-
Το μόνο καλό οτι θα βρίσκεις καινούργιους σχεδόν κινητήρες για το χιλιάρι iQ μεχρι την carapocalypse του 2030-40 (απαγόρευση παραγωγής θερμικών) και μετά το 2050 στις μάντρες με τα αποσυρμένα , μεταμεσονύκτιες ώρες γιατί μάλλον παράνομο θα είναι...
-
Μεγάλο κρίμα, το είχα στο πίσω μέρος του μυαλου μου με το scvt για δεύτερο.
Απογοητεύτηκα. Στα ίδια χρήματα αγοράζεις πολύ καλύτερα αυτοκίνητα σε όλους τους τομείς.
-
@monman2 said in TOYOTA FORUM:
Εγω πάντως ενα C-HR με τον καινούργιο 1,8/υβριδικό σύστημα με τα 140 άλογα ,αν λεω αν το προσφέρουν κάποτε με γυάλινη πανοραμική οροφή ,το αγοράζω ας το έφτιαξε και ο Μπαχτσελί με τα χεράκια του ...
Το C-HR κατά τη γνώμη μου δεν θα ανανεωθεί , ( για μένα είναι καλό αυτό, κρατάει αξία το μοντέλο ) και τη θέση του θα πάρει το Toyota Crown.
-
-
Τα toyota θέλουν αλλαγές λαδιών σύμφωνα με το πρόγραμμα αλλαγών για δυσμενείς συνθήκες , δηλ κάθε 7500 χλμ ή 6 μήνες .
Τώρα αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι σε αυτές να βγει στο μπαλκόνι και να κοιτάξει εξω
αν βλέπει τσιμέντα και αυτοκίνητα είναι στις δυσμενείς συνθήκες
αν βγεί σε αυλή ακούει πουλάκια βλέπει πράσινο το πιο κοντινό μάρκετ είναι μισή ώρα μακρυα και στο δρόμο είναι αυτός και κανα δυο τρακτέρ είναι στο κανονικό πρόγραμμα .Μόνο για τα υβριδικά δεν είμαι σίγουρος αλλα μέχρι να παραλάβω θα μάθω
-
Τα toyota θέλουν αλλαγές λαδιών σύμφωνα με το πρόγραμμα αλλαγών για δυσμενείς συνθήκες , δηλ κάθε 7500 χλμ ή 6 μήνες .
Τώρα αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι σε αυτές να βγει στο μπαλκόνι και να κοιτάξει εξω
αν βλέπει τσιμέντα και αυτοκίνητα είναι στις δυσμενείς συνθήκες
αν βγεί σε αυλή ακούει πουλάκια βλέπει πράσινο το πιο κοντινό μάρκετ είναι μισή ώρα μακρυα και στο δρόμο είναι αυτός και κανα δυο τρακτέρ είναι στο κανονικό πρόγραμμα .Μόνο για τα υβριδικά δεν είμαι σίγουρος αλλα μέχρι να παραλάβω θα μάθω
Τα υβριδικά είναι σε καλύτερη μοίρα όσον αφορά τα χιλιόμετρα αφού δουλεύει στο μισό χοντρικά το μοτέρ.. αλλά χρονικά είναι στην ίδια μοίρα όσον αφορά την οξείδωση.. εγώ προσωπικά θα τηρήσω το 7.500/εξάμηνο!
-
Πριν λίγο έμεινα με γουρλωμένα τα μάτια σε βίντεο που έβλεπα.
Το υβριδικό Yaris δεν έχει την 12βολτη μπαταρία στο χώρο της μηχανής;
Είναι κάτω από το πίσω κάθισμα κρυμμένη και δεν υπάρχει πρόσβαση;
Μόνο εξουσιοδοτημένο συνεργείο;
Και επίσης έχει ειδικό τρόπο για να το βάλει κάποιος μπροστά αν μείνει από μπαταρία 12βολτη;Περίεργα πράγματα.
-
@storm said in TOYOTA FORUM:
Πριν λίγο έμεινα με γουρλωμένα τα μάτια σε βίντεο που έβλεπα.
Το υβριδικό Yaris δεν έχει την 12βολτη μπαταρία στο χώρο της μηχανής;
Είναι κάτω από το πίσω κάθισμα κρυμμένη και δεν υπάρχει πρόσβαση;
Μόνο εξουσιοδοτημένο συνεργείο;
Και επίσης έχει ειδικό τρόπο για να το βάλει κάποιος μπροστά αν μείνει από μπαταρία 12βολτη;Περίεργα πράγματα.
Επίσης με το υβδριδικό έχω την εντύπωση ότι σε "δένουν" πολύ περισσότερο με την αντιπροσωπεία. Δε ξέρω ποιος θα ρισκάρει να πάει να κάνει μια οποίαδήποτε δουλειά εκτός αντιπροσωπείας με κίνδυνο την εγγύηση της μπαταρίας. Άρα 11 χρόνια, όλα στην Toyota. -
Το πρωί, τα χαράματα κοιτούσα το 1ο βίντεο. Εντάξει σκέφτηκα του έμεινε από μπαταρία. Θα φωνάξει την οδική θα το βάλει μπροστά και μετά θα πάει σε μαγαζί για αλλαγή μπαταρίας. Και μετά σκάει το δεύτερο βίντεο και σκεφτόμουν να ήμουν εγώ στη θέση του συγκεκριμένου τύπου που είναι δημόσιος υπάλληλος και μάλλον έχει χρόνο και τρέχει για αυτοκίνητα, σκούτερς και διάφορα άλλα. Σίγουρα όμως έχει κάνει τα κονέ του και μάλλον τον έχουν στα ώπα-ώπα. Δεν εξηγείται διαφορετικά.
Εγώ πάντως yaris hybrid όχι...Δεν θα πάρω. Ευχαριστώ. -
Εντωμεταξύ, στα υβριδικά δε λέει ότι απαγορεύεται να κάνεις jump start άλλο αμάξι;
-
Δεν ξέρω αν είδατε τα βίντεο του παραπάνω ΟΛΟΚΛΗΡΑ αλλα εγω τα είδα και εχω να πω τα εξής
Άφησε επάνω στη OBD ενα παπαρακι που τράβαγε συνέχεια ρεύμα
Η 12 V μπαταρία έχασε τάση και δεν ξεκίναγε το αυτοκίνητο
Μετα αρχισε μια αμπελο -φιλοσοφική συζήτηση γιατί η μπαταρία είναι πίσω απο που κάνεις μπουστ , θα καει ο εγκέφαλος ... καλά οι BMWδάκιδες γελάνε και οσοι άλλοι εχουν την μπαταρία πίσω εδώ και δεκαετίες .Το μόνο που δεν είπε και είναι σημαντικό είναι οτι η 12V μπαταρία είναι τεχνολογίας AGM που σημαίνει ακριβή παρόλο μικρή . Αν αφήσετε 5-6 ημέρες το υβριδικό σας ακίνητο πάπαλα και να έχετε ενα booster ποιότητας (ΝΟCΟ πχ ) φορτισμένο και έτοιμο , 200€ αλλα των φρονίμων τα παιδιά ... και φορτιστή (φθηνότερο) να πάρετε αλλα να μπορεί να φορτίσει AGM μπαταρία(CTEK πχ)
Τα υβριδικά θέλουν ανθρώπους που να διαβάζουν και το εγχειρίδιο και να εχουν και λίγο κοινή λογική γιατί ο συγκεκριμένος τύπος τα σκαει τα φραγκα σε ζάντες , bod(δ)y kit αλλα να εχει εναν φορτιστή ή ενα booster της προκοπής οχι!
Ούτε το iQ του 2009 δεν βάζω μπροστά με άλλο αυτοκίνητο μόνο με επώνυμους εκκινητές η φορτιστές πόσο μάλλον ενα υβριδικό του 2022...
-
Δεν ξέρω αν είδατε τα βίντεο του παραπάνω ΟΛΟΚΛΗΡΑ αλλα εγω τα είδα και εχω να πω τα εξής
Άφησε επάνω στη OBD ενα παπαρακι που τράβαγε συνέχεια ρεύμα
Η 12 V μπαταρία έχασε τάση και δεν ξεκίναγε το αυτοκίνητο
Μετα αρχισε μια αμπελο -φιλοσοφική συζήτηση γιατί η μπαταρία είναι πίσω απο που κάνεις μπουστ , θα καει ο εγκέφαλος ... καλά οι BMWδάκιδες γελάνε και οσοι άλλοι εχουν την μπαταρία πίσω εδώ και δεκαετίες .Το μόνο που δεν είπε και είναι σημαντικό είναι οτι η 12V μπαταρία είναι τεχνολογίας AGM που σημαίνει ακριβή παρόλο μικρή . Αν αφήσετε 5-6 ημέρες το υβριδικό σας ακίνητο πάπαλα και να έχετε ενα booster ποιότητας (ΝΟCΟ πχ ) φορτισμένο και έτοιμο , 200€ αλλα των φρονίμων τα παιδιά ... και φορτιστή (φθηνότερο) να πάρετε αλλα να μπορεί να φορτίσει AGM μπαταρία(CTEK πχ)
Τα υβριδικά θέλουν ανθρώπους που να διαβάζουν και το εγχειρίδιο και να εχουν και λίγο κοινή λογική γιατί ο συγκεκριμένος τύπος τα σκαει τα φραγκα σε ζάντες , bod(δ)y kit αλλα να εχει εναν φορτιστή ή ενα booster της προκοπής οχι!
Ούτε το iQ του 2009 δεν βάζω μπροστά με άλλο αυτοκίνητο μόνο με επώνυμους εκκινητές η φορτιστές πόσο μάλλον ενα υβριδικό του 2022...
εγώ είδα μόνο 1 λεπτό και το μόνο που κατάλαβα είναι ότι είναι καλύτερα να την έχεις από μπροστά και όχι από πίσω
τώρα από εκεί και πέρα δεν παίρνω θέση, προτιμήσεις
-
Αδιαφόρησα εντελώς για ότι έλεγε ο τύπος στα βίντεο. Ο τύπος μου θυμίζει εμένα πριν 15 χρόνια που κοιτούσα μόνο αεροτομές, εξατμίσεις και ζαντούμπες. Τέλος πάντων.
Εστίασα στην αποκάλυψη της μπαταρίας στο πίσω κάθισμα. Και ομολογώ ότι πόνεσε η καρδιά μου όταν είδα ότι ξεχαρβάλωσαν το αυτοκίνητο για να πλησιάσουν την μπαταρία απλά για ένα έλεγχο.
Τόσο δύσκολο τους ήταν να βάλουν την μπαταρία στο χώρο της μηχανής;
-
Δείτε το fabia και επιλέξτε .....yaris
Δείτε την διαφορά στα λίτρα αποσκευών, στους χώρους, στις επιδόσεις, στις ρεπριζ, στην κατανάλωση, στα db.
Στα db στα 90χλμ/ώρα το fabia είναι 8 db πιο θορυβώδες από το Yaris!!!!! 8db!!!!
Τεράστια διαφορά για αυτοκίνητο πόλης που αυτή η ταχύτητα θα είναι κάτι το σύνηθες..
Κρίμα για το fabia, τόσο ωραίο αυτοκίνητο είναι απλά μια γενιά πίσω. -
Καλησπέρα σε όλους είμαι νέος στο γκρουπ και σας γράφω γιατί σκοπεύω να δώσω για "αυτόματο" δίπλωμα και αυτοκινήτου. Θεωρείτε ότι είναι μια καλή αγορά το υβριδικό γιάρις καινούργιο; Κι επίσης τί λέει σαν αυτοκίνητο και οδηγική εμπειρία;
-
Εξαιρετική αγορά ειναι, ίσως η καλύτερη επιλογή σήμερα σε αυτή την κατηγορία στα χρήματα που κοστίζει.
-
@lap said in TOYOTA FORUM:
Δείτε την διαφορά στα λίτρα αποσκευών, στους χώρους, στις επιδόσεις, στις ρεπριζ, στην κατανάλωση, στα db.
Στα db στα 90χλμ/ώρα το fabia είναι 8 db πιο θορυβώδες από το Yaris!!!!! 8db!!!!
Τεράστια διαφορά για αυτοκίνητο πόλης που αυτή η ταχύτητα θα είναι κάτι το σύνηθες..
Κρίμα για το fabia, τόσο ωραίο αυτοκίνητο είναι απλά μια γενιά πίσω.Δηλαδή αν το Fabia δεν ήταν μια γενιά πίσω κατά τη γνώμη σου, αλλά ίδια γενιά με το Yaris θα φρενάριζε καμία 10αριά μέτρα πιο σύντομα από το αγαπημένο σου Yaris; Γιατί τώρα φρενάρει μόνο 4,5 μέτρα πιο σύντομα από τα 100 Km/h!
-
Τα υβριδικά έχουν συνήθως θέμα με το φρενάρισμα.
-
@dstou said in TOYOTA FORUM:
Τα υβριδικά έχουν συνήθως θέμα με το φρενάρισμα.
Απο που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα ; Γιατί εγω δεν μπορώ να βγάλω όταν το ίδιο αυτοκίνητο έρχεται με 15αρες και 175 πέλμα αλλα και με 17άρες και 205 λάστιχο , στις πρώτες εκδόσεις να βάζουν καθαρά eco ελαστικό και στις επόμενες πιο σπορ .
-
@harisma23 said in TOYOTA FORUM:
@lap said in TOYOTA FORUM:
Κρίμα για το fabia, τόσο ωραίο αυτοκίνητο είναι απλά μια γενιά πίσω.Δηλαδή αν το Fabia δεν ήταν μια γενιά πίσω κατά τη γνώμη σου, αλλά ίδια γενιά με το Yaris θα φρενάριζε καμία 10αριά μέτρα πιο σύντομα από το αγαπημένο σου Yaris; Γιατί τώρα φρενάρει μόνο 4,5 μέτρα πιο σύντομα από τα 100 Km/h!
Και για αυτό δεν ανέφερα το φρανρισμα. Άλλωστε και ένα grande punto σε καλή έκδοση φρενάρει καλύτερα και από το fabia. Σε όλα τα υπόλοιπα είναι παλαιό αυτοκίνητο το fiat μπροστά στο νέο fabia
TOYOTA FORUM