Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ
    • 1
    • 2
    • 296
    • 297
    • 298
    • 299
    • 300
    • 299 / 300
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    100
    5987
    225241
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • O
      otso @sarantism last edited by

@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:

@otso said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:

Youtube Video

https://shop.s-mania.com/l1/gr/autogloss?utm_source=google&utm_medium=cpc&campaign_id=22427972804&adgroup_id=179242328153&ad_id=745196676849&feeditemid=&placement=&device=c&network=&merchant_id=&product_id=&gad_source=2&gad_campaignid=22427972804&gclid=CjwKCAjw49vEBhAVEiwADnMbbHCVd0Fa1SdnJa4KAtFM-ZS5EWRKuZ7-HZy4ragv82pML-S_G3dSYhoC3SAQAvD_BwE

Eνταξει οι τυποι ειναι απατη , αλλά υπαρχει κανα μαγικο ζουμι σαν αυτο ; για παλιο αυτοκινητο με κοκκινο ακρυλικο μονης χρωμα που βρεγμενο δειχνει φανταστικο αλλά οταν στεγνωνει θαμπωνει ;

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Θυμήθηκα τώρα ένα παλικάρι που γυάλιζε το αυτοκίνητό του με ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο. Σε σχέση με τον αλοιφαδόρο είναι ευκολότερο το γυάλισμα με δραπανοκατσάβιδο. Τα κατάφερε μια χαρά. Από μπλέ που ήταν το αμάξι του, έτσι όπως κατάντησε το βερνίκι το έβαψε μωβ.
      Δλδ όσοι το έχουν κάνει επιστήμη ποιον αλοιφαδόρο θα χρησιμοποιήσεις (9άρι, 15άρι, 21), ποιο συνδιασμό αλοιφής με σφουγγάρι, πόσο χοντρή ή λεπτή αλοιφή είναι χαζοί.
      Ο μάγκας με το δραπανοκατσάβιδο ήξερε καλύτερα (να κάνει πλούσιο τον μπογιατζή).
      Έχω βάλει βίντεο για τοπική να κάνεις διόρθωση με δραπανοκατσάβιδο. Αλλά όλο το αυτοκίνητο; Πάει πολύ.
      Η 3Μ είχε βγάλει ένα σετ με γυαλόχαρτα και αλοιφή για γρατζουνιά πως να τη σβήσεις. Όχι όμως όλο το αυτοκίνητο. Κατά τη γνώμη μου πάντα.

Προσωπικα μιλωντας εγω που εχω κομπρεσερ 2 πιστολια βαφης και τριβεια και μασκες και χωρο , μου φαινεται πολυ πιο ευκολο και φτηνο να βαψω ολο το αυτοκινητο απ το να κανω ολες αυτες τις διαδικασιες που λετε .
      Απλα βαριεμαι και βαριουνται και τα παιδια να βοηθησουν να το γδυσουμε .

sarantism 1 Reply Last reply Reply Quote 3
      • sarantism
        sarantism @otso last edited by sarantism

Youtube Video

https://shop.s-mania.com/l1/gr/autogloss?utm_source=google&utm_medium=cpc&campaign_id=22427972804&adgroup_id=179242328153&ad_id=745196676849&feeditemid=&placement=&device=c&network=&merchant_id=&product_id=&gad_source=2&gad_campaignid=22427972804&gclid=CjwKCAjw49vEBhAVEiwADnMbbHCVd0Fa1SdnJa4KAtFM-ZS5EWRKuZ7-HZy4ragv82pML-S_G3dSYhoC3SAQAvD_BwE

Eνταξει οι τυποι ειναι απατη , αλλά υπαρχει κανα μαγικο ζουμι σαν αυτο ; για παλιο αυτοκινητο με κοκκινο ακρυλικο μονης χρωμα που βρεγμενο δειχνει φανταστικο αλλά οταν στεγνωνει θαμπωνει ;

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Θυμήθηκα τώρα ένα παλικάρι που γυάλιζε το αυτοκίνητό του με ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο. Σε σχέση με τον αλοιφαδόρο είναι ευκολότερο το γυάλισμα με δραπανοκατσάβιδο. Τα κατάφερε μια χαρά. Από μπλέ που ήταν το αμάξι του, έτσι όπως κατάντησε το βερνίκι το έβαψε μωβ.
        Δλδ όσοι το έχουν κάνει επιστήμη ποιον αλοιφαδόρο θα χρησιμοποιήσεις (9άρι, 15άρι, 21), ποιο συνδιασμό αλοιφής με σφουγγάρι, πόσο χοντρή ή λεπτή αλοιφή είναι χαζοί.
        Ο μάγκας με το δραπανοκατσάβιδο ήξερε καλύτερα (να κάνει πλούσιο τον μπογιατζή).
        Έχω βάλει βίντεο για τοπική να κάνεις διόρθωση με δραπανοκατσάβιδο. Αλλά όλο το αυτοκίνητο; Πάει πολύ.
        Η 3Μ είχε βγάλει ένα σετ με γυαλόχαρτα και αλοιφή για γρατζουνιά πως να τη σβήσεις. Όχι όμως όλο το αυτοκίνητο. Κατά τη γνώμη μου πάντα.

Προσωπικα μιλωντας εγω που εχω κομπρεσερ 2 πιστολια βαφης και τριβεια και μασκες και χωρο , μου φαινεται πολυ πιο ευκολο και φτηνο να βαψω ολο το αυτοκινητο απ το να κανω ολες αυτες τις διαδικασιες που λετε .
        Απλα βαριεμαι και βαριουνται και τα παιδια να βοηθησουν να το γδυσουμε .

Και ναι και όχι. Το βάψιμο δεν το κρίνεις από όσο γνωρίζω τη μέρα που γίνεται. Μετά από ένα χρόνο θα δεις αν έχει γίνει σωστή δουλειά. Η προετοιμασία παίζει ρόλο (π.χ. να βγάλει όπωσδηποτε σιλικόνες που έχουν περαστεί στην παλιά μπογιά), ο χώρος, ο φούρνος δλδ θα πρέπει να είναι πεντακάθαρος για να μην πάνε σκόνες και κάνει μπιμπίκια, να έχει πολύ καλό εξαερισμό και φίλτρα. Φυσικά ρόλο παίζει και το χέρι για να μην κάνεις δάκρυα. Μπορείς όμως αν έχεις μεράκι και το ψάξεις να κάνεις μία αξιοπρεπέσταση βαφή με δικά σου υλικά που θα ξέρεις πως για αυτά που πλήρωσες σε ποιότητα, αυτά χρησιμοποίησες.
        Και για εμένα το ποιο βαρετό είναι το γδύσιμο. Βαριέμαι που ζω και μόνον που το σκέφτομαι 👅
        Το γδύσιμο αν ήταν αρκετό καιρό στον ήλιο για πολλά χρόνια, ειδικά σε προφυλακτήρες, πλαστικά στο εσωτερικό έχει την μανούρα να σπάνε τα ξεραμένα πλαστικά κουμπώματα και να πρέπει να βρεις καινούργια για να μην γίνει κουδουνίστρα το εσωτερικό.

Έχω χρόνια να ασχοληθώ με τον χώρο του αυτοκίνητου.

O 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • sarantism
          sarantism last edited by

Κάνω χωριστό μνμ. Ο ουρανός (όχι η ταπετσαρία του, το πεπιεσμένο χαρτί) αν κρεμάσει φτιαχνεται; Μου είπε ένας που ασχολείται ερασιτεχνικά πως για να κολλήσει μόνιμα, πρέπει να αγοράσω τον γνήσιο καινούργιο. Μύθος ή πραγματικότητα;

W 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • W
            w202-amg @sarantism last edited by

Κάνω χωριστό μνμ. Ο ουρανός (όχι η ταπετσαρία του, το πεπιεσμένο χαρτί) αν κρεμάσει φτιαχνεται; Μου είπε ένας που ασχολείται ερασιτεχνικά πως για να κολλήσει μόνιμα, πρέπει να αγοράσω τον γνήσιο καινούργιο. Μύθος ή πραγματικότητα;

Το ύφασμα πάνω στο πεπιεσμένο χαρτί μόνο μια φορά μπορείς να το αντικαταστήσεις, αυτό έχω ακούσει. Το χαρτί δεν νομίζω ότι μπορεί μόνο του να πάθει κάτι.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • I
              ilias-a last edited by ilias-a

Αν περνανε νερα (οροφη, παρπριζ) καθετε και το χαρτι, δεν εχω δει να το επισκευαζουν οι ταπετσερηδες που εχουμε συνεργαστει, ψαξε βρες καποιο μεταχειρισμενο και ντυστε το.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
              • O
                otso @sarantism last edited by

ο φούρνος δλδ θα πρέπει να είναι πεντακάθαρος

Ε αμα ειχα και φουρνο
                Ειπαμε ναχουμε 5 εργαλεια
                Το προβλημα εδω ειναι η σκονη , βασικα θα εντυνα εναν χωρο με πλαστικο αυτο που απλωνουν οι μπογιατζηδες να μην λερωνουν τα δωματια .
                Προετοιμασια εξω , καλο πλυσιμο στεγνωμα και μετα βαψιμο .
                Σωστη νεροπαγιδα στο κομφλερ και οπωσδηποτε περασμα η μπογια απο το ειδικο φιλτρο που εχουν οι μπογιατζηδες
                μετα σταθερο χερι χωρις παρκινσον .

I 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • I
                  ilias-a @otso last edited by

μετα σταθερο χερι χωρις παρκινσον .

Οι τεχνοτροπιες εχουν ειδικη τιμη.😊

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • sarantism
                    sarantism last edited by

Μιας και μιλάμε για εξωτερικό και εσωτερικό χώρο θα αναφερθώ σε ένα θέμα που δεν το έχει δει να συζητείται.
                    Rinsless Wash.
                    Είναι ασφαλές: 6 παράγοντες παίζουν ρόλο:

1. Το σφουγγάρι. Λένε πως αυτό το κόκκινο της RAG είναι ασφαλές (RBS). Δεν διαφωνών. Όμως κάνει και ένα σφουγγάρι με μικροίνες, αυτές με τα δαχτυλάκια. To ΒRS είναι πανάκριβο (35 - 45 €). Όμως στο temu έχουν βγει κλώνοι. Δεν τους έχω δοκιμάσω. Μένω στο σγουγγάρι μιροινών αγορασμένω από το Aliexpress.
                    2. Τεχνική. Με απαλές κινήσεις μπορεί να είναι ασφαλής η διαδικασία. Αυτό μπορεί να το καταλάβει στο σκούπισμα όταν δει την πετσέτα μικροινών αν είναι καθαρή ή όχι.
                    3. Κατάσταση αυτοκινήτου: Μετά από το βουνό και μεγάλο λάσπες το αυτοκίνητο το ONR και το Ech20 δε μπορούν να κάνουν τπτ απολύτως.
                    4. Μίξεις. Στον κουβά 200 προς 1 είναι μια πολύ καλή αναλογία. Στο μπουκάλι ψεκασμού για μεγαλύτερη ασφάλεια: 20 προς 1.
                    5. Αν το αυτοκίνητο είναι βρώμικο, χωρίς κολλημένες λάσπες μπορείς να ξεπλύνεις με την πίεση του λάστιχου τα πάνελ που είναι να κάνεις. Αν παρατηρήσει κάποιος πόσο χωματόνερο μαζεύεται καταλαβαίνει το πόσο βοηθάει ένα πέρασμα με νερό με πίεση είτε της βρύσης είτε κάποιου πλυστικού.
                      Ο γενικός κανόνας είναι απαλές κινήσεις.
                      Γιατί Rinsless Wash;
                      Για εμένα γιατί:
                    6. Δε με κάνει να τρέχω όπως στο κανονικό πλύσιμο. Κουβάς, σαμπουάν, λάστιχο νερού και το κυριότερα να πρλάβω να το πλυνω πρν κάνει νεροκιλήδες και περαστικά μου τότε.
                    7. Εκεί που το πλένω περνάμε γνωστοί με όρεξη για κουβεντολόι. Το ONR και το Ech20 και να τα αφήσεις ψεκασμένα, ΔΕΝ προκαλούν water spots αρκεί η μίξη στο ψεκαστήρι να έχει γίνει με απιονισμένο νερό.
                    8. Καθαρίζω το πάνελ που θέλω, μπορεί να θέλω μόνον το καπό. Το καθαρίζω χωρίς να είμαι αγχωμένος μην πιτσιλιχτεί το αμάξι.
                      Αν το βερνίκι είναι κάποιας ηλικίας το Rensless wash είναι μια καλή λύση.
                      Επίσης με 1προς20 καθαρίζει και τζάμια από μέσα καθώς και πλαστικά μέρη.
                      Μπορώ να περάσω από πάνω spray sealant; Περνάω με μίξη 1 προ 2 Sonax BSD.
                      Είναι δυνατό για προετοιμασία βερνικιού για πέρασμα κλσικού κεριού;
                      Όχι. Καθαρίζει αλλά όχι σε βάθος.

• sarantism
                      sarantism last edited by

Για να δω αν τα ξέρω καλά. Ο ουρανός του αυτοκινήτου (όχι το ντύσιμό του, δλδ η ταπετσαρια του) είναι από όσο είδα από πεπιεσμένο χαρτί. Θα ανεβάσω και φωτο για να κατάλαβετε. Έχω δει παλιότερα που έβγαλε ένας DIY τύπος, το έξυσε καλά, έβαλα μια κόλα και το επανατοποθέτησε. Άνθωπος που ασχολείται ερασιτεχνικά με αυτά μου είπε πως σε λίγο καιρό θα ξεκολήσει.
                      Μόνον ο εργοστασιακός κολάει για 10αετίες.
                      Δεν παίρνεις (προς το παρόν) το αυτοκίνητο νερά.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • babisstinson
                        babisstinson last edited by

Για Rinsless πλύσιμο ότι παρέλαβα την τριάδα της Labocosmetica, https://www.youtube.com/watch?v=pPFMlVYZEPA , θα το δοκιμάσω μετά τις διακοπές όμως που θα επιστρέψω Αθήνα και δεν έχω πρόχειρο το πλυστικό μηχάνημα. Θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Επίσης, μετά από 5 χρήσεις του αφροποιητή MJJC S 3.0 έχω να πω τα καλύτερα. Πηχτός και καλός αφρός. Σε συνδυασμό με το Primus 2.0 της Labocosmetica κάνει εξαιρετική πρόπλυση στο αυτοκίνητο.

2025 Mazda CX-30 e-SkyActive X 186hp Homura Soul Red Crystal
                        2023 Moto Guzzi V85 TT Verde Altaj

• L
                          lap last edited by

Youtube Video

Τι είναι αυτό;

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• sarantism
                            sarantism last edited by

Αυτά είναι τα ρινίσματα για τα οποία έγραψα παραπάνω. Δεν είναι σκουριασμένα από το φάρμακο. Με τον καιρό οξειδώθηκαν.
                            20240320_160252.jpg

20240320_155654.jpg

• babisstinson
                              babisstinson last edited by

Με πηλό έχει δοκιμάσει να τα βγάλεις;

• K
                                kostis20 last edited by

Παιδια για APC ποιο εχετε?Εγω εχω της Autofinesse Total interior αλλά τελειώνει σχετικά γρήγορα.

babisstinson 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • monman2
                                  monman2 last edited by

Στην οικογένεια υπάρχει ενα corsa που πλενόταν μόνο όταν έβρεχε! Μετά απο 10 χρόνια έπρεπε να πάμε σε κοινωνική εκδήλωση και το πήγαμε για μέσα έξω ,ευτυχώς ο άνθρωπος που το περιποιήθηκε είχε προειδοποιηθεί και αφού πληρώθηκε ανάλογα μου παρέδωσε το αυτοκίνητο .

Το αποτέλεσμα ενός ενισχυμένου πλυσίματος των 40€ (οχι ντιντειλινγκ) ήταν εκπληκτικό κυρίως γιατί το χρώμα δεν είχε αγγιχτεί ποτέ απο βούρτσες σφουγγάρια και πανιά ,αράχνες μηδέν θαμπώματα μηδέν εξαιρετική αντοχή το βερνίκι της opel στις κουτσουλιές που έμεναν επάνω μήνες !

Κατόπιν η απάντηση ενός κορυφαίου ντιντειλερ της Θεσσαλονίκης στο ερώτημα τι κάνω μετά ;
                                  Το αμάξι είχε μόλις αποκατασταθεί μετά απο "βιομηχανικό" ατύχημα -αχνη απο ηλεκτροστατική βαφή- και η απάντηση του ήταν να το πλένω στα πλυντήρια σελφ σερβις που κάνουν καλό αφρό χωρίς πολλά πολλά ,βράδυ και μια καλή γκαζιά μετα στα 100 να φύγουν τα νερά .

Αυτό εφαρμόζω στο yaris cross και γυαλίζει όπως το πήρα πριν 3 χρόνια .
                                  Στα 5-6 θα το πουλήσω ας το πάει ο επόμενος στον ντιντέιλερ ...

Από τον FORDισμό στον ELONισμό με ενδιάμεσο σταθμό τον TOYOTισμό
                                  Με τέτοια εγγύηση #monoTOYOTA!

V georgemit 2 Replies Last reply Reply Quote 2
                                  • babisstinson
                                    babisstinson @kostis20 last edited by

@kostis20 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:

Παιδια για APC ποιο εχετε?Εγω εχω της Autofinesse Total interior αλλά τελειώνει σχετικά γρήγορα.

https://www.labocosmetica.com/el/product/ductile-best-apc-all-purpose-cleaner-all-around-detailing/

Και το OMNIA για εσωτερικό.

• V
                                      vagkirk @monman2 last edited by

@monman2 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:

σελφ σερβις που κάνουν καλό αφρό χωρίς πολλά πολλά ,βράδυ και μια καλή γκαζιά μετα στα 100 να φύγουν τα νερά .

Ακριβώς αυτό!

Από τότε που κάποτε ο μερακλής @mastoras78 το έγραψε (αλήθεια που είναι ο μάστορας)
                                      έχω σωθεί με το πλύσιμο!

Κάθε εβδομάδα ή και συχνότερα αν χρειαστεί 2-3 ευρώ το πολύ στο λαμπικο, με την επιλογή 2 για ζεστό νερό με σαπούνι- ούτε καν αφρό - και μετά επιλογή 4 για ξέπλυμα με απιονισμένο νερό και γυαλιστικο και φεύγω κατευθείαν χωρίς σκουπισμα.

Και πλέον ούτε ανοίγω μέχρι 100 να φύγουν τα νερά, δεν έχω ξαναδεί με τον τρόπο αυτό στάμπα από άλατα ούτε μεσημέρι σταματημένος μετά με 40 βαθμούς.

Απλά δεν ανοίγω για ώρα τα παράθυρα να μην κάνουν νερά από το άνοιξε κλείσε που εκεί πάντα υπάρχει λίγη σκονη μέσα και αφήνουν σημάδια, αλλά και να συμβεί αυτό με ένα πανακι φεύγουν.

Νομίζω πως τα λαμπικο τελικά έχουν έχουν την καλύτερη ποιότητα απιονισμένου νερού, έχει τελικά τεράστια σημασία.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                      • C
                                        criuser last edited by

Θα κατέβει για βουλευτής...😇 😁

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                                        πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

• P
                                          panormus772 last edited by

Έκανα μια μικρή γρατζουνιά στην μπροστινή ζάντα.Πρέπει να πάει κάποιος στο λιγότερο από μισό μέτρο για να το δει.Ευτυχώς αντιλήφθηκα εγκαίρως ότι δεν ακουμπούσε το λάστιχο στην άκρη του δρόμου και σταμάτησα..
                                          Πείτε καμιά DIY λύση (τύπου πινελάκι,μαρκαδοράκι για ζάντες αν κάνει δουλειά κ.λ.π.)

20250831_134257.jpg

alex-mix S I 3 Replies Last reply Reply Quote 0
                                          • alex-mix
                                            alex-mix @panormus772 last edited by A d P

@panormus772 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:

Έκανα μια μικρή γρατζουνιά στην μπροστινή ζάντα.Πρέπει να πάει κάποιος στο λιγότερο από μισό μέτρο για να το δει.Ευτυχώς αντιλήφθηκα εγκαίρως ότι δεν ακουμπούσε το λάστιχο στην άκρη του δρόμου και σταμάτησα..
                                            Πείτε καμιά DIY λύση (τύπου πινελάκι,μαρκαδοράκι για ζάντες αν κάνει δουλειά κ.λ.π.)

edit

Δυστηχως δεν γνωριζω τιποτα.
                                            Ρωτα τον mastora78 ολο και κατι θα ξερει

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 296
                                            • 297
                                            • 298
                                            • 299
                                            • 300
                                            • 299 / 300
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ