίνηση είναι βαρίδι. Ένας που θα πάει να το πάρει θα δει σίγουρα και το cc που κοστίζει -10Κ ! Τεράστια διαφορά τιμής! Ναι το qq είναι πιο ποιοτικό σε σαλόνι ,πιο αθόρυβη καμπίνα, καλύτερους χώρους παντού χωρίς να είναι μακρύτερο δεν έχει φπ αλλά μιλάμε για +10Κ! Δλδ αν κάνεις κάποιους συμβιβασμούς γλιτώνεις πολύ χρήμα.
Όμως και αυτός που φτάνει να δώσει+40Κ μάλλον θα αδιαφορήσει για το cc των 31Κ!
Άρα ποιον έχει πρακτικά υβριδικό ανταγωνισμό το qq? To φουλ έξτρα cc των 39Κ? Προσωπικά αν ήταν να δώσω 39για το κκ θα έδινα αλλά 2 για το κασκαι.Και ας μην είχα ηλιοροφή και acc.. Επίσης θα το προτιμούσα από το σιβικ λόγω σκάφους, χώρων και φπ. -
Τι ιδιαίτερο έχει το σύστημα της Nissan , ένα σύστημα σαν της Honda είναι με πιο πολλούς περιορισμούς.
NISSAN FORUM