-
@fanis75 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Φίλος έκανε σέρβις και φρένα (τακάκια εμπρός) στο γνωστό εξουσιοδοτημένο bmw (το μεγαλύτερο) σε Χ1....€850 (!!!)...χαχαχα!
Πλέον έχει πάει στα €9+ΦΠΑ το AV, που σημαίνει €134 (με ΦΠΑ) η ώρα! Και έχουν αρχίσει να χρεώνουν κανονικά και οι εκπτώσεις με το σταγονόμετρο. Λάθος (για εμένα) επιχειρηματική απόφαση να διώξουν όσους με παλιά αμάξια που δεν είναι διατεθιμένοι να πληρώνουν πολλά λεφτά σε σέρβις.
Προφανώς έχουν τόση δουλειά με τα καινούρια που δεν κάθονται να ασχοληθούν με παλαιότερα και εκπτώσεις
-
Φίλος έκανε σέρβις και φρένα (τακάκια εμπρός) στο γνωστό εξουσιοδοτημένο bmw (το μεγαλύτερο) σε Χ1....€850 (!!!)...χαχαχα!
Πλέον έχει πάει στα €9+ΦΠΑ το AV, που σημαίνει €134 (με ΦΠΑ) η ώρα! Και έχουν αρχίσει να χρεώνουν κανονικά και οι εκπτώσεις με το σταγονόμετρο. Λάθος (για εμένα) επιχειρηματική απόφαση να διώξουν όσους με παλιά αμάξια που δεν είναι διατεθιμένοι να πληρώνουν πολλά λεφτά σε σέρβις.
Φίλος μου με bmw 316 του 2015 έκανε πρόσφατο service σε αντιπροσωπεία.με πολύ καλή τιμή και σημαντική έκπτωση. Όσο του λέγανε και έξω. Νομίζω 180 ευρώ πλήρωσε.
-
Από τιτάνιο είναι τα τακάκια στην μπεμβέ;
-
Yπαρχει ανθρωπος με παλαιοτερη bmw που να ασχολειται με τους μαυραγοριτες των εξουδιοδοτημενων? Κι αν ναι, γιατι?
-
@atari70 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Φίλος μου με bmw 316 του 2015 έκανε πρόσφατο service σε αντιπροσωπεία.με πολύ καλή τιμή και σημαντική έκπτωση. Όσο του λέγανε και έξω. Νομίζω 180 ευρώ πλήρωσε.
Kαι τι αλλαξε στα χρηματα αυτα?
-
@tsour_ee said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@araxnis said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@xenos said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Ναι τα 0-30 στο χρυσαφί.. Σε Astra K βάλανε 0-20...Στην έρευνα που έκανα στους γύρω νομούς εξακολουθούν ορισμένα τζιμάνια της Opel να βάζουν σε αυτόν τον κινητήρα dexos 5-30!!
Σε εμένα crossland 1.5d έχουν βάλει μέχρι τώρα 2 φορές 5-30 και μία 0-30.Νομίζω την τελευταία φορά μου είπε οδηγία είναι πλέον για 5-30...Δεν ξέρω, τώρα έχω 73χιλ χλμ σε 2 χιλ που θα ξαναπάω θα δω...
Κάθε πόσα χλμ κάνεις αλλαγές; 20κ;
κάθε 15k.
Ξέχασα μια άλλη στο προηγούμενο ποστ.
Οπότε 3 με 5-30 και μία με 0-30.Η πιο πρόσφατη με 5-30...από το myopel βλέπω τώρα:
dexos2
έως και -25 °C
SAE 0W-30 ή SAE 0W-40
SAE 5W-30 ή SAE 5W-40
Το myopel είναι για γέλια..Το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου τι γράφει?Το δικό μου, μοντέλο του 2022, γράφει μόνο προδιαγραφή PSA
εμένα ότι λέει το myopel λέει και το εγχειρίδιο αλλά είναι και μοντέλο του 2018. Προφανώς τα έχουν επικαιροποιήσει, θα το αναφέρω σε 2k που θα πάω για αλλαγή. Ευχαριστώ.
Έκανα και το service των 75κ,αυτή τη φορά μου έβαλαν το επικαιροποιημένο Total Quartz 0-30 με την PSA προδιαγραφή. 60 Ευρώ το λάδι!!!
Να σημειώσω επίσης ότι στον έλεγχο του a/c στην αντιπροσωπεία μου ανέφεραν ότι λείπουν 360gr φέον από τα περίπου 700gr που χωράει. Ήξερα ότι έλειπε καθώς δεν είχε την ίδια απόδοση αλλά δεν ήξερα πόσο ακριβώς.Παρ όλα αυτά είπα να μην προσθέσουν καθώς μου είπαν κόστος 160 ευρώ!μετά πόα κάποοιες μέρες που άνοιξα το καπώ είδα ότι το crossland (όπως και άλλα φαντάζομαι) έχει μπροστά πάνω από τον προφυλακτήρα ένα ταμπελάκι που αναφέρει τον τύπο του Φρέον και τη χωρητικότητα. Και μαντέψτε η χωρητικότητα του κυκλώματος είναι 400gr!!! οπότε για μένα τέλος ο συγκεκριμένος αντιπρόσωπος.
-
Καλημέρα, έχει κανείς ιδέα τι περιλαμβάνει το service των 60.000 χλμ για Seat Leon 1.5 tgi; Αττική με ενδιαφέρει, αν έχει κάποιος κάνει στην περιοχή πρόσφατα ας με διαφωτίσει...
-
H bmw πάντως έχει το παρακάτω για παλιότερα αυτοκίνητα και είναι σχετικά οκ οι τιμές: https://www.bmw.gr/el/topics/offers-and-services/personal-services/value-service.html
Για BMW X1 (Ε84) X1 (E84) από 2010 έως 2017 έχει πχ λάδια/φίλτρο με 90ε, τακάκια εμπρός 175ε λέει.
-
H bmw πάντως έχει το παρακάτω για παλιότερα αυτοκίνητα και είναι σχετικά οκ οι τιμές: https://www.bmw.gr/el/topics/offers-and-services/personal-services/value-service.html
Για BMW X1 (Ε84) X1 (E84) από 2010 έως 2017 έχει πχ λάδια/φίλτρο με 90ε, τακάκια εμπρός 175ε λέει.
Δεν τις λες και καλες.
Πρωτης κατηγοριας τακακια (textar, ate κλπ) κανουν 80 ευρω το πολυ, 10 ο αισθητηρας και 20 τα περαστικα, οποτε στη bmw θα δωσεις περιπου 50% παραπανω (και δεν αναφερει και τον αισθητηρα καν οποτε μπορει και να μην περιλαμβανεται).
Για τα λαδια πες 50 ευρω 5 λιτρα καλο λαδι και 10 το φιλτρο και 15 τα εργατικα, 75 ευρω, εκει οκ. Αλλα αμφιβαλλω αν το λαδι που θα σου βαλουν θα ειναι εφαμιλλο πχ ενος castrol edge. Οποτε και παλι δεν θεωρω οτι αξιζει.Και για'να μαι κι εντος θεματος, σε 207 1.4 90 αλογα μου πηγε το σερβις 113 ευρω (31 λαδια castrol magnatech 5 40, 24 μπουζι eyquem, 20 φιλτρο air con ενεργου ανθρακα bosch, 8 φιλτρο λαδιου purflux και 30 ευρω εργατικα).
Τελικα βεβαια τα μπουζι ειχαν θεμα κι εβαλα bosch με +25 ευρω ακομα αλλα οκ αυτο ηταν στα απροοπτα.
-
Δεν είπα ότι είναι σα σε ένα συνοικιακό συνεργείο, αλλά για αντιπροσωπεία bmw πολύ καλές τις βρίσκω. Λάδια σου βάζουν μια χαρά λάδια (παλιότερα castrol, πιο μετά συγκεκριμένα shell αν θυμάμαι καλά - σε μπουκάλι bmw πάντα).
-
Δεν είπα ότι είναι σα σε ένα συνοικιακό συνεργείο, αλλά για αντιπροσωπεία bmw πολύ καλές τις βρίσκω. Λάδια σου βάζουν μια χαρά λάδια (παλιότερα castrol, πιο μετά συγκεκριμένα shell αν θυμάμαι καλά - σε μπουκάλι bmw πάντα).
Tα λαδια αυτα δεν εχουν καμια σχεση με τα edge που ειναι τα κορυφαια castrol, οσο για τα shell δεν εχουν καποιο λαδι να θεωρειται κορυφαιο. Αρα με περισσοτερα χρηματα βαζεις υποδεεστερα λαδια.
Για τα τακακια μια ζωη τετοιες τιμες θυμαμαι παντως. Μπρος πισω με αισθητηρα μου'χαν δωσει προσφορα 305 ευρω πριν 6-7 χρονια, που δεν ηταν και στα value service το αμαξι μου, οποτε δεν βλεπω να αλλαξε κατι.
Κι επισης δεν μιλαω για συνοικιακα γενικα συνεργεια αλλα καλα εξειδικευμενα, που δεν υστερουν σε τιποτα απ'τις αντιπροσωπειες, βασικα υπερτερουν κιολας θα ελεγα. -
+απόδειξη + εγγραφή εργασιών στο ηλεκτρονικό βιβλίο σέρβις.
-
@famas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Με αποδειξη μιλαω κι εγω. Ηλεκτρονικο βιβλιο service αυτοκινητα 15ετιας στα οποια απευθυνεται αυτο το value πακετο δε νομιζω να'χουν. Εμενα τουλαχιστον δεν μου το ειχαν αναφερει ποτε οταν το πηγαινα για 3 χρονια αντιπροσωπεια.
Αλλα και παλι δεν καταλαβαινω τι παραπανω εχει απ'το κανονικο επισημο βιβλιο σερβις του εκαστοτε αυτοκινητου.
Ουτε θα εδινα περισσοτερα χρηματα γι'αυτο το λογο.Οπως το βλεπει βεβαια ο καθενας αλλα για'μενα ενα σοβαρο εξειδικευμενο συνεργειο δε συγκρινεται με κανενα εξουσιοδοτημενο που σε αντιμετωπιζουν εντελως αποστασιοποιημενα, δεν μπορεις σχεδον ποτε να δεις τι ερργασιες κανουν στο αυτοκινητο σου και το ακριβοπληρωνεις κιολας. Μεχρι την εγγυηση και μετα ουτε απ'εξω.
-
@driver-m said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Με αποδειξη μιλαω κι εγω. Ηλεκτρονικο βιβλιο service αυτοκινητα 15ετιας στα οποια απευθυνεται αυτο το value πακετο δε νομιζω να'χουν. Εμενα τουλαχιστον δεν μου το ειχαν αναφερει ποτε οταν το πηγαινα για 3 χρονια αντιπροσωπεια.
Αλλα και παλι δεν καταλαβαινω τι παραπανω εχει απ'το κανονικο επισημο βιβλιο σερβις του εκαστοτε αυτοκινητου.
Ουτε θα εδινα περισσοτερα χρηματα γι'αυτο το λογο.Οπως το βλεπει βεβαια ο καθενας αλλα για'μενα ενα σοβαρο εξειδικευμενο συνεργειο δε συγκρινεται με κανενα εξουσιοδοτημενο που σε αντιμετωπιζουν εντελως αποστασιοποιημενα, δεν μπορεις σχεδον ποτε να δεις τι ερργασιες κανουν στο αυτοκινητο σου και το ακριβοπληρωνεις κιολας. Μεχρι την εγγυηση και μετα ουτε απ'εξω.
Απόδειξη = τόσο τα εργατικά τόσο τα ανταλακτικά τόσο το φπα, πληρωμή με κάρτα ή και με δόσεις.
Ηλεκτρονικό βιβλίο σημαίνει ότι δεν αντιγράφεται, όχι γραπτό βιβλίο όπου πηγαίνεις όποτε θες να σου το ετοιμάσουν και να σου βάλουν σφραγίδες, αν μη τι άλλο το έχουμε ακούσει πολλές φορές εδώ μέσα.
Αυτοκίνητα του 2013 και μετά έχουν ηλεκτρονικό βιβλίο από όσο γνωρίζω προσωπικά εγώ. Άλλωστε η προσφορά της BMW αναφέρει για 2010 έως 2017. Και το κυριότερο πληρώνεις για να φτιάξουν την όποια βλάβη κι όχι να πειραματίζονται σε αλλαγές εξαρτημάτων μέχρι να βρουν τι φταίει επιβαρύνοντας τον πελάτη. Συν το προσόν της εγγύησης της εργασίας, η οποία αναφέρεται στο παραστατικό.
Το ότι έχεις ηλεκτρονικό βιβλίο σέρβις φυσικά παίζει ρόλο και στην ευκολία μεταπώλησης. -
Αλλαγή μίζας σε Volvo V40 D2, 600€ και 7 εργάσιμες η αντιπροσωπία 300€ εξουσιοδοτημένο και 3 εργάσιμες.
Ανέκαθεν θυμόμουν πόσο απαράδεκτοι είναι σε τιμές, διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και επίλυση προβλημάτων.
-
Απόδειξη = τόσο τα εργατικά τόσο τα ανταλακτικά τόσο το φπα, πληρωμή με κάρτα ή και με δόσεις.
Ηλεκτρονικό βιβλίο σημαίνει ότι δεν αντιγράφεται, όχι γραπτό βιβλίο όπου πηγαίνεις όποτε θες να σου το ετοιμάσουν και να σου βάλουν σφραγίδες, αν μη τι άλλο το έχουμε ακούσει πολλές φορές εδώ μέσα.
Αυτοκίνητα του 2013 και μετά έχουν ηλεκτρονικό βιβλίο από όσο γνωρίζω προσωπικά εγώ. Άλλωστε η προσφορά της BMW αναφέρει για 2010 έως 2017. Και το κυριότερο πληρώνεις για να φτιάξουν την όποια βλάβη κι όχι να πειραματίζονται σε αλλαγές εξαρτημάτων μέχρι να βρουν τι φταίει επιβαρύνοντας τον πελάτη. Συν το προσόν της εγγύησης της εργασίας, η οποία αναφέρεται στο παραστατικό.
Το ότι έχεις ηλεκτρονικό βιβλίο σέρβις φυσικά παίζει ρόλο και στην ευκολία μεταπώλησης.Εδω μιλησαμε για αλλαγες λαδιων, τακακια, ή κατι παρομοιο, οχι γενικα κι αοριστα για οποιαδηποτε βλαβη.
Που και παλι καποια εξειδικευμενα της bmw τα εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο απ'τα περισσοτετερα εξουσιοδοτημενα αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.Οσο για τα βιβλια σερβις δεν αντιγραφονται και τοσο ευκολα , μην τα ισοπεδωσουμε κι ολα.
Ε τωρα αν καποιος για να αλλαξει τακακια θελει και 10 ατοκες δοσεις, κι ας πληρωσει πχ 50% περισσοτερο, ε ας παει στο εξουσιοδοτημενο τι να πω.
Για'μενα παντως τα περισσοτερα εξουσιοδοτημενα ειναι πραγματικα πεταμα χρηματων και για πολλα εχω σοβαρες υποψιες κατα ποσο κανουν αυτα που χρεωνουν γιατι εχουμε ακουσει παμπολλα. Και γενικα να αφησω το αμαξι μου χωρις να εχω προσβαση στο να βλεπω τι του κανουν (χωρις να μπλεκομαι στα ποδια του μαστορα φυσικα) δεν υπαρχει περιπτωση να το κανω ποτε. Και στα περισσοτερα εξουσιοδοτημενα αυτο συμβαινει, το αφηνεις και πας και το παιρνεις. Κι ο θεος βοηθος. -
Και το κυριότερο πληρώνεις για να φτιάξουν την όποια βλάβη κι όχι να πειραματίζονται σε αλλαγές εξαρτημάτων μέχρι να βρουν τι φταίει επιβαρύνοντας τον πελάτη.
Είσαι σίγουρος ότι αυτό συμβαίνει στις αντιπροσωπείες?
-
Για'μενα παντως τα περισσοτερα εξουσιοδοτημενα ειναι πραγματικα πεταμα χρηματων και για πολλα εχω σοβαρες υποψιες κατα ποσο κανουν αυτα που χρεωνουν γιατι εχουμε ακουσει παμπολλα. Και γενικα να αφησω το αμαξι μου χωρις να εχω προσβαση στο να βλεπω τι του κανουν (χωρις να μπλεκομαι στα ποδια του μαστορα φυσικα) δεν υπαρχει περιπτωση να το κανω ποτε. Και στα περισσοτερα εξουσιοδοτημενα αυτο συμβαινει, το αφηνεις και πας και το παιρνεις. Κι ο θεος βοηθος.
Μα τώρα θα με βάλεις να υπερασπίζομαι τη bmw και πίστεψε δεν το θέλω.
Στον Σπανό λοιπόν κάθεσαι στο σαλονάκι που βλέπεις το αυτοκίνητο σου. Εγώ προσωπικά (παρά τις οδηγίες τους) βόλταρα κανονικα και στο αμάξι τριγύρω, τσέκαρα τα μπουζί να δω πως βγαίνουν, κλπ.
Σφακ κλπ, ούτε με το κυάλι βέβαια! -
Για'μενα παντως τα περισσοτερα εξουσιοδοτημενα ειναι πραγματικα πεταμα χρηματων και για πολλα εχω σοβαρες υποψιες κατα ποσο κανουν αυτα που χρεωνουν γιατι εχουμε ακουσει παμπολλα. Και γενικα να αφησω το αμαξι μου χωρις να εχω προσβαση στο να βλεπω τι του κανουν (χωρις να μπλεκομαι στα ποδια του μαστορα φυσικα) δεν υπαρχει περιπτωση να το κανω ποτε. Και στα περισσοτερα εξουσιοδοτημενα αυτο συμβαινει, το αφηνεις και πας και το παιρνεις. Κι ο θεος βοηθος.
Μα τώρα θα με βάλεις να υπερασπίζομαι τη bmw και πίστεψε δεν το θέλω.
Στον Σπανό λοιπόν κάθεσαι στο σαλονάκι που βλέπεις το αυτοκίνητο σου. Εγώ προσωπικά (παρά τις οδηγίες τους) βόλταρα κανονικα και στο αμάξι τριγύρω, τσέκαρα τα μπουζί να δω πως βγαίνουν, κλπ.
Σφακ κλπ, ούτε με το κυάλι βέβαια!Ενταξει μονο που εκει που λες το σερβις κοστιζει για μια τυπικη bmw λες κι εχεις καμια Μ8.
Τελος παντων, ο καθενας διαλεγει και παιρνει. Αν η διαφορα χρηματων που ειναι απο 20% εως και πολυ πανω απο 100% αξιζει για καποιον επειδη θα εχει ηλεκτρονικη καταχωριση του service για τα ματια του επομενου αγοραστη ας το κανει. Τη χασουρα που θα εχει παντως απ'τις διαφορες των σερβις δεν θα τη βγαλει στη μεταπωληση, ειναι βεβαιο.
Αλλο πλεονεκτημα εγω δεν βρισκω, εκτος κι αν μιλαμε για κανα πολυ καινουριο μοντελο με νεο κινητηρα που εκει οντως τα εξειδικευμενα δεν θα'χουν προλαβει να αποκτησουν εμπειρια σε σχεση με καποιο σοβαρο εξουσιοδοτημενο. Αυτο δεν αφορα ουτε το 5% του στολου φυσικα.Εγω ουτε βασικο γνωμονα ειχα τη μεταπωληση ουτε τιποτα, ενα σωστο συνεργειο θελω να ξερει καλα το αμαξι μου και να το συντηρει οπως πρεπει με α διαλογης ανταλλακτικα και τιμες λογικες κι ετσι πορευομουν παντα θεωρωντας οτι τα αμαξια μου ειναι κατι παραπανω απο καλοδιατηρημενα γιατι ετσι τα θελω εγω, οχι για τον επομενο.
Αν αυτο δεν το εκτιμαει ο υποθετικος αγοραστης αν ποτε τα πουλουσα, επειδη δεν εχει σφραγιδα εξουσιοδοτημενου αλλα εξειδικευμενου, δεν πειραζει ας παει να βρει καλυτερο αλλου. Το καλοδιατηρημενο αυτοκινητο φαινεται αλλωστε, αν καποιος περιμενει να το καταλαβει απ'τη σφραγιδα των εξουσιοδοτημενων που τις περισσοτερες φορες κανουν τα τυπικα μονο για να προλαβουν ολο τον ογκο των αυτοκινητων που εχουν, ε τοτε μαλλον κανα τεφαρικι θα αγορασει στο τελος και θα το οληρωσει και για χρυσο. -
@panos2171 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Αλλαγή μίζας σε Volvo V40 D2, 600€ και 7 εργάσιμες η αντιπροσωπία 300€ εξουσιοδοτημένο και 3 εργάσιμες.
Ανέκαθεν θυμόμουν πόσο απαράδεκτοι είναι σε τιμές, διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και επίλυση προβλημάτων.
Τελικά σε ποιον το έκανες;
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?