-
@monman2 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
@guzgun-1 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Καλησπέρα από Θεσσαλονίκη. Έχω ένα kia xceed ...
Η πρώτη και βασική ερώτηση , τι ηλικία εχεις ;
άλλη η αντιμετώπιση απο το μπλόκο της τροχαίας αν είσαι 20-30 άλλη αν είσαι 50-60εγω πάντως δεν θα προσπαθούσα για την ομοιομορφία εμπρός πίσω αλλα να γλυτώσω ζέστη , γιαυτό θα έβαζα σε όλα τα παράθυρα την πιο καλή διάφανη .
51 πλέον. Και γω μετά από μια σχετική έρευνα κατέληξα να βάλω μια 70αρα σε όλα για να είμαι οκ. Οπότε πρωτίστως με ενδιαφέρει ποια θα μου κόψει την περισσότερη ζέστη. Οπότε ποια θεωρείτε η καλύτερη σε αυτό τον τομέα? Παρπριζ ίσως να το αναβαλω για την ώρα και να βάλω σε όλα τα άλλα.
-
Όποο κόβει περισσότερο στο υπέρυθρο χωρίς να κόβει τόσο πολύ στο ορατό φάσμα. Αυτό είναι το ζητούμενο.
Παρεπιπτόντως, το νόμιμο ποσοστό ισχύει για μεμβράνη+τζάμι, όχι για τη μεμβράνη σκέτη. -
@tgd said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Όποο κόβει περισσότερο στο υπέρυθρο χωρίς να κόβει τόσο πολύ στο ορατό φάσμα. Αυτό είναι το ζητούμενο.
Παρεπιπτόντως, το νόμιμο ποσοστό ισχύει για μεμβράνη+τζάμι, όχι για τη μεμβράνη σκέτη.Tο λεγόμενο ir rejection? Με τη λογική το ποσοστό να είναι από 70% και πάνω για μεμβράνη +τζάμι δεν πρόκειται να βάλουμε τίποτα αφού τα τζάμια τα πλαϊνά δεν είναι με τίποτα διάφανα, τουλάχιστον στο δικό μου. 70% μεμβρανη είναι μια χαρά σε καλή νανοκεραμικη που έχει ir πάνω από 90%.
-
Άσχετο.
Μίλησα με τον Αλέξανδρο στο tint town.
Είδα και δουλειές του.
Αλλά φαρμακείο και αυτές τις xpel δεν τις ήξερα τόσα χρόνια..... -
@iceman7 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Άσχετο.
Είδα και δουλειές του.
Αλλά φαρμακείο και αυτές τις xpel δεν τις ήξερα τόσα χρόνια.....Εξαιρετικός απλά. Ο καλύτερος που έχω δκομάσει σε μεμβράνες (και έχω πάει σε πολλούς!). Οι εξπέλ είναι ακριβές η τοπ σειρά, η αμέσως επόμενη (που έβαλα στο γιάρις) ειναι μια χαρά σε τιμή.
-
@fanis75 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Άσχετο.
Είδα και δουλειές του.
Αλλά φαρμακείο και αυτές τις xpel δεν τις ήξερα τόσα χρόνια.....Εξαιρετικός απλά. Ο καλύτερος που έχω δκομάσει σε μεμβράνες (και έχω πάει σε πολλούς!). Οι εξπέλ είναι ακριβές η τοπ σειρά, η αμέσως επόμενη (που έβαλα στο γιάρις) ειναι μια χαρά σε τιμή.
Φάνηκε από τα βίντεο το παλικαρι.
Αλλά πανάκριβος ! -
Αλλά πανάκριβος !
Δεν θα το έλεγα, ίδια τιμή με όλους μου έδωσε για το Κρος....και από μερικούς και πιο χαμηλά.
-
@fanis75 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Αλλά πανάκριβος !
Δεν θα το έλεγα, ίδια τιμή με όλους μου έδωσε για το Κρος....και από μερικούς και πιο χαμηλά.
Για το highland μου είπε 750 παντού !!! -150 το παρμπρίζ - 110 την ηλιοροφή (ή ανάποδα)
Δηλαδη σχεδόν 500 το αυτοκίνητο !!
Πολλά νομίζω ! Αν και βλέπω δουλειά χαρτι ! -
450€ είχα δώσει το 2008 στην v-kool για την καλλίτερη σειρά που είχε τότε , διάφανη παντού και το εμπρός παρμπρίζ.
500€ για την καλλίτερη της 3Μ (crystaline) το 2014 σε όλα τα παράθυρα ,διάφανη στο εμπρός παρμπρίζ
280€ το 2022 για την δεύτερη καλλίτερη της llumar σε όλα Πλην παρμπρίζ , ήθελα να πρασινίζει για να ταιριάζει με το χρώμα του YC...
-
Εχω βαλει και εγω εκει τις μεμβρανες μου και επειδη το εχω παρακολουθησει το θεμα με τα Model 3 καθως τον παρακολουθω στο Τικ Τοκ,το πισω παρμπριζ ειναι απλα τεραστιο δεν εχει να κανει με τα συνηθισμενα τζαμια οπως επισης δεν γνωριζω αν υπαρχει αλλος περα απο τον ιδιο να το βγαζει σε ενα κομματι ολο αυτο το τζαμι.Εχεις πολυ ιδιαιτερο αυτοκινητο με πολυ μεγαλες επιφανειες.
-
Για το highland μου είπε 750 παντού !!! -150 το παρμπρίζ - 110 την ηλιοροφή (ή ανάποδα)
Δηλαδη σχεδόν 500 το αυτοκίνητο !!
Πολλά νομίζω ! Αν και βλέπω δουλειά χαρτι !Προφανώς η ακριβή σειρά....αυτό λέω. Ανάλογα με την ποιότητα μεμβράνης, πληρώνεις - αλλά ειναι ίδια με όλους τους άλλους. Δηλαδή για το Κρος ίδια τιμή πήρα και από ASWF και από Γιανικέλη για τις 2 σειρές που ρώτησα (μεσαία και ακριβή) - μάλιστα ο Γιανικέλης ήταν και €10 πιο ακριβός, αλλά δεν το λογίζω ώς διαφορά.
-
Θέλω να βάλω μεμβράνες στο αμάξι, αλλά τα πίσω παράθυρα έχουν ήδη σκουρότητα από το εργοστάσιο (privacy glass). Μπροστά θα βάλω τις νόμιμες, το θέμα είναι πως δεν θέλω να σκουρύνουν πολύ τα πίσω μιας και είναι ήδη σκούρα. Αξίζει να βάλω διάφανη; Φοβάμαι πως ακόμη και αν βάλω την ίδια με τα μπροστά, θα γίνουν πολύ σκούρα τα πίσω και δεν το θέλω. Τις μεμβράνες τις θέλω για προστασία κυρίως και όχι για εμφάνιση.
-
@axel12p said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Θέλω να βάλω μεμβράνες στο αμάξι, αλλά τα πίσω παράθυρα έχουν ήδη σκουρότητα από το εργοστάσιο (privacy glass). Μπροστά θα βάλω τις νόμιμες, το θέμα είναι πως δεν θέλω να σκουρύνουν πολύ τα πίσω μιας και είναι ήδη σκούρα. Αξίζει να βάλω διάφανη; Φοβάμαι πως ακόμη και αν βάλω την ίδια με τα μπροστά, θα γίνουν πολύ σκούρα τα πίσω και δεν το θέλω. Τις μεμβράνες τις θέλω για προστασία κυρίως και όχι για εμφάνιση.
Νομιμα 70 τοις εκατο διαπερστοτητα για τα εμπροσθια παραθυρα, 75 τοις εκατο για παρμπριζ.
Αν θελεις αυτα. Δεν θα φαινεται σκουρο.
-
@gol said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Νομιμα 70 τοις εκατο διαπερστοτητα για τα εμπροσθια παραθυρα, 75 τοις εκατο για παρμπριζ.
Αν θελεις αυτα. Δεν θα φαινεται σκουρο.
Σωστά, αλλά να μην ξεχνάμε ότι τα τζάμια έχουν από μόνα τους ένα ποσοστό σκουρότητας, άρα δεν ξεκινάς από το 0%.
-
Στο παρμπρίζ δεν θέλω να βάλω τίποτα. Στα μπροστά θα βάλω τα πιο ανοιχτά, απλά φοβάμαι αν βάζοντας μεμβράνες στα πίσω (έστω και 75%) γίνουν πολύ σκούρα τα παράθυρα. Για αυτό ρωτούσα αν υπάρχει δυνατότητα να μπουν σχεδόν διάφανες στα πίσω.
-
Στο παρμπρίζ δεν θέλω να βάλω τίποτα. Στα μπροστά θα βάλω τα πιο ανοιχτά, απλά φοβάμαι αν βάζοντας μεμβράνες στα πίσω (έστω και 75%) γίνουν πολύ σκούρα τα παράθυρα. Για αυτό ρωτούσα αν υπάρχει δυνατότητα να μπουν σχεδόν διάφανες στα πίσω.
Ναι αλλα καλυτερα σκουρα τα οπισθια. Τα οπισθια επιτρέπεται να ειναι οσο σκουρσ θελει ο καθενας αρκει το αμαξι να εχει πλαινους καθεπτρες (ολα πια εχουν).
-
@monman2 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
450€ είχα δώσει το 2008 στην v-kool για την καλλίτερη σειρά που είχε τότε , διάφανη παντού και το εμπρός παρμπρίζ.
500€ για την καλλίτερη της 3Μ (crystaline) το 2014 σε όλα τα παράθυρα ,διάφανη στο εμπρός παρμπρίζ
280€ το 2022 για την δεύτερη καλλίτερη της llumar σε όλα Πλην παρμπρίζ , ήθελα να πρασινίζει για να ταιριάζει με το χρώμα του YC...
Μία από τα ίδια...
Σε 2 αυτοκίνητα το 2007 περίπου 400 έκαστο ( παντού τοποθέτηση ) v-cool
το 2012 ξανά v-cool 500 και το 2017 500 ... (πάντα σε όλα τα κρύσταλλα)
απλά η τοποθέτηση ήταν κάποιες φορές καλή και απροβλημάτιστη και άλλες χάλια -
Ναι αλλα καλυτερα σκουρα τα οπισθια. Τα οπισθια επιτρέπεται να ειναι οσο σκουρσ θελει ο καθενας αρκει το αμαξι να εχει πλαινους καθεπτρες (ολα πια εχουν).
Το θέμα είναι πως δεν θέλω να γίνουν πιο σκούρα τα πίσω. Ήδη μου φαίνονται αρκετά σκοτεινά.
-
Και τι πειράζει να είναι πολύ σκούρα τα πίσω;
Τα μπροστά, να πω εντάξει, είναι πρόβλημα και στις μανούβρες το βράδυ.. -
Το θέμα είναι πως δεν θέλω να γίνουν πιο σκούρα τα πίσω. Ήδη μου φαίνονται αρκετά σκοτεινά.
3m cr 70
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ