-
Σε ένα i10 που παλιά είχαμε στην οικογένεια,κάποιος λακ@μας σε συνεργείο ή σε πλύσιμο είχε κάνει μια μικρή,αλλά εμφανή γρατζουνιά στο τζαμάκι του καντράν. Το διόρθωσα κατά 90% με αυτό που είναι για ακρυλικές επιφάνειες:
https://www.amazon.co.uk/Quixx-Xerapol-Acrylic-Scratch-sandpaper/dp/B000G6Q7DMAπαλά και με προσοχή αν θες το δοκιμάζεις (νομίζω κάνει και για piano black).
-
@panormus772 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σε ένα i10 που παλιά είχαμε στην οικογένεια,κάποιος λακ@μας σε συνεργείο ή σε πλύσιμο είχε κάνει μια μικρή,αλλά εμφανή γρατζουνιά στο τζαμάκι του καντράν. Το διόρθωσα κατά 90% με αυτό που είναι για ακρυλικές επιφάνειες:
https://www.amazon.co.uk/Quixx-Xerapol-Acrylic-Scratch-sandpaper/dp/B000G6Q7DMAπαλά και με προσοχή αν θες το δοκιμάζεις (νομίζω κάνει και για piano black).
Ενδιαφέρον προϊόν! Το πουλάνε και στην Ελλάδα;
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ναι,εγώ από εδώ το πήρα (αλλά δε θυμάμαι από που,γιατί το πήρα πριν 7-8 έτη..)
-
@georgemit said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πώς βγαζουμε ψιλες γρατζουνιές απο την οθονη του κλιματισμού;
Επίσης, υπάρχει η επιλογή να μπει μεμβράνη από πάνω. Η εμπειρία στα κινητά τουλάχιστον δείχνει ότι κρύβουν γρατζουνιές.
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εάν δεν τη βρίσκεις Ελλάδα υπάρχει και η παρακάτω...την ίδια δουλειά κάνει
-
Αγόρια αν θέλετε ενημερώνετε μετά τις δοκιμές που κάνετε αν έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και αν βρήκατε λύση στα θέματα σας και τους υπόλοιπους ώστε να γνωρίζουμε τι λειτουργεί και τι όχι..
@ss_76 @georgemit oeo
-
Σωστός! Εγώ λοιπόν δε βρήκα λύση. Οι γρατζουνιές είναι ψιλές αλλά παρέμειναν. Την επόμενη φορά θα το πλύνω σε detailer και θα τον ρωτήσω αν μπορεί να κάνει κάτι.
-
Σωστός! Εγώ λοιπόν δε βρήκα λύση. Οι γρατζουνιές είναι ψιλές αλλά παρέμειναν. Την επόμενη φορά θα το πλύνω σε detailer και θα τον ρωτήσω αν μπορεί να κάνει κάτι.
Αυτές οι αλοιφές πάντως θέλουν τρίψιμο με φορά πάνω-κάτω σε ευθεία γραμμή... όχι κυκλικές κινήσεις.
Έχω καθαρίσει με επιτυχία ζελατίνα μοτοσυκλέτας με αυτή... ήταν κάπως σαν τα κιτρινισμένα φανάρια των αυτοκινήτων και διάφανο πλαστικό από καντράν μοτοσυκλέτας επίσης...
Δεν ξέρω αν σου έδινε χώρο να δουλέψεις εκεί ανάμεσα στα χειριστήρια του κλιματισμού.
-
Σκέφτομαι καιρό τώρα να πάρω pads μίας ίντσας όπως δείχνει σε αυτό το βίντεο για μικροδουλειές στο εσωτερικό και όχι μόνο. Μπορώ να βρώ ανάλογο πιστόλι σαν αυτό που δείχνει για το πιεστικό αέρος που έχω στον Αλή.
Ακόμα καλύτερα σκέφτομαι απλά να βρώ κάτι πιο απλό, σκέτη μύτη με pad και να το κουμπώσω σε δραπανοκατσάβιδο.
-
@georgekn said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αυτές οι αλοιφές πάντως θέλουν τρίψιμο με φορά πάνω-κάτω σε ευθεία γραμμή... όχι κυκλικές κινήσεις.
Έχω καθαρίσει με επιτυχία ζελατίνα μοτοσυκλέτας με αυτή... ήταν κάπως σαν τα κιτρινισμένα φανάρια των αυτοκινήτων και διάφανο πλαστικό από καντράν μοτοσυκλέτας επίσης...
Δεν ξέρω αν σου έδινε χώρο να δουλέψεις εκεί ανάμεσα στα χειριστήρια του κλιματισμού.
Λοιπόν επανέρχομαι χαρούμενος!
Δοκίμασα τη συμβουλή σου για οριζόντια κίνηση και όχι κυκλική, έβαλα λίγη περισσότερη δύναμη, χρησιμοποίησα καινούριο πανάκι μικροΪνας και οι γρατζουνιές εξαφανίστηκαν σε λίγα δευτερόλεπτα.
Η αλοιφή που χρησιμοποίησα είναι αυτή:
-
@georgemit είσαι δυναμίτης!
Με έβαλες και εμένα στην μπριζα... είδα στο Kona ότι και εγώ έχω κάτι ψιλοχαρακιες στο πλαστικό του κλιματισμού...στο ρεπό θα γίνει επέμβαση!
-
Ψιλή αλοιφή είναι αυτή η 3Μ. Μια χαρά.. Στα δύσκολα μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιο χοντρή και μετά να κάνεις φινίρισμα με λεπτή.
Σε άλλα νέα ανακάλυψα δύο εργαλεία που υπάρχουν και τα είχα ξεχάσει οπότε θα παραγγείλω 1 ίντσας pads να δώ αν φτουράνε..
Αέρος :
Μπαταρίας :
-
Καλημέρα σε όλους
Τις προάλλες έκανα το ξεθόλωμα που κάνουν όλοι πλέον με τα φώτα, στο αυτοκίνητο του πεθερού μου. Ακολούθησα την γνωστή διαδικασία με τα γυαλόχαρτα λίγο εμπλουτισμένη.
Συγκεκριμένα:- Ξεκίνησα με πηλό.
- Ακολούθησαν τα γυαλοχαρταρίσματα. Ξεκίνησα με μέγεθος 600, πήγα στα 1000 μετά στα 2000 και τέλος στα 3000.
- Μετά έκανα τον αλοιφαδόρο
- Ακολούθησε πλύσιμο με ισοπροπυλική αλκοόλη.
- Στο τέλος έριξα μια κεραμική. Ήταν εύκολη.
Ιδού τα φώτα πώς ήταν στην αρχή και πώς κατέληξαν:
Η κεραμική που χρησιμοποίησα ήταν μια της sonax για τα φανάρια
Συμπεράσματα:
Παρά το γεγονός ότι πρώτη φορά καταπιάστηκα με κάτι τέτοιο και παρά κάτι προβλήματα που είχα με τον αλοιφαδόρο (ο διακόπτης είχε ένα πρόβλημα και με άφησε στα μισά), το αποτέλεσμα με ικανοποίησε. Εννοείται ότι όταν το ξανακάνω θα βγει καλύτερο.
Τα γυαλοχαρταρίσματα ήταν η πιο χρονοβόρα διαδικασία.
Ευχαριστώ τον @mastoras78 για την επιπλέον ενημέρωση. -
@alexandros-s ωραίο αποτέλεσμα.
Στην διαδικασία με τα γυαλόχαρτα χρησιμοποιήσες κανένα λιπαντικό ή νερό?
Στο τρίψιμο με αλοιφαδορο έβαλες κάποια αλοιφή? -
Σαν να είχε καταρράκτη ήταν το φανάρι. Ωραίο αποτέλεσμα μπράβο.
Θα έπρεπε να το αφήσει για μια μέρα στην τρίτη φωτογραφία έτσι για πλάκα
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@alexandros-s ωραίο αποτέλεσμα.
Στην διαδικασία με τα γυαλόχαρτα χρησιμοποιήσες κανένα λιπαντικό ή νερό?
Στο τρίψιμο με αλοιφαδορο έβαλες κάποια αλοιφή?Στο γυαλόχαρτο έβαλα απλό σαπουνόνερο, αφού ούτως ή άλλως εδώ δε φοβόμουν για αράχνες κλπ.
Στον αλοιφαδόρο έβαλα την uno protect. -
Ορίστε κάποιες πραγματικά πολύ καλές συμβουλές για καθαρισμός εσωτερικού, αφορούν επαγγελματίες, οπότε για εμάς είναι πολύ χρήσιμες.
-
Λοιπόν, ο Ιβάν Λακρουά υποστηρίζει ότι οι περιστροφικοί αλοιφαδόροι είναι καλύτεροι από τους έκκεντρους στο γυάλισμα, ενώ οι έκκεντροι στο κόψιμο. Επίσης αναφέρει ότι αν κάποιος προσέχει κατά την εργασία με τον (περιστροφικό) αλοιφαδόρο του:
1ον να έχει καθαρό pad
2ον να τον έχει σε ευθεία
3ον να μην τον πατάει περισσότερο από το βάρος του
ο αλοιφαδόρος δε θα κάνει ζημιά.Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι αυτό που λέει ο Lacroix είναι για άτομα που είτε έχουν μεγάλη πείρα είτε καθοδηγούνται από κάποιον με μεγάλη πείρα. Αυτό που βλέπω είναι πως όσοι χρησιμοποίησαν έκκεντρο, δεν κάνουν εύκολα ζημιά, ακόμα κι αν είναι άσχετοι, σαν του λόγου μου. Εν αντιθέσει με όσους χρησιμοποίησαν περιστροφικό, που κάναν ζημιά που φαινόταν στο μάτι.
-
Όντως περίεργο αυτό που λέει.. έχεις link να το μελετήσουμε ?
-
Το γυάλισμα τι διαφορά έχει από το κόψιμο; Μήπως αναφέρεται στο κερωμα;
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ