-
Ναι ακριβως καταργηθηκε ηδη το fiesta δεν υπαρχει ουτε ενα πλεον στο ford marketplace
Μεχρι πριν 1-2 μηνες ειχε αρκετα.
Δηλαδή φιλε μου τα face lift και τα προ face lift χιλιαρια focus και Fiesta ισως εχουν ιμαντα ?
Μοντελα που καταργούνται εχει νοημα να τα παρεις σε μεταχειρισμένα ρητορικη η ερωτηση... -
@ken11 said in FORD FORUM:
Εχει αντικατασταθει με καδενα στα τελευταια μοντελα,αυτο εχει αναφερθει αλλα δεν το εχω διασταυρωσει,ουτως η αλλως τα μοντελα ειναι προς καταργηση,αλλα καλο ειναι να γνωριζουμε διοτι καποιος ισως ενδιαφερθει να αγορασει.
Ναι, των παρελκομενων ειναι ιμαντας ομως.
-
Καλημέρα σε όλους. Είμαι υποψήφιος αγοραστής, τους επόμενους μήνες, στην κατηγορία c-suv. Όπως είναι λογικό φλερτάρει στις κορυφαίες θέσεις της λίστας μου το f/l του Kuga, όταν με το καλό έρθει (από την αντιπροσωπεία μου είπαν μέσα Ιουνίου).
Τις περισσότερες απορίες μου τις έχω λύσει για το όχημα και απομένει ουσιαστικά να το οδηγήσω με ημιάκαμπτο, όπως έρχεται πλέον, καθώς όταν το είχα οδηγήσει και το είχα λατρέψει οδηγικά το 2019 (1.5T ecoboost st-line), αντίθετα με τον ανταγωνισμό, έφερε ακόμα πολλαπλούς συνδέσμους στην πίσω ανάρτηση.
Καθώς πλησίαζε η ώρα μου ακολούθησα την αντίστοιχη σελίδα των ιδιοκτητών στο fb όπου μετά λύπης μου διαπίστωσα την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος με τον 1.5T ecoboost.
Υποτίθεται ότι αυτό το θέμα (αν θυμάμαι καλά ραγίζει καπάκι ή κάτι αντίστοιχο τέλος πάντων) "λύθηκε" από το 2019 και μετά. Θα ήθελα να μάθω εν τέλει τι αφορά ακριβώς αυτό το πρόβλημα, ποιά η "λύση" που εφαρμόστηκε (αν εφαρμόστηκε) το 2019 και τέλος αν έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο ζήτημα έτεροι ιδιόκτητες του brand σε άλλα οχήματα που φοράνε το ίδιο μοτέρ όπως πχ το preF/L Focus και το αντίστοιχο Puma St....
Οτιδήποτε άλλο αφορά το Kuga πολύ ευχαρίστως να το διαβάσω στα σχόλιά σας. Όπως πχ ότι πίστευα και διάβαζα πως ήταν στιβαρή κατασκευή αλλά τελευταία κάτοχος phev το χαρακτήρισε νομίζω "κουδούνι" αναφορικά με την ποιότητα συναρμογής του εσωτερικού του...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Κάτοχος από το '21 το 1.5 βενζίνη με πολλαπλούς πίσω. Χωρίς να έχω πολλά χιλιόμετρα, το αυτοκίνητο δεν τρίζει, δεν κουδουνίζει δεν έχει θορύβους και δεν δείχνει να έχει προβλήματα συναρμογής. Έχει πολύ καλή συμπεριφορά και αίσθηση οδηγικά, κρύβει τον όγκο του και το κρίνω ως αρκετά οικονομικό. Μέση κατανάλωση ως σήμερα (περίπου 60%-40% Αθήνα-εθνικές/επαρχία) στο 7,3.
Πολύ ευχαριστημένος. -
@sabas_thess: Ο μηχανικός μου, κάτοχος γνωστού συνεργείου Ford, πήρε μόλις ένα Kuga PHEV. Ο τύπος είναι βαθύς γνώστης (ο Γιάννης Αμπάς, πρώην Τεχνικός Διευθυντής στον Βροχίδη-Χατζή) και μου είπε τα καλύτερα για το αυτοκίνητο.
-
@sabas_thess said in FORD FORUM:
Οτιδήποτε άλλο αφορά το Kuga πολύ ευχαρίστως να το διαβάσω στα σχόλιά σας. Όπως πχ ότι πίστευα και διάβαζα πως ήταν στιβαρή κατασκευή αλλά τελευταία κάτοχος phev το χαρακτήρισε νομίζω "κουδούνι" αναφορικά με την ποιότητα συναρμογής του εσωτερικού του...
Δεν τον έχω, αλλά ο κουμπάρος και κολλητό μου έχει το phev και πίνει νερό στο όνομά του και αναφορικά με την ποιότητα. Δεν έχει κάνει τσικ, το έχει ευχαριστηθεί πάρα πολύ και μου είπε ότι ειναι από τα καλύτερα και πιο τίμια αυτοκίνητα που είχε (και έχει αλλάξει πάρα πολλά, συμπεριλαμβανομένων: Lexus, Jaguar, X3, Z4, Mercedes, κλπ.).
-
Από 4 αυτοκίνητα όλα παραγωγής 2023, έχω να πω για 2 μεγάλα μειονεκτηματα. 1ο η ανάρτηση και 2ο οι τριγμοι.
Η μεν ανάρτηση δεν είναι ούτε άνετη ούτε σπορ και έχει τάσεις πλεύσης και γενικά δίνει μια αίσθηση ότι το αμάξι είναι σε μια συνεχή ανισορροπια.
Οι τριγμοι είναι πολλοί και απο πολλά και διαφορετικά σημεία. Ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί μέσα είναι έως και πριμιουμ, βγάζουν από παντού τριγμούς και συντονισμους. Αποκορύφωμα η πόρτα του συνοδηγού που στα 130-140, δηλ στην πιο κρίσιμη ταχύτητα ταξιδιού, βγάζει ένα συντονισμό σε συγκεκριμένα οδοστρωματα που είναι ανυποφορος.
Κατά τα άλλα μια χαρά είναι το αμάξι και κυρίως πραγματοποιεί αυτά που υπόσχεται σε επίπεδο καταναλωσεων και αυτονομίας μπαταρίας. Εχει και τους μεγαλυτερους χωρους της κατηγοριας κιολας, οντας και το μεγαλυτερο σε διαστασεις.
Θεωρώ πως εάν έχουν γίνει στοιχειώδεις βελτιώσεις στα σημεία στο face-lift, θα είναι μια χαρά επιλογή.
(Τα σχόλια είναι για το PHEV, δεν έχω εικόνα για το 1.5 αλλά δε βλέπω γιατί να έχει διαφορά τουλάχιστον στο θέμα συναρμογης)
-
Ένα σχόλιο από μένα μιας και σε 3 ταξίδια Στρασβούργο για δουλειά τα μισά taxi που πήρα ήταν Kuga PHEV. Άνεση, πολλή άνεση, αθόρυβα στην κίνηση, το σύστημά τους φαίνεται να δουλεύει σωστά. Τριγμούς προσωπικά δεν άκουσα/κατάλαβα αν και όλοι μα όλοι είχαν μουσική/ράδιο οπότε δεν μπορώ να κρίνω ασφαλώς.
-
Έχω μπει σε διάφορα αυτοκίνητα c suv. Το μόνο που με έκανε να δω ένα κλικ κάτω την gla ήταν το Kuga phev. Εξαιρετική δουλειά και πριμιουμ εικόνα. Για πολλά χλμ λέμε. Ούτε η Χ1 ούτε η gla , glb , qq, 3008 δεν το φτάνουν στο δέσιμο, την ανάρτηση, την ουδετερότητα και την άνεση . Πολύ καλή υλοποίηση.
-
@fanis75 said in FORD FORUM:
@sabas_thess said in FORD FORUM:
Δεν τον έχω, αλλά ο κουμπάρος και κολλητό μου έχει το phev και πίνει νερό στο όνομά του και αναφορικά με την ποιότητα. Δεν έχει κάνει τσικ, το έχει ευχαριστηθεί πάρα πολύ και μου είπε ότι ειναι από τα καλύτερα και πιο τίμια αυτοκίνητα που είχε (και έχει αλλάξει πάρα πολλά, συμπεριλαμβανομένων: Lexus, Jaguar, X3, Z4, Mercedes, κλπ.).
και ψαχνει να το ξεφορτωθει ομως. να τα λεμε ολα....
-
@spi_duster said in FORD FORUM:
Έχω μπει σε διάφορα αυτοκίνητα c suv. Το μόνο που με έκανε να δω ένα κλικ κάτω την gla ήταν το Kuga phev. Εξαιρετική δουλειά και πριμιουμ εικόνα. Για πολλά χλμ λέμε. Ούτε η Χ1 ούτε η gla , glb , qq, 3008 δεν το φτάνουν στο δέσιμο, την ανάρτηση, την ουδετερότητα και την άνεση . Πολύ καλή υλοποίηση.
φαινεται η αδυναμια πολιτικης θεσης
-
Το gla που αναφέρθηκε είναι ένα πολύ κακό αυτοκίνητο. Όχι μέτριο, κακό. Αν είχε 25 θα σήκωνε το χαρακτηρισμό μέτριο. Οπότε οποιαδήποτε σύγκριση με το Κούγκα μόνο τιμητική δεν είναι.
Για του λόγου το αληθές λοιπόν:
Αυτός είναι ένας από τους τριγμούς-συντονισμούς στο Κούγκα και εμφανίζεται μετά τα 130χαω. Προέρχεται από την πόρτα του συνοδηγού και το βιντεάκι είναι από τη χθεσινοβραδινή μου επιστροφή στην Κορίνθου - Αθηνών. Υπάρχουν και άλλοι αλλά αυτός είναι ο πλέον ενοχλητικός και ξαναλέω τέτοιους δεν έχει μόνο το δικό μου.
Kuga PHEV Νοέμβριος 2023 με 7.000χλμ και φυσικά άριστη χρήση.
(υποψιάζομαι ότι από κάπου μπαίνει αέρας μεταξύ μέταλλου πόρτας και πλαστικού πάνελ και το προκαλεί αυτό, γι' αυτό και εμφανίζεται από μια ταχύτητα και πάνω εξ ου και το παράπονο περί συναρμογής)
-
Mε πρόλαβε ο stef, η gla ποτέ δεν αποτέλεσε ούτε θα αποτελέσει ποτέ σημείο αναφοράς προς σύγκριση αυτοκινήτων, αποτελεί ένα αυτοκίνητο που κινείται κάτω από τον μέσο όρο της κατηγορίας. Ο μοναδικός λόγος αγοράς του είναι ψυχολογικός (δηλαδή το αστέρι).
-
Ωραία κύριοι σας ευχαριστώ πολύ όλους. Θα πάω να το δω από κοντά και εύχομαι να μου το δώσουν td αρκετά ώστε να το δω στην πράξη. Είναι αλήθεια ότι με έχει επηρεάσει πολύ (αρνητικά) ο stef από τότε που διάβασα το σχόλιο του. Όταν το είχα οδηγήσει δεν θυμάμαι να είχα διαπιστώσει θέματα συναρμογής καθώς έχω κώλυμα με αυτά και θα το θυμόμουν.
Το άλλο μου υποψήφιο είναι το Tig. Οπότε θα παίξει ρόλο και η άμεση σύγκριση. Πρέπει να φροντίσω να τα πάρω td όσο πιο κοντά γίνεται.
ΥΓ: Επειδή κάτι ψυχανεμίζομαι. Στέφανε μήπως έχεις εξοπλιστική έκδοση με τα προστατευτικά που ανοίγουν μαζί με τις πόρτες; Αυτά στα Focus θυμάμαι να βγάζουν ήχους συντονισμού.
-
ST-Line X είναι το δικό μου και ναι τα έχει τα πτυσσόμενα προστατευτικά αλλά δε νομίζω ότι προέρχεται από εκεί.
Σε κάθε περίπτωση δοκίμασε το το αμάξι σε όσο μεγαλύτερη ποικιλία οδοστρώματος και σε διάφορες ταχύτητες. Υπάρχουν δυστυχώς θέματα που εάν δεν το ζήσεις καιρό το αμάξι, δε φαίνονται. Γενικά όμως παραμένει καλή λύση στην κατηγορία που κατά κύριο λόγο αποτελείται από χρέπια. Μεγάλη υπόθεση ότι είναι πολύ ήσυχο και τα ηχομονωτικά τζάμια σε παρμπρίζ και μπροστά κάνουν δουλειά, κυρίως στο να σε απομονώσουν από εξωτερικούς θορύβους. Ενώ το facelift έχει και το ατού ότι πήρε μεγαλύτερη οθόνη infotainment. Η 8αρα του προ-φλ είναι οριακή και με κακή ανάλυση για την πληροφορία που έχει να κάνει display σε android auto, spotify, κάμερα κτλ.
Ένα ακόμη θέμα είναι τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Στις 18αρες φοράει συνήθως Continental EcoContact που είναι απλά επικίνδυνα. Άθλια στο στεγνό, άκρως επικίνδυνα στη βροχή.
-
Στην διαμόρφωση που έχω κατά νου καταρχάς φοράει 17" (Titanium υπάρχει μόνο πλέον με τον 1.5T) και κατά δεύτερον θα το φέρω με all-weather.
-
@gatoz said in FORD FORUM:
Για τον απλό λόγο ότι κλεινει την εταιρία και δεν μπορεί να έχει λήζινγκ πια. όχι για τους λόγους που άλλοι βιάστηκαν να ξεφορτωθούν τα Βιτάρα....να τα λέμε όλα!!
-
@fanis75 said in FORD FORUM:
Για τον απλό λόγο ότι κλεινει την εταιρία και δεν μπορεί να έχει λήζινγκ πια. όχι για τους λόγους που άλλοι βιάστηκαν να ξεφορτωθούν τα Βιτάρα....να τα λέμε όλα!!
εκλεισε μεχρι και την εταιρεια του εξαιτιας του χρεπιου?
-
εκλεισε μεχρι και την εταιρεια του εξαιτιας του χρεπιου?
Εξαιτίας του φίλου σου του Κυριάκου!
-
Η Gla είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ καλό αυτοκίνητο που μάλιστα λόγω των αυτοματισμών της και των υπερσύγχρονων και συναμα ουσιαστικών συστηματων ασφαλείας διδάσκει οδηγική συμπεριφορά. Με τον 4κύλινδρο που δίνει πολύ δυναμη και ροπή από χαμηλά , καταπίνει τα χλμ με υποδειγματική ακούραστη συμπεριφορά. Είναι τα πάντα τόσο αυτοματα που οδηγεί και ο έχων ένα πόδι. Η συμπεριφορά της απόλυτα ουδέτερη δεν αφήνει αμφιβολίες για το πόσο ευκολα μπορεί να κινείται είτε σε στροφιλίκια ή σε μεγαλες ευθείες. Εχω κανει με το αυτοκίνητο κάπου 40000 χλμ και δεν με εχει απογοητεύσει πουθενα και για κανένα λόγο. Ποιότητα και συναρμογή αναφοράς για την κατηγορία του. Εργονομία απλά κορυφαία. Το μόνο που υστερεί είναι σε χωρο αποσκευών σε σχέση με την Χ1 που είναι και ο κύριος ανταγωνιστής της. Από κατανάλωση παίζει να είναι το οικονομικότερο της κατηγορίας του καθώς για να πιάσει πάνω από 7,5 μέση πρέπει να το πηγαίνει ο κατοχος δίχως αυριο. Τα φρένα της είναι απλά άγκυρες. Με 25000 δεν μπορείς να έχεις τέτοιο αυτοκίνητο γιατί διαβασα ακόμη και αυτή την βλακεια στον ορυμαγδό.
FORD FORUM