-
"Κόψιμο"(Cut) λέμε το πιο επιθετικό γυάλισμα που αφαιρεί περισσότερο βερνίκι αρα και βαθύτερες ατέλειες και γρατζουνιές. Όχι τπτ άλλο μη πάει αλλού ο νούς
-
Ιδού το link
Youtube VideoΠαρεμπιπτόντως, ο Ιβάν μου αρέσει πάρα πολύ. Μου αρέσει για την χαλαρότητά του, για το χαμόγελό του και για τις γνώσεις του που φαίνεται ότι είναι πολύ προχωρημένες
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λοιπόν, ο Ιβάν Λακρουά υποστηρίζει ότι οι περιστροφικοί αλοιφαδόροι είναι καλύτεροι από τους έκκεντρους στο γυάλισμα, ενώ οι έκκεντροι στο κόψιμο. Επίσης αναφέρει ότι αν κάποιος προσέχει κατά την εργασία με τον (περιστροφικό) αλοιφαδόρο του:
1ον να έχει καθαρό pad
2ον να τον έχει σε ευθεία
3ον να μην τον πατάει περισσότερο από το βάρος του
ο αλοιφαδόρος δε θα κάνει ζημιά.Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι αυτό που λέει ο Lacroix είναι για άτομα που είτε έχουν μεγάλη πείρα είτε καθοδηγούνται από κάποιον με μεγάλη πείρα. Αυτό που βλέπω είναι πως όσοι χρησιμοποίησαν έκκεντρο, δεν κάνουν εύκολα ζημιά, ακόμα κι αν είναι άσχετοι, σαν του λόγου μου. Εν αντιθέσει με όσους χρησιμοποίησαν περιστροφικό, που κάναν ζημιά που φαινόταν στο μάτι.
Ok επιτέλους κατάφερα να δώ το βίντεο.. Ο έκκεντρος αλοιφαδόρος είναι το μηχάνημα του "ερασιτέχνη". Πολύ δύσκολο να κάνεις "ζημιά" και δεν απαιτεί ιδιαίτερο τεχνικό βάθος και εμπειρία όπως ο περιστροφικός. Αυτό που λέει ο κυριούλης είναι ότι ένας περιστροφικός με τη σωστή τεχνική (την αναλύει), καθαρός κτλ μπορεί να δώσει καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα σε φινίρισμα. Επίσης ο περιστροφικός έχει λιγότερο θόρυβο και κραδασμό από τον έκκεντρο κάνοντας τη διαδικασία της διόρθωσης/γυαλίσματος πιο ευχάριστη. Όλα τα παραπάνω εφόσον έχεις εντρυφήσει και εκπαιδευτεί στον περιστροφικό και με κάμποσα pads καβάτζα. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και όχι σε ερασιτέχνες.
Δίνει επίσης κάποια tips για priming του pad με τη μέθοδο του ψεκασμού αντί τον παραδοσιακό. Μια παρατήρηση αξιόλογη και μόνο αυτό θα κρατήσω να πώ την αλήθεια, είναι το γιατί ξεκινώντας το πρώτο στάδιο "κοψίματος" με περιστροφικό αντί για έκκεντρο με μεγάλο throw, το φινίρισμα/γυαλάδα στο τελικό στάδιο θα είναι ανώτερο με τον πρώτο συνδυασμό.
Γενικά αυτά τα βίντεο παραείναι τεχνικά και αν δεν έχεις και τα μηχανήματα/project να πειραματιστείς λίγα έχουν να προσφέρουν. Προτιμώ εκείνα που θα βοηθήσουν έναν ερασιτέχνη να κατανοήσει και να εφαρμόσει τα πιο "εύκολά" και "βασικά" ώστε να πάρει αποτελέσματα στον πραγματικό κόσμο και σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Οι advanced τεχνικές μπορεί να μπερδέψουν κάποιον αρχάριο περισσότερο από το να τον βοηθήσουν.
-
Πολύ το κουράζετε, παιδιά.
-
Για εμένα το βίντεο ήταν χρήσιμο γιατί μου απάντησε τα εξής ερωτήματα:
- Είναι ο περιστροφικός πεθαμένος; όχι
- Μπορεί κάποτε να χρησιμοποιήσω περιστροφικό; Ναι. Και ξέρω και το γιατί. Αλλά όχι τώρα.
- Όποιος έχει πάρει περιστροφικό να τον πετάξει; Όχι. Να δει αυτό το βίντεο και μερικά άλλα του Lacroix για να μάθει να τον χρησιμοποιεί. Αλλά ας κάνει δοκιμές πρώτα.
-
Βλέπω πάρα πολύ να αναφέρεται τελευταίως το rinseless wash, δηλαδή το πλύσιμο χωρίς ξέβγαλμα. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Το έχει κάνει κανένας από εσάς;
Να σημειώσω ότι εδώ δεν αναφέρομαι σε πρόχειρα πλυσίματα, αλλά σε προσεκτικά που γίνονται συνειδητοποιημένα με αυτόν τον σκοπό και με τα κατάλληλα προϊόντα.
-
Και γιατί να μπεις στην διαδικασία ?
Δεν έχεις πρόσβαση σε νερό? Πολύ εξειδικευμένα πλυσίματα για περιορισμένους λόγους .
Youtube Video – [01:42..]Δεν βρίσκω τον λόγο να το κάνεις
-
Κι εγώ έτσι νομίζω, προορίζεται για πολύ ειδικές περιπτώσεις και μάλλον λύση ανάγκης από το τίποτα.
Από τη στιγμή που η πρόσβαση σε νερό υπάρχει δε βρίσκω το λόγο να ασχοληθεί κάποιος με αυτό. -
Waterless δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Αν δεν είχα χώρο να πλύνω όμως ίσως και να το δοκίμαζα εφόσον το όχημα δεν ήταν πολύ βρώμικο.
Άλλοι λόγοι να το κάνει κάποιος είναι οικολογικοLapικοί
-
Αν είναι για το πλύσιμο, δεν μας πειράζει.
-
Παιδιά σήμερα είδα δύο αυτοκίνητα ίδιου τύπου (ίδιο μοντέλο). Το ένα με κεραμική και το άλλο χωρίς. Η διαφορά ήταν τεράστια. Το δεύτερο είχε αράχνες, το πρώτο όχι. Το δεύτερο είχε γραντζουνιές, το πρώτο όχι.
Βέβαια, οφείλω να πω ότι το δεύτερο ήταν ενοικιαζόμενο, αλλά και το πρώτο είχε πάει πρόσφατα σε βουνά και χιόνια και επίσης ήταν δύο χρόνια παλιότερο.Πράγματι, η κεραμική έχει καλό αποτέλεσμα.
-
Παίζει ρόλο και ο τρόπος πλυσίματος. Σαφώς αυτό με την κεραμική θα γινόταν σωστά αλλά στο αλλο μπορεί να γινόταν τελείως λάθος. Με ένα σωστό πλύσιμο και τακτικό κερωμα δηλαδή μπορεί να μην ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά.
-
Το γυάλισμα έκανε την ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Παιδιά σήμερα είδα δύο αυτοκίνητα ίδιου τύπου (ίδιο μοντέλο). Το ένα με κεραμική και το άλλο χωρίς. Η διαφορά ήταν τεράστια. Το δεύτερο είχε αράχνες, το πρώτο όχι. Το δεύτερο είχε γραντζουνιές, το πρώτο όχι.
Βέβαια, οφείλω να πω ότι το δεύτερο ήταν ενοικιαζόμενο, αλλά και το πρώτο είχε πάει πρόσφατα σε βουνά και χιόνια και επίσης ήταν δύο χρόνια παλιότερο.Πράγματι, η κεραμική έχει καλό αποτέλεσμα.
έχω την εντύπωση πως και αυτό με την κεραμική το ίδιο μέλλον θα είχε αν ήταν νοικιάρικο και το καβαλούσε ο καθένας !
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
έχω την εντύπωση πως και αυτό με την κεραμική το ίδιο μέλλον θα είχε αν ήταν νοικιάρικο και το καβαλούσε ο καθένας !
Φοβάμαι πως έχεις δίκιο. Γιατί όπως παρατήρησε και κάποιος από την παρέα, η μια ζάντα (του ενοικιαζόμενου) είχε ένα σπασιματάκι.
-
Μεταφορά εδώ:
@jimakos80 said in Πλύσιμο αμαξιού - Τι χρησιμοποιείτε;:
Καλησπέρα σε όλους, ως κάτοχος νεου αμαξιού , θα ήθελα να σας ρωτήσω τι προιόντα καυθαρισμού χρησιμοποιείται για το αμάξι σας ;
Τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό μέρος απο σφουγγάρια μεχρι ηλεκτρικές σκούπες .
Επίσης γνωρίζει κάποιος τι προιόντα θα πρέπει να επιλέξω για την κεραμική επίστρωση που έχω; -
@jimakos80 Σε πολύ γενικά πλαίσια
Πολύ νερό, όχι ζεστό
Ουδέτερα σαμπουάν
Σφουγγάρια με μικροινες. Πάντα καθαρά.Σπουπισμα με πετσέτες μικροινων, πάντα καθαρές και απαλά.
Για το εσωτερικό, αναλόγως των υλικών που έχει το αμάξι σου.
-
@gtsartsal said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σφουγγάρια με μικροινες
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!
Corolla cross εσωτερικά αρκετό πλαστικο και σε ορισμένα σημεία του ταμπλό δερματινη.
Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα προιόντα που προτείνετε; Επίης θα πρέπει να αποφύγω προιόντα με κερί;
-
Καλησπέρα @jimakos80.. Εννοείς ότι σου πέρασαν στην αντιπροσωπεία κεραμική επίστρωση ή ότι θα την εφαρμόσεις μόνος σου ? Για ποια μέρη έχεις κεραμική ? Εξωτερικό, εσωτερικό ?
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλησπέρα @jimakos80.. Εννοείς ότι σου πέρασαν στην αντιπροσωπεία κεραμική επίστρωση ή ότι θα την εφαρμόσεις μόνος σου ? Για ποια μέρη έχεις κεραμική ? Εξωτερικό, εσωτερικό ?
Καλησπέρα, μου πέρασαν κεραμική επιστρωση στο εξωτερικό απο την αντιπροσωπεία
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ