-
Έβλεπα κι εγώ κάτι δοκιμές CHR σε Αγγλικά site κι έλεγαν 3 χρόνια εγγύηση η Toyota. Και σκεφτόμουνα μπράβο κουβαρνταλίκια στην Ελλάδα η Toyota, 6 χρόνια εγγύηση. Τώρα εξηγείται.
Μας θεωρούν ιθαγενείς στην Ελλάδα φαίνεται, παίζουν με τις λέξεις και μας δουλεύουν κανονικότατα... -
Σύμφωνα με το site της Toyota το κόστος service για να εχεις σε ισχύ την 6ετη εγγύηση είναι
για το κορυφαίο σε πωλήσεις υβριδικό Yaris 820€
συγκριτικά για την ναυαρχίδα το υβριδικό RAV 4 θέλεις 1000€εφόσον περιλαμβάνονται τα πάντα απο τα ηλεκτρο -μπαταριο-μηχανικά στην εγγύηση είναι ενα τίμιο ποσό που θα μπορούσε βέβαια να ήταν λίγο χαμηλότερο (γιαυτό έβαλα το κόστος του RAV)
-
Γεια σας. Γράφω πρώτη φορά και θα ήθελα τις γνώμες σας για μια αγορά που σκέφτομαι να κάνω. Είμαι λάτρης παλαιότερων μοντέλων και επίσης λόγω αφραγκίας έχω καταλήξει στην T20 celica 1800 κυβικά την επονομαζόμενη διπλοφάναρη.
-
@winthebird said in Toyota Yaris Cross:
Γεια σας. Γράφω πρώτη φορά και θα ήθελα τις γνώμες σας για μια αγορά που σκέφτομαι να κάνω. Είμαι λάτρης παλαιότερων μοντέλων και επίσης λόγω αφραγκίας έχω καταλήξει στην T20 celica 1800 κυβικά την επονομαζόμενη διπλοφάναρη.
και εμενα με τραβαει η ιδεα του οτι μπορει κανεις να αποκτησει αυτοκινητα για τα οποια καποτε του τρεχανε τα σαλια, σημερα με πενταροδεκαρες.
Συγκεκριμενα για τις celica πιο πολυ με τραβαει η επομενη απο αυτη που λες και τελευταια.Το κακο με αυτα τα οχηματα ειναι οτι ακομα και να μη σε νοιαζουν ηλεκτρικες ευκολιες των σημερινων, δυστυχως με την τιμη της βενζινης εκει που ειναι, ειναι πολυ ασυμφορα λογω καταναλωσης.
Βεβαιως αν και ενδιαφερον θεμα συζητησης, δεν εχει κανενα λογω υπαρξης στο θεμα του yaris cross. καλυτερα να μεταφερθει
-
@monman2 said in TOYOTA FORUM:
Σύμφωνα με το site της Toyota το κόστος service για να εχεις σε ισχύ την 6ετη εγγύηση είναι
για το κορυφαίο σε πωλήσεις υβριδικό Yaris 820€
συγκριτικά για την ναυαρχίδα το υβριδικό RAV 4 θέλεις 1000€εφόσον περιλαμβάνονται τα πάντα απο τα ηλεκτρο -μπαταριο-μηχανικά στην εγγύηση είναι ενα τίμιο ποσό που θα μπορούσε βέβαια να ήταν λίγο χαμηλότερο (γιαυτό έβαλα το κόστος του RAV)
Τι ποσά είναι αυτά που αναφέρεις? Ετήσιο κόστος συντήρησης, ή για την 6ετία?
Δηλαδή για το RAV πληρώνεις 1.000€ στην 6ετία? -
Ξερει καποιος να μας πει με σιγουρια ποσο ειναι το κοστος αλλαγης μιας μπαταριας (του υβριδικού μερους) του chr? ψαχνω αλλα δεν βρισκω κατι!
-
Η αντιπροσωπεία τι λέει;
-
@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
Σωστό και αυτό που λες
και με το τρίτο στοπ τη πάτησα και εγώ, ήμουν στην 3ετη εγγύηση και είχαν καεί δύο λεντακια και ξέχασα να το πω στο σέρβις , αυτοί δεν το είδαν ; Στα 4 χρόνια κάηκε και το υπόλοιπο...την πάτησα ο δήθεν "ειδικός" σαν πρωτάρης
Ιδια περίπτωση .. ενα μηνα μετα το σερβις του 3ου χρονου είδα ακολουθώντας με αλλο αμαξι οτι ειχαν καει 2!
Και να πω οτι ετυχε μόνο σε εμένα.... γνωστό πρόβλημα για το οποιο θα επρεπε να υπαρξει ανακληση..
Τεσπα εψαξα και στο site..
Βρηκα το παρακάτω
https://www.toyota.gr/service-and-accessories/service-and-maintenance/hybrid-serviceΑκόμα ψαχνω να βρω πως ειναι καταχωρημένο το μοντέλο μου για να δω κόστη και που ακριβώς γράφει τη διαδικασία για το 60αρι μετά το έτος 6 για τη μπαταρία...
Σκέψου να πρέπει να ψαχνει ο μέσος ελληνας κάτοχος Τογιότα...@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
Είναι ένα ακόμα από τα φίδια της Τογιότα.
Μετά τη λήξη της 6ετους εγγύησης για να συνεχίσει να σε καλύπτει μέχρι τα δέκα χρονια για τις μπαταρίες πρέπει να συνεχίσεις να πηγαίνεις σε εξουσιοδοτημένο να κανεις έλεγχο και να πληρώνεις 60 περίπου ευρώ γι αυτόν και την επέκταση.
Όπως επίσης και η εγγγση που δήθεν είναι 6 χρονια ενώ είναι 3 πληρης και στα αλλά 3 καλύπτει μερικά μηχανικά μέρη.
Και γράφω φίδια γιατί τους έχω δει πως τα πουλάνε τα αμάξια.
Χωρίς ποτε να αναφέρονται σε αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες.
Έτσι πάνε τα θύματα και αγοράζουν 6χρονια εγγύηση και 10 μπαταρία αλλά χωρίς να τους πει κανεις για τα ψιλα γράμματα.γεια σε όλους, είμαι νέος στην παρέα και είμαι και εγώ μάλλον "τουοτάκιας" μιας και εδώ και 24 έτη έχω ένα corolla sedan στογγυλοφάναρο, και είπα άντε φτάνει πια να πάρω ένα νέο. Επέλεξα το YARIS CROSS STYLE Βi TONE σε λευκό διότι όταν πήγα τέλη 9ου / 21 να παραγγείλω μου είπαν ότι και καλά έχουν ένα διαθέσιμο από προπαραγγελία με παράδοση 11/2/22, αυτό όμως άλλαξε μετά δυο μήνες σε 14/4/22, τι να πω περιμένουμε και θα δούμε. Διαβάζω στο forum όλους τους "συνδαιτυμόνες" και είπα να μεγαλώσω ελάχιστα την παρέα και να συμμετέχω και εγώ. Με αφορμή τα κοστολόγια των service καθότι μας ενδιαφέρει όλους έριξα μια ματιά στο site και θα ήθελα να πω ότι πουθενά στα κοστολόγια των τυπικών service που έχει η ΤΟΥΟΤΑ δεν αναφέρει το κόστος των 60€ για τον έλεγχο του υβριδικού συστήματος.
και μιλάω για service HYBRID MODEL ( YARIS, COROLLA )
Τώρα το ότι δεν το αναφέρει δεν σημαίνει και ότι δεν γίνετε τύπου "αν θέλεις να δούμε και το υβριδικό σύστημα με επιπλέον κόστος 60€" λες και θα πούμε όχι αφού επηρεάζει και την διάρκεια της εγγύησης της μπαταρίας. Κρίμα που αυτά δεν είναι ξεκάθαρα από την αρχή διότι σε κάποιους μπορεί να μην άρεσαν αλλά κάποιοι και ίσως οι περισσότεροι να το έβλεπαν πιο "τίμιο" -
Είχα παει για ΚΤΕΟ το γιαρις σε ένα ιδιωτικό εδώ κοντά. 45 ευρωπουλα και χωρίς παρατήρηση. Θα μου πεις 6 ετών αμάξι τι να έχει αλλά εμένα μου φαίνεται παλιό.
Δεν θέλει η γυναίκα αλλαγή (και μα ήθελε άντε να βρεις αμάξι) και μεταξύ μας έτσι όπως τα κάνει καλύτερα, απλά εγώ πάντα προτιμώ να οδηγώ το δικό της ειδικά μέσα στην πόλη και έτσι καπως τα μαζεύω.
Εννοείται του έκανα προετοιμασία μιας και είχα κάνει σερβις πριν και δη νωρίτερα από το χρόνο αφου φετος φτάσαμε τα 15000 χλμ πριν το χρόνο (ήταν που το πήραμε το καλοκαίρι σε διακοπές να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο με τους καφρους που είχαν γεμίσει τα πάντα), αγορασα νέο πυροσβεστήρα και με αλοιφή είχα καθαρίσει και κάτι αβαρίες που εννοείται δεν είχε καταλάβει πως έγιναν.Μετά βαρέθηκα να κάνω κάτι άλλο και πήγαμε με το μικρό μια βόλτα από Τογιότα.
Δυστυχώς δεν ήταν ο φίλος μου ο προισταμενος εκεί να πάρω το κρος για τεστ.
Εννοειται ότι η Τογιότα είναι η χαρά του βύσματος. Με το φίλο παίρνω τεστ μόνος όταν τον βρίσκω χωρις πολύ κόσμο (Σάββατο γεμάτο παπουα και ασχετους είναι) οι άλλοι by the book μέχρι αηδίας. Τεστ λέει καθημερινή μόνο με σύνοδο. Πιο μαλακια πολιτική δεν υπάρχει. Έτσι κάνουν και αν ζητήσεις από το site. Λες και απευθύνονται σε αργόσχολους. Θα αφήσω τη δουλειά μου να έρθω να κάνω με νταντά το μικρό τεστ που κάνει η κάθε κυράτσα;
Πάντως έχουν ακριβύνει τρελα και τα μτχ.
Είχε 3-4 chr από leasing προφανώς (αυτη την έκδοση μόνο για μίσθωση) στα 23100. Δηλαδη κάπου έλεος.
Και με γρατσουνισμένες ζάντες κλπΕπίσης 2 κορολες … όμορφο αμάξι αλλά πολύ χαμηλό. Και τα δυο είχαν φαγωμένο μαρσπιέ μπροστά. Τραγικοί που τα πουλάνε έτσι. Αλλά βρίσκουν κορόιδα.
Και 2 γιαρις υβριδικά από Γαλλία μεσαια έκδοση αλλά πιο πλούσια από εδώ. Το ένα είχε ακόμα γαλλικές πινακιδες και χειμερινά ελαστικά.
14900 ζήταγαν αλλά δεν ρώτησα για χιλιόμετρα κλπ. Αν δεν είχαμε ήδη ένα θα το χτύπαγα για κάθε μέρα. -
Εννοειται ότι η Τογιότα είναι η χαρά του βύσματος. Με το φίλο παίρνω τεστ μόνος όταν τον βρίσκω χωρις πολύ κόσμο (Σάββατο γεμάτο παπουα και ασχετους είναι) οι άλλοι by the book μέχρι αηδίας. Τεστ λέει καθημερινή μόνο με σύνοδο.
Σε ποια Τογιότα?? Γιατί Πολις (που πήγε η γυναίκα μου) μόνη της το πήρε. Το ίδιο και Λάμδα και Παπαδαμαντίου...μάλιστα αμφότεροι μου είπαν ότι είναι πολιτική της Toyota Hellas τα ασυνόδευτα test drive λόγω covid!!!
Μου κάνει εντύπωση αυτό που λές λοιπόν....
ΥΓ: Σε ποια έχεις γνωτό? Να πάρω και από εκεί προσφορά...
ΥΓ2: φρέσκα νέα σήμερα το πρωί από Λάμδα, παράδοση Σεπτέμβριος 2023!!!! Μιλάμε για 18 μήνες....αχαχα....!! -
Πήρα και εγώ να μάθω για τεστ drive του Yaris Cross και μου είπαν μόνο καθημερινές
-
@lexota said in TOYOTA FORUM:
Πήρα και εγώ να μάθω για τεστ drive του Yaris Cross και μου είπαν μόνο καθημερινές
Που?? Στην Λάμδα σήμερα με ρώτησαν εαν θέλω να το οδηγήσω.
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
@lexota said in TOYOTA FORUM:
Που?? Στην Λάμδα σήμερα με ρώτησαν εαν θέλω να το οδηγήσω.
Ελευσίνα..
-
Αλλαγή αμορτισέρ στο γιάρις του 1999 το οποίο έχω πουλήσει εδώ και χρόνια στην αδερφή μου. 323.000 με της μάνας του, ελπίζουμε σε άλλα τόσα με τα καινούργια. Χρήση Αθήνα κατά το 95%, με πολύ Ασπρόπυργο τελευταία.
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
Εννοειται ότι η Τογιότα είναι η χαρά του βύσματος. Με το φίλο παίρνω τεστ μόνος όταν τον βρίσκω χωρις πολύ κόσμο (Σάββατο γεμάτο παπουα και ασχετους είναι) οι άλλοι by the book μέχρι αηδίας. Τεστ λέει καθημερινή μόνο με σύνοδο.
Σε ποια Τογιότα?? Γιατί Πολις (που πήγε η γυναίκα μου) μόνη της το πήρε. Το ίδιο και Λάμδα και Παπαδαμαντίου...μάλιστα αμφότεροι μου είπαν ότι είναι πολιτική της Toyota Hellas τα ασυνόδευτα test drive λόγω covid!!!
Μου κάνει εντύπωση αυτό που λές λοιπόν....
ΥΓ: Σε ποια έχεις γνωτό? Να πάρω και από εκεί προσφορά...
ΥΓ2: φρέσκα νέα σήμερα το πρωί από Λάμδα, παράδοση Σεπτέμβριος 2023!!!! Μιλάμε για 18 μήνες....αχαχα....!!Καλά γελάνε και τα τσιμέντα με τους 18 μήνες.
Αλλά αφού βρίσκονται κορόιδα και παραγγέλνουν.Για το συνοδο που έγραψα μην το δένεις κόμπο. Ίσως να ισχύει αυτή η πολιτική που λες. Έχω χρονια να πάω τεστ με συνοδο σε Τογιότα πλην αυτης πρόσφατα με το ix που όμως το είχα για 1 ώρα και ο bmw genius με έβαζε να κάνω πράγματα για δοκιμή που εγώ δεν θα έκανα και δεν ήταν περιοριστικός καθόλου άσε που μου εξηγούσε τις λειτουργίες.
Αλλα η καθημερινή είναι γελοιότητα εκτός αν απευθύνονται σε αργόσχολους.
Βέβαια για να είμαι δίκαιος Σάββατα γίνεται λαϊκό προσκύνημα στις αντιπροσωπειες Τογιότα.
Αξίζει να πας να χαζέψεις ασχετους, γιαγιάδες και κυρατσες να πηγαίνουν για ερωτήσεις και παραγγελίες.
Σαν να κλέβουν εκκλησία είναι σε τετοιες περιπτώσεις οι πωλητές. -
-
Toyota GR Corolla Circuit Edition
η πλούσια έκδοση , πιστεύω οτι ΔΕΝ θα ξαναδούμε τέτοια αλήτικη εμφάνιση απο οποιαδήποτε κατασκευαστήη Core version, η απλή ,ωραία και διακριτική μ΄αρέσει και για 35000$ ευκαιρία
Youtube Videoτα βάζω εδώ για να μη χαθεί μέσα σε ποστ για καταναλώσεις και ανεβάσματα aπο το myT
-
τα βάζω εδώ για να μη χαθεί μέσα σε ποστ για καταναλώσεις και ανεβάσματα aπο το myT
ποσο καιει;
-
1600άρης τρικύλινδρος με 300(!) άλογα και τετρακίνητο;
Και θα 'ρθει ποτέ Ευρώπη αυτός ο πύραυλος;; (δυστυχώς πιστεύω μάλλον όχι, λόγω ρύπων)
-
όχι δεν θα έρθει Ευρώπη το έχουν πει.
TOYOTA FORUM