-
@fanis75 said in FORD FORUM:
Εμαθα ότι το Explorer παρουσιάστηκε επίσημα στους εισαγωγείς στην Ευρώπη και τον Μάρτιο θα ανακοινωθούν τιμές και αυτονομίες στην Ελλάδα. Τα πρώτα αυτοκίνητα (προς παράδοση αλλά και για test drive) θα φτάσουν Ελλάδα Αύγουστο με Σεπτέμβριο.
Το είδα απο κοντα στο golden hall. εξωτερικά το θεωρώ αδιάφορο, μέσα έχει χώρους, η ποιότητα απογοήτευση. Τα δικά μου πλαστικα (ford c-max) καλύτερα. τιμη να υπολογίζεις 40 με 50 οπότε δε νομίζω να έχει καμία τύχη
-
@dimitrioskosmas said in FORD FORUM:
Εμαθα ότι το Explorer παρουσιάστηκε επίσημα στους εισαγωγείς στην Ευρώπη και τον Μάρτιο θα ανακοινωθούν τιμές και αυτονομίες στην Ελλάδα. Τα πρώτα αυτοκίνητα (προς παράδοση αλλά και για test drive) θα φτάσουν Ελλάδα Αύγουστο με Σεπτέμβριο.
Το είδα απο κοντα στο golden hall. εξωτερικά το θεωρώ αδιάφορο, μέσα έχει χώρους, η ποιότητα απογοήτευση. Τα δικά μου πλαστικα (ford c-max) καλύτερα. τιμη να υπολογίζεις 40 με 50 οπότε δε νομίζω να έχει καμία τύχη
εντελώς μα εντελως αδιάφορο και θα πατώσει εντελώς, συμφωνώ
-
VW δεν είναι αυτό?
-
Χαιρετε.
Ας σημειωθη και εδω.Προσοχη στον ιμαντα χρονισμου για 1.0 fiesta mk 7 και focus mk3.
Αλλαγη ανα δεκαετια ή 240000 χιλιομετρα (150000 μιλια).Ειναι εμβαπτισμενος στο λιπαντικο (λαδι) και ειναι ακριβη η αλλαγη του.
Προσοχη στην αλλαγη λιπαντικου (λαδιου).
Συχνη αλλαγη, ΜΟΝΟ με το συνιστωμενο λιπαντικο (λαδι), ωστε να διατηρειται και ο ιμαντας.
Αλλα λιπαντικα (λαδια) εχουν συστατικα τα οποια φθειρουν πολυ τον ιμαντα και διαλυεται.Προδιαγραφή λιπαντικού (λαδιού) για 1.0 μκ7 φιεστα (και μκ3 φοκους).
5-20
WSS-M2C948-BAPI SN και ILSAC GF-5.
-
@gol said in FORD FORUM:
Χαιρετε.
Ας σημειωθη και εδω.Προσοχη στον ιμαντα χρονισμου για 1.0 fiesta mk 7 και focus mk3.
Αλλαγη ανα δεκαετια ή 240000 χιλιομετρα (150000 μιλια).Ειναι εμβαπτισμενος στο λιπαντικο (λαδι) και ειναι ακριβη η αλλαγη του.
Συχνη αλλαγη, ΜΟΝΟ με το συνιστωμενο λιπαντικο (λαδι), ωστε να διατηρειται και ο ιμαντας.
Αλλα λιπαντικα (λαδια) εχουν συστατικα τα οποια φθειρουν πολυ τον ιμαντα και διαλυεται.Προδιαγραφή λιπαντικού (λαδιού) για 1.0 μκ7 φιεστα (και μκ3 φοκους).
5-20
αν περιμένεις τα 240.000 χλμ δε θα αλλάξεις ιμάντα, θα πάρεις το μοτερ στο χέρι
τα 100.000 ή 10 χρόνια για αλλαγή είναι πιο σώφρον
-
@gol said in FORD FORUM:
Χαιρετε.
5-20
Εγραψα τα συνιστωμενα επισημως.
Ειναι προτιμοτερο να αλλαχθει ενωριτερα.Αν και καποιοι το αλλαξαν στα 8-9 ετη ειπαν οτι ητανε ενταξει ακομα.
-
Από 48.700 το ηλεκτρικό Explorer με την μικρή μπαταρία.
https://www.ford.gr/shop/next-steps/bp/mec?catalogId=WSEAG-CFU-2024-ExplorerEVGRC202475Καλά θα πάει και αυτό.....
-
Από 48.700 το ηλεκτρικό Explorer με την μικρή μπαταρία.
https://www.ford.gr/shop/next-steps/bp/mec?catalogId=WSEAG-CFU-2024-ExplorerEVGRC202475Καλά θα πάει και αυτό.....
Προφανως απευθυνεται σε εχοντες χρηματα για πεταμα,αν και στα 50 χιλιαρικα μπατζετ,δεν θα παρει ο αλλος το μερκεντε,το αουντι η το τεσλα ξερω γω?
-
@gol said in FORD FORUM:
@gol said in FORD FORUM:
Χαιρετε.
5-20
Εγραψα τα συνιστωμενα επισημως.
Ειναι προτιμοτερο να αλλαχθει ενωριτερα.Αν και καποιοι το αλλαξαν στα 8-9 ετη ειπαν οτι ητανε ενταξει .
Ο Δημήτριος Κοσμάς μια χαρά στο λέει. Εγώ θα πρόσθετα και μια μείωση στα χρόνια. Τουλάχιστον 2 νωρίτερα.
-
Ή στα 8 χρόνια ή στα 150000 χιλιόμετρα για αλλαγή ιμάντα.
-
Για την ακρίβεια 8 χρονια ή 160.000km όποιο προηγηθεί.
Fiesta mk7 1.4 βενζίνη. -
Χαίρετε.
Φιλος με φοκους 1.6 μκ2 εχει το εξης προβλημα.
Ενιοτε και δη την χειμερινή περίοδο (ακομη συχνοτερα με υψηλη υγρασια) το αμαξι εχει πολλη χαμηλη αποδοση. Αφου το σβησει και το αναψει παλι η αποδοση ειναι κανονικη.Το εχουν εξετασει πολλοι μηχανικοι.
Στον Σταθη ειπανε οτι ειναι εξαιτιας του χρονισμου.
Έγινε καποια διορθωση μεσα στην μηχανη στον χρονισμο, ωστόσο το προβλημα μενει.Ηλεχθησαν ολα τα μερη (σπινθηριστες, μπαταρια, δυναμο, λιπαντικο, φιλτρα, αισθητηρες κλπ).
-
@gol said in FORD FORUM:
Χαίρετε.
Φιλος με φοκους 1.6 μκ2 εχει το εξης προβλημα.
Ενιοτε και δη την χειμερινή περίοδο (ακομη συχνοτερα με υψηλη υγρασια) το αμαξι εχει πολλη χαμηλη αποδοση. Αφου το σβησει και το αναψει παλι η αποδοση ειναι κανονικη.Το εχουν εξετασει πολλοι μηχανικοι.
Στον Σταθη ειπανε οτι ειναι εξαιτιας του χρονισμου.
Έγινε καποια διορθωση μεσα στην μηχανη στον χρονισμο, ωστόσο το προβλημα μενει.Ηλεχθησαν ολα τα μερη (σπινθηριστες, μπαταρια, δυναμο, λιπαντικο, φιλτρα, αισθητηρες κλπ).
Μεσα και εξω ασφαλειοθηκη, καλωδιο (+) απο μπαταρια μεχρι το δυναμο να κοιταξουν.
-
Ρε Φορνταιοι, καινουρια μαγκια να βγαζει Mustang? Μεχρι τωρα εβγαζε ενα generic αμαξακι. Να εγινε κανα update? Εχει ΟΤΑ το Sync 3 αραγε?
-
@stefan147 said in FORD FORUM:
Ρε Φορνταιοι, καινουρια μαγκια να βγαζει Mustang? Μεχρι τωρα εβγαζε ενα generic αμαξακι. Να εγινε κανα update? Εχει ΟΤΑ το Sync 3 αραγε?
οχι το εχει από παλια , μπορουσες να το αλλάξεις με forscan.
και στην κεντρική οθονη του multimedia μπορεις να αλλάξεις να φαινεται, FORD, ST, RS , SELBY ford performance και ενα σωρο αλλα οταν ανοιγει το αυτοκίνητο. Απο το SYNC 3 αυτα που εχω σε Sync 4 μπορει να έβαλαν και άλλα
Εγω εχω βάλει και τον κλιματισμό στην οθόνη με forscan που είναι touch εκτος από τα κουμπιά, και την cobra της Selby και ενεργοποίησα το αυτόματο κλείδωμα του αυτοκινήτου που είναι απενεργοποιημένο από μαμα
-
Το περιεργο ειναι οτι δεν πειραξα τιποτα και ειμαι σιγουρος οτι πριν εδειχνε ενα λευκο σενταν, ισως κατι σε Mondeo.
Εχω πει να παρω κι εγω ενα κινεζικο Forscan μονο και μονο για το αυτοματο κλειδωμα. Τι ονειρο ειδαν και το αφηνουν default απενεργοποιημενο?
-
@stefan147 said in FORD FORUM:
το αφηνουν default απενεργοποιημενο?
λογω αμερικάνικης αγορας που είναι η FORD
Καπου εγινε μύνηση γιατι εγινε ατυχημα-τρακαρισμα στην αμερική και είχε μπει το αυτοματο κλείδωμα αλλα μετα τον τράκο δεν λειτουργουσε πια το συστημα να ξεκλειδώσει. Μυνηση στην Ford δικαιωση και πολλά χιλιαδες ευρω αποζημίωση
Μετα η Ford το απενεργοποίησε και σου λέει αν θες κλείδωμα κάντο μόνος σου. Αν εχει χαλασει στον απεγκλωβισμό δεν σε ειχε κλειδωσει μονο του το αμάξι, εσύ κλείδωσες
Παραλογο ολο το παραπάνω αλλά μιας και μου το έχουν πει είπα να το μοιραστώ
-
Το προβλημα με το αυτοματο κλειδωμα ειναι οταν το αυτοκινητο καλυγθει απο νερο (πτωση σε θαλασσα ή λιμνη) δεν μπορεις να ξεκλειδωσεις τις πορτες και μεσα στον πανικο αντε να σπασεις παραθυρο.
-
Τα παράθυρα σπάνε πολύ εύκολα στο νερό. Με ένα ειδικό σφυρί μικρό ή με ένα μπουζί που είναι καλό να υπάρχει στο ντουλάπι του αυτοκινήτου.
-
Σα κι αυτά που έχουν μέσα στα λεωφορεία
FORD FORUM