-
@ambition said in TOYOTA FORUM:
Καλησπερα σε ολους.
Εχω αποφασισει να παρω το Corolla Hybrid για ταξι.
Μπορειτε να μου προτεινετε μια καλη αντιπροσωπεια να το πηγαινω για service οσο ειναι στην εγγυηση; Εννοω μια αντιπροσωπεια που ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ δεν θα με κοροιδεψει στα θεματα εγγυησης, δεν θα προσπαθησει να μου "πουλησει" πραγματα που δεν χρειαζομαι και θα βρει οποιο προβλημα εχω χωρις να με βασανισει;
Μονο Αττικη
Επισης επειδη εχω σκοπο να αλλαζω λαδια καθε 10κ (μπορει και λιγοτερο) και οχι καθε 15 που προτεινει η Toyota, μπορει καποιος να μου πει περιπου το κοστος;
Ευχαριστω.
στην ΤΟΥΟΤΑ Φλαμιατος στο παρελθον καλυπταν ωραιοτατα την εγγυηση χωρις να σου βγαζουν την ψυχη. Το 2009 αλλαξα μπλοκ κινητηρα με ολοκαινουργιο λιγους μηνες πριν τελειωσει η εξαετης εγγυηση, επισης βαση μπροστινου καθισματος που ειχε τζογους και μερικα άλλα. Θα κοιτας να βρισκεις τον αρχιτεχνικο τους κ Τόπακα. Όπου αλλου πηγαινα μονο με κοροιδευαν και πληρωνα τα απειρα
-
@tesa54 said in TOYOTA FORUM:
Καλησπέρα προτείνετε κάποιο αξιόπιστο και σχετικά οικονομικό συνεργείο Toyota εξουσιοδοτημένο ή εξειδικευμένο για αλλαγή δίσκο-πλατό-ρουλεμάν σε Yaris 2018 γιατί φίλη πήγε σε αντιπροσωπεία στα ΔΠ και της είπαν 450 ανταλλακτικά και 350 εργατικά.
Εγω εχω ΤΟΥΟΤΑ Rav4 και πολλα ΤΟΥΟΤΑ φτιαχνει ο Ivan, τιμιος προσεκτικος και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Με μαδουσαν στην αντιπροσωπια και τα εξειδικευμενα και πηγα εκει και βρηκα την υγεια μου! Προσοχη οχι στον Ελληνα συνεταιρο, στον Ivan πανε ολοι και τον Ivan θα ζητησεις στο τηλεφωνο!
ΙΒΚΑΡ Car Services
Διεύθυνση: Εκάβης 69, Γαλάτσι 111 46
Τηλέφωνο: 21 0292 4955 -
https://toyota-club.net/files/faq/23-08-01_faq_hev_china_en.htm
οι toyotaioi μελετούν τον ανταγωνισμό
-
@ambition said in TOYOTA FORUM:
Καλησπερα σε ολους.
Εχω αποφασισει να παρω το Corolla Hybrid για ταξι.
Μπορειτε να μου προτεινετε μια καλη αντιπροσωπεια να το πηγαινω για service οσο ειναι στην εγγυηση; Εννοω μια αντιπροσωπεια που ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ δεν θα με κοροιδεψει στα θεματα εγγυησης, δεν θα προσπαθησει να μου "πουλησει" πραγματα που δεν χρειαζομαι και θα βρει οποιο προβλημα εχω χωρις να με βασανισει;
Μονο Αττικη
Επισης επειδη εχω σκοπο να αλλαζω λαδια καθε 10κ (μπορει και λιγοτερο) και οχι καθε 15 που προτεινει η Toyota, μπορει καποιος να μου πει περιπου το κοστος;
Ευχαριστω.
Toyota Φωτεινός στο Ίλιον με μεγάλη διαφορά και ευγενικοτατοι.Οχι σαν μουτσοι
-
Εξειδικευμενο συνεργειο, Δημητρης Κοντραφουρης στο Κερατσινι.
https://kontrafouris.gr/ -
Βάζω τίτλο στο παρακάτω, μπαταρίες, άλογα, κλπ.
Ρίχνοντας μια ματιά στα specs των υβριδικών , ξεκινώντας από το yaris, βλέπουμε να φέρει μια μπαταρία 0,7kwh η οποία προσδίδει μόλις 25 άλογα (90 ο θερμικός, 115 σύνολο). Το lbx έχει μπαταρία 1kwh η οποία βγάζει κάτι παραπάνω, 45 άλογα. Πάμε στον 4cyl τώρα των Lexus RX/NX 350h που παράγει 185hp και φτάνει τα 245 combined, δηλαδή +60 από την μπαταρία που σε αυτή την περίπτωση είναι λίγο πάνω από 1,8kwh.
Όλα τα παραπάνω είναι hsd/power split έχουν δηλαδή το γνωστό πλανητικό κιβώτιο. Έχει βγάλει όμως η toyota και το hybrid max που είναι ένα κλασσικό παράλληλο σύστημα με τον θερμικό των 270 ίππων να κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου και να λαμβάνει υποβοήθηση από δύο ηλεκτρομοτερ, ένα 80 ίππων μπροστά και ένα 100 ίππων πίσω. Η συνδυαστική μέγιστη ιπποδύναμη ανέρχεται στα 370 άλογα άρα αφαιρώντας τα του θερμικού, η μπαταρία βγάζει 100, αναμενόμενο καθώς ταυτίζεται με την ιπποδύναμη του πίσω κινητήρα. Όλα τα παραπάνω από μια μπαταρία χωρητικότητας 1,44kwh. Μάλιστα.Τι τρέχει εδώ; Γιατί βγάζουν 100 άλογα από μια μικρή μπαταρία και μόλις 60 από μια σαφώς μεγαλύτερη; Πρέπει να συμβαίνει το εξής, ειδικά στο hsd της toyota η μπαταρία δεν πρέπει να ξεμείνει ποτέ από ενέργεια και ισχύ καθώς τροφοδοτεί τον mg1 που έχει και τον ρόλο του διαφορικού, ελέγχει δηλαδή την ταχύτητα περιστροφής του πλανητικού. Στις υπόλοιπες υβριδικές μεταδόσεις, δεν τρέχει τίποτα, απλά χάνεις ισχύ μέχρι να φορτίσει πάλι η μπαταρία, στο hsd όμως σε πιθανότητα εκφόρτισης μπορεί το σύστημα να μπαίνει σε safe mode, για αυτό έχουν μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες με μικρά discharge. Για αυτό επίσης έχουν μεγαλύτερα μοτέρ και ιπποδυνάμεις στα phev γιατί δεν κινδυνεύουν να εκφορτισουν πλήρως. Ίσως στην επόμενη γενιά να αυξήσουν αρκετά την χωρητικότητα και το discharge, έχοντας καλύτερες ιπποδυνάμεις με τους νέους 4cyl θερμικούς.
Τέλος αφού μια μπαταρία 1,44kwh αρκεί για να τροφοδοτήσει ένα μοτέρ 100 ίππων στον πίσω άξονα γιατί δεν το έχουν βάλει όλοι!! Αυτό θες και έναν μικρό πολυστροφο θερμικό μπροστά που θα φορτίζει την μπαταρία κ θα τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα. Γλιτώνεις και το βάρος/κατασκευή του κιβωτίου.
-
Περίπου το ίδιο είχα πει και εγώ λόγω του psd της Toyota αλλά εσυ το εξεφρασες σε σωστά ελληνικά.
-
@lap said in TOYOTA FORUM:
Περίπου το ίδιο είχα πει και εγώ λόγω του psd της Toyota αλλά εσυ το εξεφρασες σε σωστά ελληνικά.
Το mg3 ήταν το έναυσμα να το ψάξω, που με 1,8kwh μπαταρία βγάζει +90 άλογα, γίνεται με τα όποια τερτιπια του συστήματος.
-
130+ νομίζω πως βγάζει στο MG3 και ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να φορτίσει με ισχύ 43KW
-
@lap said in TOYOTA FORUM:
130+ νομίζω πως βγάζει στο MG3 και ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να φορτίσει με ισχύ 43KW
135 είναι η μέγιστη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα, αν ο θερμικός του δίνει 60, η μπαταρία του δίνει τα υπόλοιπα 75. Στην περίπτωση που ο θερμικός δίνει 105 στους τροχούς, η μπαταρία πρέπει να δώσει 90 για να φτάσουμε τα 195. Στην πραγματικότητα γύρω στα 75, πρέπει να δίνει οπότε με τα 105 του θερμικού παει 180.
-
Να πούμε και για τη διαφορά των 140 ίππων των υβριδικών 1.8λτ με τα σχεδόν 200 του 2λτ, δηλαδή +0.2λτ με +60 ίππους, που οφείλεται;
-
Οφείλεται στον αρχαίο 1,8 ο οποίος θα έπρεπε να έχει καταργηθεί, τώρα με τους νέους 1,5 πάνε όλοι οι παλιοί κουβα. Θα καταργηθούν οι
3cyl 1,5
4cyl 1,8
4cyl 2,0
4cyl 2,5
4cyl 2,4t -
Οι 60 ίπποι πως προκύπτουν από 0.2λτ
-
@piliourits said in TOYOTA FORUM:
Ο διλιτρος είναι νέος κινητήρας σχεδιάστηκε το 2017 με γνώμονα την οικονομία αλλά και την απόδοση ιπποδύναμης (κωδική ονομασία dynamic force), βγάζει 150 άλογα.
Ο 1,8 είναι ουσιαστικά εξέλιξη του 1,5 του Prius του 2000, είχε σχεδιαστεί με γνώμονα την μέγιστη οικονομία. Είναι αρχαίος, βγάζει μόλις 100 άλογα.
Εκεί οφείλεται η διαφορά συν στις μικρές διαφορές της μετάδοσης/μπαταρίας.
-
@piliourits said in TOYOTA FORUM:
Οι 50 ίπποι ειναι από το θερμικό μοτέρ και η διαφορά ειναι ο αρχαίος 1.8 σε σχέση με τους πολύ νεώτερους και καλύτερoυς 1.5 και 2.0. Σκέψου ότι ο 1.5 υπολείπεται μόνο 5 ίππους από τον 1.8, για τόσο καλύτερο (και αποδοτικότερο) μοτερ μιλάμε!
-
Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος αν η Toyota στην Ελλάδα έχει διαφορετικούς εξοπλισμούς από τις άλλες χώρες στην Ευρώπη;
-
@parikon said in TOYOTA FORUM:
Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος αν η Toyota στην Ελλάδα έχει διαφορετικούς εξοπλισμούς από τις άλλες χώρες στην Ευρώπη;
Τα επίπεδα εξοπλισμού αλλάζουν και σε όνομα και σε περιεχόμενο.
Να κοιτάς αναλυτικά το περιέχει το κάθε μοντέλο και μα μην θεωρείς δεδομένο ότι ο εξοπλισμός σε ένα τεστ στο you tube θα είναι ο ιδιος.
Σγνηθως στην Ελλάδα κόβουν -
Εχει διαφορετικους και διαφορετικες ονομασιες. Δεν αλλαζουν εντελως αλλα μπορει να εχει 1-2 σημαντικες διαφορες και συνηθως λειπουν πραγματα απο εμας.
-
Nαι έχουν διαφορά.
Στην Κύπρο δεν υπάρχει η δυνατότητα να βάλεις την ηλιοροφή ως έξτρα πακέτο. Υπάρχει μόνο στην έκδοση premiere ως στανταρ.Επίσης στην έκδοση chic έχεις την δυνατότητα με 1,300 ευρώ να βάλεις το visibility pack:
-Dynamic guide lines on rear-view camera display
-Intelligent Clearance Sonar (ICS) (rear, for objects, vehicle and pedestrians)
-Toyota Teammate Advanced Park (Remote Controlled)
-Adaptive High Beam System
-Automatic headlamp levelling
-Cornering lights
-Panoramic View MonitorΕν τω μεταξύ το corolla cross είναι πιο ακριβό απο το chr
-
@moysatos said in TOYOTA FORUM:
Εν τω μεταξύ το corolla cross είναι πιο ακριβό απο το chr
και στην Ελλαδα ισχυει αυτο.
TOYOTA FORUM