-
Resqme
-
@cirus said in FORD FORUM:
Παραλογο ολο το παραπάνω αλλά μιας και μου το έχουν πει είπα να το μοιραστώ
Και εμένα αυτό ακριβώς μου είπαν! Και όταν ζήτησα να το ενεργοποιήσουν στο σέρβις (γιατί το είδα ώς επιλογή), αρνήθηκαν ευγενικά και μου εξήγηαν τον λόγο.
-
@spi_duster said in FORD FORUM:
Τα παράθυρα σπάνε πολύ εύκολα στο νερό. Με ένα ειδικό σφυρί μικρό ή με ένα μπουζί που είναι καλό να υπάρχει στο ντουλάπι του αυτοκινήτου.
Και εαν κάποιος δεν έχει τίποτα από αυτά στο αυτοκίνητό του, σπάει εύκολα με το προσκέφαλο, με το αιχμηρό σιδρένιο τμήμα που μπαίνει μέσα στο κάθισμα.
-
Τα παράθυρα σπάνε πολύ εύκολα στο νερό. Με ένα ειδικό σφυρί μικρό ή με ένα μπουζί που είναι καλό να υπάρχει στο ντουλάπι του αυτοκινήτου.
Για σενα για μενα για πολλους ναι ευκολα σπανε, για να δω τις μητερες μας, τις θειες μας νεες κοπελιτσες και γενικα ανθρωπους καποιας ηλικιας που καλως ή κακως το κρατος τους δινει διπλωμα μεχρι τα βαθια γεραματα.
-
Τεσπά έχω μαλώσει με τον πατέρα μου για αυτό το θέμα. Ο κάθε άνθρωπος μετά τα 70 δεν πρέπει να οδηγεί. Επίσης είναι αλήθεια πως η εποχή των σοφέρ έχει λήξει ανεπιστρεπτί. 9 στους 10 οδηγούς δε γνωρίζουν τα στοιχειώδη που πρέπει να ελέγχουν σε ένα αυτοκίνητο. Προσωπικά όντας γυιος μηχανικού αυτοκινήτων αισθάνομαι τυχερός σε αυτό τον τομέα. Ασφάλειες,λάμπες, υαλοκαθαριστήρες, μέχρι και ιμάντα δυναμό έχω αλλάξει μόνος μου.
-
Τεσπά έχω μαλώσει με τον πατέρα μου για αυτό το θέμα. Ο κάθε άνθρωπος μετά τα 70 δεν πρέπει να οδηγεί. Επίσης είναι αλήθεια πως η εποχή των σοφέρ έχει λήξει ανεπιστρεπτί. 9 στους 10 οδηγούς δε γνωρίζουν τα στοιχειώδη που πρέπει να ελέγχουν σε ένα αυτοκίνητο. Προσωπικά όντας γυιος μηχανικού αυτοκινήτων αισθάνομαι τυχερός σε αυτό τον τομέα. Ασφάλειες,λάμπες, υαλοκαθαριστήρες, μέχρι και ιμάντα δυναμό έχω αλλάξει μόνος μου.
Ισως η δυσκολοτερη κατηγορια ανθρωπων για να παρατησουν το τιμονι, οι πρωην μηχανικοι αυτοκινητων.
-
Ο κάθε άνθρωπος μετά τα 70 δεν πρέπει να οδηγεί.
Όχι Σπύρο μου. Ο δικός μου πατέρα, στα 75 του, με βάζει κάτω σε φυσική κατάσταση και εγώ σηκώνω 70 κιλά στον πάγκο. Αυτός δεν σηκώνει τόσα, αλλά στο τρέξιμο με έχει... Στον άνθρωπο είναι.
-
@realzeus said in FORD FORUM:
Ο κάθε άνθρωπος μετά τα 70 δεν πρέπει να οδηγεί.
Όχι Σπύρο μου. Ο δικός μου πατέρα, στα 75 του, με βάζει κάτω σε φυσική κατάσταση και εγώ σηκώνω 70 κιλά στον πάγκο. Αυτός δεν σηκώνει τόσα, αλλά στο τρέξιμο με έχει... Στον άνθρωπο είναι.
Ναι αλλά εσυ τον βαζεις κατω , σε μπυραριες , μπαρ , ταβερνες και σε γκανγκ μπανγκ με 10 θηλυκα .
Αλεξανδρε πολιτικα μιλατε σπιτι; του εχεις μιλησει για τον κυριο Πουτιν;
-
Τι λέτε ρε ποιά 70.
Εδώ στα 93 και είναι αστέρι.
Συνετός βέβαια και με μυαλό καλύτερο από πολλούς 50άρηδες...
Αλλη στα 87 επίσης είναι καλή, αλλά έχει περιορισμό απόστασης και περιοχής για να είμαι ήσυχος...
-
@ilias-a said in FORD FORUM:
Το προβλημα με το αυτοματο κλειδωμα ειναι οταν το αυτοκινητο καλυγθει απο νερο (πτωση σε θαλασσα ή λιμνη) δεν μπορεις να ξεκλειδωσεις τις πορτες και μεσα στον πανικο αντε να σπασεις παραθυρο.
Μα οι πορτες δεν ανοιγουν ετσι κι αλλιως ευκολα μεσα στο νερο. Οποτε το παραθυρο ειναι η μονη λυση
-
@alexandros-k said in FORD FORUM:
Μα οι πορτες δεν ανοιγουν ετσι κι αλλιως ευκολα μεσα στο νερο. Οποτε το παραθυρο ειναι η μονη λυση
Σωστα, για να ανοιξουν οι πορτες πρωτα πρεπει να γεμισει νερο η καμπινα, εκτος απο μισανοικτο ή σπασιμο παραθυρου πιστευω οτι το 90% πλημμυρισμενων των αυτοκινητων θα γεμισουν νερα απο τους αεραγωγους του καλοριφερ-κλιματιστικου.
-
Ουσιαστικά ακόμη κι αν εξισωθεί η πίεση εντος της καμπίνας,οι πόρτες λόγω μεγάλης επιφάνειας δεν είναι εφικτό να ανοίξουν από μέσα προς τα έξω. Από εκεί και μετά είναι πολλά τα σημεία εισόδου του νερού στην καμπίνα. Ιδανικά πρέπει να σπάσει ο εγκλωβισμένος το εμπρός ή και το πίσω παρμπρίζ για να μπορέσει να βγει.
-
Ουσιαστικά ακόμη κι αν εξισωθεί η πίεση εντος της καμπίνας,οι πόρτες λόγω μεγάλης επιφάνειας δεν είναι εφικτό να ανοίξουν από μέσα προς τα έξω. Από εκεί και μετά είναι πολλά τα σημεία εισόδου του νερού στην καμπίνα. Ιδανικά πρέπει να σπάσει ο εγκλωβισμένος το εμπρός ή και το πίσω παρμπρίζ για να μπορέσει να βγει.
Σπαει ευκολα το παρμπριζ ομως? Το παραθυρο σπαει πιο ευκολα νομιζω. Ασε που μπορει να μπορεσεις να το ανοιξεις πριν βουλιαξεις
-
Στην πραγματικότητα χρειάζεται το ειδικό σφυρί. Διαφορετικά δεν είναι για μένα εφικτό να σπάσει το παρμπρίζ. Θεωρητικά είναι πιο εύκολο να βγεις από μπροστά ή από το πίσω. Θεωρητικά πάντα να βγεις από τα παράθυρα, ειδικά τα πίσω είναι νομίζω δυσκολότερο. Πρέπει να το επιτρέπει και η σωματοδομή.Στα πίσω παράθυρα συνήθως το τζάμι δεν κατεβαίνει τέρμα κάτω. Στα παλιά αυτοκίνητα τα παράθυρα ήταν η πιο εύκολη επιλογή αφού ανεβοκατέβαιναν μηχανικά. Τώρα με τα ηλεκτρικά το σφυράκι πάντα σε θέση εύκολης πρόσβασης και αχρειαστο να είναι. Υπάρχουν τέτοια στο εμπόριο.
-
Το μπροστινο παρμπριζ δεν σπαει σε κομματακια συνηθως . Ουτε και το πισω νομιζω. Οποτε το βλεπω δυσκολο να βγεις απο εκει . Και οι μεμβρανες επισης κανουν το θεμα πιο δυσκολο
-
Έχεις απόλυτο δίκιο σύμφωνα με το παρακάτω
https://m.youtube.com/watch?v=maywde6eILEΑχρείαστο να είναι μα το βίντεο σε επιβεβαιώνει
-
Με την κουβέντα που πιάσατε μου ήρθε μια δυσφορία.
-
@gtsartsal said in FORD FORUM:
Με την κουβέντα που πιάσατε μου ήρθε μια δυσφορία.
Αυτα ειναι καθημερινα ευχαριστα θεματα , δεν σε καταλαβαινω , να πας να το κοιταξεις
-
Η αλήθεια είναι πως η συζήτηση πήγε στο πολύ μακάβριο
-
Τις προάλλες βλέπαμε μια ταινία και έπεσε σε λίμνη η πρωταγωνίστρια..... ε, και παρήγγειλα 2 resqme να υπάρχουν.
Το ένα σκέφτομαι να το δέσω στο προσκέφαλο, με το ty-Rap που έχει στη συσκευασία, γιατί σαν μπρελόκ στα κλειδιά δεν είναι χρήσιμο, αφού τώρα με keyless, τα κλειδιά τα έχουμε μέσα στην τσάντα συνήθως.
FORD FORUM